Dobra mili Panowie, problem ze skaczącymi słupkami całkowicie i na zawsze rozwiązany :)
Ostatnio mikser zaskoczył mnie kolejnymi nowymi "efektami świetlnymi" przy jego wyłączaniu, ...nie no, tego już za wiele - pomyślałem - dzwonię do serwisu.
I teraz tutaj należą się przeprosiny dla admina, pana Kaminskiego, że częściowo zlekceważyłem jego wypowiedź w tym wątku, za co przepraszam.
Z rozmowy z panem Andrzejem Kmiecikiem wynika, że skaczące słupki czy migające podświetlenia knobów EQ (a to właśnie ten nowy efekt) to normalne przy wyłączaniu miksera, bo w takim momencie wszelki prąd (np. z przedwzmacniaczy gramofonowych) ulega rozładowaniu i może się zdarzyć, że gdzieś tam powstaje impuls w postaci zapalenia się diód (czy to na słupku mocy czy podświetleniu knobów). Owszem, podczas włączania lub ciągłej pracy takie anomalie wskazywałyby na usterkę, ale przy wyłączaniu nie ma podstaw do obaw, że coś jest nie tak.
Oczywiście pan Andrzej wyjaśniał to bardzo profesjonalnie, nie tak jak ja powyżej :)
Tak więc, gdyby ktoś z posiadaczy denonów zauważył w swoim sprzęcie podobne "fajerwerki" przy wyłączaniu, to nie martwcie się - to normalne i nie ma powodów do paniki. ;)