Witam ponownie wszystkich. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak rozwiązać następujący problem.
Generalnie chodzi o to, że Audacity nie widzi dźwięków wychodzących z DN-x1700. Przeczytałem na tan temat wszystko na tym forum, ale nie do końca pomogło.
1. Mam następujący soft: Win XP SP3. ASIO4ALL v2 (Asio denon mi nie działa nie wiem dlaczego). Poza tym nie mam zainstalowanych innych sterowników ASIO. Audacity ver. 1.2.6.
2. Jak podpinam DN-X1700 lub DN-S7300 (razem lub osobno) kablami USB, sterownik Asio widzi je oba. Dźwięk z kompa w a aplikacji DDMM idzie przez mixer prawidłowo. W ASIO mam zaznaczone jako aktywne DNX-1700 oraz Realtek HD Audio zarówno IN jak i OUT.
3. DN-X 1700 mam podpięty pod laptopa kablem USB-B.
4. Ustawienia DN-X 1700 dałem następujące:
Audio settings – USB – Outputsouroceselect – USB1/2 – REC; USB3/4 – Chanel 2; USB5/6 – Chanel 3; USB7/8 –Chanel 4.
System Settings – Sample Frequency – 44,1 MHZ; system PC
Midi settings – Midi Input – Chanel 1, Midi Output - Ch 4; Midi output enable
5. Klawisz midi clk mam włączony, USB – Assign ustawione na Master
6. W panelu sterowania na laptopie w zakładce dźwięki i urządzenia Audio mam tak:
Odtwarzanie dźwięku Denon DJ USB Audio , nagrywanie dźwięku Realtek HD audio w ustawieniach głosu mam tak samo.
7. W ustawieniach audacity mam tak:
Default sample rate : 44100
Default format rate: 32 bity
Audio I/O – w recording Device wstawiłem DN-X1700.
8. Następnie włączam dźwięk przez mixer, naciskam REC w Audcity i on tego dźwięku nie widzi.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo już trzeci dzień już się z męczę z tym tematem. Pozdrawiam.