Wydaje mi się, że lepiej zapłacić więcej ale mieć porządny sprzęt, a nie sprzęt fajnie wyglądający, z wieloma funkcjami ale z wielkimi dziurami w sofcie...
miałęm dns3700, kupiłem go niedługi czas po tym jak był dostępny już w naszym kraju i tak naprawdę, cały czas było jedno wielkie czekanie na kolejny i kolejny i kolejny soft...
Kupiłem go głównie ze względu na usb, którego pionek wtedy jeszcze nie oferował (jedynie cdj400, ale denon wydawał mi się duzo lepszy).
Chodziło mi o to, żebym w każdej chwili mógł sobie wgrać pojedyńczą piosenkę na pendrive czy coś i poporstu grać i do tego mieć porządek, brak płyt, wszystko elegancko no ale jednak było inaczej...
O tym, że żeby wszystko było fajnie na denonie (wavefrom itp) każda piosenka musiała przejść przez program DDJMM.
Wszystko było by ok, gdyby nie okazało się, że ten program jest fatalny, a do tego nie jest dostępny na maca (!)...
Także odpadło bardzo dużo punktów denonowi, ponieważ gdy chciałem wgrać piosenkę, musiałem włączyć windowsa i bla bla bla.
Do tego, dns3700 tak jak sc3900 (czyli nic projektanci się nie nauczyli) wcale nie sa dobre w wyszukiwaniu plików itp, ponieważ wyświetlacz jest mały, zbyt mały, takie coś mogło by być w odtwarzaczu cd a nie usb (i to flagowym), gdzie mamy duże biblioteki plików
O zawiechach i dziurach w sofcie pisał nie będę już bo to wszyscy wiedzą jednak to doprowadziło mnie do decyzji o kupnie pioneera (1000mk3), bez usb (po co mi takie usb, które mi nie ułatwia) i bez kilku funkcji, ale działający.
Gdy kupiłem mk3, denony nadal u mnie stały i wyszedł już niby jakiś dobry soft, lecz ja już postanowiłem, że sprzedaje i nawet go chyba nie wgrałem, bo to powinno być odrazu przy zakupie, ewentualnie jakiś krótki czas po tej premierze ale nie tak, że co soft wyszedł to miał nieraz nawet wieksze dziury, to wszyztko i fakt, że kupiłem je za dość dużo pieniędzy postawił sprawę jasno, sprzedaż i nigdy więcej playerów od denona
Nie mówię źle o innych produktach djskich tej firmy, bo mam mikser i słuchawki i to wszystko jest spoko ale co do playerków to mnie denon już nie przekona...
Po hs5500, który jak wszyscy wiedzą okazał się wielkim bublem denon powinien naprawdę się postarać.
Uważam, że denon miał dużo czasu na wypuszczenie czegoś naprawde fajnego (podczas gdy pioneer stał w miejscu i jedynymi jego modelami z usb były cdj400 i mep7000) i wybicia się, lecz oni poporstu klientów od siebie odgonili, dwoma próbami (5500, 3700), a na to pioneer wszedł ze swoimi konkretnymi playerkami z usb i poprostu pozamiatał i zaraz znów zacznie