Autor Wątek: Zauważone przez Was bugi S3700  (Przeczytany 3414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
Zauważone przez Was bugi S3700
« dnia: 17 Kwiecień 2010, 19:23:48 »
Jeżeli macie, a na pewno macie :( ( i każdemu życzę jak najmniej :)) wpisujcie tutaj, dokładnie, najlepiej w formie filmiku, błędne działanie Waszych S3700:

W następującym szablonie:

1. Wpisujemy ustawienia PRESET
2. Zamieszczamy filmik/ lub bardzo dokładnie, krok po kroku opisujemy sposób występowania błędu.

W tym wątku tylko błędy!

DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline bembol

• Użytkownik
  • **
Odp: Zauważone przez Was bugi S3700
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwiecień 2010, 18:17:30 »
...u mnie problem lezy w sekcji HotPoint'ów/auto loop....strasznie wieszaja mi player gdy tylko za duzo ich uzywam,ale jak zauwazylem to tylko gdy mam zapisane memo i je przywolam...wiec gdy juz leci kawalek i zaczynam bawic sie auto loopem badz HP to zaraz caly player sie zawiesza tzn.muzyka leci na poczatku  jakby nigdy nic , ale zaraz sie okazuje ze nie doleci kawalek do konca bo tworzy sobie jakas wlasna petle i dosc spory kawalek tracka leci po prostu w kolko,a player przestaje absolutnie reagowac...zamarza nawet wyswietlacz(czas staje w miejscu itp)....musze go wtedy wylaczyc powerem bo nic innego nie pomaga i jak juz wspomnialem mysle, ze problem lezy w MEMO!!! ...oprogramowanie mam 1310

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwiecień 2010, 20:33:17 »
A czytał co zmieniono w v 1330 :).
Zaktualizuj soft do v1330. Problem sie rozwiąże. :)

Offline bembol

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Kwiecień 2010, 19:22:31 »
...NAPRAWDE WIEEELKIE SORKI BO JUZ ZAUWAZYLEM WCZORAJ,ZARAZ PO TEJ MOJEJ WYPOWIEDZI...JUZ ZALADOWANE I POPRAWIONE FAKTYCZNIE BO OD WCZORAJ WALE WSZYSTKO Z MEMO I ANI RAZU ZAWIASA...:))))))))))))))))))))

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Kwiecień 2010, 07:03:03 »
patrz jaka cisza!!!
wniosek -OOOOOO to nie to że bugów nie ma tylko nie bardzo ludzie mają ochotę z tobą o nich gadać
Marny autorytet stary masz !!!!!

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Kwiecień 2010, 22:10:59 »
Stylo:

Skończ waść, wstydu oszczędź. Jestem osobą tolerancyjną, ale do czasu. Po tych ostatnich akcjach miałem nadzieję, iż zapadłeś się na dobre. Jak widać jednak masz tupet, a i godności za grosz. Nie dość, że przekręcasz i bzdury piszesz (nie mam już na to czasu, ani siły żeby odnieść się do tego wszystkiego co napisałeś przez ostatnie dni) to jeszcze łamiesz drugą część pkt. 1 regulaminu forum, nie po raz pierwszy z resztą w ciągu ostatnich dni.

Traktuj to jako ostrzeżenie. Kolejnego już nie będzie.

PS. Krytykując / podważając czyjeś umiejętności (tak jak to miało miejsce kilka postów temu) najpierw spójrz na siebie, bo jak na razie wśród osób, które miały Ciebie okazje poznać osobiście (i Twój styl gry) to wzbudzasz jak nie politowanie to po prostu śmiech...
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Kwiecień 2010, 00:14:55 »
Stylo:

PS. Krytykując / podważając czyjeś umiejętności (tak jak to miało miejsce kilka postów temu) najpierw spójrz na siebie, bo jak na razie wśród osób, które miały Ciebie okazje poznać osobiście (i Twój styl gry) to wzbudzasz jak nie politowanie to po prostu śmiech...

O widzisz Kamil-ty też popatrz na siebie-przejżyj forum i zobacz jak bardzo się zmienił ton twoich wypowiedzi od kiedy pracujesz w HORNIE

Co do umiejętności -hmmmmmmmmmmm akurat są pewne taśmy video z pewnego miejsca na których ewidentnie twój występ nikogo nie zachwyca -są też taśmy z moimi występami
Więc możemy zaraz podyskutować na portalu YOUTUBE o politowaniu nad stylem gry 
Dopiero bedzie wesoło -bo gdyby choć jedno słowo z twojej wypowiedzi miało oparcie o fakty nie trudniłbym się tym zajęciem w wieku 40 lat bo po prostu się nie da ...

Wiem że zauważyłeś zmianę w moim stosunku do marki Denon i chętnie byś się mnie z tego forum pozbył ponieważ  psuje sprzedaż ---ale to nie ja produkuję zabugowane odtwarzacze !
nie ja -mój drogi.
A ponieważ mój stosunek do innych ludzi jest zupełnie odwrotny od tego jaki mi zarzucasz - właśnie przez to że ,,szanuję innych-ich czas ,cierpliwość,pracę i pieniądze -piszę im szczerze o tym co kupią kupując niektóre modele marki DENON .

Zapewne ten post w magiczny sposób zniknie z forum -lecz nim do tego dojdzie może ktoś go przeczyta i wyciągnie wnioski -że to forum już nie jest forum miłośników i użytkowników marki DENON ,na którym swobodnie wymienia się poglądy i pomaga sobie-lecz stało się elementem machiny sprzedaży firmy HORN  .
Zatem wszelkie wypowiedzi i naganne opinie oraz osoby które śmią je  zamieszczać są bezpardonowo dyskredytowane nawet przy użyciu metod godnych dzieci z piaskownicy
Smutne ale prawdziwe !!!!!

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Kwiecień 2010, 09:17:11 »
O widzisz Kamil-ty też popatrz na siebie-przejżyj forum i zobacz jak bardzo się zmienił ton twoich wypowiedzi od kiedy pracujesz w HORNIE

Nigdy tego nie ukrywałem, że pracuję w Hornie. Z tego tytułu też nie zacząłem wyrzucać "niewygodnych treści" (vide informacje nt. softów 1300/1310/1320), jak i również nie broniłem nigdy tych softów. Więc o jakim tonie mówisz? To, że akurat Twoje podejście i Twoje niektóre wypowiedzi to totalne bzdury lub kłamstwa i przez co można już nie wytrzymać mimo liberalnego podejścia do tematu?

Dalszą dyskusję uważam za bezsensowną. Nie mam czasu na takie bezproduktywne dysputy. Dla mnie temat jest zamknięty. Powiem krótko - ogarnij się.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Kwiecień 2010, 09:52:06 »
Powiem krótko - ogarnij się.

ja mam się ogarniać ?
Młody człowieku -błagam PRZESTAŃ !!!
Niestety ale to ty w swoich wypowiedziach na mój temat klepiesz bzdury-na dodatek by dodać mocy i prawdziwości twych słów wplątujesz w to osoby trzecie ???
bo jak na razie wśród osób, które miały Ciebie okazje poznać .....

Spytam krótko i treściwie kto ?????
a potem -może wkleję pewne rozmowy z GG i linki do filmów(przecież doskonale wiesz że imprezy w amnezji były filmowane) które zamieszczę na Youtube
Wtedy będzie już dalsza dyskusja zupełnie bezsensowna........
A ja się OGARNĘ i postaram się zrozumieć co sprawia że nagle ludzie których uważa się za przyjaciół zaczynają się zachowywać tak jak ty.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Kwiecień 2010, 02:59:54 »
Mariusz, podsumuję to najkrócej jak tylko potrafię, ponieważ sądzę, iż dalsza rozmowa kompletnie nie ma sensu:
- nie mam Ci w ogóle za złe, iż odwróciłeś się od marki DENON DJ na rzecz innej, ale przestań wprowadzać ludzi w błąd, choćby nt. zastosowania odtwarzacza w warunkach klubowych oraz braku sposobu wyboru utworu wstecz, co jest kompletną nieprawdą. W tym przypadku mam wrażenie, iż sam nie do końca wiesz o czym piszesz, do tego sam nie widzisz niedoskonałości samego CDJ-2000 oraz Recordbox'a (choćby to, że niektóre zapowiedziane funkcje nie działają po dziś dzień, nie wspominając o stabilności samego odtwarzacza podczas sprzężenia pamięci masowych funkcją LINK).
- do tego nadal wprowadzasz ludzi w błąd nt. tego, iż byłeś rzekomym właścicielem DN-S3700,
- jeżeli uważasz, iż udostępnienie taśm rozwiąże sprawę, a właściwie to skieruje ją na inny tor i odwróci uwagę - w porządku - nikt Ci tego nie zabrania,

Spytam krótko i treściwie kto ?????
Osoby, które miały okazję poznać Ciebie osobiście, mając na względzie "znajomość" internetową. W skrócie przypomnę Ci tylko, iż mimo, że niesamowicie zawiodłem się na samej Amnezji (którą reklamowałeś jako powiedzmy sobie ósmy cud świata w Polsce na forum djshopu oraz 4clubbers), to przymknąłem oko na te kłamstwa (bo to już nawet pod sztuczki marketingowe to nie podchodzi) i nawet do pewnego czasu wypowiadałem się na forum djshopu bardzo neutralnie.

Wspomnę tylko, iż wszystko do czego miał zastrzeżenie K-Tronic na 4clubbers okazało się prawdą, a Twoja osoba jeszcze podważała pewne kwestie (choćby ogrzewania - obiecywałeś system, którego nikt nie ma w Polsce, a suma sumarum była to jedna najzwyklejsza dmuchawa). Ogólnie cała Amnezja okazałą się lokalem w niczym niewyróżniającym na tle konkurencji. Powiem więcej - obiecywałeś wiele rzeczy (choćby nagłośnienie ElectroVoice, które ostatecznie do dnia dzisiejszego się nie pojawiło, a dawałeś do zrozumienia, iż stoi ono tam od miesięcy). Ostatecznie Amnezja, która miała być kopią lokalu na Ibizie okazałą się być wiejską wichurą, do tego poniżej poziomu, który wypracowało wiele innych lokali tego pokroju. Poza tym do ostatniej chwili (wg. rozmów na GG) wierzyłem, iż Sanepid na serio robi Ci na złość i po prostu chce "w łapę" do czasu kiedy było mi dane pojawić się na miejscu i zobaczyć ten "całokształt".

Podsumowując: bajer "internetowy" masz opracowany do perfekcji, a rzeczywistość inną drogą. Serio nie chce mi się już tego dalej ciągnąć z prostej przyczyny - najpierw sprowadzisz mnie do własnego poziomu,a następnie pokonasz doświadczeniem.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Kwiecień 2010, 12:07:51 »
iż byłeś rzekomym właścicielem DN-S3700,

Kamil ponieważ jak twierdzisz masz dostęp do dokumentów finansowych -sprawdź sobie ile i jakiego sprzętu zostało zakupionych na  firmę STYLO .
A potem może zrozumiesz że nie było najmniejszego sensu bym brał fakturę na siebie !

Nie są tobie ani nikomu znane zależności finansowe w AMNEZJI -a ty i kilka osób śmiecie się wypowiadać na ten temat jak byście wiedzieli wszystko  !
CZy to nie jest wprowadzanie  LUDZI W BŁĄD ???????

W dodatku nigdy nie poruszałem osobiście tematu wyszukiwania i nie stawiałem go w jakiejkolwiek ocenie przydatności do użytku klubowego (bo nigdy nic osobiście nie wyszukiwałem -gram w oparciu o stworzone PLAYLISTY !!!!! i wszystkim polecałem właśnie tą opcję ! ) 
Co do AMNEZJI plan był piekny -wykonanie do DUPY i nie moja w tym wina bo wszyscy (zarówno  zaangażowane w to przezemnie firmy jak i osoby po kolei w przepięknym stylu dawali ciała w rezultacie wyszło to co zobaczyłeś ,to co zobaczyli i usłyszeli ludzie 26 grudnia to był już inny świat )
KLUB AMNEZJA PODEDWÓRZE

i to z mojej strony było by na tyle !!!!!

Offline lavatekk

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Kwiecień 2010, 12:09:05 »
dawać taśmy prawdy! :D

tak w ogóle nie wiem co na nich może być, ale mam świadomość że w sumie prawie każdego DJa można czasem złapać (zgrać na vid) jak będzie walił kloce, jak się za dużo napije, jak będzie grał hity z remizy czy jak będzie krzyczał a nawet śpiewał do mikrofony i inne tego typu historię, ale każdy kto trochę gra wie że to się czasem zdarza, szczególnie jak się paru Dji na wódce zbierze :]

ps. sorry za offtop

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Kwiecień 2010, 12:15:13 »
szczególnie jak się paru Dji na wódce zbierze

a tej jak i innych przyjemności nikomu nie żałowałem -może mój błąd

Offline Bartolome

« Odpowiedź #13 dnia: 25 Kwiecień 2010, 10:37:02 »
Witam, obiecałem, że po grze w klubie napiszę co i jak...

"Powiem" Wam, że mogę teraz z ręką na sercu polecić wszystkim ten odtwarzacz do grania w klubie !
Wczoraj grałem 7 godzin, Denony ani razy się nie zawiesiły, talerz nie zatrzymał się, nic kompletnie się nie wydarzyło !
Cieszę się, że ten soft dał nam wreszcie odtwarzacz, przy którym grając nie musimy się już niczego obawiać ( przynajmniej tak już jest u mnie :) )

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
  • 2x DN-S3700 + Reloop RMX40 Black Fire
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Kwiecień 2010, 13:45:04 »
No u mnie też wszystko wporzo nic się nie wydarzyło poza tym małym mankamentem odnośnie wyszukiwania o którym pisałem wcześniej. Jest jeszcze temat tego chwilowego gubienia tempa w czasie przejścia w tryb vinyl ale z tym sobie radzę chociaż jest to niewygodne. Ogólnie mogę śmiało powiedzieć że jestem zadowolony z tego softu tylko szkoda że dopiero po roku taki się ukazał bo przez ten czas denon stracił na pewno wielu klientów.

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Kwiecień 2010, 22:42:40 »
DN-S3700 v1330 hotstarts bug

wystąpiło mi to kilka razy na różnych trakach
do tego dzisiaj w momencie przełączania z bend na main platter zakręcił mi się w drugą stronę tak jakbym włączył REV (było już o tym na forum)
soft 1330

Offline Bartolome

« Odpowiedź #16 dnia: 26 Kwiecień 2010, 12:45:41 »
Szczerze, to nie mogę wyłapać co jest nie tak na tym filmiku

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Kwiecień 2010, 16:03:31 »
no to sie przyjrzyj co się dzieje gdy wciskam "pusty" hotstart 1 i 2

Offline Bartolome

« Odpowiedź #18 dnia: 26 Kwiecień 2010, 16:15:24 »
Bo z tego co widzę one nie są puste bo lekko świecą na zielono.

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Kwiecień 2010, 16:33:26 »
lekko świecące są puste(1 i 2), mocno świecące są "pełne" (3)

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Kwiecień 2010, 17:14:20 »
Oto mój znaleziony bug
Denon S3700 v1330 EFX RESET - problem

Błąd jest na przycisku EFX RESET,
Po wciśnięciu  EFX RESET wszystkie ustawienia (echo, flanger i filter) powinny się wyzerować. Jednak działa to tylko na Efekcie filter, ECHO i FLANGER maja kilka pomarańczowych kresek (moim zdaniem ich tam być nie powinno).

Offline Bartolome

« Odpowiedź #21 dnia: 26 Kwiecień 2010, 19:24:31 »
No faktycznie masz rację, u mnie też jest tak z tymi efektami, ale widać dlaczego tak jest. Wystarczy uruchomić odtwarzacz i jak włączasz efekty po kolei to echo i flanger mają już to kilka kresek a filter jedną, czyli ustawiono właśnie taką pozycję jako wyzerowaną, a powinno być wszystko ustawione tak jak w efekcie filter.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Kwiecień 2010, 20:26:31 »
tak tak, i własnie się dowiedziałem że tak były zaprojektowane od samego początku :(
I że nie zrobią tego w tym modelu, tylko w przyszłych :)

Dobra.. teraz coś takiego... :)
Kobial... o to ci chodziło, gdy pisałeś o tym że się nie kręci w lewo przy wyszukiwaniu?

Denon S3700 - Scrolling database - using Jog Wheel

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Kwiecień 2010, 21:40:15 »
Tak dokładnie o to mi chodziło. Ten bug związany z efektami też od razu zauważyłem ale sporadycznie używam efektora także nawet o nim nie pisałem żeby nie denerwować tych którzy i tak cieszą się z tego co do tej pory poważniejszego udało się usunąć he he he.. Chyba nie można mieć wszystkiego, a rzeczy idealne poprostu nie istnieją..

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Kwiecień 2010, 19:45:25 »
szkoda że dopiero po roku taki się ukazał bo przez ten czas denon stracił na pewno wielu klientów.

pogratulować !
tylko coś ta radość z tego softu się mąci co raz szybciej
Dalej w las więcej drzew -hmmmmmmmmmm czyli soft zrobiony jak zwykle .

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Kwiecień 2010, 17:32:34 »
ja znalazłem jeszcze na youtube
Platter stop when scratching (FW v.1330)

Platter stop #2 using recommended Sandisk

chciałem sobie kupić dns 3700 a teraz sam już nie wiem...

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Kwiecień 2010, 19:53:53 »
Rzeczywiście problem jest .
Jednak ten problem występuje tylko w trybie Continous i na plikach .wav
Grając z mp3 i w trybie Single (Play Lock) to nie występuje.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Kwiecień 2010, 22:13:46 »
Tak działa scrolowanie Jogiem na v1320
Denon S3700 - scrolling database - Jog Wheel Part 2

a głos w tle to 1/2 finału snookera  :)

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: 03 Maj 2010, 22:52:55 »
wiem że to drobnostka ale przez takie właśnie rzeczy uświadamiam sobie ile jescze te denony mają błędów, a co dopiero dnhs (niby soft do dns3700 jest dużo lepiej dopracowany)

więc pytanie dla kogoś z denona
dlaczego świeci się ta zielona dioda, która w tych sytuacjach nie powinna się świecić?

dodam że hotstarty i autoloopy są puste

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Maj 2010, 08:46:30 »

dlaczego świeci się ta zielona dioda, która w tych sytuacjach nie powinna się świecić?

powinna -nie powinna -świeci się bo LUBI

są w nowym sofcie jeszcze kolejne poważne błędy dotyczące pętli i to zarówno tych auto jak i manualnej-występowały one również we wszystkich poprzednich softach .
polegają one na losowej odmowie opuszczenia pętli (jedyny sposób na zakończenie odtwarzania zapętlonego fragmentu muzyki to skasowanie zaznaczonej pętli )
Przytrafia się to dosyć rzadko ale.....
Najczęściej też dopada użytkownika tego sprzętu nie przy zabawie polegającej na katowaniu tych funkcji lecz przy najnormalniejszej pracy
Po ostatniej sobocie dj grający z 3700 zgłosił mi że w przeciągu czasu od 20 do 03 spotkało go to 3 razy
raz dla sekcji auto i dwukrotnie dla sekcji manualnej .
Co może być dla problemu rzeczą istotną to fakt że 3700 gra zamiennie z cd i usb

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Maj 2010, 10:35:58 »
Na moich w niedziele tez sie jakies komedie dzialy osobiscie nie gralem zostawilem koledze bo wzialem wolne ale zadzwonil o 1 w nocy i mowil ze plajer przestal reagowac na cokolwiek.Nie wczytywal plyt a jak juz to robil to rzadko zas gdy wczytal swiecilo sie ciagle cue nie reagowal na play plyty tez raczej nie chcial oddac.Dodatkowo mowil ze naped chodzil bardzo glosno.Ja nastepnego dnia zajechalem zeby to sprawdzic i faktycznie biore jego plyty a tu nic ma tej samej plycie oba plajery maja problemy z jej przyjeciem oraz oddaniem.Nie wczytuja,nie graja.Soft 1300 nie wgrywalem nowych.Mowil ze gdy zmienil ustawienia w presecie z region(usa) na other to bylo lepiej ale co to ma do rzeczy?
Wedlug mnie dymiarka zrobila swoje i pewnie trzeba oddac do czyszczenia.Pozniej przetestowalem ze swoich plyt z ktorych czesto gram nie mial zadnego problemu wiec zglupialem.
I teraz moje pytanie brzmi: wiezc na serwis?Bo wysylal nie bede i czekal kilka dni zawiozlbym osobiscie pytanie czy zrobili by mi to migusiem?
Wasze sugestie co moglo byc przyczyna?

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Maj 2010, 15:06:40 »
klejne...
oczywiście v1330
DN-S3700 v1330 problems #2

czy ktoś z denona ruszy w kocu głową i coś z tym dns3700 zrobi, czy się brać za wymianę playerów na konkurencyjne?
Swoje kupiłem trochę po premierze więc już czekam na soft dłuuugo i już mi się to nudzi

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Maj 2010, 16:05:52 »
czy się brać za wymianę playerów na konkurencyjne?

i jeszcze się głupio pytasz-to przecież oczywiste

niebawem przeczytamy że o modelu 3700 denon chciałby jak najszybciej zapomnieć .....

Spodobało mi się bardzo takie stwierdzenie z ust osoby związanej z DENONEM odnośnie modelu 5500 
Dobre podejście -zapomnieć- Zapomnieć o ludziach którym wcisnęło się kit i przecież nie za darmo 
Prawda jest taka że jeżeli się czegoś nie umie robić to się tego nie robi
Denon z uporem maniaka udowadnia jednak że jest inaczej a potem stara się ZAPOMNIEĆ

Dobrze że nabywcy nie zapominają !! 
ja odtwarzacza tej firmy nie kupię już nigdy i każdemu kto zgłasza się do mnie po poradę odnośnie kupić nie kupić wiadomo co doradzę .

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Maj 2010, 17:39:07 »
@ hoogs -> grałeś mp3 z dysku zewnętrznego dobrze widziałem? Czy do tego dysku miałeś podpięte dodatkowe zasilanie? Czy zasilanie pochodziło tylko z portu USB w decku?

@dangelo -> od czasu v1300 poprawiono odczytywanie z dysków CD. wgraj V1330 i powiedz czy są takie samu błedy.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #34 dnia: 04 Maj 2010, 18:14:59 »
no dobra wgram a mozes mi powiedziec czy po tych paru miesiacach grania na nich w towarzystwie dymiarki moglo sie to stac dzieki temu ze w srodku znalazl sie zapewne spory syf?
i czy naped w tych dwoch przypadkach powinien chodzic jak samolot? ;p chyba ze to byly plyty z laptopa na moich sie to nie zdarzyło

takze mam prosbe o wyslanie nowego softu na d_angelo@wp.pl

dzieki

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Maj 2010, 18:30:32 »
@ hoogs -> grałeś mp3 z dysku zewnętrznego dobrze widziałem? Czy do tego dysku miałeś podpięte dodatkowe zasilanie? Czy zasilanie pochodziło tylko z portu USB w decku?
nie miałem podpiętego zasilania bo ten dysk takowego nie wymaga

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Maj 2010, 20:09:18 »
Odtwarzacz nie posiada żadnego wentylatora w środku który wciągałby kurz i dym z wytwornicy także uwierz mi że żadnego syfu tam w środku nie ma na tyle żeby dzialy się takie rzeczy. Ja gram co najmniej raz w tygodniu i jeszcze nigdy nie czyściłem mechanizmu a gram zawsze w tak mocnym natężeniu dym że prawie nic nie widać. W 3700 mało płyt używam ale w 3500 na którym grałem dwa lata żadnych problemów z tym nie było. Tak przy okazji odkąd wyszedł soft 1330 ani razu nic mi się nie wydażyło z 3700 proponuje pendrivy super talent lub patriot oraz prędkość talerza 33 i można zapomnieć o problemach.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Maj 2010, 04:10:54 »
Kobial wiesz strzeżonego... itd ;) wiadomo czlowiek placił troszke forsy i bedzie sie przejmowal najmniejszymi drobnostkami.A ja gram z siedem razy w tygodniu majac w miesiacu maks 5 dni przerwy w graniu z najwiekszym natezeniem dymu zazwyczaj w weekendy ale tez roznie to bywa.Co do tego ze nic tam nie ma hm osiada pod talerzem bo juz pare razy zdejmowalem i na bokach bylo sporo syfu.Takze jak jest w srodku ciezko powiedziec kolega ktory otwieral swoje czterysetki mowil ze mialy brudu ze hej.Mi tez sie z nimi nic nie dzialo nawet na sofcie ktory mam od zakupu (1300) tylko mowie jemu plyt nie czytalo ale domyslam sie ze majac laptopa dzieki niemu wrzuca muzyke na plyty a tu w ktoryms watku byl poruszany temat nagrywarek ktore sie znajduja w laptopach.Mi po dzisiejszej nocy nic sie nie dzialo takze luzik.A peny byc moze przetestuje bo zamierzam kupic dwie sztuki po 16 gb kazda ciekawe czy bedzie czytal ;) bo kingstona 8gb nie chcial ;p

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Maj 2010, 17:37:12 »
Ja mam 2x kingston po 4GB i czyta poza tym mam Super Talent 16GB i Patriot 16GB i nigdy jeżeli chodzi o peny nie miałem żadnych problemów a jeżeli chodzi o płyty CD to ten wynalazek nigdy nie powinien się ukazać już lepsze i bardziej niezawodne są plyty winylowe. Płytę cd to można se używać do przenoszenia danych a nie do grania na dyskotece w "brudzie" itp. A nawet nie wspomnę o dvd. Pendrive nadaje się do takich rzeczy idealnie gdyż jest wygodny szybki i niezawodny. Ja już nawet wszystkie oryginały zgrałem na pena (mp3) i pracuje mi się na tym świetnie i o niebo lepiej w porównaniu do takiego tandetnego wynalazku jak CD z którym miałem zawsze problemy. A pisząc że u mnie żeden problem nie wystąpił od czasu kiedy pojawił się 1330 nie myślcie że bronię teraz denona bo tak, a ...przynajmniej tak jak teraz to playery powinny mi pracować od samego początku a nie dopiero po roku od czasu zakupu.

Offline crank

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Maj 2010, 14:35:45 »
KOBIAL
to mówisz że nie masz problemów z 3700 hm, to jesteś rodzynkiem trudno znaleźć taką osobę

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Maj 2010, 15:20:05 »
Kobial nie jest rodzynkiem :)

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #41 dnia: 07 Maj 2010, 16:29:23 »
No właśnie! Problemów to ja akurat miałem najwięcej i na szczęście większość najgorszych dla mnie usunięto co nie oznacza że uważam 3700 za sprzęt idealny gdyż wiele błędów nadal pozostało które powodują dyskomfort natomiast z którymi da się żyć. Wiem jak niektórzy mają przechowywane mp3 (np. 48kHz lub VBR itp.) albo grają z płyt które podnieśli z podłogi nie zauważywszy nawet kiedy upadły i ile tam leżały zalane w dodatku piwem i deptane jak np. robił to kiedyś mój znajomy "pseudo DJ" a później narzeka że player jest do bani. Ja dbam o sprzęt i miałem pewne wymagania co do jego pracy i na szczęście spełnia on je teraz, szkoda że dopiero po roku.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Czerwiec 2010, 13:52:09 »
Nie wiem czy to bug raczej taka uciazliwa niedogodnosc otoz sprawa wyglada nastepujaco - 3700 nie widzi wszystkich mp3 poniewaz sa foldery w ktorych nie widzi np. jednego lub dwoch numerow tych nowych lub skonwertowanych z cd.Moje pytanie brzmi czy podstawa tego lezy w samej pamieci (pendrajwy twister 4gb) czy numery zawieraja bledy?Jesli tak to czym te bledy sprawdzic i ewentualnie naprawic.
Co do pozostalych funkcji ostatnio czytanie plyt ze tak napisze lezy ;p ale wkrotce w pelni przejde na peny gdy tylko kupie wiekszej pojemnosci ;) i ostatnio bardzo dlugo zapisywal mi punkt memo za pierwszym razem sie nie udalo  wiec reset i dopiero za drugim

Offline lavatekk

« Odpowiedź #43 dnia: 03 Czerwiec 2010, 14:20:32 »
Odtwarzacz nie widzi nowych numerów ponieważ nie ma ich w bazie danych, za każdym razem kiedy zmieniamy zawartość na pendrivie należy zupdatować baze albo w DDMM na kompie albo z poziomu samego odtwarzacza (menu preset lub utility już nie pamiętam; potem Update dla dodania nowych plików lub Create Data Base dla skasowania starej i stworzenia nowej bazy danych)...
jeżeli pliki MP3 przejdą ci przez rejestracje w DDMM znaczy że odtwarzacz odczyta je poprawnie...
przyczyną dla których może ich nie czytać, jest np. zły parametr khz przy konwertowaniu, powinien być 44, Denon nie odczyta 48 khz

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #44 dnia: 03 Czerwiec 2010, 19:03:24 »
zawsze jak wrzucam cos nowego to ide po najmniejszej linii oporu czyli kasuje folder denondj i wtedy wczytuje mi na odtwarzaczu tzn. tworzy baze

Offline black

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Czerwiec 2010, 13:05:05 »
no i ja robiłem tak samo i widze że coraz wiecej numerów nie widzi. teraz chce juz wszystko porobic elegancko od poczatku do konca. czyli o ile sie nei myle zeby było widac wszyskie kawałki z wavefomami to najpierw konwersja potem otagowanie i baza danych w ddmm? gdzie robienie tej bazy jest opisane bo ja ciemny w tych programach.
2 x dn-s3700 + dn-x1100 + sennheiser hd 25-1

Offline black

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #46 dnia: 10 Czerwiec 2010, 16:51:39 »
dobra wszystko ogarniete czyli sciezka bpm tagi. mam tylko jeden problem jak zrobie sciezke w ddmm to w programie ona jest niby ja zapisuje ale jak ta mp3 wrzucam an pena to alej w denonie jej nie widac. czemu ja cos zle robie to zapisuej jaka inna mp3 czy jak to jest pomoze ktos?

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Czerwiec 2010, 12:56:35 »
Jak zrobisz wave-a przez DDJMM, to potem sprawdź przy użyciu Mp3Tag, czy się zapisał.
Uruchom Mp3Tag, wejdź w enhaced Tag. Wyświetli się okienko, i tam poszukaj takiego wpisu DDJ/WAVE. Jeżeli nie ma takiego wpisu, to znaczy że nie zapisał się w tagu i dlatego nie widzi deck.

Offline black

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Październik 2010, 13:17:36 »
hmm wlaśnie siedze sobie na wolnym i postanowiłem porobic muzyke. no i teraz mam problem bo w mp3 tag wszystko jest ok do pewnego momentu mianowicie ostatniej rzeczy nei moge zrobić jak mam otwarte okienko w którym mam mieć wpisane %artist%-%tilte% to mi "ok" nie działa nie można go wcinąc :). no i dalje problem ze ścieżka w ddmm jest a w odtwarzaczu nie ma. czy tzreba ja jakoś szczególnie zapisać czy poprostu jak robie  create wave data to juz powinna być ?

Offline black

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Październik 2010, 15:22:39 »
dalej wyglada to tak jak zrobie wave to w ddmm widać jak kawałki usune z ddmm i ponownie je tam wrzuce to znowu nie ma wave gdzie to sie zapisuje. i kolejne pytanie jak wrzucać na peny muze przez ddmm tak zeby byly foldery. ja mam poukaldane wszystko folderami w których są podfoldery itd i poprostu robie kopiuj wklej i mam ej na penie czy przez ddmm da sie tam zorbic to będzie lepsze?