Autor Wątek: zgrywanie muzy na laptopa  (Przeczytany 444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chezus

• Nowy użytkownik
  • *
zgrywanie muzy na laptopa
« dnia: 29 Czerwiec 2011, 00:28:40 »
Witam, czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak zgrać muzę z DN-X1700 na laptopa? Komputer mam podpięty pod wyjście USB B i korzystam z Denona Music Menagera. Z góry dziękuję. 

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
Odp: zgrywanie muzy na laptopa
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Czerwiec 2011, 03:32:07 »
1. Czy chodzi Ci o zgranie mixa przez X1700? Jeżeli odpowiedź brzmi tak, to proszę poszperaj na tym forum :)

2. Denon DJ Music Manager - to nie jest aplikacja do zgrywania.

DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline chezus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Czerwiec 2011, 10:12:47 »
Dzięki. Tak, właśnie o to mi chodzi. Poszukam w takim razie.

Offline chezus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lipiec 2011, 09:19:14 »

Witam ponownie wszystkich. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak rozwiązać następujący problem.

Generalnie chodzi o to, że Audacity nie widzi dźwięków wychodzących z DN-x1700. Przeczytałem na tan temat wszystko na tym forum, ale nie do końca pomogło.

1.   Mam następujący soft:  Win XP SP3.  ASIO4ALL v2 (Asio denon mi nie działa nie wiem dlaczego). Poza tym nie mam zainstalowanych innych sterowników ASIO. Audacity ver. 1.2.6.

2.   Jak podpinam DN-X1700 lub DN-S7300 (razem lub osobno) kablami USB, sterownik Asio widzi je oba. Dźwięk z kompa w a aplikacji DDMM idzie przez mixer prawidłowo. W ASIO mam zaznaczone jako aktywne DNX-1700 oraz Realtek HD Audio zarówno IN jak i OUT.

3.   DN-X 1700 mam podpięty pod laptopa kablem USB-B.

4.   Ustawienia DN-X 1700 dałem następujące:

Audio settings – USB – Outputsouroceselect – USB1/2 – REC; USB3/4 – Chanel 2; USB5/6 – Chanel 3; USB7/8 –Chanel 4.
System Settings – Sample Frequency – 44,1 MHZ; system PC
Midi settings – Midi Input – Chanel 1, Midi Output - Ch 4; Midi output enable

5.   Klawisz midi clk mam włączony, USB – Assign ustawione na Master

6.   W panelu sterowania na laptopie w zakładce dźwięki i urządzenia Audio mam tak:

Odtwarzanie dźwięku Denon DJ USB Audio , nagrywanie dźwięku Realtek HD audio w ustawieniach głosu mam tak samo.

7.   W ustawieniach audacity mam tak:

Default sample rate : 44100
Default format rate: 32 bity
Audio I/O – w recording Device wstawiłem DN-X1700.

8.   Następnie włączam dźwięk przez mixer, naciskam REC w Audcity i on tego dźwięku nie widzi.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo już trzeci dzień już się z  męczę z tym tematem. Pozdrawiam.

Offline chezus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Lipiec 2011, 16:27:07 »
Temat jest już rozwiązany. Ustawienia, które podałem powyżej są prawidłowe. Za pierwszym razem jak na nich grałem, któreś z nich musiałem przestawić. W każdym razie jeśli ktoś ma podobne problemy może wykorzystać powyższy opis do skonfigurowania sprzętu, tak żeby móc zgrywać seta na laptopa.