Autor Wątek: qjav - 2x Denon Dn-S1200 + Reloop RMX 40 USB + Technics Rp-Dj 1200  (Przeczytany 1726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
  • http://soundcloud.com/qjavdj
    • qjav MySpace
lista sprzętu

obecnie:
cedeki - Denon Dn-s1200 x2
mieszadło - Reloop RMX 40 USB
słuchafony - Technics Rp-Dj 1200
majk - Shure C608
lapek - ASUS F5N
amplituner - Kenwood KR-930
kolumny - Philips FB 290 x2
statywy - 2x Athletic Box 4

kiedyś:
dual cd player - Numark CDN 35
cdki - Pioneer CDJ100s x2
kontroler - Hercules Dj Control Mp3
amplituner - Philips FA 290
kolumny - Yamaha NS655 x2

foty

cedeki - Denon Dn-s1200 x2

Kupione, bo potrzebowałem grać z pendrive. Gdy je otrzymałem cieszyłem się jak małe dziecko z nowej zabawki. Oczekiwałem od nich tego co oferuje mi Pioneer CDJ 1000 MKIII. Szczerze mówiąc dostałem więcej. Mówię tu o możliwości grania z pendrive oraz płyt z mp3. W CDJ 1000 mp3 było jego piętą Achillesową. A tu wszystko gra. Co prawda przy VBR'kach nic nie można zrobić, ale ja nie używam VBR'ek. Fajnie i płynnie robi się loopy i szybko można je edytować - tak jak na pionkach. Jest kilka efektów. Najbardziej z nich lubię filter MID (fajnie z echem na 1/2 leci). Udało mi się też bezproblemowo podłączyć pod laptopa i ustawić w Traktorze. Działa perfekcyjnie. Muszę jeszcze usiąść i pomapować przyciski po swojemu. Ogólnie nie zamienię ich puki nie uzbieram na CDJ 2000^^

Zalety:
+ fajnie śmigający jog
+ obsługa pendrive i dysków na USB
+ nie stwarza problemu przy dużej ilości mp3-ek na CD
+ czytelny wyświetlacz
+ możliwość konfiguracji wg. własnego upodobania
+ pełne wsparcie MIDI
+ wbudowana karta dźwiękowa
+ najlepsze przyciski PLAY i CUE
+ małe a funkcjonalne
+ MusicManager ułatwiający granie

Wady:
- przy scratchowaniu czasami na chwilę muzyka staje (ułamki sekundy)
- raz mi się zwiesił (ale olać;P)

mixer - Reloop RMX 40 DSP USB

Mixerek kupiony ze względu na ilość kanałów i cenę. Spełnia moje wymagania. Bardzo fajnie mi się na nim gra. Efektor jest i jakoś tam gra - nie narzekam. Fadery chodzą dość luźno i na każdy możemy ustawić krzywą cięcia. To samo w crossfaderze. Dodatkowo można pod crossa przypiąć 2 dowolne kanały - przydatne przy scratchowaniu (wiem, że to nie scratch mixer ale na proste skrecze styknie). Eq nie wycina do końca ale ratują nas Kill'e na 2 kanały przypisane do crossfadera. Nie zamienię go, puki nie uzbieram na DJM 800 (wiem, że są lepsze mixery ale jakoś ten mi bardzo pasuje).

Zalety:
+ prosty w obsłudze efektor
+ 2 karty dźwiękowe na USB
+ eq na odsłuch
+ kill na 2 kanały

Wady:
- szybko wysiadający przycisk od FX
- eq nie wycina do końca i trzeba bawić się kill

słuchawki - Technics Rp-Dj 1200

Kupiłem bo naczytałem się, że są niezniszczalne i na dodatek są pod względem wyglądu najładniejsze dla mnie. Po roku używania nic się nie poluzowało i nie trzeszczy. Grają takim sztucznym basem, który mimo wszystko bardzo lubię. Miałem okazję porównać je jednej nocy z Rp-Dh 1200 i wg. mnie na Rp-Dh łatwiej się dogrywa wałki z dużą ilością dźwięków środkowych. Niestety strasznie niewygodnie mi się na nich grało i ciągle bałem się, że mi spadną z głowy. Wcześniej grałem na Reloop Rh 3500 Pro Limited Edition, Reloop Rhp-10, Omnitronic SHP 2000 MKII oraz Senheiser HD 205 i żadne z nich nie dorównują Technicsom.   

Zalety:
+ wygodne na moją wielką łepetynę
+ prosty kabel
+ wygląd

Wady:
- po 4/5 godzinach grania uszy bolą (wada każdych słuchawek)

laptop - ASUS F5N

Lapek jak lapek. Tatuś kupił i stoi u mnie. Do Traktora styka spokojnie. Denony współgrają z nim bez żadnego ale. Można na nim w jakieś gierki pograć. Osobiście uwielbiam Need for Speed Underground 2 :)

Zalety:
+ sam laptop jest zaletą, a to jakie ma parametry zależy od grubości portfela

Wady:
- brak Bluetooth

amplituner - Kenwood KR-930

Kupiłem go w lombardzie na ślepo. Nie znałem jego historii. Przed kupne sprawdziłem czy działa. Najważniejsze, że ładnie mi służy.

Zalety:
+ możliwość podłączenia 3 urządzeń
+ wzmocnienie bassu
+ możliwość ustawienia tonów niskich i wysokich

Wady:
- przy 1/4 głośności wszystkie diody wysterowania sygnału się świecą

kolumny - 2x Philips FB 290

Wymieniłem je za zestaw 5.1 Creativa. I dobrze. Głośniki niskotonowe się rozsypały i wymieniłem na jakieś Alphardy. Teraz są ustawione tak, że bardzo ładnie mi grają.

mikrofon - Shure C608

Za imprezę nie mogłem dostać gotówki ale mogłem załatwić sobie coś na fakturę o wartości 100zł. Nie miałem majka i pomyślałem, że może się przydać. Wybrałem ten bo mogłem wybierać między C607 a C608. C607 była brzydka przez kolor (srebrny). C608 jest czarny i stąd wybór. Na majkach się nie znam więc więcej nie piszę.

Zalety:
+ nie udało mi się zrobić przesteru
+ czuć, że ma się coś w dłoni

Wady:
brak bo się nie znam

dual cd player - Numark CDN 35

Wg. mnie playerki w swoim przedziale cenowym koszą konkurencję (900zł za nowy). Porównywałem je z Reloopem Rcd-2650 oraz Gemini CDX 2400 i właśnie Numark zapewnił mi największy konfort grania.

Zalety:
+wygląd (pośród innych tanich playerów)
+dokładny pitch
+jog (inne mają bardziej czuły co jest dla mnie wadą)
+szybkie wczytywanie płyt CD
+2 płynne pętle
+gumowe nisko skokowe przyciski
+funkcja search w innej technologii niż w wspomnianym Reloop i Gemini

Wady:
-brak master tempo (za tą cenę się nie dziwie, że go nie ma :P )

cdki - 2x Pioneer CDJ100s

Mam od tygodnia i w sumie nie ma co o nich dużo pisać, bo raczej każdy kto gra/grał w klubach na 100% miał z nimi kontakt. Kupiłem bo są proste w budowie i nie są przebajerowane. A jak coś się sypnie (tfu tfu) to idziemy do pana Mietka i za piwko naprawi. Oba playery to Japończyki (1999 i 2000). Stan wizualny jak na te 10 lat to ideał. Miło mi się na nich pyka i jak potrzebuję zabrać 1 player do klubu to już nie będę musiał się taszczyć z dualem. :)

Zalety:
+Master Tempo
+długaśny suwaczek pitch
+przyciski
+niby śmieszne ale przydatne efekty
+slot in
+wytrzymałość

Wady:
-w moim zestawieniu jeden player ma ciemniejszy wyświetlacz
-brak loopa

kolumny - 2x Yamaha NS655

Zabytki. HEHE :D Ojciec je jakieś 7 lat temu przytachał z wystawki z Niemiec. Jak się teraz okazuje w U.S.A. są dosyć wartościowe ^^ Średnio chodzą po jakieś 1500 zł (w idealnym stanie po 699 ojro) co mnie bardzo cieszy. Graja mimo swojego wieku bardzo czysto a głośnik nisko tonowy w którym wymieniłem membranę i zawieszenie daje nieco bardziej płaski bass niż oryginały które się posypały :(  Nie mam co na nie narzekać bo to darmowy dar od Boga.

Zalety:
+regulacja średnich i wysokich tonów
+wygląd
+to jak grają

Wady:
-rozmiar

[color="#FF00FF"]EDIT 15.09.09: Kolumny umarły po imprezie. Syki spalone a bas nie gra jak grał wcześniej. Mówi się trudno i żyje się dalej. ;/[/color]

kontroler - Hercules Dj Control Mp3

Jest to mój pierwszy sprzęt jaki kupiłem do grania na imprezach. Kontrolerek mimo plastikowego a zarazem zabawkowego wyglądu jest solidny i posiada wiele funkcji. Taki kontroler to duże ułatwienie do grania z PC'ta lub laptopa.

Zalety:
+ midi (można ustawić przyciski pod każdy soft z midi, np. Ableton, Traktor)
+ prostota
+ rozmiar

Wady:
- wygląd

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
Odp: qjav - 2x Denon Dn-S1200 + Reloop RMX 40 USB + Technics Rp-Dj 1200
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Luty 2010, 10:35:13 »
Zajebista miejscówka na sprzęt.
Ale jesteś chyba pierwszą osobą jaką znam która mówi że DDJM ułatwia granie.
Powiedz mi jakiego traktora używasz i jakie mapy miałeś. Podrzuć tu na forum bo ja za cholere nie mogę dojść do porozumienia na trasie s1200 - traktor. I jeszcze jakie kable USB. Pozdro

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Luty 2010, 14:15:02 »
Używam Traktora Scratch Pro 1.1.2 a tu masz link do map: link
Ważna sprawa. Trzeba w playerach ustawić 2 różne kanały midi. bo wtedy działa ten którego pierwszego podepniemy.
A co do DDJM, to przynajmniej wiem które mp3 nie przejdą na sprzęcie bo przy dodawaniu do bazy pokazuje komunikaty jeżeli jest coś nie tak. Dodatkowo można ładnie otagować pliki bez używania jakiś innych programów :)
« Ostatnia zmiana: 02 Luty 2010, 14:24:55 wysłana przez qjav »

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Luty 2010, 15:14:13 »
Kurde, znikła możliwość edytuj ;/.
Zapomniałem napisać o kablach. Więc mam 2 kable około 80 cm. Za kable dałem jakieś 10 zł. Najtańsze jakie były w sklepie. Denony I traktor żadnego problemu mi nie sprawiły. Soft jaki mam w Denkach to v 2000 a DSP 1002 (nie wiem c to znaczy).

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Luty 2010, 16:54:42 »
dla mnie dal otagowania najlepszy mp3tag

ja spróbuje dziś jezcze raz je podłaczyć

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Luty 2010, 11:38:42 »
ok. wiec tak wcześniej miałem te mapy ale nie mogłem ich ogarnąć ale wczoraj się udało. nie jest źle ale jest parę błędów.

Wyświetlają Ci się nazwy na playerach??

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Luty 2010, 15:26:24 »
Przy traktorze nazwy się nie będą wyświetlać. Wiem, że przy serato jest takie coś.

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Luty 2010, 15:32:38 »
a dlaczego?? :( kaminsky kiedys piasl ze przy 3 sie wyswitlaly kiedys

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Luty 2010, 17:00:59 »
Nie mam pojęcia. Trzeba uderzyć do Kaminskyego :P

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Luty 2010, 00:01:53 »
Mapowania przygotowane bezpośrednio przez producentów oprogramowania obsługują wyświetlacz. Wyświetlacza nie obsługuję jedynie te mapy, które są robione "ręcznie".
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Luty 2010, 00:08:50 »
A masz może mapy to traktora pro?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Luty 2010, 00:10:00 »
Niestety nie. A nie jest on omapowany w standardzie?
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Luty 2010, 00:20:07 »
Tzn??

Przy 1 uruchomieniu Traktora można było wybrać urządzenie ale wtedy działało to źle. Na wyświetlaczach było też "PC MODE". Myślę, że to tylko z Serato śmiga. A szkoda.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Luty 2010, 00:22:35 »
To coś nie tak z konfiguracją, skoro w Traktorze Pro masz mapy to te powinny chodzić bezproblemowo. Aczkolwiek z konfiguracją MIDI zdarzają się problemy, ostatnio walczyłem z PCDJ VJ i niewiele zdziałałem...
Sklep.DenonDJ.pl

Offline qjav

• Użytkownik
  • **
    • qjav MySpace
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Luty 2010, 00:27:05 »
Chyba się nie zrozumieliśmy. Mi wszystkie funkcje działają jak powinny. Jedyna rzecz to wyświetlacz. Ale gdzieś coś czytałem w języku angielskim, że tylko z Serato wyświetlacze działają. Mi to nie jest tak potrzebne, bo jak gram z Traktora to i tak patrzę się na laptopa, bo tam waveform jest i reszta bajerów. Tylko z ciekawości pytam. Może się uda ożywić wyświetlacze ;p

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Luty 2010, 00:29:24 »
Jasne, aczkolwiek w PCDJ Reflex, VJ i DEX wyświetlacze również działają, więc dziwne, że traktor ich nie obsługuje.
Sklep.DenonDJ.pl