Autor Wątek: Dn-x 600 odsłuch efektora..  (Przeczytany 530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
Dn-x 600 odsłuch efektora..
« dnia: 02 Lipiec 2011, 16:57:13 »
w sklepie skylark napisano ze istnieje mozliwosc odsłuchu efektów na tym mixerze...jak to zrobic bo próbowałem i nie slysze na sluchawkach efektow jak je właczam...

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
Odp: Dn-x 600 odsłuch efektora..
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lipiec 2011, 17:03:18 »
odkrycie CUE zajeło mi cała minute ale jestem tak leniwy że musiałem pierw spytać..można zamknąć..

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lipiec 2011, 17:09:29 »
a jednak chyba mam awarie raz działają, raz nie ;/ no to sobie kupilem sprzet..... no comments..

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lipiec 2011, 17:47:56 »
jak ktos moze napisac ktore efekty mu dzialaja na odsluchu bo mi zaden nie działał a jak zresetowalem maszyne to flanger i filter rozumiem ze reszta nie powinna dzialac ??

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lipiec 2011, 19:11:04 »
Boże człowieku piszesz tematy w których sam masz 4 posty bez niczyjej odpowiedzi. Sam nie poszukasz sam się nie dowiesz tylko zadajesz ciągle pytania. Najpierw przeczytaj instrukcję!

Po drugie co to jest odsłuch efektów?? Bo ja nie rozumiem - efekt jak efekt flanger to flanger, reverb to reverb. Jak nie wiesz jak one brzmią to masz problem bo to są podstawy jak się kupuje taki mixer.

Powiedz mi co masz podłączone pod ten mixer - traktora tak?

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lipiec 2011, 23:00:28 »
2 gramofony i serato.. traktora chce sobie podlaczyc na imprezy w ktorych zamierzam duzo pic i na ktore nie zamierzam nosic wszystkich skrzynek..odluch efektu na sluchawkach kolego, nie na masterze. jesli nie ogarniasz takich rzeczy to nie wypisuj bzdur..istnieje takie cudo jak odsluch efektu na sluchawkach(jednak nie dla wszystkich efektow) zadalem pytanie ktore efekty mozna przed wlaczeniem odsluchac na sluchawkach tak zebys tylko ty je slyszal..u mnie chodzi flanger i filter a beatbreaker nie tak jak powinien chcialem sie dowiedziec jak to dziala u innych bo mam wrazenie jakby cos bylo nie tak.. lubie zadawac pytania po to jest forum chyba co nie??

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lipiec 2011, 23:14:48 »
potrzebuje znawców sprzetu co odp na pytania, nie krytyków:)nie jeden gosc przed zakupem mixera bedzie chcial znac odp na takie pytania..jesli sam rozwiazuje jakis problem o ktory wczesniej pytam to chyba normalne ze o tym pisze.. instrukcje mam po japonsku sciagnalem sobie polska ale tam nie ma wszystkiego..szukam od 2 nich ustawien i mapowania tego mixera i na zadnej pl stronie niema nic..jeden z gosciu z tutejszego forum powiedzial ze wrzuci i to jest konkret,zamykam morde i czekam..zrobilem narazie jeden blad na tym forum bo przyznaje sie ze nei przeczytalem regulaminu i zaczolem mowic o piraceniu bo poprostu wydalo mi sie to ciekawe chlop mi wytlumaczył i dopiero sie ogarnołem natomiast zauwazylem ze polowa z was to krytycy ktozi nie potrafia wyslac zadnego konkretnego linka czy odp tylko mnei pouczaja..daj odp na pytanie i wtedy mnie pouczac mędrcze..takie cos moge jeszcze zaakceptowac,natomiast krytyki jesli czegos niewiesz, poprostu nie przyjmuje bo nie jestes dla mnie zadnym autorytetem w tym momencie...po to sa fora zebym byl leniwy i pytal..tak czy nie??

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lipiec 2011, 23:27:36 »
W którym momencie wypisałem bzdurę?

Zrobiłem to za Ciebie i trochę poczytałem
Angielski manual, strona 11
http://www.denondj.com/Assets/DImages/Products/Manuals/2eed24653239444e974af5b7fac4a808.pdf?ts=051138

jak widzisz jest tam paragraf o nazwie "To monitor to effect sound"

po naciśnięciu tego przycisku EFX CUE który już odkryłeś na odsłuchu działają wszystkie efekty prócz echo i reverb

Beatbreaker to efekt który można samemu edytować w każdym z paternów znajdujących się w jednym z 4 bitów z jednego baru - strona 10 tego samego manualu. Co to według Ciebie znaczy że nie działa jak należy?

Swoją instrukcję obsługi i to w dodatku w języku polskim dostałeś podczas zakupu - jeżeli nie zgłoś się do sprzedawcy ponieważ zgodnie z polskim prawem nie wolno sprzedawać w Polsce produktów bez polskiej instrukcji.

I polecam ją przeczytać bo to nie jest mixer pokroju Pioneer DJM 300, Numarka DM1050 czy Reelopa RMX 20/30 gdzie wszystko jest jasne.

I to ja napisałem że wrzucę ten manual.

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lipiec 2011, 23:32:20 »
no teraz jestes dla mnie konkretny;]takie wlasnie odp mnie interesuja  ww.gosciu z forum traka tez troche pomogl takze jest ok..a wiec u mnie jest cos nie tak bo ja moge odsluchiwać tylko te dwa efekty o ktorych pisalem...no nic w kazdym razie dzieki za konkretna odp..

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lipiec 2011, 23:33:32 »
za bzdure uznalem to jak napisales o czym mowie jaki odsluch efektu tak jakby to nie istnialo...mniejsza o to nie jestem tu zeby sie klocic ani sprzeczac o pierdoly..PEACE!!

Offline ukash

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lipiec 2011, 23:42:37 »
Reverb, Echo, Delay, B.scratch-- na tych efektach niema odsłuchu a gdy wciskam odsłuch na loopie to jest odsłuch filtera..