Autor Wątek: DN-X1600 już jest!  (Przeczytany 1963 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zadra

• Only easy day was yesterday
  • Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
DN-X1600 już jest!
« dnia: 01 Kwiecień 2010, 14:55:37 »
Trochę tak na szybciora ale myślę że informacja godna poświęcenia posta :)

Pierwsze egzemplarze DN-X1600 właśnie pojawiły się u nas w magazynie. Szukajcie informacji u lokalnego dealera odnośnie dostępności.

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: DN-X1600 już jest!
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maj 2010, 21:32:34 »
witam jest ktoś na tym forum kto ma ten mixer ??

Melis

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maj 2010, 12:52:47 »
niestety, ale ja...

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maj 2010, 14:00:09 »
Napisz coś więcej. Dlaczego "niestety".

Ciekaw jestem jakie jest brzmienie DN-X1600 np. w porównaniu do z DN-X1500 lub DN-X1100.

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maj 2010, 18:11:51 »
ta napisz coś więcej jeśli możesz, jakieś problemy z nim są ??

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Maj 2010, 20:00:10 »
Wprawdzie mikserek już jest, ale nic się chyba nie dowiemy :-)
Hmm...

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maj 2010, 11:49:25 »
no chyba nie

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maj 2010, 20:56:46 »
No to może jakaś mała prowokacja. Słyszałem, że DN-X1600 brzmi fatalnie i soft się zawiesza.

P.S.
A Ty crank, co słyszałeś? :-)

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Maj 2010, 21:36:29 »
A gdzie to słyszałeś ??
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Maj 2010, 23:47:00 »
znaczy się ja słyszałem że 1700 ma jakieś problemy, a o 1600 to szczerze mówiąc nic po za tym że ma współpracować z traktorem Pro i że  Audio 8 dj nie będzie potrzebna i że ma dobrą jakość dźwięku, nawet na youtube jest mało filmów od zwykłych użytkowników, nie znalazłem żadnych złych jaki dobrych opinii, więc podbiłem tu ;]

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Maj 2010, 00:35:13 »
A gdzie to słyszałeś ??
No nigdzie, tylko prowokuję dyskusję, bo chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego miksera :-)

Melis

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Maj 2010, 10:55:43 »
sorry ale zadko zagladam na polskie forum denona

a wiec, oto moje opinie co do tego miksera, nie sa one zbyt potezne, poniewaz od momentu kiedy go kupilem stoi w kacie praktycznie nie uzywany

jesli chodzi o jakosc dzwieku, fakt brzmi on bardzo dobrze, w prownaniu do x1500 naprawde czuc roznice, 32bitowe DSP daje rade. Wedlug wielu osob brzmi on nawet lepiej nic Xone:92.
Co do DJM800 calkowite brak porownania, oczywisice na korzysc Denona.

rzecza warta pochwalenia sa wskazniki wysterowania kanałów, bardzo dokładne, strasznie mi zaimponowały

ogolnie konstrukcja miksera jest bardzo solidna, wszystkie pokretla pokryte guma, bardzo przyjemne w uzytkowaniu.
flex fader jest bardzo podobny do tego w pozniejszej wersji x1500, bardzo ostry i dokladny.

efektor jest bardzo dobrej jakosci, bardzo fajna sprawa jest ten nowy efekt o nazwie "beat-breaker", bardzo przypadl mi do gustu

a teraz do tych mnie przyjemnych rzeczy...

funkcjonalnosc MIDI + interface... jak dla mnie jest to glowne zadanie tego mixera, i chyba dla Denona rowniez tzw. key-feature tego produktu
mowie tu o swoim przypadku, i jak dla mnie produkt ten bardzo mnie zawiodl
bardzo zalezalo mi na dobrym interface`ie dla mojego lapka (Apple, docelowo chcialbym grac z mikserem w trybie internal na TS PRO S) i co sie okazalo po zakupie? mikser ten nie jest w tym momencie kompatybilny z MAC OS X !!! Zarowno w trybie pracy internal jak i external, caly czas pojawiaja sie dziwne trzaski, wyciszanie kanalow - jednym slowem, uniemozliwia to calkowicie prace w takim setupie! Jak dla mnie jest to skandal, wydaje mi sie ze wiekszosc ludzi decydujacych sie na granie z lapka, uzywa wlasnie komputerow Appla. Oczywiscie Denon pisze ze produkt jest kompatybilny zarowno z PC jak i MAC, a jest to nieprawda!
Kontaktowalem sie z serwisami Denona w tej sprawie, problem jest wychodzi ze nie tylko po stronie Denona ale takze Appla, ale nie nie powinnien byc moj problem jako "konsumenta". Gralem z mojego Maca w roznych setupach i zawsze bylo ok, z X1600 nie jest ok.

Ogolnie ten mikser (podobnie jak x1700) wydaja mi sie byc produktami "nie gotowymi". Nie wiem, czy Denon mial ochote szybko wypuscic nowa linie mikserow na rynek w zbyt szybkim tempie, nie koniecznie dokonczonych i przetestowanych, w kazdym razie nie podoba mi sie ten ruch. x1700 ma rowniez spore problemy, dodatkowo do tych z interfacem pod Maca, sa rowniez powazne problemy z efektorem. Slyszalem o przypadku, ze wywalil potezny sound system w jednym z klubow.

Co do kompatybilinosci z TS Pro S, i tego ze nie bedzie potrzeba Audio 8? Oczywiscie! Tez mi sie podobal ten pomysl, fajnie to rowniez wygladalo na papierze i w broszurkach rekalmowych Denona. Jaka jest prawda? A taka ze mikser ten jest juz na rynku od jakiegos czasu, i odrazu pojawila sie informacja ze "Traktor certification is coming!" - do tej pory nie ma on certyfikacji, czyli jednym slowem funkcji tej mikser nie posiada! Czy to jest powazne?

Ja osobiscie, czuje sie bardzo zawiedziony tym sprzetem oraz oszukany. Kupujac go zdecydowalem sie na pewien setup ktorego nie moge osiagnac. Pozostaje mi tylko czekac, nie wiadomo ile, liczac na to, ze ktos sie wkoncu powanie sie za to wezmie. Szkoda tylko ze nie zrobione to zostalo ZANIM mikser zostal wypuszczony na rynek...

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Maj 2010, 13:35:46 »
Czyli kolejny produkt Denona łapie "-" nie ciekawie to wygląda ...
choć jak ktoś z niego będzie grał nie wykorzystując MIDI będzie bardzo zadowolony ...
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Maj 2010, 14:25:38 »
Pozostaje mi tylko czekac, nie wiadomo ile, liczac na to, ze ktos sie wkoncu powanie sie za to wezmie. Szkoda tylko ze nie zrobione to zostalo ZANIM mikser zostal wypuszczony na rynek...

To sie naczekasz hehe
ps na działający soft do dns3700 czekałem rok ;p

wprawdzie myślałem że dnx1600 i dnx1700 są okej nie tak jak to jest z dns3700, pomimo tego ze dns3700 mnie zawiodły chciałęm kupić któryś z tych mikserów ale jednak narazię zostane przy x1500sk, a później albo denon naprawde się postara i nie będą te miksery miały żadnych bugów no albo porozglądam się za ofertami konkurencji :p

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Maj 2010, 14:38:33 »
ja też miałem kupić Denona ale cos mi się zdjaje że będzie Rane 56s + kontrol x do traktora ;]

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Maj 2010, 14:41:25 »
Czyli kolejny produkt Denona łapie "-" nie ciekawie to wygląda ...
choć jak ktoś z niego będzie grał nie wykorzystując MIDI będzie bardzo zadowolony ...

hm czyli jak podłącze do niego audio 8 dj i nie będę wykorzystywał midi to będzie ok, a zamiast midi będzie np. kontrol x 1 ??

Offline DENON DJ

• Horn Team
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Maj 2010, 17:01:03 »
bardzo zalezalo mi na dobrym interface`ie dla mojego lapka (Apple, docelowo chcialbym grac z mikserem w trybie internal na TS PRO S) i co sie okazalo po zakupie? mikser ten nie jest w tym momencie kompatybilny z MAC OS X !!! Zarowno w trybie pracy internal jak i external, caly czas pojawiaja sie dziwne trzaski, wyciszanie kanalow - jednym slowem, uniemozliwia to calkowicie prace w takim setupie! Jak dla mnie jest to skandal, wydaje mi sie ze wiekszosc ludzi decydujacych sie na granie z lapka, uzywa wlasnie komputerow Appla. Oczywiscie Denon pisze ze produkt jest kompatybilny zarowno z PC jak i MAC, a jest to nieprawda!

To dziwne, ja używam MacBooka i Traktor Pro na DN-X1600/1700 i wszystko działa bez jakichkolwiek zarzutów.
Dodam, że nie mam jakichś specjalnych wersji urządzeń.

Kontaktowalem sie z serwisami Denona w tej sprawie, problem jest wychodzi ze nie tylko po stronie Denona ale takze Appla, ale nie nie powinnien byc moj problem jako "konsumenta".

Nie wiem z jakimi serwisami się kontaktowałeś ale na pewno nie z naszym (HORN Distribution S.A. czyli oficjalnym polskim serwisem Denon DJ).
Albo coś Ci się pomyliło albo mijasz się z prawdą...

Ogolnie ten mikser (podobnie jak x1700) wydaja mi sie byc produktami "nie gotowymi". Nie wiem, czy Denon mial ochote szybko wypuscic nowa linie mikserow na rynek w zbyt szybkim tempie, nie koniecznie dokonczonych i przetestowanych, w kazdym razie nie podoba mi sie ten ruch.

Jesteś jedyną osobą, której się "wydaje", że te miksery "nie są gotowe"
Jeżeli Twój sprzęt nie działa zgodnie ze specyfikacją masz prawo do jego zwrotu z tytułu rękojmi w ciągu 24 miesięcy od daty zakupu.
Zapraszam do sklepu, w którym dokonałeś zakupu - dostaniesz zwrot pieniędzy!
Oczywiście o ile rzeczywiście coś jest nie tak z Twoim sprzętem...

x1700 ma rowniez spore problemy, dodatkowo do tych z interfacem pod Maca, sa rowniez powazne problemy z efektorem. Slyszalem o przypadku, ze wywalil potezny sound system w jednym z klubow.

DN-X1700 nie ma ŻADNYCH problemów z efektorem ani interfejsem USB Audio.
A ten sound system musiał być naprawdę "potężny" jeżeli nie był w stanie wytrzymać brzmienia DN-X1700.

Co do kompatybilinosci z TS Pro S, i tego ze nie bedzie potrzeba Audio 8? Oczywiscie! Tez mi sie podobal ten pomysl, fajnie to rowniez wygladalo na papierze i w broszurkach rekalmowych Denona. Jaka jest prawda? A taka ze mikser ten jest juz na rynku od jakiegos czasu, i odrazu pojawila sie informacja ze "Traktor certification is coming!" - do tej pory nie ma on certyfikacji, czyli jednym slowem funkcji tej mikser nie posiada! Czy to jest powazne?

Certyfikacja NI nie jest w żadnym stopniu zależna od Denona.
To od programistów Traktora zależy kiedy ukaże się updade ich oprogramowania.

Funkcja DVS w mikserze działa poprawnie (sprawdź np. z Virtual DJ).

Jeżeli masz problem z konfiguracją miksera podaję numer pod którym uzyskasz pomoc - /22/ 331 55 55 w. 265

Melis

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Maj 2010, 18:18:25 »
eee? no dobra, nie wiem o co tu chodzi, bardzo bym sie ucieszyl jezeli okzalo by sie ze moj mikser jest poprostu uszkodzony

ale...

DN-X1700 MIDI Sound Bug [Firmware 1100]

- mam dokladnie to samo

http://www.denondjforums.com/forum/index.php?f=43&t=11480&rb_v=viewtopic

http://www.denondjforums.com/forum/index.php?f=43&t=12468&rb_v=viewtopic

wszystko z oficjalnego forum

nadal chesz mi powiedziec ze to moj egzemplarz jest wadliwy?

ps. tak wiem ze to wszystko jest apropo x1700, ale jak poczytasz fora apropo x1600, ma on dokladnie te same problemy
« Ostatnia zmiana: 17 Maj 2010, 18:28:25 wysłana przez Melis »

Offline DENON DJ

• Horn Team
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Maj 2010, 19:24:20 »

Sprawdziłem ponownie w naszym serwisie i jeszcze raz powtarzam, ze nikt nie zgłaszał żadnych problemów efektorem DN-X1700 / DN-X1600.

Jeżeli chodzi o kwestie interfejsu audio - w moim przypadku nie było problemów.
Ale ... faktem jest, że z powodu wcześniejszych problemów, które OS X 10.5.7 powodował podczas współpracy z DN-HC4500 (nie działający wyświetlacz) używałem X1600/X1700 z OS X 10.5.6.

Mam już Snow Leopard na biurku, zainstaluję go w środę i sprawdzę kwestię dokładnie przy najnowszej wersji OS X.
Spróbuję też dowiedzieć się u źródła czy są i ewentualnie jaka jest skala problemów z przydźwiękiem efektora i innych krajach.

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Maj 2010, 21:47:02 »
ciekawe ciekawe

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Czerwiec 2010, 00:16:53 »

Sprawdziłem ponownie w naszym serwisie i jeszcze raz powtarzam, ze nikt nie zgłaszał żadnych problemów efektorem DN-X1700 / DN-X1600.

Ale uwierz mi problem był :(. Jednak problem rozwiązany i to szybko jak na techników z Denon-a tylko miesiąc walki :):).
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1