Autor Wątek: Opinia nt. działania serwisu  (Przeczytany 89 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marc Rousé

• Użytkownik
  • **
Opinia nt. działania serwisu
« dnia: 11 Grudzień 2011, 17:47:04 »
Witam,
            odnośnie Serwisu mam kilka uwag i kilka wątpliwości. Poniżej lista:

1) Przed wysłaniem paczki (zamówieniem kuriera) zadzwoniłem do Serwisu - Osoba, z którą rozmawiałem była bardzo rzeczowa i konkretna; udzieliła wszystkich informacji - jest to niewątpliwie plus (ale niestety na tym plusy się kończą).

2) Wysłałem paczkę 1 grudnia (czwartek) na stronie DHL po wpisaniu numeru przesyłki jest informacją, iż paczka dostała doręczona o godzinie 12:00 następnego dnia (2 grudnia - piątek). Niby wszystko wydaje się być wporządku, jednak wg mnie brakuje:

- informacji potwierdzającej odebranie playerka na e-mail od Horn'a.
- informacji na e-mail o statusie urządzenia (czeka w kolejce, naprawiany, naprawiony).

Niewątpliwie lepszym rozwiązaniem niż info na e-mail, byłby serwis internetowy, na który możnaby się zalogować i sprawdzić co aktualnie dzieje się ze sprzętem.

Oczywiście, może istnieje coś takiego i można dowiedzieć się co dzieje się z urządzeniem, ale ja o tym nie wiem.

ps. Dzwoniłem we wtorek do Serwisu, jednak tym razem uzyskałem lakoniczną informację, że jeśli sprzęt dotarł w piątek to na pewno jest jeszcze nie rozpakowany i czeka w kolejce.

Dlatego ponawiam pytanie od kogo można dowiedzieć się co dzieje się z odtwarzaczem i kiedy do mnie wróci.

/MR

Offline Marc Rousé

• Użytkownik
  • **
Odp: Opinia nt. działania serwisu
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Grudzień 2011, 18:04:20 »
Przepraszam, że nie wszystko w jednym poście (nie da się edytować własnych postów). Proszę Moderatora o przeklejenie wartości poniżej do wcześniejszego postu:

Jedno sprostowanie:
1) Przed wysłaniem paczki (zamówieniem kuriera) zadzwoniłem do Serwisu - Osoba, z którą rozmawiałem była bardzo rzeczowa i konkretna; udzieliła wszystkich informacji - jest to niewątpliwie plus (ale niestety na tym plusy się kończą).
Mam na myśli, skąd ściągnąć "Formularz zgłoszenia naprawy" i co włożyć do pudełka (karta gwarancyjna, kopia fv, itp).

Odnośnie przesyłki jeszcze jedna rzecz nasuwa się samoistnie:
Przy zamawianiu kuriera (DHL):
- Nie wiadomo jaki jest  numeru klienta (Horn) - co przedłuża procedurę zgłoszenia przesyłki;
- Nie ma informacji o typie przesyłki (standard, lepsza, ubezpieczona/nieubezpieczona). Zwłaszcza mam na myśli tę ostatnią opcję: ubezpieczenia paczki - oczywiste jest, że sprzęt który wysyłany jest na serwis nie jest tani, co w przypadku zagubienia przesyłki?Dlatego moje sugestia brzmi, aby w jakimś widocznym miejscu napisać tę informację. Bo takto nie wiedziałęm czy mam dodatkowo płacić za ubezpieczenie czy nie.

/MR
« Ostatnia zmiana: 11 Grudzień 2011, 18:14:40 wysłana przez Marc Rousé »

Offline deejay205

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Grudzień 2011, 20:18:20 »
DENON DN-S3500 x2 + DN-X1500S + Vestax VCI-300

Offline TrixTin

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Grudzień 2011, 01:21:29 »
Odnośnie przesyłki jeszcze jedna rzecz nasuwa się samoistnie:
Przy zamawianiu kuriera (DHL):
- Nie wiadomo jaki jest  numeru klienta (Horn) - co przedłuża procedurę zgłoszenia przesyłki;
- Nie ma informacji o typie przesyłki (standard, lepsza, ubezpieczona/nieubezpieczona).

Zgadzam się z Tobą. Zdarzyło mi się już wysyłać coś do tego serwisu 3 razy i za każdym razem ten sam problem i tłumaczenie, że serwis na pewno ma z nimi umowę podpisaną. Mogły by być bardziej szczegółowe informacje podane.

Wysłałem paczkę 1 grudnia (czwartek) na stronie DHL po wpisaniu numeru przesyłki jest informacją, iż paczka dostała doręczona o godzinie 12:00 następnego dnia (2 grudnia - piątek). Niby wszystko wydaje się być wporządku, jednak wg mnie brakuje:

- informacji potwierdzającej odebranie playerka na e-mail od Horn'a.
- informacji na e-mail o statusie urządzenia (czeka w kolejce, naprawiany, naprawiony).

Niewątpliwie lepszym rozwiązaniem niż info na e-mail, byłby serwis internetowy, na który możnaby się zalogować i sprawdzić co aktualnie dzieje się ze sprzętem.

Oczywiście, może istnieje coś takiego i można dowiedzieć się co dzieje się z urządzeniem, ale ja o tym nie wiem.

Tutaj też muszę przyznać Ci rację. Może nie serwis internetowy czy coś takiego, ale mogłyby być, a nawet powinny dwa maile z informacją o odebraniu przesyłki i o jej wysłaniu wraz z nr listu przewozowego. Nie jesteśmy przecież w domu 24h i nie czekamy przez 14 dni na kuriera, taka informacja pomogłaby zaplanować czas by odebrać przesyłkę.

Dzwoniłem we wtorek do Serwisu, jednak tym razem uzyskałem lakoniczną informację, że jeśli sprzęt dotarł w piątek to na pewno jest jeszcze nie rozpakowany i czeka w kolejce.

Dlatego ponawiam pytanie od kogo można dowiedzieć się co dzieje się z odtwarzaczem i kiedy do mnie wróci.

A teraz ja wtrącę swoje 3 grosze.
pierwsze serwisowanie sprzętu które miało miejsce 3 lata temu wspominam dobrze, było wszystko oki. Niestety ostatnio spotkało mnie trochę nieprzyjemności ze strony serwisu Horn'a. jakieś 1,5 miesiąca temu wysłałem odtwarzacz z takim problemem jak Ty... no i zaczęło się. Pierwsza niespodzianka po otwarciu pudełka moim oczom ukazał się s700 (ja wysłałem s1200 na serwis) WTF? Po natychmiastowym telefonie okazało się, że technik pomylił odtwarzacze. (Ok mogło się zdarzyć, człowiek jest istotą omylną) odtwarzacz wrócił 2-3 dni po odesłaniu 700. Pierwsze testy po tygodniu od dostarczenia mojego odtwarzacza (miałem dopiero wtedy czas) no i niespodzianka nr 2: usterka występowała dalej, ale zdarza się rzadziej. No to dzwonie do serwisu omawiam cała sprawę, dostałem informację, że odtwarzacz na pewno zostanie naprawiony szybciej ze względu na nienaprawienie usterki itd. Wysłałem znowu odtwarzacz dzwonie po kilkunastu dniach, dostaję informacje, że padł laser albo mechanika oki. Nadchodzi dzień 15 od dnia kiedy odtwarzacz dotarł na serwis (odtwarzacz w tym dniu powinien dotrzeć do mojego domu)... dzwonie z zapytaniem kiedy będzie mój s1200. Od pana x dostałem informację, ze zostanie wysłany w ten sam dzień lub następny. No ja zdziwiony uświadamiam Pana x, ze już czas naprawy minął i odtwarzacz już powinien zostać wysłany. Panu x po łopatologicznemu tłumaczeniu, ze 14 dni minęło dzień wcześniej udało się to uświadomić. I zaczyna się teraz dość ciekawie robić: jak Pan x zrozumiał, że serwis nie wywiązuje się z gwarancji informuje mnie, że odtwarzacz został wysłany dzień wcześniej. No to pytam go skąd to wie, skoro żadnych danych odtwarzacza nie podałem, czy tylko taki jeden odtwarzacz mają. Zakłopotanemu Panu x podałem nr seryjny i otrzymałem info, że mój dn1200 wysłany. Czekam... odtwarzacz nie przyszedł, następny dzień nie przyszedł. Już bardzo zły dzwonie do serwisu czy może mi ktoś podać nr listu przewozowego mojego odtwarzacza, bo idzie już 2 dni i go nie ma. No i teraz to już po prostu miazga: od Pana Y (który po otrzymaniu ode mnie danych o które poprosił zaczął sprawiać wrażenie zdezorientowanego i zakłopotanego) dowiaduję się, że odtwarzacz jest dalej w serwisie. Jak poinformowałem go, że uzyskałem od jego kolegi informacje, ze go wysłali to mówił, ze jest to bardzo dziwne. Jak dodatkowo poinformowałem, że mój denon jest w serwisie już 16-17 dni, Pan Y sprawiał wrażenie jeszcze bardziej zakłopotanego i nie przekazał żadnego wytłumaczenia usprawiedliwiającego ten stan rzeczy. Chwała mu jednak za to, że uznał za stosowne mnie przeprosić, bo Pan x wolał mnie okłamać. Dwa dni później odtwarzacz wrócił do mnie do domu. Na całe szczęście sprawny. 
Podsumowując drugą sytuację: szczerze byłem bardzo rozczarowany z poczynań serwisu gdyż, zostałem poinformowany, że z powodu nie naprawienia usterki odtwarzacz zostanie naprawiony poza kolejnością, dodatkowo napisałem osobne pismo z informacją zapewnienia przez telefon o szybszej naprawie, które dołączyłem do odtwarzacza. Na koniec okazało się, że nie dość, że denon nie zostanie naprawiony szybciej to serwis nie wywiązał się z regulaminu gwarancji. Na dodatek międzyczasie zostałem bezczelnie okłamany.
Moje doświadczenia zebrane do tej pory, każe mi być bardzo ostrożnym w stosunku do serwisu Horna

PS.
1. Kamil mógłbyś mi powiedzieć jak to jest z tym umawianiem się z serwisem kiedy wysłać sprzęt, żeby jak najkrócej czekać? Bo kiedy zadzwoniłem do serwisu i chciałem umówić się tak jak to opisujesz dowiedziałem się, że mam wysłać jak najszybciej, bo nie ma na co czekać i zostanie naprawiony jak przyjdzie na niego pora w kolejce.
2. Uważam, że Horn powinien się trochę bardziej przyjrzeć swojemu serwisowi bo mam wrażenie, że panuje ta mały bałagan. Powinien też pomyśleć nad usprawnieniem kontaktu z osoba serwisującą sprzęt, w szczególności zwrócić uwagę na informowanie jej o odesłaniu sprzętu po jego serwisie (choć jak kolega Marc Rousé zwrócił uwagę, info o statusie w serwisie też byłoby fajną sprawą).

Za wszystkie błędy gramatyczne, stylistycznie itd z góry przepraszam, jak również za offtop.     

2x Pioneer CDJ850, 1x Denon DN-X600, 1x AKG K181DJ

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Grudzień 2011, 22:45:46 »
1. Kamil mógłbyś mi powiedzieć jak to jest z tym umawianiem się z serwisem kiedy wysłać sprzęt, żeby jak najkrócej czekać? Bo kiedy zadzwoniłem do serwisu i chciałem umówić się tak jak to opisujesz dowiedziałem się, że mam wysłać jak najszybciej, bo nie ma na co czekać i zostanie naprawiony jak przyjdzie na niego pora w kolejce.
Kiedyś było dokładnie tak, jak zostało to opisane. Ostatnimi czasy widocznie trochę się pozmieniało. Niestety nie mam już takiego kontaktu, ani wpływu na działanie serwisu, aczkolwiek Wasze uwagi (jak i adres wątku na forum) przekazałem odpowiednim osobom, żeby się tym zajęły.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Marc Rousé

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Grudzień 2011, 10:30:52 »
Proponuję oddzielić wątek dotyczący Serwisu i umieścić go w jakiejś bardziej pożądanej lokalizacji, bo myślę że w tym miejscu i z tym tytułem nie bardzo jest widoczny.

/MR

Offline Marc Rousé

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Styczeń 2012, 21:19:27 »
Szkoda, iż temat dotyczący Serwisu nie został, wyodrębniony, ale wierzę iż po poniższym poście tak się stanie, lub chociaż zostanie zmieniony temat.

Aby zachować obiektywizm, należy dokończyć wątek dotyczący działania Serwisu HORN, tak też czynię:

Po około 14 dniach od wysłania odtwarzacza, zapewne po wpisach na forum (w nieniejszym wątku), a przede wszystkim interwencji Kamila (wielki dziękie) postawa Serwisu zmieniła się diametralnie:
- Pan Tomasz z Serwisu dzwonił do mnie (jak się to dopiero później okazało), jednak niestety nie odebrałem telefonu,  dlatego Pan Tomasz postanowił napisać do mnie wiadomość e-mail, w której poinformował mnie o próbie kontaktu, rodzaju usterki, przewidywanym czasie naprawy, ba otrzymałem nawet numer zgłoszenia serwisowego. Zostałem poinformowany, iż naprawa może się przedłużyć nawet o 1,5 tygodnia co nie było w cale terminem ostatecznym, w związku z brakiem części zamiennych na magazynie.
- Od tej pory kontakt z Serwisem był taki jak pownien być, uzyskiwałem rzetelne informację, nie czekając nigdy długo na odpowiedź!

Po niezbyt dobrych wieściach byłem przekonany, iż odtwarzacz nie zdąży wrócić do mnie przed Świętami, obawiałem się nawet czy wróci w "starym roku". Zostałem jednak mile zaskoczony i odtwarzacz wrócił 23 grudnia, zapakowany tak jak ja wysłałem, ba nawet lepiej: dodatkowo oryginalny karton został owinięty folią stretch.

Podsumowując!
Działanie Serwisu oceniam na minus bardzo dobry!
- Niedociągnięcia, które powinny zostać usunięte - wymienione zostały w postach powyżej i mam nadzieje, iż zostaną wyeliminowane!

Ocenę Serwisu niewątpliwie podnosi:
- Bardzo dobry kontakt, który jednak powinien być od początku, a nie dopiero po 10 dniach roboczych od wysłania odtwarzacza!
- Fachowe usunięcie usterki (odtwarzacz wrócił w bardzo dobrym stanie, nie porysowany, nie widać nawet iż był rozkręcany).
- Profesjonalnie zapakowany.

Starałem się przedstawić całą sytuację jak najbardziej obiektywnie.

ps. Piszę tak późno ponieważ wcześniej nie było czasu.

/MR

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Styczeń 2012, 16:31:59 »
Marc Rousé widocznie przegapiliśmy Twoją prośbę. Temat już został wydzielony.

Cieszy mnie również, iż ostatecznie temat został wyjaśniony. Fajnie, że na koniec podzieliłeś się z nami ostatecznie swoimi odczuciami na temat działania serwisu.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.