Autor Wątek: Prze mixer ;)  (Przeczytany 611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jazzy

• Nowy użytkownik
  • *
Prze mixer ;)
« dnia: 24 Styczeń 2011, 19:07:16 »
Witam wszystkich kupiłem zagrałem ocena 100/10 to jest cud techniki jestem z niego b zadowolony chociaż mam go 3 dni :p
Z mojej strony jest naprawdę bardzo dobrym sprzętem jeżeli chodzi o cięcie na pasmach jest giciorek.
 Świetnie uzupełnia się z 3700 i takowy zestaw posiadam :)
alee jedno magiczne i bardzo nurtujące pytanie. Jest w opisach i wgl wszędzie że ma wbudowany limiter, patrząc na obrazek da się ustawić na fader i na każde pasmo + na głośność mastera, wszystko ok szukałem w manualu no wszędzie i nie mam pojęcia jak ustawić limit na fader i pasma.
Wiec jak ustawić limiter na pasma i fader?
odnoszę się do tego obrazka http://images.denondj.pl/denon-dn-x1700-display-04.png
czy może te opcje są dostępne w trybie midi?
z góry dziękuję i pozdrawiam

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Prze mixer ;)
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Styczeń 2011, 23:16:39 »
Limiter dotyczy sumy. Aby włączyć i zmienić jego wartość musisz wejść do menu UTILITY w dość specyficzny sposób.

Przy wyłączonym mikserze przytrzymujesz UTILITY, następnie POWER (nadal trzymając UTILITY) do czasu pojawienia się menu - tam ustawiasz kwestie limitera.

Ten link do obrazka, który podajesz jest jak dobrze pamiętam do MIDI, ale ręki sobie uciąć nie dam.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline jazzy

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Styczeń 2011, 18:43:23 »
Wszystko się zgadza wiem o sumie lecz...
Dzisiaj znów grając sobie 2 razy pojawiło mi się takie samo okienko jak na powyższym obrazku i właśnie w magiczny sposób było słychać limit na środek i po jakiś kilku sekundach pojawiło się znów bez zablokowania eq ( w trybie pracy normalnym, żadne MIDI )
suma a sum a rum
limit na eq byłby bardziej logiczny robiąc go programowo w pc niż przez cyfre w mixserq.
Chyba nie pozostaje szukać mi tej opcji na zagranicznych forach albo pisać o szczegółową instrukcje do horna

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Styczeń 2011, 20:43:56 »
Grasz używając interfejsu MIDI? Jeśli nie to sprawdź czy przypadkiem go nie używasz. Możesz też wykonać przywrócenie ustawień fabrycznych miksera.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Noise Project

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Wrzesień 2011, 10:15:55 »
Pokazany na obrazku ekran to EQ LOCK - pojawia się to wtedy, gdy używając EQ i faderów ustawisz je sobie lub nie ruszasz, a potem przełączając przycisk midi (na dowolnym kanale) dokonasz zmian na EQ i faderze - wtedy mikser blokuje fader i EQ w pozycji jaka była przed włączeniem midi i po wyłączeniu midi informuje nas, że jak gałki i fader będą w pozycji jaka była wcześniej to dopiero wtedy zaczną działać i zmieniać EQ i głośność.

Sekwencja jest taka:
1. Ruszamy lub nie EQ i fadery.
2. Naciskamy midi na żądanym kanale.
3. Przestawiamy gałki EQ lub fader na tym kanale
4. - Tu pojawia się wtedy ekran z informacją EQ LOCK
5. Wyłączamy midi na kanale.
6. Ustawiamy gałki i fader na tym kanale zgodnie z tym co mamy na wyświetlaczu.
7. - Znika ekran EQ LOCK
8. Możemy dokonać zmian na EQ i faderze zmieniając dźwięk, ale nie midi.

Działa to tylko gdy mamy w presetach ustawioną rozdzielność midi i dźwieku.
Gdy operujemy midi i dźwiękiem jednocześnie ekran EQ LOCK się nie pojawi.