Autor Wątek: Promocja DENON – słuchawki GRATIS!  (Przeczytany 3854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zadra

• Only easy day was yesterday
  • Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
Promocja DENON – słuchawki GRATIS!
« dnia: 13 Październik 2009, 13:04:03 »
DENON po raz drugi startuje z promocją „DENON – słuchawki GRATIS!”. Od 5 października do końca grudnia br. przy zakupie sprzętu DENON Klienci otrzymają wysokiej  jakości słuchawki od firmy DENON w prezencie.

Każdy, kto w dniach 5.10 - 31.12.2009 kupi dowolny sprzęt marki DENON – w tym DENON DJ - o wartości powyżej 1500 zł w autoryzowanym punkcie sprzedaży na terenie Polski  - otrzyma słuchawki DENON gratis. Promocją objęte są pojedyncze komponenty, jak również zestawy STEREO i KINA DOMOWEGO składające się z elektroniki firmy DENON i głośników innych marek dystrybuowanych przez Horn Distribution.

Wystarczy wejść na stronę www.promocja.denon.pl, wypełnić formularz rejestarcyjny i odesłać go do organizatora promoji – Horn Distribution S.A. – wyłącznego dystrybutora marki DENON w Polsce.  Już w trakcie rejestracji każdy Klient powinien wybrać jeden z dwóch modeli słuchawek DENON, które chce otrzymać: AH-D301 lub AH-P372. Następnie pozostaje mu cieszyć się z zakupu doskonałej jakości sprzętu i czekać na gratisowe słuchawki. Każdy prawidłowo wypełniony formularz, zgodny z zasadami Regulaminu – wygrywa.

Więcej informacji: www.promocja.denon.pl, www.horn.pl

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
Odp: Promocja DENON – słuchawki GRATIS!
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Październik 2009, 16:29:16 »
Zajebiście już wypełniam formularz :D:D:D ja kupiłem akurat 5 października sprzęt :D:D:D

Offline Sticker

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudzień 2009, 17:25:50 »
Długo trzeba czekać aż Horn wyśle potwierdzenie ze zgłoszenie zostało przyjęte.?

Offline black

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudzień 2009, 17:52:49 »
na potwierdzenie @ czekałemok 5 dni i na sluchawki niecałe 2 tyg od złożenia zgłoszenia
2 x dn-s3700 + dn-x1100 + sennheiser hd 25-1

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudzień 2009, 21:59:47 »
Długo trzeba czekać aż Horn wyśle potwierdzenie ze zgłoszenie zostało przyjęte.?

Informacja o przyjęciu zgłoszenia jest wysyłana automatycznie po wypełnieniu formularza.
Kolejnym krokiem jest weryfikacja która może potrwać do ok 3 tyg.

W chwili gdy formularz przechodzi poprawną (lub niepoprawną) weryfikacje wysyłana jest wiadomość (automat), od tego momentu można policzyć ok 3 dni i paczka powinna być dostarczona. :)

Offline Sticker

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Grudzień 2009, 22:41:44 »
Właśnie chodziło mi o ta weryfikacje :P
Po niepoprawnej weryfikacji, można zrobić drugie zamówienie na ten sam produkt na który było robione pierwsze.?

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Grudzień 2009, 23:23:15 »
Właśnie chodziło mi o ta weryfikacje :P
Po niepoprawnej weryfikacji, można zrobić drugie zamówienie na ten sam produkt na który było robione pierwsze.?

Teoretycznie nie.

Jeśli zamówienie będzie odrzucone w treści maila będzie podany powód odrzucenia.

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Grudzień 2009, 10:14:55 »
ja się tez załapałem bo wczoraj zamówiłem mikser tylko może mi ktoś napisać które będą sluchafony lepsze do kompa bo do dj-ki mam ultrasone. A te miałbym do mp3 może coś do dłubania w abletonie.

Offline Sticker

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Grudzień 2009, 13:04:28 »
No i "dżi" :P Mam nadzieje ze wypełniłem dobrze formularz :P

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Grudzień 2009, 14:42:03 »
ja na poczatku promocji dostalem ah-d301 a prosiłem o te drugie więc wyboru raczej nie ma żadnego

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Grudzień 2009, 15:20:02 »
Wybór zawsze jest, ale nie zawsze dany model słuchawek jest dostępny. Z 372 faktycznie były problemy dostępności ale od jakiegoś czasu jest już OK. Tak czy inaczej warto zaznaczyć model który faktycznie chcecie otrzymać.

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Grudzień 2009, 16:57:46 »
czyli jakbym zaczekał to był dostał te co chciałem... kurcze :/

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Grudzień 2009, 16:03:02 »
Panowie a jakos nie moge dodac zdjecia tzn w formularzu przy opcji przegladaj jak klikne na zdjecie to nie pojawia sie sciezka docelowa (zdjecia paragonu) tak powinno byc czy jak?Po kliknieciu jest dalej biale pole...

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Grudzień 2009, 20:56:43 »
zmien format ob razka na obslugiwany

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Grudzień 2009, 06:05:55 »
jpg jest ponoc obslugiwany i taki mam ale po wypelnieniu formularza bylo napisane - dziekujemy za poprawne wypelnienie wiec chyba wszystko gra

borsuk2

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Styczeń 2010, 22:15:32 »
14stego dokonałem zakupu, 16stego grudnia 09 zarejestrowałem się na stronie promocji i otrzymałem maila z potwierdzeniem rejestracji. 3 tygodnie o których pisano w tym wątku minęły wczoraj a ja nadal nie otrzymałem maila z weryfikacja! Pod jaki nr należny zadzwonić lub pod jaki adres napisać (np. mailowy) aby dowiedzieć się gdzie sprawa utknęła i ewentualnie wyjaśnić przyczyny?

Offline Sticker

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Styczeń 2010, 23:06:53 »
Siedzę w tym samym co Ty. Tyle ze u mnie już prawie miesiąc mija.
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń 2010, 23:13:41 wysłana przez Sticker »

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Styczeń 2010, 01:41:01 »
Z racji na to iż w Grudniu była przerwa świąteczna, koniec roku, inwentaryzacje itd. okres weryfikacji zgłoszeń może być nieco dłuższy (zazwyczaj trwało to do 30 dni). Proszę o cierpliwość.
« Ostatnia zmiana: 08 Styczeń 2010, 11:13:00 wysłana przez Zadra »

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Styczeń 2010, 12:03:43 »
Witam! Co jest z tą promocja wysłałem formularz 30 grudnia do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi, Denon sobie robi jaja czy co do cholery?

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Styczeń 2010, 16:14:36 »
spokojnie, nikt sobie nie robi jaj

dostałeś wiadomość o przyjęciu zgłoszenia? "Dziękujemy za udział w promocji bla bla... itd..."

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Styczeń 2010, 11:20:53 »
spokojnie, nikt sobie nie robi jaj

dostałeś wiadomość o przyjęciu zgłoszenia? "Dziękujemy za udział w promocji bla bla... itd..."
Ok faktycznie mnie poniosło. Tak dostałem ,ale tylko to i nic więcej.

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Styczeń 2010, 20:51:50 »
mój wcześniejszy post...

Z racji na to iż w Grudniu była przerwa świąteczna, koniec roku, inwentaryzacje itd. okres weryfikacji zgłoszeń może być nieco dłuższy (zazwyczaj trwało to do 30 dni). Proszę o cierpliwość.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Styczeń 2010, 02:27:07 »
racja cierpliwosci Koledzy ja otrzymalem maila ze weryfikacja zostala zakonczona pomyslnie i sluchaweczki beda wyslane takze czekam ;)

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Luty 2010, 23:46:12 »
a słuchawek jak nie było tak nie ma. Straciłem już cierpliwość czekania.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Luty 2010, 17:31:22 »
racja to juz troche kpina jest w dodatku czlowiek pisze zeby sie dowiedziec o co chodzi a tu nawet zadnej odpowiedzi

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Luty 2010, 21:40:52 »
racja to juz troche kpina jest w dodatku czlowiek pisze zeby sie dowiedziec o co chodzi a tu nawet zadnej odpowiedzi
tez dostałem tego śmiesznego maila ze promocja rozpatrzona pozytywnie. Pisałem do nich nic zero odpowiedzi. Czyli Żenada ze strony Denona .

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Luty 2010, 11:27:09 »
Słuchawki się skończyły...

...ale wynegocjowaliśmy z Denonem jeszcze jedną dostawę która się opóźniała. W tym tygodniu powinny być wysłane wszystkie zaległe zamówienia. Mam nadzieję że jest to zadowalająca odpowiedź.

:)

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Luty 2010, 11:33:59 »
Dzieki Zadra chociaż jedna kompetentna osoba potrafiąca poprawić humor :)

Offline Zadra

• Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Luty 2010, 12:53:57 »
Bez przesady ... odpowiedziałbym wcześniej ale byłem prawie cały tydzień poza biurem i prawie bez internetu.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Luty 2010, 16:07:55 »
To bardzo fajnie i dzieki za odpowiedz pw ;) jeszcze troche cierpliwosci i bedzie malina

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Luty 2010, 20:31:57 »
nie da sie edytowac posta? ;d ja juz swoje mam przyjechaly wczoraj ;) malutkie ale sympatyczne

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Luty 2010, 20:39:56 »
Na edycję posta masz kilkanaście minut. Po tym czasie edycja zostaje zablokowana. Jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie w przypadku gorących dyskusji, gdyby ktoś chciał się ostatecznie wycofać ze swojego zdania, przekręcić kota ogonem, bo później taki temat przestaje mieć jakichkolwiek sens. Wprowadziłem to ze względu na zdobyte doświadczenia na innych forach. Sądzę, że jest to dobre rozwiązanie.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline PTK

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Listopad 2010, 21:49:17 »
Nie rozpoczynam nowego wątku bo chodzi mi o promocję słuchawek 2010. Czy tak samo jak w ubiegłorocznej promocji trzeba czekać około 30 dni na potwierdzenie zgłoszenia? Mikser zakupiłem 12.11.2010r. i w ten sam dzień wysłałem zgłoszenie do promocji, w sumie 30 dni nie minęło, ale jeszcze nikt nie pisał na forum
o aktualnej promocji więc podbiłem z tematem. Pozdrawiam.
DENON DN X1600 + 2xCDJ900 + SONY MDR V700

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Listopad 2010, 15:43:02 »
Witam,

Również wziąłem udział w promocji. Zgłoszenie z automatu otrzymałem 12.11. Dzwoniłem do Horna i mamy czekać do 30 dni na weryfikację.

Jedno pytanie. Co oznacza, że w promocji nie mogą brać udziały podmioty gosp.? W takim razie dlaczego w przykładach zgłoszeń są pokazane także faktury. Wytłumaczenie chyba znam, ale proszę kogoś, najlepiej z Horna, o wyjaśnienie.

Czy możecie powiedzieć jak wygląda dostępność tych składanych słuchawek?

Pozdrawiam

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Listopad 2010, 00:22:58 »
Promocja ma zasięg ogólny (dotyczy zarówno produktów z działu HOME, jak i DJ). Podmioty mogą brać udział, ale sprzęt musi zostać zakupiony na paragon, ew. na fakturę imienną (bez NIPu, nazwy firmy, itd.)

Słuchawki są dostępne.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Relax

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Listopad 2010, 12:04:41 »
Niestety, sprawa co najmniej nieprzyjemna :(

Otrzymuje się ofertę reklamową (bo dokonano zakupu w "oficjalnej" dystrybucji)
z obietnicą otrzymania słuchawek za kolejny zakup i słowem (nawet małym druczkiem) nie ma
,że trzeba "kombinować" ...(cytat: sprzęt musi zostać zakupiony na paragon, ew. na fakturę imienną (bez NIPu, nazwy firmy, itd.)... koniec cytatu.

Przy zakupie z "innych źródeł" możemy mieć:
1. Taniej
2. Możemy brać na fakturę
3. Słuchawki gratis na drugi dzień (a nie za miesiąc !!!)
4. Bez wypełniania ankiet reklamowych i bez kolejnych e-maili reklamowych
5. Bez czekania na weryfikacje i braku odpowiedzi od zniecierpliwionych oczekujących
6. O tym też się nie mówi, ale "takie" słuchawki od denona nie posiadają gwarancji.
...itd...

Do osób odpowiedzialnych = Zróbcie to porządnie !
Bo w takim wydaniu to jest ANTY-promocja denona !

Pozdrawiam muzyków.

DENON = Dać Elastycznemu Nabywcy Ogrom Niuansów :-)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Listopad 2010, 14:07:48 »
Przy zakupie z "innych źródeł" możemy mieć

Co masz na myśli pisząc "inne źródła"? Ponieważ wydaje mi się, że nie jesteś do końca doinformowany i snujesz jakieś domysły. Owa promocja jest organizowana przez Horn Distribution S.A. i ma zasięg ogólnopolski, nie jest też organizowana poza granicami naszego kraju, a poszczególne sklepy dealerskie (biorące udział w promocji nie rozdysponowują słuchawek samodzielnie) i nie otrzymujesz słuchawek "na drugi dzień" razem ze sprzętem. Sklepy tych słuchawek nawet na oczy nie widzą.

Poza tym, kupując w autoryzowanej sieci dystrybucji nie kupujesz bezpośrednio od Horna tylko od swojego lokalnego dealera.

Możemy brać na fakturę

O tym mówi regulamin promocji (pkt. 2.4)

O tym też się nie mówi, ale "takie" słuchawki od denona nie posiadają gwarancji.

Ze względu, iż jest to zalicza się do akcesorium, to faktycznie tak jest.

Nie rozumiem niektórych ludzi - nie dość, że mogą otrzymać coś gratis, to jeszcze się niektórym zawsze się coś nie spodoba. Niektórzy muszą tylko narzekać...
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Listopad 2010, 14:51:03 »
Promocja ma zasięg ogólny (dotyczy zarówno produktów z działu HOME, jak i DJ). Podmioty mogą brać udział, ale sprzęt musi zostać zakupiony na paragon, ew. na fakturę imienną (bez NIPu, nazwy firmy, itd.)

Słuchawki są dostępne.

Napisałem już o Facebooku co o tym myślę, bo niestety czuję się mimo wszystko oszukany.

Idąc po sprzęt bo Media Marktu nie wiedziałem o promocji - siłą rzeczy nie znałem jej zasad.

Miałem już upatrzony sprzęt Yamahy, ale sprzedawce zaoferował nam Denona kusząc nas gratisowymi słuchawkami. Cóż, mimo, że był droższy skusiliśmy się z żoną na niego. Oczywiście sprzedawca słowem nie wspomniał, że na fakturę sprzętu brać nie możemy.

Przy rejestracji zauważyliśmy, że w przykładach są faktury więc uznaliśmy, że wszystko będzie w porządku. Niestety trafiłem na Państwa stronę na FB i poczytałem komentarze Pana Piotra.

Prawdę mówiąc, gdybym mógł teraz oddać sprzęt to bym to zrobił. Dla samej zasady, bo nie powinno się mamić klientów takimi obietnicami. Weryfikacja trwa na tyle długo, że o zwrocie nie ma już mowy. Równie dobrze mogłem wziąć sprzęt na paragon (gdyby wiedział o zasadach), zgłosić się do promocji a potem pójść do Media i poprosić o fakturę.

Założę się, że odpiszą Państwo, że sam jesteśmy sobie winni itp., ale uważam, że jeśli jakaś firma jest Waszym przedstawicielem czy też handluje towarem od Was powinna być na tyle kompetentna, aby znać zasady tak prostej promocji. Nie mogą Państwo ode mnie wymagać znajomości każdej promocji, gdy wybieram się na zakupy.

Powtórzę: jestem strasznie zawiedziony i zniesmaczony takimi działaniami. Jak nie potraficie wyjaśniać zasad promocji lub nie macie odpowiednich współpracowników w postaci chociażby sprzedawcó MM to nie organizujcie takich atrakcji klientom.

Raczej będę odradzał innym zakupy przy okazji taki świetnie zorganizowanych promocji Denon Polska.

Offline Relax

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Listopad 2010, 15:05:17 »
Czyli rozumiem, iż zamiast coś poprawić - łatwiej jest napisać, iż to klient jest "niedoinformowany, snuje domysły, narzeka i Nie Cieszy się  :))) z wyczekanego od wielu tygodni podarku i to bez gwarancji "

Nigdzie nie napisałem, że otrzymuje się akurat Te słuchawki !!!

Na allegro w ciągu minuty znalazłem sklep który po zakupie "ich" sprzętu dodaje słuchawki gratis.

Mamy XXI wiek, więc proszę LUDZI traktować Poważnie !

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Listopad 2010, 15:07:06 »
I przepraszam za literówki, ale pisałem w pośpiechu będąc w pracy. Nie są na tyle duże, by zmieniły sens posta.

Relax pozostaje mi się zgodzić z tym co napisałeś.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Listopad 2010, 20:43:42 »
Osiris:

Po pierwsze - zauważyłem, iż piszesz tutaj o sprzęcie domowym. To forum nie jest w żaden sposób związane ze sprzętem HOME (choć w sumie sprawa dotyczy tego samego).

Idąc po sprzęt bo Media Marktu nie wiedziałem o promocji - siłą rzeczy nie znałem jej zasad.
Regulamin jest ogólnodostępny, inną sprawą jest to, iż tak wiele osób nie poświęci nawet 5 min. na zapoznanie się z nim.

Miałem już upatrzony sprzęt Yamahy, ale sprzedawce zaoferował nam Denona kusząc nas gratisowymi słuchawkami. Cóż, mimo, że był droższy skusiliśmy się z żoną na niego. Oczywiście sprzedawca słowem nie wspomniał, że na fakturę sprzętu brać nie możemy.
Przykro mi, ale nie możemy brać odpowiedzialności za brak kompetencji zewnętrznego sprzedawcy. Mogę jedynie powiedzieć, iż jest nam z tego tytułu przykro.

Przy rejestracji zauważyliśmy, że w przykładach są faktury więc uznaliśmy, że wszystko będzie w porządku. Niestety trafiłem na Państwa stronę na FB i poczytałem komentarze Pana Piotra.
Faktury są akceptowane, ale wystawione na osoby fizyczne, a nie na podmioty gospodarcze.

Prawdę mówiąc, gdybym mógł teraz oddać sprzęt to bym to zrobił. Dla samej zasady, bo nie powinno się mamić klientów takimi obietnicami. Weryfikacja trwa na tyle długo, że o zwrocie nie ma już mowy. Równie dobrze mogłem wziąć sprzęt na paragon (gdyby wiedział o zasadach), zgłosić się do promocji a potem pójść do Media i poprosić o fakturę.
Dokładnie.

uważam, że jeśli jakaś firma jest Waszym przedstawicielem czy też handluje towarem od Was powinna być na tyle kompetentna, aby znać zasady tak prostej promocji.
Powtórzę - nie sposób (zwłaszcza w tak dużych sieciach handlowych), mając do tego setki innych punktów dealerskich na terenie całego kraju sprawować pieczę nad każdym pracownikiem. Zawsze w momencie pojawienia się takiej promocji zostaje wysłana korespondencja wewnętrzna, gdzie takowe zasady są wyjaśnione. Niestety jak widać, nie każda osoba zagłębia się nawet w takie mailingi (jeśli przesyłamy nie tylko sam suchy regulamin, ale i informację na co zwrócić klientowi takową uwagę) tym bardziej, iż najczęściej taka osoba opiekuje się całym działem AUDIO-VIDEO.

Nie mogą Państwo ode mnie wymagać znajomości każdej promocji, gdy wybieram się na zakupy.
Po to są regulaminy. Analogicznie - nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania (vide przypadki z Urzędem Skarbowym).

Raczej będę odradzał innym zakupy przy okazji taki świetnie zorganizowanych promocji Denon Polska.
Nie ma czegoś takiego jak Denon Polska.

Na allegro w ciągu minuty znalazłem sklep który po zakupie "ich" sprzętu dodaje słuchawki gratis.
Więc robi to niezgodnie z zawartymi umowami, dodatkowo stosując cios "poniżej pasa".

i Nie Cieszy się  :))) z wyczekanego od wielu tygodni podarku i to bez gwarancji "
Daj palec to pociągną całą rękę i jeszcze zbesztają z błotem. N/C

Jeszcze jedno - akcja promowana jest przez nas hasłem "Zdobądź słuchawki GRATIS" (okrągłe, czerwone naklejki na opakowaniach), co powinno dać do myślenia.

A teraz przejdę do meritum sprawy - dlaczego słuchawki przysługują tylko osobom fizycznym:
Otóż nie jest to związane z chęcią utrudnienia dostępu do promocji, ale z polskim prawem. Po prostu proces prawno-księgowy jest dużo bardziej skomplikowany w przypadku rozliczenia tego gratisu zarówno dla nas, jak i konsumenta końcowego.

Niestety - ktoś chce dać coś więcej, zrobić coś dobrze to i tak znajdzie się ktoś niezadowolony. Zero zrozumienia. Po prostu polska mentalność.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Listopad 2010, 23:01:03 »
Napisałem tutaj, bo wyszukiwarka spozycjonowała Was najwyżej.

W sumie takiej odpowiedzi się spodziewałem. Wytykanie błędów (ok, nie ma Denon Polska - mogłem użyć słowa Horn, byłoby lepiej?) itp. to nie jest odpowiednia dyskusja dla mnie.

Powtarzam raz jeszcze, bo chyba nie bardzo mnie zrozumiałeś. Nie miałem pojęcia o promocji, bo nie siedziałem przed zakupem godzinami w sieci szukając tylko czegoś co mogę dostać gratis. To takie "niepolskie" prawda? Nie mam mentalności Polaka, który narzeka na byle co i szuka dziury w całym byle tylko kogoś brzydko mówiąc "wydy..." na coś. Wypraszam więc sobie takie teksty, że tylko narzekam.

Proszę darować sobie złote porady, że mogłem poszukać sobie coś wcześniej i poświęcić 5 minut. Nie mogłem! Proszę to w końcu zrozumieć, że jeśli sprzedawca, który poleca DENONA nie informuje mnie o tak istotnym punkcie Regulaminu promocji to ja mam prawo czuć się oszukany. Róbcie w takim razie lepsze szkolenia, piszcie bardziej zrozumiałe emaile do dystrybutorów. Odbijając piłeczkę, mogę powiedzieć, że powinien Pan wiedzieć, że będą takie sytuacje i mieć przygotowaną pulę słuchawek dla takich osób jak ja. Prawda, że brzmi dziwnie?

Ja tutaj nie zawiniłem. Wam jest przykro, że w Media pracują ludzie, którzy sprzedadzą wszystko nie zważając na konsekwencje, a mi jest zwyczajnie PRZYKRO, że tak zostałem potraktowany i jeszcze tutaj na forum moja wypowiedzi są w jakiś sposób dyskredytowane. To lekkie przegięcie, że zgłaszam Wam problem, a Wy zasłaniacie się Regulaminem. To nie prawo ruchu drogowego, które każdy użytkownik dróg musi znać, tylko WASZA wymyślona promocja.

Nie możecie odpowiadać za pracowników innych firm zwłaszcza marketów, to nie wprowadzajcie tam swoich produktów do sprzedaży. Nie będzie takich nieporozumień i zgrzytów.

Zmniejszcie czas weryfikacji, żeby ludzie mogli oddać ewentualnie sprzęt do sklepu. To takie trudne? Ja już z Denonem zostanę, bo 7 dni minęło.

Śmieszne jest to, że ja pokazuje jak mogłem wysępić od Was te słuchawki (gdybym znał Regulamin), a Wy to jeszcze potwierdzacie. To właśnie moja niewiedza "UCHRONIŁA" was przed stratą słuchawek na rzecz podmiotu gospodarczego. Jak widać uczciwość w tym przypadku nie bardzo się opłaciła.

Powtórzę - nie sposób (zwłaszcza w tak dużych sieciach handlowych), mając do tego setki innych punktów dealerskich na terenie całego kraju sprawować pieczę nad każdym pracownikiem.

Firma w której pracuję bierze odpowiedzialność za swoich pracowników i swoje produkty. Zaczynała tylko od sprzedaży w sieci, teraz ma już kilkanaście sklepów w kraju. Jako osoba, która zajmuje się sprzedażą i obsługą klienta jest dla mnie nie do pomyślenia takie potraktowanie Klienta. Jak widać standardy firm się różnią. Może i u Was kiedyś to ulegnie zmianie i przestaniecie zrażać do siebie Klientów już po pierwszym zakupie.

Pogodziłem się już z tym, że słuchawek nie otrzymam. Klienta już straciliście (tak wiem, pewnie się cieszycie, że taki "Polaczek" już nic nie kupi od nas). Promocji na pewno nie polecę. Brak gwarancji na otrzymane słuchawki też pominę. Ludzie mają się cieszyć, że otrzymują sprzęt, który w każdej chwili może przestać działać i jedyne co mogą to wyrzucić do kosza? W mojej firmie taka sytuacja to czysta abstrakcja. I jeszcze okazujecie Nam zdziwienie?

Pozdrawiam, mimo wszystko życząc udanej sprzedaży i jak najmniejszej ilości osób nabitych promocją w butelkę.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Listopad 2010, 00:11:16 »
W przypadku sprzedaży sprzętu domowego, ze względu na zastosowanie, w 95% przypadków to sprzedaż właśnie dla klientów indywidualnych i w takim przypadku proszę mi uwierzyć - promocja się sprawdza. W przypadku naszego działu DJ (który osobiście Ciebie nie dotyczy, został dopięty na siłę już w zeszłym roku dzięki naszym staraniom) sytuacja ma się inaczej, ponieważ znaczna część osób kupujących ten sprzęt prowadzi działalność gospodarczą z wykorzystaniem tego typu sprzętu. I tutaj również nikt nie docenił naszych starań - teraz widzę, iż chyba lepiej by było, aby ta promocja nas ominęła. Wracając jednak do meritum sprawy:

Proszę to w końcu zrozumieć, że jeśli sprzedawca, który poleca DENONA nie informuje mnie o tak istotnym punkcie Regulaminu promocji to ja mam prawo czuć się oszukany.
Być może sprzedawca robił to z własnego przekonania do marki, bądź konkretnego modelu, nie sądzę, aby działał w złej wierze, do tego z własnego doświadczenia wiem, iż nawet w takim przypadku nie mogę mieć osobiście pretensji do sprzedawcy, który tak jak pisałem opiekuje się zazwyczaj całym działem AUDIO-VIDEO, ma do tego tysiąc pięćset sto dziewięćset pytań dziennie na przeróżne tematy (nie tylko ze swojego działu).

Proszę też wziąć pod uwagę jeden aspekt - sprzęt został zakupiony w markecie RTV-AGD, gdzie rotacja pracowników jest bardzo duża, tydzień wcześniej osoba polecająca ten produkt mogła polecać lodówki, odkurzacze lub konsole do gier. To jest rynek MASOWY gdzie liczy się sprzedaż byle jak, aby dużo (a niby reklamują się hasłem "nie dla idiotów"). Realia są takie, jeśli chce się być dobrze i rzetelnie obsłużonym - wybiera się sklepy SPECJALISTYCZNE z prostego względu - doświadczenie oraz wiedza sprzedawców jest na o wiele wyższym poziomie aniżeli w typowej sieciówce. W dodatku rotacja pracowników jest na dużo mniejszą skalę. Do tego dochodzi jeszcze jeden fakt. Czy kiedykolwiek ktoś z Was widział w takim MediaMarkcie czy Saturnie amplituner droższy niż za 3 tys zł? Nie wspominając o tym, iż w ofercie każdej z liczących z marek znajdziecie takie produkty za 15 tys. zł, a nawet 30 tys. zł? Nigdy Was nie zastanawiało dlaczego tak jest?

Powtarzam raz jeszcze, bo chyba nie bardzo mnie zrozumiałeś. Nie miałem pojęcia o promocji, bo nie siedziałem przed zakupem godzinami w sieci szukając tylko czegoś co mogę dostać gratis.
Niestety, ale dla mnie osobiście zdumiewającym jest fakt kupowanie sprzętu pod wpływem impulsu lub przyznanego bonusu. Doprawdy nie rozumiem jak bardzo gratisowe słuchawki za 250 zł mogły zaważyć nad kompletną zmianą przekonania co do marki / modelu. Osobiście 2 lata temu głupi telewizor wybierałem 4 miesiące(!!!) bazując na własnych doświadczeniach oraz opiniach zaczerpniętych z for internetowych, znajomych oraz samych sprzedawców w sklepach specjalistycznych (nie mylić z marketami RTV-AGD pokroju Media i Saturn). Słuchawki powinny być dodatkowym bonusem, a nie szalą przeważającą nad wyborem. Gdyby jakaś chińska (zupełnie nieznana) marka, o której nikt nie słyszał, przy zestawie typu mikrowieża za 1500 zł dorzucała komplet opon zimowych również swojej marki to wybrałbyś ją zamiast wcześniej wspomnianej Yamahy, ponieważ opony przeważyły? W moim mniemaniu (z całym szacunkiem) całkowicie niedorzeczny argument próbujący teraz wywołać gorzkie żale.

Odbijając piłeczkę, mogę powiedzieć, że powinien Pan wiedzieć, że będą takie sytuacje i mieć przygotowaną pulę słuchawek dla takich osób jak ja.
Byłoby to niesprawiedliwe wobec innych uczestników. Chwile później pojawiliby się tacy, którzy powiedzieliby, że kupili sprzęt tydzień wcześniej nie wiedząc o promocji i również by chcieli być potraktowani wyjątkowo.

Ja tutaj nie zawiniłem.
N/C

To lekkie przegięcie, że zgłaszam Wam problem, a Wy zasłaniacie się Regulaminem. To nie prawo ruchu drogowego, które każdy użytkownik dróg musi znać, tylko WASZA wymyślona promocja.
Po pierwsze regulamin rzecz święta. Rozumiem, iż w przypadku podpisywania umów bankowych również nikt nie czyta regulaminów? A potem takie kwiatki wychodzą.

Dobra, nie chciałem tego pisać, ale niejako wymusiłeś na mnie - w przypadku zakupu pod działalność gospodarczą owy bonus trzeba byłoby zawrzeć w deklaracji rocznej i odprowadzić stosowny podatek, co by tylko skomplikowało sprawę. W przypadku nierozliczenia tego i kontroli Urząd Skarbowy pociągnąłby do odpowiedzialności karno-finansowej zarówno podmiot zakupujący, następnie po sznureczku do kłębka dealera, jak i ostatecznie dystrybutora organizującego promocję. Owej promocji nie dało się inaczej zorganizwać, tak aby ją maksymalnie uprścić, a jednocześnie nie złamać prawa podatkowego. Wszystkie inne podmioty, które dorzucają gratisy w ten sposób wiele ryzykują - koniec końców nie chciałbym być w skórze kupującego "poza autoryzowaną siecią sprzedaży" gdzie sklep do faktury dorzuca gratisy "ot tak" i do którego za takową praktykę dobrał się US, następnie do poszczególnych kupujących w danym sklepie też. No ale w danej chwili liczy się tylko promocja!!!

Nie możecie odpowiadać za pracowników innych firm zwłaszcza marketów, to nie wprowadzajcie tam swoich produktów do sprzedaży. Nie będzie takich nieporozumień i zgrzytów.
Odbijam piłeczkę - chcesz wyższej jakości obsługi - nie kupuj w sklepach "Nie dla idiotów".

Zmniejszcie czas weryfikacji, żeby ludzie mogli oddać ewentualnie sprzęt do sklepu. To takie trudne? Ja już z Denonem zostanę, bo 7 dni minęło.
Tak zapytam - czy z samego zakupu jesteś niezadowolony? Nie spełnia Twoich oczekiwań? To naprawdę słuchawki były tym magnesem i ostateczną siłą decyzyjną?

Zmniejszcie czas weryfikacji, żeby ludzie mogli oddać ewentualnie sprzęt do sklepu.
Nie sposób przy takie sprzedaży i ilości pracowników. Poza tym weryfikacja trwa do 30 dni, a nie 30 dni. Wydaję mi się, iż jest to lekka różnica. Poza tym, aby dostać słuchawki należy zarejestrować produkt i wziąć udział w promocji. A można to zrobić nawet tego samego dnia (poza tym przy rejestracji produktu należy zapoznać się z regulaminem), więc jak to nie można zrobić tego w ciągu 7 dni? Nie chcę już tutaj używać żadnych określeń bo jeszcze bym kogoś uraził, a tego już nie chcę.

Firma w której pracuję bierze odpowiedzialność za swoich pracowników i swoje produkty. Zaczynała tylko od sprzedaży w sieci, teraz ma już kilkanaście sklepów w kraju.
Tylko zapytam - jak opieka nad kilkunastoma sklepami ma się do opieki nad ponad 0,5 tys. sklepów, pomijając już nawet oddziały naszej firmy w innych krajach?

Brak gwarancji na otrzymane słuchawki też pominę.
Proszę to potraktować jako Bonus/akcesorium (jak breloczek do kluczyków, od auta, które Pan zakupił w salonie). Nie dość, że można było go otrzymać w cenie produktu, który był od wielu miesięcy na rynku w tej samej cenie, to mimo wszystko i tak źle i tak nie dobrze. A najzabawniejsze jest to, iż gdyby te słuchawki doszły - całej tej dyskusji by nie było - bo po co się rozwodzić.

Również pozdrawiam.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Relax

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Listopad 2010, 01:55:53 »
No i jasne = jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :))

P.S. Osiris. Słuszne rozczarowanie. Pozdrawiam.

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Listopad 2010, 09:45:34 »
Realia są takie, jeśli chce się być dobrze i rzetelnie obsłużonym - wybiera się sklepy SPECJALISTYCZNE z prostego względu - doświadczenie oraz wiedza sprzedawców jest na o wiele wyższym poziomie aniżeli w typowej sieciówce. W dodatku rotacja pracowników jest na dużo mniejszą skalę. Do tego dochodzi jeszcze jeden fakt. Czy kiedykolwiek ktoś z Was widział w takim MediaMarkcie czy Saturnie amplituner droższy niż za 3 tys zł? Nie wspominając o tym, iż w ofercie każdej z liczących z marek znajdziecie takie produkty za 15 tys. zł, a nawet 30 tys. zł?

Widziałem, ale nie zapisywałem sobie tego w swoim kajecie. Nie mam manii na punkcie sprzętu audio. Czyli jak kupuję sprzęt niejako od Was, ale już nie za powyżej 3 tys. to już nie jest dobrze?

Niestety, ale dla mnie osobiście zdumiewającym jest fakt kupowanie sprzętu pod wpływem impulsu lub przyznanego bonusu. Doprawdy nie rozumiem jak bardzo gratisowe słuchawki za 250 zł mogły zaważyć nad kompletną zmianą przekonania co do marki / modelu. Osobiście 2 lata temu głupi telewizor wybierałem 4 miesiące(!!!) bazując na własnych doświadczeniach oraz opiniach zaczerpniętych z for internetowych, znajomych oraz samych sprzedawców w sklepach specjalistycznych (nie mylić z marketami RTV-AGD pokroju Media i Saturn). Słuchawki powinny być dodatkowym bonusem, a nie szalą przeważającą nad wyborem. Gdyby jakaś chińska (zupełnie nieznana) marka, o której nikt nie słyszał, przy zestawie typu mikrowieża za 1500 zł dorzucała komplet opon zimowych również swojej marki to wybrałbyś ją zamiast wcześniej wspomnianej Yamahy, ponieważ opony przeważyły? W moim mniemaniu (z całym szacunkiem) całkowicie niedorzeczny argument próbujący teraz wywołać gorzkie żale.

Widzisz każdy jest inny. Np. kupno konsoli do sprzętu poprzedziły poszukiwania w sieci. To samo było ze sprzętem, tylko, że jak nie brałem zestawu za 20 tys. ale za ok. 2 tys. więc czy to będzie Yamaha, Denon czy Onkyo to na tym poziomie nie ma różnicy. Tak więc tak, takie słuchawki mogły przeważyć o takim zakupie. Jak WAS to dziwi to może Was uświadomię, że właśnie m.in. taki cel miała taka promocja, aby niezdecydowany klient wybrał Waszą markę a nie inną. Żałosny tekst o oponach pominę i nie skomentuję. Dziwi mnie tylko, że takich argumentów używa pracownik (?) firmy Horn (?) w stosunku bądź co bądź do klienta.

Po pierwsze regulamin rzecz święta. Rozumiem, iż w przypadku podpisywania umów bankowych również nikt nie czyta regulaminów? A potem takie kwiatki wychodzą.[/qoute]

Jak grochem o ścianę. Jakbym wcześniej wiedział, że skorzystam z tej promocji to uwierz mi, że zaznajomiłbym się z Regulaminem. Czy naprawdę to jest ciężkie do zrozumienia, czy chęć zrobienia ze mnie w sieci jakiegoś oszołoma jest ważniejsza?

Nie sposób przy takie sprzedaży i ilości pracowników. Poza tym weryfikacja trwa do 30 dni, a nie 30 dni. Wydaję mi się, iż jest to lekka różnica. Poza tym, aby dostać słuchawki należy zarejestrować produkt i wziąć udział w promocji. A można to zrobić nawet tego samego dnia (poza tym przy rejestracji produktu należy zapoznać się z regulaminem), więc jak to nie można zrobić tego w ciągu 7 dni? Nie chcę już tutaj używać żadnych określeń bo jeszcze bym kogoś uraził, a tego już nie chcę.

W myśl Regulaminu tak, przez telefon już usłyszałem ok. 30 dni. Jest różnica? Co mi po tym, że zgłoszę się do promocji od razu jak w przeciągu tych kilkunastu dni mija okres zwrotu sprzętu do sklepu. No chyba, że sugerujesz kolejne nieuczciwe rozwiązanie, czyli kupno sprzętu, byle tylko wydębić od firmy słuchawki i oddać sprzęt do sklepu. Nie po to go kupowałem.

Co do tego czasu. Po telefonach do Was wywnioskowałem, że tylko jedna osoba zajmuje się tą promocją. Oczywiście to nie jej wina, ale nie mówcie mi, że Wasza firma robi wszystko, aby skrócić czas oczekiwania na odpowiedź. Tego Pana nie było  w firmie od wtorku (może od pon.) do czwartku i infolinia leżała i kwiczała. To chyba powinno być do poprawki czy za wiele wymagam od firmy która ma pół tysiąca przedstawicieli.

Tylko zapytam - jak opieka nad kilkunastoma sklepami ma się do opieki nad ponad 0,5 tys. sklepów, pomijając już nawet oddziały naszej firmy w innych krajach?

J.w. - przynajmniej zatrudnia tyle osób, aby ogarnąć swoje sprawy. Nie chcę Was oceniać przez pryzmat tej jednej promocji, ale uważam, że jest niedopracowana. Trzeba ją było zrobić w jak to określiłeś specjalistycznych salonach i tam na pewno wszystko by było jasno i przejrzyście tłumaczone Klientom nawet na miejscu. To w szczególności byłoby dobre dla tych, którzy nie znaliby wcześniej zasad promocji. Jak widać są tacy ludzie i nawet biorą sprzęt od Was.

A najzabawniejsze jest to, iż gdyby te słuchawki doszły - całej tej dyskusji by nie było - bo po co się rozwodzić.

Wydaje mi się, że cała dyskusja się zaczęła właśnie dlatego, że ja ich  NIE OTRZYMAM. Poza tym nie możesz być pewnym jaka by była moja reakcja, gdyby uszkodziły się po przyjściu i nie mógłbym ich reklamować. A wiesz dlaczego? Ponieważ ten sam SPRZEDAWCA również słowem o tym nie wspomniał, że dostaję "brelok" do amplitunera. Pomyłka, celowe szkolenie czy zgonimy znowu na to, że kupiłem w sklepie dla idiotów (który ma chyba mimo wszystko jakąś umowę z Wami)?

Zakończę już dyskusję. Dziękuję za odpowiedzi. Ze sprzętu jestem zadowolony o ile nie będzie problemu z zarejestrowaniem ampli i kolumn na Waszej stronie (gwarancja). Słuchawki miałem brać inne, już po zakupie, ale skoro nadarzyła się tak świetna okazja to postanowiłem z niej skorzystać. Szkoda, że tak się to kończy. Raz jeszcze pozdrawiam Pana i firmę Horn.

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Listopad 2010, 10:58:49 »
Trochę się cytaty "rozjechały".

Wracając do tematu Denon Polska. Dlaczego w takim razie tak nazwano profil na Facebooku. Zrobił to fan czy jakiś pracownik Horna? Można się tego od Pana dowiedzieć? Widzę, że także i to konto udzielało odpowiedzi na temat tej promocji - stąd zapewne wcześniej napisałem Denon Polska.

Offline ppek

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #46 dnia: 30 Listopad 2010, 11:47:16 »
Kaminsky, o ile w temacie obsługi sprzętu jesteś mistrzem świata, o tyle w temacie obsługi klienta brak Ci wiedzy totalnie.
Argument o lekceważeniu gratisa jako decydującego przy zakupie sprzętu - pfffffffff. Po co w takim razie robić taką promocję jeśli nie po to, żeby przeciągnąć niezdecydowanych klientów na Waszą stronę?
Ogólnie LOL z całej sytuacji, ale największy z Twoich tłumaczeń i agresji w stosunku do niezadowolonego klienta (który notabene jest mistrzowsko kulturalny i używa bardzo rzeczowych argumentów). Kiepsko to wychodzi jak poważnego klienta traktuje się jak nierozgarniętego gówniarza. Firma Horn powinna przyjąć zgłoszenie i zareagować u przedstawiciela wyjaśniając sprawę, a jednocześnie zaproponować formę rekompensaty/rozwiązania problemu, a nie wypinać się na klienta (bo mniej więcej taką postawę jako przedstawiciel Horna prezentujesz).

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #47 dnia: 30 Listopad 2010, 23:48:57 »
Osiris, już na samo zakończenie dyskusji - niestety nie ja ustalałem warunki promocji. Ze względu na przepisy fiskalne promocja jest skonstruowana w taki, a nie inny sposób. Faktem jest, iż zawsze należy czytać regulaminy - są one wtedy podstawą do reklamacji, ew. roszczeń. Jeśli regulamin usługi / promocji jest niezgodny z polskim prawem zawsze można zgłosić ten fakt Federacji Konsumenta, ew. swoich praw dochodzić w sądzie.

Dziwi mnie jednak jedna nieścisłość - wg. Twoich informacji sprzedawca zapewnił Ciebie o gratisowych słuchawkach, ale dlaczego w takim razie nie upomniałeś się u niego, ew. przy kasie o owy gratis? W Twoim interesie było zapoznanie się z warunkami promocji (regulaminem), niestety, tak jak wspomniałem wcześniej znalazłeś się w zdecydowanej mniejszości klientów, których promocja niestety nie dotyczy (nie z naszej niechęci czy złośliwości, ale ze względu na przepisy i komplikacje prawne). Jest mi z tego powodu przykro i sam czuję niesmak, że jednak nie mogliśmy spełnić Twoich oczekiwań, ale niestety nie mogę nic zrobić, jako, iż nie zajmuję się samą promocją i nie mam żadnego wpływu na rozpatrzenie zgłoszenia.

ppek: z całym szacunkiem, jednak jestem zdania, iż
a) nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o wiedzę nt. sprzętu DENON DJ,
b) z samymi zasadami promocji nie mam nic wspólnego, jedynie chcieliśmy aby i urządzenia DENON DJ załapały się do promocji (ale jak widać chyba jednak nie było do końca to takie dobre - można było temat odpuścić i mieć problem z głowy)
c) posty związane z zakupem Osiris'a nie są związane z profilem forum (sprzęt domowy),
d) faktycznie w kilku daniach być może przesadziłem, za co jednocześnie pragnę przeprosić Osiris'a, jednak związane to było z nawałem obowiązków oraz czasami po prostu brakiem mojej cierpliwości w tłumaczeniu tych samych kwestii.

Firma Horn powinna przyjąć zgłoszenie i zareagować u przedstawiciela wyjaśniając sprawę, a jednocześnie zaproponować formę rekompensaty/rozwiązania problemu
Osobiście się fatygowałem w celu wyjaśnienia tej kwestii. Niestety regulamin jest jasny i mimo sugestii z mojej strony nic nie mogłem zrobić. Gdyby to był odbiorca indywidualny nie byłoby problemu, ale w tej kwestii chodzi o firmę, a tu prawo (również podatkowe) jest już zupełnie inne. To jest podstawowa różnica.

Mam nadzieję, iż ostatecznie temat się wyjaśnił i uważam go za zamknięty.

Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Osiris

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 01 Grudzień 2010, 00:39:36 »
Spieszę z wyjaśnieniem.

Dziwi mnie jednak jedna nieścisłość - wg. Twoich informacji sprzedawca zapewnił Ciebie o gratisowych słuchawkach, ale dlaczego w takim razie nie upomniałeś się u niego, ew. przy kasie o owy gratis? W Twoim interesie było zapoznanie się z warunkami promocji (regulaminem)

Sprzedawca przy namowie powiedział: Wystarczy kupić sprzęt na kwotę powyżej 1,5 ki zarejestrować na stronie podanej tutaj (wtedy wskazał czerwoną naklejkę). Z natury chyba jest za bardzo ufny i to chyba mój jedyny błąd w tej sytuacji. Niestety nie miałem przy sobie lapka, tudzież sygnału wi-fi, by wskoczyć na Waszą stronę i sprawdzić czy faktura nie stanowi problemu. Czy to wyjaśnia wg Pana tę nieścisłość?

Nie ma sensu drążyć dłużej tematu. Pozostaje mi się cieszyć, że inni Użytkownicy forum nie uznali mnie za jakiegoś oszołoma, a wykazali zrozumienie. Dziękuję. Pozdrawiam.

Offline PTK

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Grudzień 2010, 17:39:07 »
Minął już miesiąc czasu, a ja dalej nie mam potwierdzenia na meila z promocji słuchawek o samych słuchawkach już nie wspomnę. Czy Horn nie ma na magazynach słuchawek? Chyba, że w okresie przedświątecznym coś się papiery zawieruszyły. Dajcie znać, czy ktoś dostał już słuchawy. Dodam, że przy wysłaniu zgłoszenia do promocji wysłałem drugiego meila z przedłużeniem gwarancji na mikser i potwierdzenie do niej przyszło po jakiś trzech dniach, a w sprawie słuchawek nie mam żadnej informacji do dzisiaj. Może moderator rozwieje moje wątpliwości i napisze co jest grane z promocją. Pozdrawiam i już tak przy Świętach Życzę Zdrowych
 i Spokojnych oraz wszystkiego dobrego w Nowym 2011 Roku!
DENON DN X1600 + 2xCDJ900 + SONY MDR V700