Autor Wątek: [stylo] 2xDN-HS5500 + DJM-400  (Przeczytany 4156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stylo

• Człowiek DENON
[stylo] 2xDN-HS5500 + DJM-400
« dnia: 03 Czerwiec 2008, 19:02:58 »

a wszyscy się chwalą to i chyba ja tyzzzzzzzzzzz powinienem ot poraz kolejny pokazuje fotki bardzo szczególnych 5500. Bardzo szczególnych bo pierwszych sprzedanych w Polsce -narazie zachwyt imo jeszcze mi sentymenty do mieszaczy pionka nie przeszły ale lada dzionek będzie coś nowego DJM 800 poszło do dobrych ludzi 400 robi za zastępczak a ja szukam i szukam i narazie niemogę się zdecydować
a tu po ciemniaku

fotki robione na imprezce na zamówienie dlatego jest też na nich więcej moich zabawek

no ale najważniejsze są moje skarbki 5500 od kiedy je mam cieszę się graniem jak małe dziecko trochę kicha że tóż przed 40 ludzie mądrzeją i kupują to co naprawdę jest najlepsze
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwiec 2008, 00:39:31 wysłana przez Kaminsky »

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
Odp: stylo na szybko
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Czerwiec 2008, 20:32:55 »
To mi się podoba :) Zapiera dech w piersiach :)
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
Odp: stylo na szybko
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwiec 2008, 23:25:03 »
Cały ten sprzęt z zdjęcia 3 jest Twój ? gratuluje :) chyba jesteś nr 1 na forum :P
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline stylo

• Człowiek DENON
Odp: [stylo] 2xDN-HS5500 + DJM-400
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Czerwiec 2008, 18:22:28 »
nom mój nawet mam- wiecej tych zabawek co tylko chcesz jeżeli biegnie o światło lub dxwięk

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Czerwiec 2008, 18:41:10 »
jakiś czas temu wpadłem na pomysł by stworzyć coś ala objazdowy klub -i pomysł okazał sie super trafiony

jak powszechnie wiadomo mnóstwo jest chałtórników któży graja byle co i z byle czego i byle jak -ja z kolei zupełnie przeciwnie  i chwyciło -rewia światła dźwięku i ,,muzyka" grana a nie puszczana bezmyślnie i bezskładnie
a tak to sobie działa (sorki za słabą jakość filmik z komórki )

« Ostatnia zmiana: 04 Czerwiec 2008, 18:44:06 wysłana przez Kaminsky »

Offline Dj eNDeR

• Użytkownik
  • **
    • www.deejayender.com
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Czerwiec 2008, 09:27:12 »
Sprzęt jak najbardziej ok, sam mam tego sporo, ale podziwiam Cie za to, że chce Ci się z tym wszystkim jeździć. Jeszcze na impreze to luz, ale po imprezie jeszcze to wszystko zwijać, spakować do samochodu i warcać pare kilometrów. naprawde podziwiam
--
eNDeR
dn-x1500
2x dn-hs5500
2x dn-s5000
2x technics sl-1210 mk2
Korg KaosPad 3

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Czerwiec 2008, 18:19:03 »
fakt miłe to to nie jest-tachać to wszystko to tam to tu-po imprezie to już całkiem -na całe szczęście dochody z tych fuszek są wystarczające by opłacić dłonie które pomogą przy zainstalowaniu i odinstalowaniu sprzętu czasem sceny namiotu....
Wszystko kwestia wprawy,cases transportowych i odpowiednio dobranego auta
Czasem jedna fuszka daje więcej do portfela niż jest zysku z tygodnia działalności klubu.

co do hs 5,5k to według mnie nic nie daje takich wspaniałych warunków pracy są boskie jeszcze muszę jakiś mikser dobrać na poziomie ale mam poważny kłopot z wyborem szczerze to nie wiem czy znowu nie kupię 800 -miało być evo 4 lub 5 ale absolutnie mi nie leżą podobnie jak x1500 czy jakieś A&H .Bardzo ciekaw jestem czy denon wypóści następcę x1500 i czy poprawi w nim tak wiele jak w 5,5k w porównaniu do 3500 czy 5000 .

A jak ktoś jest z lubelskiego i potrzebował by wsparcia sprzętowego organizowanej przez siebie imprezy Chętnie pomogę

Offline Dj eNDeR

• Użytkownik
  • **
    • www.deejayender.com
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Czerwiec 2008, 10:45:46 »
hmm, no musze przyznać, że zdecydować się na jakiś mixer jest teraz trudno. x1500 to wybór słuszny politycznie :), sam go używam od 3 lat i jest super, ale przydałby się  następca, bo ile można się bronić matrixem :). Wczoraj musiałem podłączyć w jego miejsce pioneera 800 ze względu na gości grających ze mną, i musze powiedzieć, ze troszke się do tego mixera przekonałem. Przedewszystkim przez to,  że ma wejścia cyfrowe i pozbywamy się z drogi dźwięku dwóch przetworników analogowo-cyfrowych. Ale ten plus to za mało żeby mnie namówić na zakup tego mixera, bo jakiś mosiek inżynier z pioneera wpadł na genialny pomysł i wywalił korekcję średnich tonów z lini mikrofonu, jak dla mnie powinni go za to wywalić z roboty, ta jedna drobnostka dyskwalifikuje ten mixer. Grałem też jeden weekend na pożyczonym do tesów evo, i o ile jest to naprawde kozacki mixer z naprawde wieloma super rozwiązaniami, to obsługe mikrofonów też spierdzielili. no ale cóż nie ma rzeczy idealnych. Kiedyś wszyscy grali na gemini z seri pmx i byli zadowoleni :)
--
eNDeR
dn-x1500
2x dn-hs5500
2x dn-s5000
2x technics sl-1210 mk2
Korg KaosPad 3

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Czerwiec 2008, 10:53:42 »
evo, i o ile jest to naprawde kozacki mixer (...), to obsługe mikrofonów też spierdzielili
EVO nie kupuje się dla toru mikrofonowego. Chcesz mieć dobrze rozwiązane tory mikrofonowe, to kupujesz mikser estradowy/studyjny, bo to co jest choćby i nawet w X1500 to żadna rewelacja też nie jest. Dla mnie tego typu tor to naprawdę dodatek.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Dj eNDeR

• Użytkownik
  • **
    • www.deejayender.com
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Czerwiec 2008, 11:26:26 »
a w tej kwestii się z Tobą nie zgodzę, bo mikrofon w takiej pracy jaką wykonuje Stylo jest ważny, a szczególnie przy niedużych zestawach nagłośnienia i gdy nie gra się tak głośno jak w klubie, odpowiednia korekcja ustawień mikrofonu jest ważna. Oczywiście jak to napisałeś evo nie kupuje się dla toru mikrofonowego, ale złe opracowanie obsługi tegoż toru dyskwalifikuje go w oczach wielu djów,  którzy dużo pracują z mikrofonem. A w sytuacji, kiedy mixer naprawde został dopracowany, zawiera wiele innowacyjnych rozwiązań i do tego jest wyprodukowany przez firmę z taką renomą i doświadczeniem w branży, to smiało taką wpadkę można uznać za co najmniej nie na miejscu.
--
eNDeR
dn-x1500
2x dn-hs5500
2x dn-s5000
2x technics sl-1210 mk2
Korg KaosPad 3

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Czerwiec 2008, 11:40:45 »
bo mikrofon w takiej pracy jaką wykonuje Stylo jest ważny
To rozdzielmy 2 rzeczy: DJ'kę i Prezenterkę. Aczkolwiek nie dzielę tutaj obywateli na lepszej/ gorszej kategorii bo tutaj każdy z w/w zawodów jest potrzebny. Więc miejsce na forum jest dla jednych i dla drugich, jednak te dwa jakże podobne zawody trzeba rozdzielić.

Wracając do tematu - EVO5 to nie jest sprzęt dla prezentera. Szkoda pieniędzy na tego typu maszynę, ponieważ nie wykorzystaj jej możliwości.

evo nie kupuje się dla toru mikrofonowego, ale złe opracowanie obsługi tegoż toru dyskwalifikuje go w oczach wielu djów
Prezenterów. Tak jak już pisałem ten mikser to nie ten target.

to smiało taką wpadkę można uznać za co najmniej nie na miejscu.
IMO to nie jest żadna wpadka. Tak miało być :)
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Dj eNDeR

• Użytkownik
  • **
    • www.deejayender.com
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Czerwiec 2008, 12:20:57 »
w dalszym ciągu uważam, że nie masz racji

To rozdzielmy 2 rzeczy: DJ'kę i Prezenterkę........ jednak te dwa jakże podobne zawody trzeba rozdzielić.

czy mam rozumieć, że dj nie może używać  mikrofonu ? czy z definicji deejay to człowiek, który nie używa w swojej pracy mikrofonu?

Oczywiście wielu dj'ów na całym świecie nie używa mikrofonu, ale drugie tyle jednak z niego korzysta. A w przypadku naszej krajowej rzeczywistości, gdzie znaczna wiekszość ludzi z branży buduje klimat i kontakt z publiką między innymi poprzez wykorzystanie mikrofonu, jest dużą niesprawiedliwością z Twojej strony wrzucanie ich do szufladki prezenterów. Bo bez względu na to co napiszemy, ogólna opinia jest taka, że prezenter to ktoś nie tak dobry jak dj. A tak naprawde możemy się w takich rozważaniach posunąć jeszcze dalej, i tych wszystkich dj'ów którzy jeszcze do niedawna krzyczeli "jazzdaaa" i " wszystkie łapy w góre" (a są niestety i tacy co robią to nadal) możemy nazwać wodzirejami, bo w końcu w jakiś tam sposób prowokują ludzi do pewnych zachowań "tanecznych" i nakręcają zabawę.

Ja bym to jeszcze na przekór podejścia które nam przedstawiłeś, że przezenter to pracuje z mikrofonem a dj nie, wysunął taką teorię, że podział ten wymyślili ludzie którzy bardzo chcą grać i grają, ale nie posiadają umiejętności lub w ogóle nie mają warunków głosowych by z mikrofonu korzystać.

IMO to nie jest żadna wpadka. Tak miało być :)
uważam, że chcieli zrobić dobrze ale się nie udało, gdyby w ich (inzynierów projektujących to urządzenie) rozumieniu mikrofon miałby być tylko koniecznym dodatkiem, umieścili by tylko kilka gałeczek z boku, a nie tworzyli całego toru mikrofonowego.

oczywiście jak w wielu sprawach, są różne opinie i nie ma co za bardzo się nad tym rozwodzić, w szczególności że zaczyna mnie dopadać kacor po wczorajszej imprezie i chyba musze się jeszcze zdrzemnąć :)
--
eNDeR
dn-x1500
2x dn-hs5500
2x dn-s5000
2x technics sl-1210 mk2
Korg KaosPad 3

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Czerwiec 2008, 12:45:17 »
Nie musisz się ze mną zgadzać, jednak:
czy mam rozumieć, że dj nie może używać  mikrofonu ?

Nie spotkałem jeszcze DJ'a w prawdziwym klubie, który by używał mikrofonu. W dyskotekach, pubach, itp. grają prezenterzy muzyczni prezentując utwory pod publiczkę. Proste. Mimo, że nazywają się DJ'ami to jednak to jest prezenterka. Zresztą tak samo jak w nazwach dyskotek "Klub jakiśtam gdzieśtam". Taki lokal nie ma nic wspólnego z klubem.

A w przypadku naszej krajowej rzeczywistości, gdzie znaczna wiekszość ludzi z branży buduje klimat i kontakt z publiką między innymi poprzez wykorzystanie mikrofonu

Zdziwisz się, ale naprawdę jest bardzo dużo miejsc gdzie mikrofonu się nawet nie podpina pod konsolację. Powiem Ci jedno - osobiście gram jako DJ, jednak, nie przeczę - zdarza mi się również grywać jako Prezenter w różnej maści dyskotekach (przeważnie jakieś tam godzinne nievixiarskie sety). O ile w przypadku prezenterki zdarza mi się używać mica to jeszcze jako DJ nigdy nie byłem zmuszony go użyć. Po za tym DJ gra pod publikę, która wie po co przychodzi do klubu, nie gra pod publiczkę tylko dla nich, ale jednocześnie nie wychodzi poza jakieś tam ramy.

[qute]Bo bez względu na to co napiszemy, ogólna opinia jest taka, że prezenter to ktoś nie tak dobry jak dj.[/quote]
No trudno - kojarzy się jak kojarzy. Dla mnie dyskoteka = prezenter. Jednak bynajmniej o ile człowiek robi to naprawdę dobrze, zna się na tym co robi, trzyma i buduje klimat (nawet komercyjny) i przede wszystkim lubi to co robi, to ja nie widzę w tym nic złego i bynajmniej nie traktuję go jako kogoś niższej kategorii. Osobiście mam większy szacunek do kogoś kto jest Prezenterem i robi to dobrze, niż jest DJ'em, który nie szanuje swojej profesji i robi to oby tylko.

Co do EVO i toru mikrofonowego swoje zdanie dalej podtrzymuję :)
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Czerwiec 2008, 18:20:42 »
Dj i mikrofon? skoczcie sobie troszeczkę dalej za granicę np do USA cz Australi zobaczycie co i jak..
Chore podejście do mikrofonu to moim zdaniem efekt zachłyśnięcia się kulturą klubową z końca lat 90 z klubłów Niemiec Belgi I Holandi(w Niemczech grywam dosyć często)-ale ludzie to na serio nie cały świat!!!
w Londyńskim M.of.S rzaden problem usłyszeć dj mówiacego czy podśpiewującego do mikrofonu ! podobnie na Ibizie czy Teneryfie.
Prawdziwi znawcy branży uznają poprostu że umiejętność pracy z mikrofonem to dodatkowy walor(atut) posiadany lub nie przez dj.

Co do DJM 800 i innych -mi akurat nawet kalibracja w 400 na mikrofon pasuje dlaczego? Bo uważam że przedewszystkim należy dobrać sobie właściwie przenoszący nasz głos mikrofon a nie na siłę szukać ratunku w korekcji barwy! wszystkim któży nie próbowali tej metody gorąco ją polecam-warto.
co do jakis rozdiałów DJ ,prezenter ,reszta świata to ostatnio pewnemu dj Na Czarnym Forum wiele się miłego odemnie dostało i jak mnie słuchy doszły to zmalał troszeczkę (a woził sie że ho ho)fakt ja skonczyłem z banem ale poprostu doszło do tego że trzeba było komóś prosto powiedzieć czym jest i co umie.
Sądzę że te forum jest wolne od ludzi mocno zapatrzonych na to co robia wyłacznie oni sami a wszystkich pracujących inaczej bedą opluwać w imię ch.. wieczego a głównie własnej urojonej wielkości i doświadczenia.

Jak tylko coś nowego w case zagości fotki wstawie natychmiast(w 80% mogę powiedzieć że chyba powtórnie 800)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Czerwiec 2008, 13:22:32 »
rzaden problem usłyszeć dj mówiacego czy podśpiewującego do mikrofonu
Hmm.. pozostawię to bez komentarza... Niech każdy sam wyciągnie wnioski.

Niestety, ale nie przesadzajmy podziały są i to dosyć wyraźne. Nie rozumiem skąd to oburzenie u niektórych. Ja dzielę wszystkich na Dj'i, Prezenterów dyskotekowych i Wodziereji. Nie uwłaszczając żadnej z tych grup. Ale nie wiem co to za moda, że każdy z nich lansuje się na DJ'a.

Ja przyznaje otwarcie - gram jako DJ, ale zdarzają mi się imprezy jako Prezenter i jakoś się tego nie wstydzę, jednak rzeczy nazywam po imieniu.

Dobra - temat podziałów uważam za zamknięty, jako iż jest to forum iście sprzętowe. Ja mogę zagwarantować od siebie tylko tyle, że w tej kwestii staramy się być neutralni i nie dyskryminować żadnej z grup na tym forum :)
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Dj eNDeR

• Użytkownik
  • **
    • www.deejayender.com
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Czerwiec 2008, 14:41:11 »
Tak, też uważam, że nie ma co dysputować na temat podziałów, bo zaczęlismy od wyrażania opinii o sprzęcie, a poszło to w całkiem inną stronę.

Ja tez gram różnego rodzaju imprezy, jednak uważam, że podział taki jako wymysł typowo polski, bo nigdzie indziej ludzi grających w klubach , dyskotekach, na eventach, w barach, pub-ach czy jeszcze jakie tam miejsce znajdziemy do grania nie nazywa się inaczej niz dj-ami, jest niepotrzebny

Ja przyznaje otwarcie - gram jako DJ, ale zdarzają mi się imprezy jako Prezenter i jakoś się tego nie wstydzę, jednak rzeczy nazywam po imieniu.

tutaj jednak wyraźnie pokazujesz, że w Twojej opinii prezenter jest gorszy od dj-a, ale nie wstydzisz się w roli prezentera występować.

a jak dla mnie słowo prezenter nijak do naszej szeroko pojętej roli dj-a nie pasuje, pozwolę sobie przytoczyć definicję prezentera jako jednostki zawodowej:

"Prezenter (dawniej spiker od ang. speaker) - dziennikarz zapowiadający poszczególne programy w stacji radiowej lub telewizyjnej, także prowadzący program estradowy, informacyjny, blok tematyczny lub inny program składający się z części.

Mimo że jego zasadniczą rolą jest przedstawienie wiadomości lub informacja o następnej pozycji programu, współcześnie pełni także szeroko pojętą funkcję gospodarza programu lub stacji. Prezenter przeprowadza między innymi wywiady z gośćmi programu i rozmawia z korespondentami w terenie. Nieraz sam stanowi atrakcję programu lub jest jego gwiazdą, w efekcie czego zaczyna prowadzić własny program albo rozwija samodzielną karierę dziennikarską."

Teraz uważam temat za zamknięty :)

Najważniejsze jest to, że bez względu na to jak będziemy to nazwyać, chodzi o dobrą zabawę i przekazywanie pozytywnej energi ludkom, którzy przychodzą do klubów.
--
eNDeR
dn-x1500
2x dn-hs5500
2x dn-s5000
2x technics sl-1210 mk2
Korg KaosPad 3

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Czerwiec 2008, 14:57:21 »
tutaj jednak wyraźnie pokazujesz, że w Twojej opinii prezenter jest gorszy od dj-a
To była moja odpowiedź na którąś z wcześniejszych wypowiedzi (nie pamiętam czy akurat Twoją czy Stylo), w której było nawiązanie do podziału. Dlatego zaznaczyłem to tak a nie inaczej, aby jednak nikogo nie urazić.

Sorry, ale naprawdę nie chce mi się kontynuować tego tematu. Forum sprzętowe, topik też sprzętowy.

Peace.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwiec 2008, 21:28:20 »
a do czego się nadaje cdj 100?

jak myślicie?

przy 5,5K może robić za podkładkę do słuchawek

fotki z imprezy na której fani pionka zostali zmiażdżeni przez denony
(mocne hausy\hałasy nad jeź Krasne)

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Czerwiec 2008, 21:06:13 »
i pięknie :Da co mówili ciekawego ?
                              HP DV6750

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Czerwiec 2008, 21:11:11 »
o to chodzi że zaniemówili-czyli ujmując prosto kopary poszły w dół

Offline Dj eNDeR

• Użytkownik
  • **
    • www.deejayender.com
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Lipiec 2008, 08:34:25 »
słuszna koncepcja, u mnie cdj-800 też mają specjalistyczne zastosowania, jeden jako podstawka dla lampki do płyt, a drugi stoi na kartonie i pilnuje, żeby się  ten karton nie otwierał :)
--
eNDeR
dn-x1500
2x dn-hs5500
2x dn-s5000
2x technics sl-1210 mk2
Korg KaosPad 3

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Wrzesień 2009, 22:13:19 »
dawno należny update 

hs 5500 poszły w świat podobnie wszelkie inne graty widoczne na fotkach z początku tematu  -wielkie wielkie zmiany(na lepsze)

obecny setup audio to :
dwa dns 3700 plus denon x 1100 -dodatkowo jeszcze korg kp3 i (lub) efx 1000     -w domu najczęściej bawi się tym osoba widoczna na fotkach
ps ma 9 lat gra od półtorej roku 

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Wrzesień 2009, 23:08:54 »
ale wywaliłeś zdjęcia !
a jak się denony sprawują ?
                              HP DV6750

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Wrzesień 2009, 23:52:31 »
właśnie nie wiem co się dzieje z fotami -pierwszy raz po remoncie forum fotki zapodałem i tak właśnie dziwnie mi wyszło 
Denonki super -jestem zadowolony (córka też )