Autor Wątek: DN-X1100  (Przeczytany 7204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
DN-X1100
« dnia: 15 Styczeń 2009, 19:15:23 »
DENON DN-X1100

Więcej informacji tutaj.
« Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2009, 22:04:41 wysłana przez Kaminsky »
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline LoBo

• Użytkownik
  • **
DN-X1100
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Styczeń 2009, 19:24:38 »
hmmm tak pionkowato to wyglada ;/

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
DN-X1100
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Styczeń 2009, 19:34:17 »
LoBo: Mam podobne odczucia do tego miksera.

Widocznie ktoś musiał mieć wielki wpływ na zmianę feelingu.
IMO fatalnie to wygląda porównując z poprzednimi modelami.
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline TrixTin

• Aktywny użytkownik
DN-X1100
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Styczeń 2009, 19:47:21 »
Hmm a gdzie się efekty wybiera w tym mixerze...?
Nie widze nigdzie jakiegos pokrętła czy coś podobnego:P
2x Pioneer CDJ850, 1x Denon DN-X600, 1x AKG K181DJ

Offline pedroboks

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
DN-X1100
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Styczeń 2009, 19:49:04 »
efektów nie ma na pokładzie, tez mnie to zdziwiło
Allen & Heath 4D + HD25 - 1 II

Offline Erni

• Użytkownik
  • **
DN-X1100
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Styczeń 2009, 22:03:51 »
Zobaczyłem  ze nowy mixer pracuje na napieciu 100-240V. Wiec jak ktoś ma wujka w Ameryce i chciałby nowego dn-x 1100 to bez problemu bedzie mógł go uzywać w naszych gniazdkach:)

Osobiście oczekiwałem ze denon wypuści jakiś 2 kanałowy mikser z efektorem, jakiegoś nastepce dn-x300.
Funkcjami jest to dn-x500 w nowej obudowie.Jesli bedzie kosztował ponad 2tys, to wole juz starego dn-x1500.

Offline Borys

• Człowiek DENON
DN-X1100
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Styczeń 2009, 23:28:29 »
Playerek odbieram bardzo pozytywnie. Pierwsza liga.

Co do miksera, to widać, że nie ma to być jeszcze następca DN-X1500S, tylko wypełnienie luki między nim, a tańszymi modelami.
Świadczy o tym choćby niższy numer - DN-X1100.
Zapewne będzie przystępniejszy cenowo. Idąc tym trędem, DENON powinien jeszcze opracować cyfrowy mikserek 2-kanałowy.
Ponieważ ostatnio kupiłem DN-X1500S, to przyznam szczerze, że nawet jestem trochę zadowolony, że DENON nie wypuścił jeszcze jego następcy :-) Trochę mnie dziwi, że DENON nie poszedł tu swoją drogą, tylko stara się upodobnić do Pioniera. Mam nadzieję, że następca DN-X1500S, będzie na tyle charakterystyczny, że nikt nie pomyli go z Pionierem.

DN-X1100 ma pewne plusy, w porównaniu z DN-X1500S, mianowicie:
- zasilacz, charakteryzujący się szerszym zakresem parametrów wejścia,
- zbalansowane wyjście BOOTH na złączach 1/4" TRS,
- bardziej precyzyjne tłumiki kanałowe - dłuższe o 10 mm.

Poza tym, chyba nie ma już więcej plusów, jeżeli chodzi o porównanie tych dwóch mikserów, choć zdaję sobie sprawę, że takie porównanie nie powinno mieć miejsca ze względu na klasę. DN-X1500S to zdecydowanie wyższa liga.

Offline dadcom

• NIE WAZNE Z CZEGO GRASZ WAZNE JAKI KLIMAT TWORZYSZ
    • dadcom
DN-X1100
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Styczeń 2009, 00:03:11 »
Nasze forum gora bo na stronie oficialnej horna narazie cisza.Do miksera pozostanie jedynie podlacznie w petle np kp3.Powielam stwierdzenie kolegow mikser jakis pionkowo-berigerowy.
TANNOY REVEAL 6D hd 215,vr601x ,M-AUDIO FW 410  vestax pmc 17a   DENON DN HC 4500 ROLAND FANTOM X6 wypasiony deskop i masa przewodow.....

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
DN-X1100
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Styczeń 2009, 00:05:06 »
Nie chcę Ciebie martwić, ale na innych topowych forach w Polsce też jest głośno na temat tych produktów. Nie jesteśmy jedyni ;)
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Erni

• Użytkownik
  • **
DN-X1100
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Styczeń 2009, 22:14:15 »

[MOD]Na przyszłość foty wrzucaj na imageshack.us, nie róbmy lipy i nie zjadajmy transferu innym :)[MOD]
« Ostatnia zmiana: 17 Styczeń 2009, 16:06:16 wysłana przez Kaminsky »

Offline yahoo

• Użytkownik
  • **
    • My space
DN-X1100
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Styczeń 2009, 01:38:27 »
Tu jest coś na ten temat: http://www.aboutdj.nl/nieuws/1151-denon-dnx-1700.html
Tylko to jest chyba po holendersku czy jakiemuś tam.
DENON RULEZZZZZZZZZZZ:)

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
DN-X1100
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Styczeń 2009, 09:34:25 »
Scratchworx też ma info na temat tego przecieku patrz tutaj.
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
DN-X1100
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Styczeń 2009, 09:36:06 »
Wiem, ale to my podaliśmy schemat i info oficjalnie jako pierwsi. Dopiero kilka godzin po nas pojawiło się info na skratchworx, a co za tym idzie na reszcie serwisów :)
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
Odp: DN-X1100
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Styczeń 2009, 15:54:26 »
Szczerze powiem wam że zrobiło mi się przykro jak go zobaczyłem:( odebrałem to tak jak by Denon chciał zdobyć osoby lubiące pio.. upodobniając się do niego wrr
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Styczeń 2009, 15:58:29 »
O dziwo zrobiłem wywiad wśród znajomych (oczywiście fanów konkurencyjnej marki), którzy jak jeden twierdzą, że jest wysoce prawdopodobne, że może mieć niezłe wzięcie, ze względu na wygląd i intuicyjność przypominającą konkurencyjny produkt przy cenie pewnie 3-krotnie niższej.
Sklep.DenonDJ.pl

Zimny

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Styczeń 2009, 10:20:45 »
nie ma efektów na pokładzie.. to gdzie one sa ?

Offline pedroboks

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Styczeń 2009, 00:25:26 »
zimny... naprawde nie wiesz gdzie one są?
Allen & Heath 4D + HD25 - 1 II

Zimny

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Styczeń 2009, 12:12:44 »
no nie wiem własnie ... jedyne co myślę to trzeba dokupic zewnętrzny efektor i podłączyc ?

Offline dadcom

• NIE WAZNE Z CZEGO GRASZ WAZNE JAKI KLIMAT TWORZYSZ
    • dadcom
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Styczeń 2009, 15:52:09 »
Dokladnie tak korzystamy tylko z zew pentli fx.I tu nie pozostaje nic innego jak uzyc niesmiertelne produkty korga- kaoss pad-y ewentualnie alesis air.Z odu korzystalem nawet w ukladnie szeregowym na swoim dnx 1500 i mozna bylo wszystko ladnie kreowac,
TANNOY REVEAL 6D hd 215,vr601x ,M-AUDIO FW 410  vestax pmc 17a   DENON DN HC 4500 ROLAND FANTOM X6 wypasiony deskop i masa przewodow.....

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Styczeń 2009, 19:17:31 »
Na stronie Denona http://www.denondj.com/DN-X1100-P107.aspx# już oficjalnie reklamują nowe produkty w tym DN-X1100.

Zimny

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Styczeń 2009, 20:44:18 »
mogli juz ten mikser wyposażyc w własny efektor ...

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Styczeń 2009, 21:28:57 »
O to chodzi, że to ma być półka niżej niż X1500 i nie miał on być jego następcą. Poczekajmy na X1700, który to właśnie ma zostać najwyższym modelem z gamy mikserów czterokanałowych DENON'a. Tam będziesz miał 2 niezależne efektory na pokładzie.
Sklep.DenonDJ.pl

Zimny

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Styczeń 2009, 23:11:44 »
DN-X1100 wszytko fajnie gdyby nie ten fx... X1700 bedzie drogi ;/

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Styczeń 2009, 21:13:08 »
Zimmy wiesz co nie urodził się jeszcze taki co by wszystkim dogodził :P
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Styczeń 2009, 21:19:17 »
To ma być czterokanałowa budżetówka od DENON'a, więc nie ma cudów, nie ma co wymagać, a chciałbyś żeby był następcą X1500, zapewne też żeby był tańszy, nowszy i z efektorem. X1100 spełnia te dwa pierwsze wymagania, ale nie ma cudów - coś za coś. Jeśli chcesz prawdziwego następcę X1500 jakim jest X1700 musisz się z tym liczyć, że będzie droższy. Normalna sprawa - coś za coś.
Sklep.DenonDJ.pl

Zimny

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Styczeń 2009, 22:28:02 »
no tak... lubie marudzic :D

Offline deejay205

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Luty 2009, 19:13:41 »
Efektory masz w playerach, chyba że musisz krzycieć jazda jazda :)

Wiadomo coś kiedy na rynku i jaka będzie cena?
DENON DN-S3500 x2 + DN-X1500S + Vestax VCI-300

Offline SlaveNoise

• DENON
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Luty 2009, 20:08:55 »
Moim zdaniem niewyposazenie nowego dziecka denona w efekty na pokladzie jest calkiem dobrym zamierzeniem.
Sam rzadko kiedy uzywam fx-y, jesli juz cos tam nakladam to bardzo znikomo.
Dla osob dopieszczajacych swoje sety technicznie moze byc to obowiazkowa pozycja;)

Ale jak to mowia lepiej cos miec niz nie miec...
2xDN-S3500 + RMX-40DSP + DN-HP1000

scenotechnika

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Marzec 2009, 22:29:50 »
Garść informacji z broszury producenta:

Profesjonalny 4-kanałowy Matrix Mixer DN-X1100
FUNKCJE:

* System przyporządkowania wejść typu Matrix
Twoje urządzenia nie muszą już być przyporządkowane do jednego konkretnego kanału. Osiem źródeł dźwięku może być przyporządkowane do dowolnego kanału lub nawet kilku kanałów jednocześnie.

* 8 wejść line / 3 wejścia phono, przełączane

* 4 znakomicie pracujące 60mm potencjometry VCA
Krzywa cięcia może być płynnie regulowana.

* 45mm crossfader VCA typu Flex Fader
Możesz dowolnie regulować krzywą cięcia oraz siłę przesuwu crossfadera.

* Niezależne wskaźniki PFL dla każdego kanału
Poziom wejściowy wszystkich sygnałów źródłowych może być precyzyjnie regulowany w celu zapewnienia płynnego przejścia między kanałami.

* Niezależna 3-punktowa korekcja dla każdego kanału
Całkowite skręcenie regulatorów barwy powoduje wycięcie dźwięku.

* Niezależny system CUE (wszystkie kanały)

* Wybór źródła dla wyjścia Booth
Odsłuchuj dowolny kanał włącznie z Masterem poprzez wyjście booth w taki sam sposób jak na słuchawkach j ednak dużo głośniej!

* Złącza Send/Return do kontroli zewnętrznego efektu
-   Dowolne przyporządkowanie kanałów
-   Przełącznik On/Off
-   Przełącznik Pre & Post
-   Potencjometr Dry/Wet
-   Niezależny odsłuch dla efektu

* Dowolne przyporządkowanie kanałów do crossfadera

* Wyjście słuchawkowe o dużej mocy i czystym brzmieniu

* Funkcja Split / Cue ze wskaźnikami poziomu PFL dla słuchawek

* Fader Start (dla wszystkich kanałów)
Triggery startowe dla crossfadera i potencjometrów kanałowych są kompatybilne ze wszystkimi odtwarzaczami DENON DJ

* Konstrukcja typu 12" Tabletop

* 2 niezależne kanały mikrofonowe z 3-puntową korekcją
-   mikrofon główny (złącze Neutrik combo)
-   mikrofon Aux (złącze TRS 1/4")

*Funkcja wyciszania mikrofonu z regulacją poziomu

*Przełącznik poziomu wzmocnienia dla wyjścia Master -10dB

*Przełącznik Stereo/Mono dla wyjścia Master

*Wyjścia Master - XLR (symetryczne) & RCA

*Wyjście do nagrywania - RCA

scenotechnika

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Marzec 2009, 22:58:42 »
Już w sprzedaży DN-X1100 http://[MOD]REGULAMIN pkt. 4[MOD]
« Ostatnia zmiana: 22 Marzec 2009, 23:02:52 wysłana przez Kaminsky »

scenotechnika

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Marzec 2009, 23:08:46 »
Sorki za zamieszanie. Wrzuciłem link sugerując się innymi wpisami tego typu. Teraz dokładnie, jeszcze raz przeczytałem regulamin.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Marzec 2009, 23:11:22 »
Nie ma problemu. Zapraszamy również do szerszej dyskusji na łamach forum :)

Pozdr.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Lipiec 2009, 18:21:55 »
czy jest ktoś kto mógł z 1100 zagrać imprezę??
nie pytam o wrażenia z macania go w sklepie czy na wystawie bo takowe sam mam -chodzi mi o wypowiedź osoby która sprawdziła 1100 w praniu zasadniczym

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Lipiec 2009, 13:58:34 »
czy jest ktoś kto mógł z 1100 zagrać imprezę??
nie pytam o wrażenia z macania go w sklepie czy na wystawie bo takowe sam mam -chodzi mi o wypowiedź osoby która sprawdziła 1100 w praniu zasadniczym

Ja wkrótce będę go miał.... no chyba że ktoś wcześniej go zanabędzie :):)
Chętnie się podzielę wrażeniemi :)
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Wrzesień 2009, 15:34:13 »
jednak go nie masz! bo kupiłeś 1700 -a ja właśnie wybrałem x1100
jak dobrze rozpoznam ten mikser w warunkach użytkowych szczegółowo wrażenia opiszę -na razie wrażenia wszelkie poza użytkowymi w klubie(bo jeszcze na 1100 imprezy nie grałem) jak najbardziej na plus 
wspaniałe materiały wykonanie super brzmienie,eq,oraz regulacja cięć -o reszcie w czymś ala recka za jakiś czas 
wybór padł na x1100 ponieważ bardzo chciałem mieć mikser denona ale niestety efektory w denonowym wykonaniu  do mnie nie trafiają wiec wybór był oczywisty.... 1100 plus kp3 i jestem bardziej niż zadowolony

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Październik 2009, 14:51:19 »
NO to.....
czy warto??
Właśnie staram się o tym przekonać
cena jak wiadomo 2550
mikser -analogowy ?? ?
efektor-brak
wysyłka-zawodowa
i inne takie .......
a tak serio co się odkrywa kupując ten mikser ?
1-pierwsze nie miłe stwierdzenie -MADE IN CHINA (kurwa co? Denon też ?? -i niestety to fakt)
ale zniesmaczenie szybko mija po dokładnym obejrzeniu i pomacaniu tego mikserka -materiały,spasowanie wszystko co stanowi o jakości wykonania niczym nie ustępuje produktom z metką iN JAPAN -ryzykuje śmiałe stwierdzenie że mikser ten jest wykonany lepiej i dokładniej niż np DJM 700

2-smaczki miksera :

zaraz po podpięciu.. czego"" należy zaczynamy przekonywać się do tego miksera -MATRIX -fajna zabawka (wszyscy wiedzą co to i jak działa więc daruje sobie klepanie litanii na ten temat)
wielkie przełączniki odsłuchu (jak w seri djm 700 i 800 ) płynnie działające stabilne (nie trzęsą się jak te znane np z 1500 ) -wzmak słuchawkowy tego miksera to potwór na sprawnych słuchawkach można sobie uszy rozpierd.. bez kitu .
w sekcji odsłuchu mamy oczywiście miks wybranego kanału (kanałów) do master
jest też przełanczany miedzy kanałami ,master i fx odsłuch booth -dla jednych fajne dla innych całkiem nie potrzebne -no ale jest (przyda się gdy jest na konsoli odsłuch a zdechną słuchawki)
Rarytaskiem jest pełna regulacja krzywych cięcia dla kanałów i osobno dla crossa -można dzięki temu zawsze znaleźć swoją,, krzywą "
-same fadery jak widać na focie są ,,z tych dłuższych " -nie gibają się nie kołyszą, przesuwają bardzo płynnie -nie można im nic zarzucić
Eq -same knoby w rozsądnym rozmiarze i rozmieszczeniu -ich pracę można określić mianem poprawnej -praca (czyli wycięcie i podbicie ) jest słyszalne w całym zakresie ruchu
czyli od za 25 do 25 po (wg skali minutnika na zegarku) nie posiadają czegoś w postaci reakcyjnej martwicy
-eq wycina do zera
-wyczuwalna zapadka w pozycji zero
Rozdział częstotliwości miedzy low midi i high -może nie każdemu przypadnie do gustu(są miksery co mają to zrobione lepiej i są takie gdzie można samemu definiować rozdział częstotliwości po knobach -pozwolę sobie stwierdzić że szału nie ma ale jest bardzo poprawnie .
Przy eq warto wspomnieć o pewnej osobliwości miksera otóż -potencjometry trim są bardzo mało zróżnicowane optycznie (ciut węższe ) i wzrokowo przy kiepskim świetle są nie do rozróżnienia od potencjometrów eq
Dla osób nie przyzwyczajonych do tego miksera gdzie najwyższym potencjometrem jest gałeczka Matrix ( w mikserach bez matrixa najwyższy jest zazwyczaj Trim ) nie bedzie kłopotem zamiast ściąć wysokie tony złapać za trima i wyciszyć sygnał- sprawdzone!!! ale po kilku chwilach spędzonych za tym mikserem łapiemy że potencjometr od wysokich jest trzeci od góry

-każdy kanał ma własny wskaźnik wysterowania sygnału- denon przyłożył się do tematu wskaźniki są naprawdę bardzo dynamiczne i czułe (patrząc na nie można nawet okreścić czy zgrywane kanały idą równym tempem ) wskazanie szczytowej wartości sygnału jest rozdzielone od wartości chwilowej (zostaje zapalona diodka pokazująca najwyższy sygnał na skali ) pracę tych wskaźników bardzo szybko zaczyna się lubić
-mikser ten posiada również 4 faderstarty współpracujące z matrixem i obsługujące zarówno fadery jak i cross

Cross tego miksera jak pisałem wyżej posiada płynną regulację  charakterystyki pracy ,posiada również regulacje siły przesuwu (w tym celu nalezy wykręcić jednak cały panel ,ustawić sobie i zakręcić ) wg mnie pomyślane kiepsko bo można było zrobić przecież tunel dostępu w przednim pasie miksera
3-pętla :
co do pętli -w posiadaniu mam kp3 i efx 1000 (wpinam zamiennie ale ostatnio bardzo rzadko w dodatku rozkminiam dopiero zalety Korga a pion jest obecnie niepoprawny politycznie więc ,,embargo")
jest przełącznik pre/post. nie ma potencjometru regulacji wysyłki i osobnego dla regulacji powrotu
jest wybór sygnału wysyłanego MIC 1 lub 2 ,1,2,3,4,Master i off jest też odsłuch dla efektu (z pełną obsługa czyli mix i cuesplit)

sprawę balansu miedzy sygnałem wysyłanym a zefektowanym załatwia potencjometr dry/wet -ja przynajmniej tak ustawiam efektory bym mógł (i mogę) korzystać z nich w sposób identyczny jak z efektora wbudowanego w stylu DJM czyli maks prostoty ( w efektorku ustawiam pełne nasycenie efektem tzn nie wraca z niego czysty sygnał ) a poziom efektu reguluje gałą w mikserku
do takich zastosowań to co jest w x1100 jest jak najbardziej ok -nie sprawdzi się na pewno w prostych efektorach nieposiadających na swoim pokładzie regulacji mocy sygnału odbieranego i wysyłanego.
ja po bardzo krótkim czasie posiadania tego miksera uznaje go za dobry wybór i jeżeli ktoś szuka miksera o dobrym (ba bardzo dobrym brzmieniu) kompletem wejść i wyjść-przelotka na zewnętrzne parametryzatory sygnału(efektory,samplery ) powinien moim zdaniem spojrzeć wnikliwie na ten mikser
-wygląda znajomo (jak pionek 700 ) działa bardzo poprawnie -nie ma w nim wodotrysków (efektora ) ale wszystko co w nim jest działa bardzo przyzwoicie i równie porządnie jest wykonane
Przedewszystkim jest to mikser dla osób które by chciały mikser Denona ale wahają się że efektor w Denona wydaniu im nie podpasi ,nafaszerowanie cyfrą wywoła zawiechę itp
-mikser Denona dla mnie??? Właśnie dlatego go wybrałem teraz tylko próba czasu jak on zniesie eksploatacje ? ile wytrzyma i jak wytrzyma -cóż to wszystko dopiero przed x1100 i mną

post ten -jest czymś w rodzaju osobistej opinni powstałej w 30 dni po wejściu w posiadanie tego miksera -ma charakter wyłącznie informacyjny
może komuś się do czegoś przyda

darekkk

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Grudzień 2009, 22:15:41 »
Witam, posiadam ten mikser plus 2x dn-s1200. Czy ktoś może mi pomóc jak to podłączyć aby grało to wszystko na słuchawkach ? Chodzi o odsłuch. Jakie przyciski trzeba powłanczać itp.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Grudzień 2009, 23:41:20 »
Witamy,

Na początek proponowałbym po prostu zapoznać się z instrukcją. Są tam wyjaśnione główne funkcje miksera (w tym te, o które pytasz).

Hint: zainteresuj się wejściem słuchawkowym PHONES i sekcją odsłuchu CUE.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Grudzień 2009, 20:32:33 »
Witam jestem nowy na forum. Przybyłem do was z dj shop.pl. Mam pytanko jestem w trakcie sprzedaży DJM 700 i chciałbym nabyc mikser Denona X1100. Bardzo mi się podoba. Tylko mógłby mi ktoś napisać jak z wykonaniem potencjometrów i upfaderów czy maja luzy na boki  jak te w pionku. nie trawie tego a w pionku totalnie mnie to wkurzało. I jak z Eq bo ten z pionka jest strasznie lipny. Dzieki za odpowiedz.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:18:47 »
Witamy,

Jest to mikser analogowy (DJM-700 jest cyfrowy) nie posiadający wbudowanego efektora. Miałem z nim do czynienia nie za długo, ale wygląda dosyć solidnie. Jak dobrze pamiętam nakładki na fadery są umieszczone nieco wyżej, dzięki czemu nie haczą one o płytę czołową miksera i nie wydzierają z niej farby jak to ma miejsce w całej linii DJM.

Jeśli chodzi o luzy z tego co wiem, to delikatne są (taka konstrukcja fadera, nie wdaje mi się żeby były większe niż w DJM), a poza tym nie ma "bezluzowych" rozwiązań. Aczkolwiek nigdy mi one nie przeszkadzały.

I jak z Eq bo ten z pionka jest strasznie lipny.
Jestem wręcz zdumiony, że sam to zauważyłeś. Większość twierdzi wręcz przeciwnie. Powiem Ci, że gdybyś wziął cokoliwke innego to miałbyś lepsze EQ niz w DJM (oczywiście to tylko moja opinia).
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:23:51 »
Kaminsky dzięki za odpowiedz. wiem,że to jest analog i bardzo mi to odpowiada. Jezleli chodzi o efektor to mam kp3 wiec tu tez jest git. Wiesz z tymi luzami to np: w pionku trim giba sie dosc mocno co jest żenujące strasznie. Bawiłem sie X120 i tam luz był praktycznie nie wyczuwalny tak jak i na trimach jak i na Eq i bardzo mi sie podobało. Ciekawe czy w x1100 jest podobnie. Reszta wszystko na plus dla denka długie upfadery pełna regulacja ciecia. o EQ z pionka nie chce się nawet wypowiadać.  :)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:26:23 »
Z początku sądziłem, że chodzi Ci o same luzy na faderach. Jeśli chodzi o potencjometry obrotowe to nic tam się Tobie nie giba, a przynajmniej nie aż tak :)
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:30:22 »
no to jak kupie to się pochwale. :)

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:32:23 »
Jeśli chodzi o potencjometry obrotowe to nic tam się Tobie nie giba, a przynajmniej nie aż tak
piszesz tu o denonie dobrze myślę ?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:37:16 »
Tak dokładnie o DENON'ie :)
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Grudzień 2009, 21:39:38 »
dziękuje pozdrawiam i do usłyszenia :)

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Styczeń 2010, 12:05:11 »
mikser okey ma 2 wady ,ale nie zbyt uciążliwe wiec może być :)

Offline Tom Butcher

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 14 Luty 2010, 11:16:16 »
Mam takie pytanie od 1,5 miesiąca użytkuję denona x1100 jestem zadowolony z tego miksera. Ale niepokoi mnie jedna sprawa. Porobiły mi się straszne luzy na EQ tzn potencjometry ruszają się na boki dość mocno co jest bardzo denerwujące. Mama tak na kanale od 1-3 natomiast na 4 jest super tak jak powinno być. Nie wiem czy smar się wytarł czy coś. Czy takie coś podlega reklamacji? Czy mogę w jakiś sposób sam sobie z tym poradzić ?

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Marzec 2010, 18:04:21 »
A, jak jest z brzmieniem tego miksera, czy ktoś je porównywał z innymi mikserami? Oczywiście w tych samych warunkach.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Marzec 2010, 19:12:50 »
Brzmieniowo wypada nieznacznie lepiej niż DN-X1500.
Sklep.DenonDJ.pl