Autor Wątek: Dnx600 + dns1200 konfiguracja pracy w Traktorze pro  (Przeczytany 446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szczeniu

• Nowy użytkownik
  • *
Dnx600 + dns1200 konfiguracja pracy w Traktorze pro
« dnia: 07 Sierpień 2011, 21:28:20 »
Witam,
Mam dosyć dziwny setup i potrzebuję pomocy żeby go zgrać do wspólnej pracy.
Setup:
  • Mixer denon dnx600 używany jako karta dźwiękowa i kontroler midi/mixer
  • gramofon z płytą dvs lewy kanał
  • cd dns1200 podłączony jako kontroler midi prawy kanał (nie wiem w jakim trybie powinienem go podłączyć pc mode czy hybrid mode)
Moje ustawienia:
  • Ustawienia mixera  kanał lewy DVS> 1P kanał prawy DVS>2C
    Ustawienie mixera w Traktorze Pro  (denon asio jako karta dźwiękowa) kanały input output wybrany dnx600 do obsługi  kanal 1 i kanal 2  ustawienia external
  • Gramofon  to wiadomo wystarczy skalibrować igłę w trybie scratch i śmiga
  • DNS1200  i tu się zaczynają schody bo nie potrafię go skonfigurować żeby pracował na prawym kanale/ nie gryzł się z dnx600 i miał aktywne mappowanie midi.
Moje pytania:
W jakim  trybie powinienem podłączyć cd do kompa  pc mode czy hybrid mode (czym one się różnią)
wgrałem mappowanie midi dns1200 do traktora ale nie reaguje na żadnym z nich.
w trybie hybrid mode mam ustawione  (midi ch set 3/ unit no set 2/ hybrid midi scratch live) czy te ustawienia są prawidłowe?

Dzięki za pomoc
Antonio

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
Odp: Dnx600 + dns1200 konfiguracja pracy w Traktorze pro
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sierpień 2011, 10:13:53 »
Po pierwsze jaka wersja traktora bo jeżeli pro to tą plyte możesz sobie wsadzić nie powiem gdzie. Musisz mieć scratch duo lub pro ponieważ to są pelno prawne systemy dvs.

Hybrid mode - działa tylko w serato scratch live -  polega to na tym że odtwarzacz ma wbudowany kod czasowy którego nie musisz mieć nagranego na płycie, przyciski wtedy chodzą w trybie midi. Jeżeli nie masz karty dźwiękowej dedykowanej do danego systemu to używasz MIDI.

ustaw midi ch set 1/unit 1 w s1200, jeżeli masz scratch pro to wtedy podłącz gramofon tak jak masz opisane w instrukcji na temat dvs

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sierpień 2011, 12:57:25 »

Hybrid mode - działa tylko w serato scratch live -  polega to na tym że odtwarzacz ma wbudowany kod czasowy którego nie musisz mieć nagranego na płycie, przyciski wtedy chodzą w trybie midi. Jeżeli nie masz karty dźwiękowej dedykowanej do danego systemu to używasz MIDI.

Poprawka Hybrid MIDI też działa w Traktorze Scratch PRO 1.27 i ostatnim 2.0......
Dla Traktora przewidziany jest timecode 2.0kHz z opcji Hybridi MIDI.
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sierpień 2011, 18:05:44 »
To mój błąd w takim wypadku - zwracam honor

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sierpień 2011, 23:11:46 »
DNS1200  i tu się zaczynają schody bo nie potrafię go skonfigurować żeby pracował na prawym kanale/ nie gryzł się z dnx600 i miał aktywne mappowanie midi.
Przestaw mikser na CH5. Dokonasz tego poprzez przytrzymanie przycisku odsłuchu CUE na kanale 1 (CH1) i przycisku BEAT < lub >. Następnie używając przycisków BEAT < lub > dokonaj wyboru CH5 na wyświetlaczu. Zatwierdź przyciskiem TAP. Ten problem powinien zostać rozwiązany.
.
W jakim  trybie powinienem podłączyć cd do kompa  pc mode czy hybrid mode (czym one się różnią)
PC MODE to tryb MIDI (tylko i wyłącznie). W trybie Hybrid MIDI odtwarzacz sam z siebie generuje sygnał timecode (płyta CD z timecodem nie jest wymagana), a sama warstwa przycisków jest obsługiwana za pomocą MIDI. Było już o tym niejednokrotnie na forum.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.