Autor Wątek: Konfiguracja jako karta dźwiękowa  (Przeczytany 318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubert

• Nowy użytkownik
  • *
Konfiguracja jako karta dźwiękowa
« dnia: 07 Listopad 2011, 10:49:16 »
Witam, mam tai problem. Po zainstalowaniu sterowników i podłączeniu w trybie sterowników ASIO działa wszystko pięknie, jednak Windows nie widzi tych sterowników a tylko tryb 4 - DN-X600. Nie ma problemu w zwykłym odtwarzaczu muzyki czy traktorze, ale np w cool edit przy ustawieniu wave input jest tylko ten tryb. Przechodząc do sedna, w tym trybie mikser nie dostaje żadnych dźwięków.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Konfiguracja jako karta dźwiękowa
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Listopad 2011, 12:59:35 »
Pamiętaj, że DN-X600 pracuje w trybie ASIO, a Cool Edit jest to dość leciwym programem. Po wykupieniu praw przez Adobe był dalej rozwijany już jako Adobe Audition i z tego co mi wiadomo nie ma on już problemów z obsługą ASIO.

Tutaj znajdziesz instrukcję konfiguracji ASIO w Adobe Audition. Być może część z rad będzie pomocna w przypadku konfiguracji Cool Edit, ale gwarancji żadnych nie ma...
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Hubert

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Listopad 2011, 16:42:55 »
Chodzi mi o to że komputer widzi mikser jako zwykłą kartę dźwiękową ale nie idzie nic puścić przez to. Jako ASIO działa idealnie, jako zwykły tryb nie.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopad 2011, 17:34:51 »
Chodzi mi o to że komputer widzi mikser jako zwykłą kartę dźwiękową ale nie idzie nic puścić przez to.
Ponieważ nie przewidział takiej potrzeby i nie ma standardowych sterowników na PC. Musisz zadowolić się ASIO.

Chociaż w przypadku komputerów Mac nie ma problemów z wykorzystaniem interfejsu DENON'a jako zwykłego zewnętrznego interfejsu.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Hubert

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Listopad 2011, 18:07:17 »
To czemu komputer widzi mikser jako kartę?

Offline Hubert

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Listopad 2011, 22:09:13 »
Nie widzę możliwości edycji więc piszę nowy post. Mam jeszcze jedno pytanie, istnieje możliwość spięcia gramofonu pod mikser i po sterownikach asio puszczenie dźwięku do nagrania w DAWie? Odtwarzanie idzie idealnie ale z miksera do komutera nie mogę puścić ścieżki. Istnieje jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopad 2011, 02:31:14 »
To czemu komputer widzi mikser jako kartę?

Bo tak ma ją widzieć jak kartę muzyczną :)

Sprawdź w manualu do X600 jak zroutować/ustawić opcje do nagrywania w mikserze tak abyś mógł puścić sygnał z gramofonów przez kartę muzyczną w mikserze, by finalnie nagrać dźwięk w dowolnym programie obsługującym ASIO w twoim komputerze.

DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1