Autor Wątek: PROBLEM Z PODŁĄCZENIEM HDD  (Przeczytany 724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline frugo

• Użytkownik
  • **
PROBLEM Z PODŁĄCZENIEM HDD
« dnia: 18 Czerwiec 2010, 19:52:43 »
witam
mam problem z podłączeniem do dn-s 3700 dysków zewnętrznych dyski są lg 320G z podwójnym usb gdy podłączam jedno usb pokazuje mi no device a gdy drugie now checking. Dysk w kompie działa na jednym usb więc w cd również powinien. Jak sprawić żeby widziały je cd.
pozdraiwm

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: PROBLEM Z PODŁĄCZENIEM HDD
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwiec 2010, 21:06:22 »
Temat był już na forum poruszany niejednokrotnie. Żaden odtwarzacz DENON'a nie akceptuje dysków twardych z zasilaniem z portu USB. Wymogiem jest, aby dysk posiadał zasilanie zewnętrzne.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwiec 2010, 21:10:32 »
jest to gdzieś (np. w instrukcji) napisane?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Czerwiec 2010, 21:26:21 »
No właśnie w instrukcji nie jest to wspomniane, znane jest mi to jedynie z własnych doświadczeń (opisywanych na forum) oraz podobnych tematów na denondjforums.com. Dysk może zadziałać, ale nie ma żadnych gwarancji, iż będzie funkcjonował prawidłowo, ze względu na to, iż napięcie na porcie USB w odtwarzaczu jest zbyt małe aby zasilić takie urządzenie jak dysk zewnętrzny.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.