19 Maj 2012, 10:31:06
Forum
Forum.DenonDJ.pl
Pomoc
Szukaj
Strona główna
DenonDJ.pl
Sklep
Sklep.DenonDJ.pl
Facebook
DenonDJPolska
Youtube
HornDjNews.tv
Youtube
Denon DJ TV
Zaloguj się
Zaloguj użytkownika
Przypomnij hasło
e-mail aktywacyjny
Jesteś tutaj:
Denon DJ Forum
»
Mixery
»
DN-X1600
»
dn x1600 i VirtualDJ
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: dn x1600 i VirtualDJ (Przeczytany 777 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PTK
Użytkownik
dn x1600 i VirtualDJ
«
dnia:
18 Listopad 2010, 17:18:15 »
Zakupiłem ostatnio mikser dn x1600 i podłączyłem go z deckami pod laptopa, aby pograć na VDJ. Mam takie pytanie, czy można ustawić program tak, aby cross, który jest widoczny na pulpicie programu reagował przy ruchach crosa w mikserze?
DENON DN X1600 + 2xCDJ900 + SONY MDR V700
Kaminsky
Administrator
Człowiek DENON
Odp: dn x1600 i VirtualDJ
«
Odpowiedź #1 dnia:
18 Listopad 2010, 19:26:37 »
Musisz wrzucić odpowiednie mapowanie miksera, ew. takowe samemu stworzyć jeśli nie ma.
PS. od razu zaktualizuj firmware miksera do wersji SYS 2000.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.
PTK
Użytkownik
«
Odpowiedź #2 dnia:
18 Listopad 2010, 21:32:40 »
Dzięki za podpowiedź. Właśnie tak się zastanawiałem, że będzie potrzebna aktualizacja. Po za tym mikser mam od kilku dni i jeszcze do końca go nie obadałem. Dam znać jak wgram mu nowszy soft, albo zadziałam coś z mapowaniem. Pozdrawiam!
dadcom
Zaawansowany użytkownik
NIE WAZNE Z CZEGO GRASZ WAZNE JAKI KLIMAT TWORZYSZ
«
Odpowiedź #3 dnia:
18 Listopad 2010, 21:35:13 »
Jesli sam soft nie ma w zakladce do wyboru tego miksera to zapewne ma do dyspozycji funkcje przypisywania -mapowania fizycznych kontrolerow do ikon w programie.Twoszysz taki szablon zapisujesz go w sofcie i generalnie mikser powinien byc mapowany za kazdym wlaczeniem miksera i softu.
TANNOY REVEAL 6D hd 215,vr601x ,M-AUDIO FW 410 vestax pmc 17a DENON DN HC 4500 ROLAND FANTOM X6 wypasiony deskop i masa przewodow.....
PTK
Użytkownik
«
Odpowiedź #4 dnia:
01 Grudzień 2010, 21:58:12 »
Wprowadziłem aktualizację oprogramowania, ale to nic nie pomogło. Korzystam z darmowej wersji VDJ i przy dokonywaniu zmian w ustawieniach pojawia się komunikat, że tylko w wersjach pro i basic można w pełni wykorzystać mikser i ponadto pojawia się komunikat o błędnych ustawieniach karty dźwiekowej w mikserze.
Na YouTube znalazłem takie filmiki o ustawieniach miksera do VDJ
Denon DN-X1600 sound card Setup Virtual DJ
Setting Up Denon DNX-1600 Timecode Virtual DJ
Zastanawia mnie jedna rzecz ponieważ nie mogę zmienić ustawień w menu - system - sampling frequency, gdzie standardowe ustawienie to 96kHz, a na filmie w mikserze jest 44,1 kHz (jak przyciskam u siebie enter w mikserze pojawia się komunikat CantSel, chyba że jest inna możliwość zmiany tych ustawień). Ponadto próbowałem ustawień w demo Traktor PRO i tam bez problemu udało się to ustawić i nie pojawiały się żadne komunikaty o błędnych ustawieniach karty dźwiękowej. Posiłkowałem się przy tym filmem z denondjtv
Denon DN-X1600 Traktor Certified Mixer
gdzie wszystko jest przejrzyście i dokładnie wytłumaczone. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam !
PTK
Użytkownik
«
Odpowiedź #5 dnia:
20 Grudzień 2010, 13:15:01 »
A wystarczyło odłączyć kabel USB od komputera, aby zmienić ustawienia FS. Szkoda, że człowiek uczy się na własnych błędach. Teraz powinno wszystko działać.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Jesteś tutaj:
Denon DJ Forum
»
Mixery