Autor Wątek: Way Out West recenzują DNS 3700  (Przeczytany 1557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lenczester

• Użytkownik
  • **
Way Out West recenzują DNS 3700
« dnia: 05 Październik 2009, 20:11:37 »
Way Out West zrecenzowali Denona DNS 3700.
Już jest to jakiś krok w kierunku dobrego marketingu i promocji odtwarzacza.
Ja jeszcze trochę poczekam z zakupem. Niech jego pozycja na rynku się dobrze ugruntuje, poczekam jeszcze troche na więcej opini, zwłaszcza dotyczące trwałości bo mam niemiłe spomnienia z DNX 1500S jeżeli chodzi o jakość przycisków. Ale nie w tym rzecz.
Poniżej link do wywiadu z Jody'm Wisternoff'em i Nick'iem Warren'em

http://www2.djmag.com/news/detail/1958

Offline lavatekk

• Zaawansowany użytkownik
Odp: Way Out West recenzują DNS 3700
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Październik 2009, 01:41:26 »
generalnie to jest przykład jak NIE POWINNA WYGLĄDAĆ PROMOCJA, przecież ten wywiad to kicha i antyreklama potwierdzająca tylko obiegową opinie o Denonie jako zbyt skomplikowanym i lagującym dla CLUB DJs, jak można wyczytać chłopaki, szczególnie Jody Wisternoff nie ogarnęli tego Decka

JW: “In CDJ mode, (when the platter is not spinning) I found it’s not as tight as other CD decks I have used. When I change pitch it doesn’t change straight away; the pitch fade slider is a little slow to react. There is a little lag, it’s a bit slow on the uptake. Is this a software thing? Is it adjustable?”

na 1300 nie ma lagów na pitchu, chodzi on mega szybko, sam robiłem takie testy, na DN-HS5500 nie udało mi się zrobić looped-pitch-scratchu własnie z powodu lagów, w DN-S3700 nie ma żadnych opóźnień Pitch reaguje błyskawicznie, JW prawdopodbnie jak większość ludzi na raz machał jogiem i pitchem, a wiadomo jak w Denonach bywa, pitch wtedy nie łapie -to jest mega porażka ze strony Denona że nie potrafią tego ogarnąć

dalej:

JW: “Playing on the rotating platter is easy enough. Just hit the Platter Mode button and the deck starts to spin — nice! But it’s a bit weird, as the tracks, be they CD or MP3, don’t cutback, they just play from a cue point. There’s no backwards movement. It doesn’t track like vinyl on a turntable. It looks like a deck, and acts like a deck, but misses the important functions of a deck. NO scratching!”

To jest po prostu ZONK, jedyne co przychodzi mi na myśl że grał on cały czas z przełącznikiem odtwarzania ruchu vinyla ustawionym w pozycji forward, innego wytłumaczenia nie widze... brak słów

JW: “I am used to the way the Pioneer CDJs are set up, so it took a few plays for me to get used to how Denon’s decks work. There are a lot of things that don’t seem to work as simply and as easily as they should. It’s a bit annoying, as looking at the unit initially I thought this was going to be amazing, the first true Pioneer slayer.

czyli, Denon 3700 jest fajny, ale skomlikowany i wracam do CDJów... taki wniosek z tego wywiadu...

smutne ale prawdzie, 2 rzeczy które chcąc sprzedać DN-S3700 djom klubowym (którzy nie maja czasu na rozkminke manuali i przyzwyczajanie się) powinny być zrobione, CUE domyślenie ustawione w trybie OTHER (bo to jest standard!) oraz jednoczesny PITCH i ruch Jogiem...

ten wywiad tylko to potwierdza

co do recenzji DN-S3700 to moja jest już skończona, zostało jeszcze pare spraw techniczno-formalnych i niedługo bedzie opublikowana (serwis INFOMUSIC.PL)

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Październik 2009, 15:31:20 »

JW: “Playing on the rotating platter is easy enough. Just hit the Platter Mode button and the deck starts to spin — nice! But it’s a bit weird, as the tracks, be they CD or MP3, don’t cutback, they just play from a cue point. There’s no backwards movement. It doesn’t track like vinyl on a turntable. It looks like a deck, and acts like a deck, but misses the important functions of a deck. NO scratching!”
help help
Ratunku.... mam wadliwe 2 3700...mi skreczują :P:P:P:P:P:P
Pomóżcie gdzie mogę to naprawić:P:P:P:P
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Październik 2009, 15:43:18 »
to jest właśnie to oczym mówie od dawna
DENON nie posiada absolutnie nikogo od public relation !!!!
po prostu wozi ten swój sprzęt po sklepach i wystawach i nic więcej -dłużej się tak już nie da !
pion sprzeda swój 2000 za fortunę zarabiając krocie a Denon w pełni świadom że posiada produkt w niczym mu nie ustępujący będzie się tylko patrzył .
po prostu żal