Witam.
do kolegi Kaminsky:
- nie mam aparatu, także zdjęć nie będzie; co do poziomów na wskaźnikach:
a) przełącznik ustawiony w PGM 1/2 - wskaźniki pokazują maksymalnie -2dB, a przestery już są (nieważne czy gra jeden CD, czy dwa),
b) przełącznik ustawiony w MASTER - już od poziomu minimalnego są przestery (w sensie takim, że bez względu na to czy pokrętło MASTER jest skręcone na minimum, czy na godzinę 9-tą, czy na 12-stą, czy na 15-stą czy na maksimum - przestery są),
- mikser jest podłączany do profesjonalnego sprzętu (dla dociekliwych: za kilka tysięcy złoty; dla jeszcze bardziej dociekliwych: sprawny; dla jeszcze bardziej dociekliwych: wszystkie inne sprzety podłączane do niego, pod to samo wejście i na takich samych warunkach działa bez zarzutu),
- nie podłączam mikser pod wejście PHONO,
- pod kompa nie podlączam miksera, ani CD'ków.
do kolegi marco:
- instrukcja przeczytana (tak cała) zaraz po otwarciu pudelka,
- przy nakładaniu dwóch sygnałów o tych samych poziomach napięcia sumują się one do poziomu napięcia o 6 dB wyższego, a nie "minimalne",
- poziom na wyjściu miksera nie sięga 0dB, a przestery już są (przy jakich poziomach są przestery juz pisałem),
- sprzęt nie jest podłanczany do domowego sprzętu,
- odsłuchuję na słuchawkach profesjonalnych firmy Audio-technica i czasem na AKG - i żadne z nich nie są "wyjeżdżone" - i proszę, nie zakładaj, że mam niemarkowe słuchawki, lub "wyjeżdżone" (dodam tyle, że nieważne jak głośno sluchawki grają - przestery są).
PS. Do marco: prąd nie jest mierzony w dB, jedynie poziomy podaje się w dB (np. poziom napięcia, poziom natężenia dźwięku).
Macie jeszcze jakies pytania? Przestery są w tym mikserze, zostało to stwierdzone przez kilku dj'i, którzy mieli pod swoimi rękoma niejeden mikser i żadnego nie zepsuli, bo po prostu dbają o sprzęt (dodam tylko tyle, że nawet kilku elektroników stwierdziło po prostu, że mikser jest zepsuty i tyle...).
Szkoda, że tylu was tutaj chce pomóc, a mikser jak był zepsuty, tak jest zepsuty. I szkoda przyznać, że po prostu z mikserem jest coś nie tak, mimo, że serwis go sprawdził (wychodzi na to, że z serwisem jest tez coś nie tak, albo z firmą denon...).
pozdrawiam