Autor Wątek: Problem z ciśnieniem akustycznym (zacinanie odtawrzacza przy mocniejszym basie)  (Przeczytany 1029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FreddyRocco

• Gość
Powoli przymierzam się do zmiany CDków, firma DENON coraz bardziej mnie do siebie przekonuję. Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem miksera dnx-1100 a teraz zastanawiam się nad cd dns3700. Martwi mnie jednak jedna rzecz, mianowicie obawiam się tego zacinania przy dużym ciśnieniu akustycznym. Podobny problem miałem z reloop'em RMP 2, w klubie kompletnie nie dawał rady, przy mocniejszym basie muza stawała, podczas gdy 800 Mk1 szły jak burze. RMP 2 pomogły dopiero gąbki podłożone pod odtwarzacz. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy coś się robi w kierunku wyeliminowania tej wady z dnx3700.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
Problem wyeliminowany, wraz z pojawieniem się softem 1330.
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline stylo

• Człowiek DENON
Na chwilę obecna 3700 moim zdaniem popartym własnymi doświadczeniami to 3700 do klubu dalej się nie nadaje .
o ile usunięto jak pisze ceekay problem stawania playera to problem gubienia tempa przy zmianach trybu pracy platera dalej pozostał nie tknięty .
do tego dochodzi coraz bardziej postępująca rozsypka systemu wyszukiwania ( kręcenie tylko w prawo w 1330 )
Mimo ze osobiście zdecydowałem się na postawienie 3700 w klubie -to coś takiego ci zdecydowanie odradzam ! (mi udało się sprytnie wymiksować z używania tych odtwarzaczy ty możesz nie mieć takiego szczęścia )

FreddyRocco

• Gość
Stylo dzięki za rade. Szczerze mówiąc, nie zależy mi na graniu z USB, jestem współczesnym tradycjonalistą, CD mi jakoś bardziej leży. Problem nie trzymania tempa przy zmianie trybu pracy platera i niestabilny system to faktycznie jest duża przeszkoda.. Trochę mnie zmartwiłeś, miałem nadzieję że w końcu znalazłem odtwarzacz, który może być konkurencją dla Pioneer'a. Hmm 1000 mk3 ma zaporową cenę, 800 mk2 ponoć jest awaryjnym modelem, jestem w tzw kropce :/
A ty stylo na co zmieniłeś swoje 3700 ?   

Offline stylo

• Człowiek DENON
wiesz to nie jest tak że zamieniłem- przestałem osobiście z nich korzystać lecz one stanowią dalej wyposażenie setupu w klubie.
W odróżnieniu od ciebie ja już ponad 2 lata temu pożegnałem CD i nie mam zamiaru do tej technologi wracać . Obecnie korzystam z CDJ 2000  -mimo że droższe od Denonów i na papierze mogą mniej-to w praktyce dają dużo więcej -zwłaszcza spokoju że nie wytną żadnego numeru .
Kupowanie cdj 1000 nowego jest chore !!! ponieważ obecnie trwa wymiana sprzętu prowadzona przez posiadaczy 1000 w kierunku 900/2000 można cdj 1000 używane kupić w dobrej cenie

6000zł to najnormalniejsza cena za dwie szt w b.dobrym stanie  (czyli taniej jak dwa nowe dns 3700 ).

Wracając jednak do 3700 - powiem ci że warto o nim pomyśleć bo jest fajnym gratem -fakt ma sporo niedoskonałości ,(lecz są one systematycznie usuwane -wielka szkoda że dopiero wtedy gdy użytkownicy sami wykryją ich wady i wskażą sposób prawidłowego działania ) ale daje nieopisane odczucia z pracy z nim -jest inny ale jak wszystkie sprzęty obecnie marginalizuje CD ( masa funkcji jest dla cd mocno okrojona ) 
Dlatego propos -POTESTUJ
ale nie tak że ktoś ci w sklepie postawi jedna sztukę i sobie po klawiszach potrzepiesz -DWIE SZTUKI i nie zabawa bayerkami sprzętu-Lecz mix (zgraj sobie kilka kawałków tak jak grasz na imprezie -wtedy będziesz już wiedział .....)

FreddyRocco

• Gość
Jeżeli chodzi o używany sprzęt, to w moim przypadku taka opcja odpada. Mój sprzęt musi być zadbany, nie wytłuczony i wymęczony. Wiem jak dj'ie się obchodzą ze sprzętem, strach pomyśleć co  się człowiekowi może trafić.  Jestem trochę pedantem, dbam o swój sprzęt jak tylko umiem, przyjemnie się gra na czystych zadbanych CD'kach.   Chyba faktycznie przejadę się do Music Store do Poznania i przetestuje 3700, Nie miałem jeszcze okazji grać na aktywnym platerze, ale coś tak czuje że to musi być dobra zabawa! Zobaczę jeszcze co chłopaki napiszą po testach w klubach o tym nowym oprogramowaniu, najważniejsze, żeby było stabilne  i żeby nie cięło się na aktiv platerze, reszte jakoś zniosę.. ;)