Autor Wątek: SERATO  (Przeczytany 826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
SERATO
« dnia: 28 Czerwiec 2011, 03:29:20 »
czy ma juz ktos ten mixer polaczny z dvsem>>pytanie czy chodzi na serato tak jak powinien i czy faktycznie wystarczaja 2 plyty z kodem i soft zeby uzywac..??wiem ze do traktora tak ale czy do serato tak samo??

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
Odp: SERATO
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwiec 2011, 03:33:40 »
w ogóle jest tak to zdajecie sobie sprawe ze ten mixer bedzie rajem dla piratow...?? kupienie traktora pod dedykowany mixer to koszt ok 1000 zł same plyty+soft ,,kupic trzeba bo sciagnietego na lewo traktora nie zainstalujesz bo klucz poszczegolnego produktu musi zostac potwierdzony przez internet..z kolei zakup 2 plyt z kodem serato i sciagniecie softu po ktorym nie trzeba bedzie rejstrowac jest rozwiazaniem tanszym niz zakup serato ..jesli mam racje taniej wyjdzie kupic mixer niz kupic serato..chodzić powinno...ja niestety juz kupilem serato i przyznam szczerze ze jesli bedzie chodzic tak jak napisalem to sie zalamie ze wyrzucilem 2500 w błoto:)

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwiec 2011, 03:35:42 »
zamiast serato moglem kupic ten mixer plus 2 plyty z kodem...jesli to prawda to to jest absurd sezonu;]

Offline pio_treck

• Zaawansowany użytkownik
    • soundcloud
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwiec 2011, 09:33:15 »
wtf?? nie wiem czy to brak porannej kawy, ale nie kumam o co chodzi

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:19:52 »
ukash Chłopie o co Ci chodzi ? bo wypiłem dwie kawy przeczytałem chyba z 10 razy to co napisałeś (w ciągu 10 minut) i dalej nie wiem o co kaman...........
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:28:01 »
płyty z kodem serato nie chodzą pod traktorem!!! to po pierwsze
po Drugie ;) Serato zawsze "chodzi" po swoim interfejsie audio a dokładniej mówiąc sam program masz darmowy ale bez pudełeczka nie odpalisz SSL). Więc funkcja DVS w tym mikserze nie będzie przez Ciebie wykorzystana.
ja niestety juz kupilem serato i przyznam szczerze ze jesli bedzie chodzic tak jak napisalem to sie zalamie ze wyrzucilem 2500 w błoto:)
nie rozumiem :( o co Ci chodzi, szczegóły detale, poprosimy :)
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:33:56 »
chodzi o to ze ze moge uzywac serato bez skrzynki w tym mixerze zgadza sie?? nie traktor tylko serato!!! no wiec majac 2 plyty serato i soft *ktory mozna sobie sciagnac z netu nie musisz kupowac skrzynki do serato tylko wystarczy ten mixer 2 plyty z kodem i chocby nawet piracki soft serato sciagniety z neta..wypij jeszcze 2 kawki to moze to ogarniesz:)

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:37:01 »
a to ze plyty serato nie chodza pod traktorem to wiem nie odkrysles ameryki ale majac na kompie soft SERATO podkreslam SERATO nie traktor i 2 plyty z tego co pisza mozna uzywac tego mixera zamiast skrzynki wiec po kiego ch... za przeproszeniem kupowac caly system serato jak mozna zainstalowac sam soft kupic 2 plyty i ten mixer i mamy gotowy zestaw serato///juz czy jeszcze raz>??

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:41:07 »
no tak serato nie odpale bez skrzynki :)traktora nie odpale bez rejstracji w necie a teraz(zakladajac ze jestem piratem oczywiscie nie jestem mam juz soft) z kolei inne programy jak spin torq mix vibes itd itp i cala inna seria w tym rowniez jak myslalem serato(i wlasnie o to pytalem) itp its to wystarczy sciagnac soft dokupic plyty z kodem i nie trzeba wydawac na skrzynke ..o tym mowie bo zaszlo nieporozumienie..:)

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:45:58 »
a wiec zazegnujac nieporozumienie stwierdzam ze wciac niewiem czy kupujac ten mixer bede musial dalej korzystac ze skrzynki serato czy nie??:)jesli nie to mysle ze znajdzie sie spec ktory nie kupujac serato poradzi sobie z tym zeby go uzywac;]

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Czerwiec 2011, 17:51:57 »
a jesli nie z tym to z innym softem ktory sobie sciagnie czy tam przegra dokupi czasówki i bedzie korzystal z samego mixera...toz to oszustwo bedzie a ja place krocie za taka mozliwosc;] pomyslaleś o tym czy w ogole?czy nie brales pod uwage takiej mozliwosci i wziales mnie za niedorozwoja;>?jak ktorys z moich kumpli sobie tak "wycfaniakuje" DVS kupujac sam mixer i plyty z kodem to bede zawiedziony wydanym 2,5 tys...czekam na konkretna odpowiedz,mysle ze objasnilem juz o co common;]

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Czerwiec 2011, 18:00:13 »
upraszczam pytanie bez mącenia wody:)czy majac ten mixer mozna dokupic czasowki i sciagnac jakiś soft z neta zeby miec dvsa?? jesli tak to ktore systemy idzie w ten sposób ominąć?? w koncu sie okreslilem:)

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Czerwiec 2011, 18:33:57 »
no i cisza tak tez myslalem;]no ale coz kazdy szanujacy sie dj ma zakupione na legalu sprzety i nie bawi sie w takie kombinacje;] czekam na odp harpaganów ktozi maja pelne wersje abletonów a nie wydali nawet złotówki a z maszyny do pisania swojej starej robia kontrolery MIDI :)) pozdrawiam

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Czerwiec 2011, 19:58:57 »
mozecie jedynie napisac - jak jestes taki madry to sam kupuj czasowki do kazdego softu po kolei, siedz po nocach i sciagaj nielegalnie soft, instaluj i sprawdzaj a nie ludzi meczysz ciezkimi pytaniami;]:D heheh

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Czerwiec 2011, 21:05:23 »
DVS Serato nie odpali się na mikserze żadnej marki bez wpiętego oryginalnego interfejsu. Interfejs stanowi sprzętowy klucz produktu (to dlatego soft możesz ściągnąć ze strony producenta), ale bez skrzynki nic Ci po nim. Rozwiązanie DVS w mikserach DENON'a możesz wykorzystać w przypadku konkurencyjnych rozwiązań DVS (np. NI Traktor Scratch Pro, Virtual DJ, Mixvibes, etc.) pod warunkiem kupna odpowiednich Upgrade Kit'ów.

Poza tym ukash: na przyszłość nie pisz bardziej zwięźle i nie spamuj post pod postem. W temacie zrobił się spory śmietnik, a tak naprawdę można było zakończyć temat na 2-3 postach.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Czerwiec 2011, 21:57:53 »
efekt kilku piwek :)) no tak po zakupie uprgadów hmmmmm.. wydaje mi sie ze do uzytku domowego nikt sie nie bedzie bawił w kupowanie drogich upgradów tylko majac taki mixer poprostu posciagaja softy z crackiem i dokupią czasówki;] jedynie Serato I traktor maja konkretne zabezpieczenia zeby tego uniknąć..aczkolwiek pytanie wciąż wydaje mi sie ciekawe i czekam na odp..

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Czerwiec 2011, 22:05:33 »
Przeczytaj regulamin forum. Nie popieramy piractwa oraz warezu. Temat został wyjaśniony. Nie widzę sensu dalszego jego ciągnięcia.

Przy okazji polecam grupę: PIJESZ - NIE PISZ.

Zamykam.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.