sorry ale zadko zagladam na polskie forum denona
a wiec, oto moje opinie co do tego miksera, nie sa one zbyt potezne, poniewaz od momentu kiedy go kupilem stoi w kacie praktycznie nie uzywany
jesli chodzi o jakosc dzwieku, fakt brzmi on bardzo dobrze, w prownaniu do x1500 naprawde czuc roznice, 32bitowe DSP daje rade. Wedlug wielu osob brzmi on nawet lepiej nic Xone:92.
Co do DJM800 calkowite brak porownania, oczywisice na korzysc Denona.
rzecza warta pochwalenia sa wskazniki wysterowania kanałów, bardzo dokładne, strasznie mi zaimponowały
ogolnie konstrukcja miksera jest bardzo solidna, wszystkie pokretla pokryte guma, bardzo przyjemne w uzytkowaniu.
flex fader jest bardzo podobny do tego w pozniejszej wersji x1500, bardzo ostry i dokladny.
efektor jest bardzo dobrej jakosci, bardzo fajna sprawa jest ten nowy efekt o nazwie "beat-breaker", bardzo przypadl mi do gustu
a teraz do tych mnie przyjemnych rzeczy...
funkcjonalnosc MIDI + interface... jak dla mnie jest to glowne zadanie tego mixera, i chyba dla Denona rowniez tzw. key-feature tego produktu
mowie tu o swoim przypadku, i jak dla mnie produkt ten bardzo mnie zawiodl
bardzo zalezalo mi na dobrym interface`ie dla mojego lapka (Apple, docelowo chcialbym grac z mikserem w trybie internal na TS PRO S) i co sie okazalo po zakupie? mikser ten nie jest w tym momencie kompatybilny z MAC OS X !!! Zarowno w trybie pracy internal jak i external, caly czas pojawiaja sie dziwne trzaski, wyciszanie kanalow - jednym slowem, uniemozliwia to calkowicie prace w takim setupie! Jak dla mnie jest to skandal, wydaje mi sie ze wiekszosc ludzi decydujacych sie na granie z lapka, uzywa wlasnie komputerow Appla. Oczywiscie Denon pisze ze produkt jest kompatybilny zarowno z PC jak i MAC, a jest to nieprawda!
Kontaktowalem sie z serwisami Denona w tej sprawie, problem jest wychodzi ze nie tylko po stronie Denona ale takze Appla, ale nie nie powinnien byc moj problem jako "konsumenta". Gralem z mojego Maca w roznych setupach i zawsze bylo ok, z X1600 nie jest ok.
Ogolnie ten mikser (podobnie jak x1700) wydaja mi sie byc produktami "nie gotowymi". Nie wiem, czy Denon mial ochote szybko wypuscic nowa linie mikserow na rynek w zbyt szybkim tempie, nie koniecznie dokonczonych i przetestowanych, w kazdym razie nie podoba mi sie ten ruch. x1700 ma rowniez spore problemy, dodatkowo do tych z interfacem pod Maca, sa rowniez powazne problemy z efektorem. Slyszalem o przypadku, ze wywalil potezny sound system w jednym z klubow.
Co do kompatybilinosci z TS Pro S, i tego ze nie bedzie potrzeba Audio 8? Oczywiscie! Tez mi sie podobal ten pomysl, fajnie to rowniez wygladalo na papierze i w broszurkach rekalmowych Denona. Jaka jest prawda? A taka ze mikser ten jest juz na rynku od jakiegos czasu, i odrazu pojawila sie informacja ze "Traktor certification is coming!" - do tej pory nie ma on certyfikacji, czyli jednym slowem funkcji tej mikser nie posiada! Czy to jest powazne?
Ja osobiscie, czuje sie bardzo zawiedziony tym sprzetem oraz oszukany. Kupujac go zdecydowalem sie na pewien setup ktorego nie moge osiagnac. Pozostaje mi tylko czekac, nie wiadomo ile, liczac na to, ze ktos sie wkoncu powanie sie za to wezmie. Szkoda tylko ze nie zrobione to zostalo ZANIM mikser zostal wypuszczony na rynek...