Autor Wątek: x-600 a zewnetrzne efektory samplery itp  (Przeczytany 457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stylo

• Człowiek DENON
x-600 a zewnetrzne efektory samplery itp
« dnia: 02 Luty 2011, 15:53:41 »
Witam -łojjjjjjjjjj dawno nic nie pisałem na tym forum zapewne wielu myślało że się na DENONA obraziłem po gorzkich słowach z mojej strony jakie poleciały pod adresem  dns 3700 -----cóż Nie obraziłem się .

Mam pytanie czy ktoś z forum posiada już mikser DN x-600 i może powiedzieć coś na temat jego współpracy z zewnętrznymi efektorami ,samplerami itp ?
Bardzo zastanawia mnie jak radzi sobie z tym obszarem swoich możliwości ten mały mikser o wielkich możliwościach .
Zastanawiam się nad tym mikserkiem (mam ogromne uwielbienie dla zgrabnych mikserów dwukanałowych ) nim podejmę decyzję o wejściu w jego posiadanie chciałbym czegoś się dowiedzieć właściwie tylko  na ten temat a niestety nie mogę trafić na możliwość przetestowania tego w jakimś sklepie (jak trafiam mikser to nie mają efektora ,jak mam akurat ze sobą efektor to nie mają miksera ............Zdążyłem już ten mikser poznać dosyć dobrze ale po za tą właśnie kwestią)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: x-600 a zewnetrzne efektory samplery itp
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Luty 2011, 21:58:30 »
może powiedzieć coś na temat jego współpracy z zewnętrznymi efektorami ,samplerami itp ?
Nie ma tu wielkiej filozofii - mikser ten posiada pętlę efektową współdzieloną z wyjściem Booth i AUX In. Po prostu w danej chwili musisz zdecydować się czego akurat używasz.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Luty 2011, 22:54:57 »
no właśnie ta zamienność rodzi w mojej głowie pewne obawy i niejasności
1-czy takie rozwiązanie umożliwia pracę na efektorku zewnętrznym równolegle z wbudowanym ?
2-czy nie występują jakieś niuanse z zapętlaniem sygnału ? 
3-czy potencjometr booth spełnia wówczas regulację sygnału wysyłanego czy powrotnego ,bądź jest balansem pomiędzy sygnałem wysyłanym a powracającym ?

Nie spotkałem się jeszcze z tak rozwiązaną pętlą efektową stąd moje pytania

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Luty 2011, 23:05:34 »
1-czy takie rozwiązanie umożliwia pracę na efektorku zewnętrznym równolegle z wbudowanym ?
Nie.

2-czy nie występują jakieś niuanse z zapętlaniem sygnału ?
Nic mi o tym nie wiadomo, u mnie działało wszystko ok.

3-czy potencjometr booth spełnia wówczas regulację sygnału wysyłanego czy powrotnego ,bądź jest balansem pomiędzy sygnałem wysyłanym a powracającym ?
Tylko i wyłącznie reguluje sygnał na wyjściu.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Luty 2011, 00:01:20 »
a z jakim konkretnie urządzeniem zewnętrznym testowałeś ?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Luty 2011, 00:06:38 »
Redsound SoundBITE PRO, ale to chyba nie ma większego znaczenia, ważne aby ogarniało pętlę efektową.
Sklep.DenonDJ.pl