Autor Wątek: NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1330 (Kwiecień 2010)  (Przeczytany 2370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartolome

• Zaawansowany użytkownik
NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1330 (Kwiecień 2010)
« dnia: 13 Kwiecień 2010, 16:59:31 »
W najnowszej Plug's: v1330 (nowa wersja pod 1009)  (stan na 13 kwietnia 2010)

• Improved Random 2-sec Platter Stopping Issue when quickly pushing Cue to Play • Poprawa Random 2-sec Platter problem podczas zatrzymania szybko naciskając Cue do Play
      • Improved Auto Loop & Hot Start system freeze when setting and clearing quickly • Poprawa Auto Loop & Hot Start zamrażać przy ustalaniu systemu rozliczeń i szybko

http://www.denondj.com/dj_club/join-denon-dj-club.asp 

Oby poprawiał to zatrzymanie po 2 sekundach i te problemy z zawieszaniem po auto loopach

Offline Bartolome

Odp: NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1330 (Kwiecień 2010)
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwiecień 2010, 17:01:08 »
Zaraz instaluje i testuje

Offline Bartolome

« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwiecień 2010, 17:29:58 »
Autoloopy na zmianę z hot startami i nie zawiesił się ani razu, więc to chyba poprawili, najbardziej mnie ciekawi czy zatrzymuje się po 2 sec w pobliżu głośnika aktywny platter, ale to chyba sprawdzę dopiero w klubie bo w domu mi się to nigdy nie zdarzyło a w klubie parę razy :/

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:11:05 »
nie wiem czy to losowy wypadek-przypadek ale jeden z dwóch 3700 którym zapodałem ten soft zaczął się zacinać przy uruchamianiu  !!!
na wyświetlaczu DENON DJ i tyle - trzeba do kilkakrotnie włączyć wyłączyć by poszedł dalej  .

puszczę mu zaraz ponownie softa zobaczymy czy pomoże
Jeśli ktoś inny zauważy podobna reakcję u ciebie proszę by dał znać .

Offline Bartolome

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:49:14 »
U mnie na dwóch ok, spróbuj jeszcze raz. A wcześniejszą miałeś tą 1320 czy wracałeś do 1310, bo to może też ma znaczenie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:51:54 »
1320

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Kwiecień 2010, 20:29:37 »
po kolejnym wgraniu jest ok

Playerów w warunkach klubowych niestety osobiście nie przetestuję ponieważ ich nie używam -muszę poczekać na opinię osoby która na nich zagra w sobotę w klubie.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Kwiecień 2010, 11:18:11 »
po pierwszym wgraniu jest ok.
Błędy na zawieszenia na sekcji Autoloop poprawione! :)
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
  • 2x DN-S3700 + Reloop RMX40 Black Fire
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Kwiecień 2010, 19:37:11 »
Ale ja już znalazłem pierwsze błędy w 1330 a mianowicie zaraz po włączeniu playera w czasie wyszukiwania utworu według folderów, artystów albo tytułów pokrętło działa w obie strony ale zaraz po chwili działa już tylko w prawo. dzieje się tak na obu playerach i za każdym razem. po wyjęciu i ponownym włożeniu nośnika pokrętło znowu działa jeden raz w obie strony a po wybraniu utworu znowu już tylko w prawo. Czy może ktoś sprawdzić czy tak jest w innych plajerach? Zróbcie takie kroki:
1. Zaraz po włożeniu pena (na CD nie testowałem) wybierz wyszukiwanie np. według tytułów.
2. Naciśnij pokrętło i przekręć żeby zacząć szukanie od dowolnej litery.
3. Przekręć pokrętło w lewo... i co? działa?
4. A teraz proszę wybrać jakiś utwór i wyjść z niego za pomocą przycisku BACK.
5. Powtórzyć czynności od punktu 1. i co?

Offline Bartolome

« Odpowiedź #9 dnia: 14 Kwiecień 2010, 20:04:03 »
U mnie nic takiego się nie dzieje ani na jednym ani na drugim, a grałem już kilka godzin po zainstalowaniu nowych softów...
Spróbuj zainstalować jeszcze raz, może z innego pena.

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Kwiecień 2010, 21:44:32 »
Właśnie ściągnąłem soft na drugim kompie i nagrałem da innego dobrego pena a w konsoli efekt ten sam na obu playerach. Jog działa tylko raz do tyłu, a poźniej już tylko do przodu. Stwarza to niedogodność kiedy chcę wyszukać utwór o nazwie przykładowo: "RZEKA" bo po wciśnięciu pokrętła i przekręceniu przeskakuję od razu na literę "R" a później zamiast kilka razy do tyłu to muszę 5 minut kręcić do przodu a jak przejadę to od nowa na sam koniec alfabetu... (chodzi o drugą literę w tym przypadku "Z") Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem ale jak ktoś to po testuje to będzie wiedział o co chodzi chyba że używa klawiatury.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Kwiecień 2010, 22:37:01 »
sprawdziłem u siebie. Zgodnie z tym co napisałeś Kobial.
Nie mam takich objawów jak Ty. Działa mi tak jak powinno. Czyli i w prawo i w lewo mogę kręcić dowoli.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Kwiecień 2010, 22:45:54 »
W związku z tak różnym zachowaniem odtwarzaczy u użytkowników, może to być kwestia konfiguracji PRESET'ów. Proponuję, aby każdy z Was spisał ustawienia funkcji PRESET i przedstawił je dla porównania. W dniu jutrzejszym postaram się jeszcze ja sprawdzić owe doniesienia.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Kwiecień 2010, 23:57:04 »
Świetny pomysl... a przy okazji szablonik dla wszystkich
Cue Mode: DENON
Auto Cue:–54 dB
Cross fader Level:–54 dB
Next File Cfade:5 sec
Turntable Speed:33rpm
Turntable Torque: High
3/4EFFECT:ON
Jump Time: 20 sec
Pitch Range:6 %
EOM (End Of Message) Time: 20 sec
Total Time: Total OFF*
Fader Mode (FADER START MODE):2LP/Cue
Pitch: Key AdjON (KEY ADJUST ON)
Play Mode: Play Lock
Time Mode:Elapsed
TT Tricks:ON
Audio Curve:ON
Search Step:1Step
Playback Mode:File
File Search:Artist
Playlist Search:Favorite
BPM Search Range:� 3
Power On Play: OFF
Region:USA
KB Type:ENGLISH (US)
MIDI CH Set:1 I 3
JOG Trns Int: 3 ms
Unit No Set:1 I 2
Version No: The DN-S3700’s software version is displayed.
(system1330 /  Platter 1009.)

Offline Bartolome

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Kwiecień 2010, 09:55:26 »
Cue Mode: Other
Auto Cue:–54 dB
Next File Cfade:5 sec
Turntable Speed:45rpm
3/4EFFECT:OFF   ( co to robi bo nawet nie sprawdzałem ?? )
Jump Time: 20 sec
EOM (End Of Message) Time: 10 sec
Total Time: TOTAL OFF
Pitch: Key PITCH ON
Play Mode: SINGLE
Time Mode: REMAIN
TT Tricks:ON
File Search:Artist
Playlist Search:Favorite
BPM Search Range:� 3
MIDI CH Set:1
Unit No Set: ALL
AUTO LOOP: 4
(system1330 /  DSP 1001   / Platter 1009.)

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Kwiecień 2010, 15:40:06 »
Cue Mode: Other
Auto Cue:–48 dB
Next File Cfade:off lub 3sec
Turntable Speed:33rpm
3/4EFFECT:OFF   ( to jest w efektach flanger echo loop i filter odnośnie długości )
Jump Time: 10 sec
EOM (End Of Message) Time: 30 sec
Total Time: TOTAL OFF
Pitch: ADJ ON
Play Mode: Play Lock
Time Mode: REMAIN
TT Tricks:OFF
File Search:Folder
Playlist Search: nie mam tej pozycji w ustawieniach
BPM Search Range:5
MIDI CH Set:1
Unit No Set: ALL
AUTO LOOP: 4
(system1330 /  DSP 1001   / Platter 1009.)

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Kwiecień 2010, 18:08:11 »
Probowałem różne ustawienia w presetach również takie jak wasze i nic. To niemożliwe że u innych osób to nie występuje a u mnie było to także w poprzednim 1320. Może to przez to że byłem jedną z osób które kupiły te odtwarzacze z pierwszej dostawy na Polskę a w następnej może już coś poprawili w środku i dlatego moje egzemplarze są najgorsze.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Kwiecień 2010, 18:22:59 »
Po sprawdzeniu informacji technicznych zapewniam Ciebie, iż od samego początku produkcji nie wprowadzono żadnych zmian konstrukcyjnych w tym modelu.

Czy próbowałeś najpierw przywrócić odtwarzacz do ustawień fabrycznych (Preset Init.)?
Odtwarzacz posiada zasilanie europejskie czy amerykańskie?
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwiecień 2010, 18:27:50 »
hmm.. Pytanie czy dalej wgrywasz pliki na pena... i kasujesz denondj folder? tak jak opisywałeś to w tym wątku nie tak dawno temu..
Czy korzystasz z pendrivów na których jest cała baza z utworami mp3??

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Kwiecień 2010, 21:32:01 »
Playery kupiłem w polsce w LFXie i mają normalne zasilanie 220V. Nie przywracałem ustawień fabrycznych. Zrobię to jutro i po raz kolejny wgram nowy 1330. Używam penów 16GB 2szt Patriot oraz Super Talent (jeden z najdroższych) i 4GB 2szt kingston. Z żadnym nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów a używam ich do wielu urządzeń. Na tych 16GB mam całe bazy MP3 ale żadnych innych plików niż ten format. Wgrywam ję przez DDJMM. A tak przy okazji to kiedy może powstać nowa wersja tego programu? Bo obecna źle przetwarza to graficzne odwzorowanie ścieżki gdyż ma ona zbyt mały kontrast a w czasie tworzenia uwzględniane są wszystkie częstotliwości a powinny być tylko niskie. U mnie prawie wszystkie ścieżki mają takie odwzorowanie: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a powinny mieć np takie: .....iii..III..IIiiiiii.IIIiiII......iiiIIIii... ale da się przeżyć.   

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Kwiecień 2010, 21:46:30 »
Nie przywracałem ustawień fabrycznych.
Do it & upgrade again.

Używam penów 16GB 2szt Patriot oraz Super Talent (jeden z najdroższych)
Cena nie jest wykładnikiem jakości i niezawodności, a tym bardziej kompatybilności z jak największą gamą produktów. Przykładowo jeden z typów pamięci marki Kingston sprawiał problemy z odtworzeniem praktycznie w każdym urządzeniu (np. odtwarzacz DVD wyposażony w port USB) nie będącym komputerem klasy PC z systemem Windows - mimo jego wcześniejszego sformatowania, za każdym razem po włożeniu go identyfikował się jako dysk wymienny z kilkoma aplikacjami służącymi m.in. do backup'u. Dopiero po kilkunastu sekundach pokazywał właściwą zawartość (nic nie dało wielokrotne formatowanie - za każdym razem sytuacja była identyczna).

obecna źle przetwarza to graficzne odwzorowanie ścieżki gdyż ma ona zbyt mały kontrast a w czasie tworzenia uwzględniane są wszystkie częstotliwości a powinny być tylko niskie.
Skąd takie, a nie inne wnioski? Jeśli chodzi o odwzorowanie siły sygnału wyrażanej w dB na tzw. słupkach to właśnie najczęściej jest to składowa częstotliwości nie tylko niskich, ale i wysokich (z pominięciem tonów średnich). Tak działa DENON'ie, Pioneer'ze, Ecler'ze, i wielu innych markach. To, iż odwzorowanie jest mało precyzyjne (ze względu na rozdzielczość) to już inna sprawa. CDJ-1000 ma zbliżone.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Kwiecień 2010, 14:22:25 »
KOBIAL, to o czym piszesz faktycznie ma miejsce niezależnie od ustawień PRESET. Chodzi po prostu o to, iż dopóki nie załadujemy żadnego utworu do odtwarzacza (świeżo po włączeniu) i przy wyborze tytułu wybierając literę, na jaką ma być dany utwór, mamy możliwość wyszukiwania w zakresie tej litery w pętli do przodu, jak i wstecz (jeśli przejdziemy do pierwszego utworu na daną literę, i dalej lecimy wstecz to zaczyna wyszukiwanie od końca). Po wyborze utworu i cofnięciu się opcja do przodu działa nadal w pętli, ale wstecz już nie (kręcąc w lewo zatrzymujemy się na pierwszym utworze na daną literę). Ową wręcz identyczną sytuację miałem w DN-HD2500, aczkolwiek mi to jakoś nie przeszkadzało. Być może to jest jakieś ograniczenie softowe, ma prawo Ci się to nie podobać.

Z tego co zauważyłem pozostałe rzeczy działają już bez zarzutu.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Kwiecień 2010, 23:28:14 »
No nareszcie ktoś zrozumiał o co mi chodzi. Nie przeszkadza mi to jednak zbytnio chociaż nie ukrywam że wolałbym żeby było to lepiej dopracowane. Wszystkie inne rzeczy działają już chyba bez zarzutu, -chyba bo nie testowałem jeszcze tego softu w klubie z powodu tej żałoby ale dałem za to po basie trochę na subwooferach 18" w domu i jak narazie było ok. Czyli tego softu nie muszę od nowa wgrywać bo i tak to nic nie zmieni jeżeli chodzi o to wyszukiwanie?? A co do graficznego odwzorowania to nie zupełnie prawda że to wina niskiej rozdzielczości ponieważ miałem kiedyś pioneera CMX3000 który miał podobną rozdzielczość jak Denon i pokazywał to bez porównania lepiej w dodatku tworzył tą ścieżkę na bieżąco bez dodatkowych programów a dodam że był to sprzęt zaprojektowany około 10 lat temu. Zresztą w CDJ1000 też lepiej ma to wykonane ale jak narazie to i tak cieszę się że w końcu najgorsze błędy zostały usunięte... A jeżeli zostanie to potwierdzone to zapewne 1330 będzie ostatnim softem na 3700 ??

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Kwiecień 2010, 23:38:37 »
A jeżeli zostanie to potwierdzone to zapewne 1330 będzie ostatnim softem na 3700 ??
Ciężko powiedzieć. Jak na razie jest to flagowy model odtwarzacza (traktowany priorytetowo), więc teoretycznie mogą go dalej rozwijać, dodawać jakieś nowe funkcje, tak jak w innych modelach (np. w DN-S3500 wprowadzono po jakimś czasie TT Tricks, w DN-HD2500 - MIDI, DN-S1200 - czytanie płyt CD MP3, którego to pierwsze softy nie miały, itd.). Aczkolwiek może być też tak, że mogą go uznać na tyle dopracowanym, iż może być faktycznie ostatnim. Ale chyba właśnie przede wszystkim z softami o to chodzi żeby dążyć do perfekcji, po czym zakończyć pracę nad danym? Konkurencja też tak robi i nie rozwija czegoś w nieskończoność...
Sklep.DenonDJ.pl

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Kwiecień 2010, 00:08:22 »
A szkoda bo takich rzeczy do poprawienia może być jeszcze wiele np. to "denonowskie przewijanie"... do którego już chyba każdy posiadacz denona się przyzwyczaił i już nikt o nim nie mówi ale to trochę porażka bo jak czasami staję do pionka to niestety nie da się natychmiast nie zauważyć różnicy... każdy chyba wie jak ta różnica jest ogromna a denon nic z tym nie robi pomimo iż to przewijanie odstrasza na pewno połowę klientów zanim zdążą zauważyć jakiekolwiek zalety denona..

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Kwiecień 2010, 00:42:12 »
A szkoda bo takich rzeczy do poprawienia może być jeszcze wiele np. to "denonowskie przewijanie"...
To już kwestia hardware. Soft tu niewiele pomoże. Aczkolwiek szybkość reakcji w DN-S3700 względem poprzedników (DN-S1000, DN-S3500) i tak znacząco usprawnili. Poza tym, tradycyjna 800tka piona też nie przewija aż tak sprawnie. Widocznie nadal masz to porównanie do sławetnej analogowej nieśmiertelnej setki łykającej wszystko. Niestety te czasy minęły. Tutaj za to masz rozbudowane MEMO, to coś, o czym Pioneer może tylko pomarzyć (nie masz jakichś bzdurnych ograniczeń typu tylko 1 punkt CUE na płytę, maksymalnie dla 500 CD - takowe ograniczenie właśnie istnieje dla CDJ-800, które jest właśnie w tym przedziale cenowym). Tutaj masz MEMO dla 10 tys. płyt, a na każdej dla dowolnej liczby utworów. Do tego MEMO nie zapamiętuje tylko punktu CUE, ale oprócz tego:
- punkty Hot Start / Auto Loop,
- manualną pętlę,
- wartość potencjometru pitch,
- wartość BPM.

Nie wspomnę już o tym, iż możesz owe punkty MEMO dzielić między odtwarzaczami przewodem RJ-45, czego brakuje CDJ-800 czy CDJ-1000 (tutaj te punkty musisz dublować za każdym razem, ew. w przypadku CDJ-1000 skopiować zawartość karty SD na drugą).

Tak przy okazji, jak dobrze pamiętam - w styczniu jeszcze twierdziłeś, że będziesz sprzedawał DN-S3700. Tak z ciekawości - czyżbyś się rozmyślił? Dlaczego dałeś im ją drugą szansę?
Sklep.DenonDJ.pl

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Kwiecień 2010, 01:07:39 »
Dopiero po tym jak to Kaminsky opisał sprawdziłem u siebie, i mam podobnie :)
fakt, mi tez to nie przeszkadza mi to , ale..
jeżeli chodzi o to przewijanie to jest kwestia raczej softu. Dlaczego, ponieważ wyszukując utwory poruszamy się po bazie danych. Mamy np 50 utworu o tytule rozpoczynającym się na "W" Szukamy utworu "Wy" znajdujemy się w części W i baza pokazuje nam pierwsze utwory zgodnie z alfabetem czyli "Wa", "Wb", "Wc" ale możemy kręć tylko w prawo w lewo nie możemy, tak jak Kobial pisałeś. Czyli żeby dojść do "Wy" musimy przekręcić w prawo aż do "Wy". Ale przecież szybciej byłoby pokręcić w lewo bo literka "y" jest jedną z ostatnich w alfabecie.

Podobną kwestię poruszano już wcześniej  i w sofcie v1320 to poprawiono :). Ja obstawiam że to soft.
Warto ich powiadomić. :)

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Kwiecień 2010, 08:06:32 »
Uważam jak Ceekay że pomimo nie jest to jakaś masakra to i tak warto powiadomić ich o tym może akurat coś z tym zrobią. A jeżeli chodzi o sprzedaż to chciałem to zrobić ale cenę którą mi oferowano za używane denony to tak jak pisałem kiedyś ile traci na wartości, musiałbym otrzymać za nie połowę tego co zapłaciłem pomimo że sprzęt jest w idealnym stanie i jest jeszcze 2 lata gwarancji zresztą sam robiłem do tych playerów case'a i do pionków musiałbym robić nowego a nie mam na to już zbytnio czasu.

Offline Bartolome

« Odpowiedź #28 dnia: 17 Kwiecień 2010, 10:15:41 »

Nie wspomnę już o tym, iż możesz owe punkty MEMO dzielić między odtwarzaczami przewodem RJ-45

A powiedzcie mi jak to się przenosi, automatycznie czy coś trzeba zrobić ? Bo zapisałem sobie punkt Cue na jednym mam połączone RJ-ką i jak włączyłem tą samą MP3 na drugim to tam nie pojawia się, że można wywołać jakieś MEMO.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Kwiecień 2010, 10:52:47 »
To akurat działa tylko dla płyt CD. Utwory grane z pamięci masowych mają zapisane MEMO bezpośrednio w pliku (w tagach). Więc tutaj akurat musisz skopiować MP3.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Bartolome

« Odpowiedź #30 dnia: 17 Kwiecień 2010, 11:07:41 »
Ok, dzięki

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Kwiecień 2010, 12:45:39 »
kwestia przewijania to pikuś ,podobnie jak to wyszukiwanie jedynie w prawo
najgorszym jest to że 3700 dalej posiada z najnowszym softem  mankament gubienia tempa przy zmianach trybu platera
w przypadku gdy przechodzi się z aktive na bend -zwalnia (zachowuje się dokładnie tak jak byśmy dokrecali w lewo )   przy przejściu z bend do active przyspiesza (zachowuje się dokładnie tak jak by dokręcac w prawo )
moim zdaniem jest to ewidentna sprawa softu -po prostu 3700 za wcześnie zaczyna odczytywać ruchy talerza przy zmianie trybu jego pracy stąd przy przejściu z aktive do bend mamy hamowanie (muza nam zwalnia ) a przy przejściu z bend do active (muza przyspiesza ) efekt rozpędzania  .
Dodatkowo zupełnie losowo przy zmianach trybu platera 3700 potrafi zadziałać dokładnie tak samo jak przy użyciu reverse (plater na chwileczkę wystartuje w przeciwnym kierunku ) nie muszę chyba nikomu tłumaczyć że w takiej sytuacji jeżeli zdecydujemy się na zmianę trybu platera w czasie przejścia gdy mamy już zgrane traki to jest istna masakra i odwiedza nas stado rozpędzonych koni . 

Offline Bartolome

« Odpowiedź #32 dnia: 17 Kwiecień 2010, 13:07:07 »
powinno reagować po upływie sekundy, wtedy kiedy zdąży: albo się zatrzymać do zera, albo złapie swoją prędkość

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Kwiecień 2010, 13:15:28 »
Dokładnie -aż nie sposób uwierzyć  że tak nie jest zwłaszcza gdy słyszy się że z ust osób zwiazanych z DENONEM że 3700 był projektowany i testowany przez dejotów .
To ja spytam czy ci dejoci to tak w ogóle zajmują się miksowaniem czy jedynie odpalają traki i walą po klawiszach-działa i cacy ????
Wystarczy jak ktoś doświadczony weźmie dwa 3700 na jedna noc do klubu to może godzinami opowiadać o tym co jest z nimi nie tak -co trzeba zrobić lepiej itd  -i to półtorej roku po wprowadzeniu sprzętu na rynek .
Gdzie zatem te testy i przemyślenia?????  O których niedawno czytałem tu na forum.
Serio im dalej w las tym więcej drzew i tyle wam powiem .
Nikt nie ma w Denonie pojęcia co i jak zrobić by ten sprzęt działał jak należy i to jest OCZYWISTE !!!

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Kwiecień 2010, 15:34:45 »
kwestia przewijania to pikuś ,podobnie jak to wyszukiwanie jedynie w prawo
najgorszym jest to że 3700 dalej posiada z najnowszym softem  mankament gubienia tempa przy zmianach trybu platera
w przypadku gdy przechodzi się z aktive na bend -zwalnia (zachowuje się dokładnie tak jak byśmy dokrecali w lewo )   przy przejściu z bend do active przyspiesza (zachowuje się dokładnie tak jak by dokręcac w prawo )
moim zdaniem jest to ewidentna sprawa softu -po prostu 3700 za wcześnie zaczyna odczytywać ruchy talerza przy zmianie trybu jego pracy stąd przy przejściu z aktive do bend mamy hamowanie (muza nam zwalnia ) a przy przejściu z bend do active (muza przyspiesza ) efekt rozpędzania  .
Dodatkowo zupełnie losowo przy zmianach trybu platera 3700 potrafi zadziałać dokładnie tak samo jak przy użyciu reverse (plater na chwileczkę wystartuje w przeciwnym kierunku ) nie muszę chyba nikomu tłumaczyć że w takiej sytuacji jeżeli zdecydujemy się na zmianę trybu platera w czasie przejścia gdy mamy już zgrane traki to jest istna masakra i odwiedza nas stado rozpędzonych koni .

Popieram kolegę, właśnie zawsze miałem problem jak to opisać :)
Myślałem ze może w tym sofcie juz to poprawią ale jest nadal, lipa grrrrrr

Offline Bartolome

« Odpowiedź #35 dnia: 17 Kwiecień 2010, 15:41:04 »
Po prostu nie przełączajcie trybów w czasie grania tylko na odsłuchu tak jak ja :P

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Kwiecień 2010, 15:59:05 »
no ale przeciez kolega stylo kazde przejscie konczy backspinem albo dodaje skrecze przy zgrywaniu i tak bardzo mu to przeszkadza ;)

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Kwiecień 2010, 16:02:01 »
wybaczcie że się w trące ale infernal nie po to się kupuje odtwarzacz za grubą kasę i dodatkowo z AKTYWNYM TALERZEM (podkreślam bo przecież to jest jedną z kart przetargowych tych odtwrzaczy) żeby się cackać że trybami aktywnego talerza i nie

Offline Bartolome

« Odpowiedź #38 dnia: 17 Kwiecień 2010, 16:12:20 »
No jasne z tym się oczywiście zgodzę, daje się tyle kasy i powinno wszystko działać jak należy, chodziło mi bardziej o to, że trzeba sobie jakoś radzić, naprawią będzie super, nie, też przeżyje, ja gram na nich w klubie i dobrze mi się gra, wcześniej miałem Pioneery 800mk1 więc dla mnie jest to zupełnie inna gra i przyjemność, a stylo piszę na forum, że Denony się nie nadają do klubu. Ja się z tym nie zgodzę. Jak przeszkadza Wam przełączanie z trybu na tryb to nie włączajcie obracającego się platera i będzie jak w Pioneerze, po problemie.
Ja gram tylko na aktywnych platerach, dlatego bardzo denerwował mnie fakt zatrzymania go na imprezie, nie dało się grać ! teraz wszystko wydaję się w porządku, czytałem na EN forum tam też piszą wszyscy że jest ok, ale sam sprawdzę dopiero za tydzień.

Offline lavatekk

« Odpowiedź #39 dnia: 17 Kwiecień 2010, 18:04:20 »
Dokładnie -aż nie sposób uwierzyć  że tak nie jest zwłaszcza gdy słyszy się że z ust osób zwiazanych z DENONEM że 3700 był projektowany i testowany przez dejotów .

wiecie jak to projetkowanie DN-S3700 przez DJ wyglądało, wzięli sobie poczytali DenonDJsForum o DN-S5500, gdzie ludzie pisal czego im brakuje czyli brak auto-loopów i waveforma i to dodali, ale trudniejszych rzeczy dotyczących samego działania już nie dali rady zaimplementować (np pitch i jog działający równocześnie w normalnym trybie joga)

i teraz na czym polegają te testy, otóż one są robione przez DJ dopiero PO wprowadzeniu sprzętu na rynek, wystarczy zresztą ponownie prześledzić Denon DJ Forums gdzie są niezbite na to dowody, wypowiadają się sami testerzy którzy testują Soft przed wprowadzeniem poprawki... i ja się pytam gdzie są ci sami testerzy i te testy przed wprowadzeniem sprzętu na rynek...

oczywiste, że albo Denon daje ciała świadomie wypuszczając niedorobione produkt albo testerzy nie nadają się do swojej pracy... imho pewnie jedno i drugie ma miejsce

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Kwiecień 2010, 18:53:17 »
Jak przeszkadza Wam przełączanie z trybu na tryb to nie włączajcie obracającego się platera i będzie jak w Pioneerze, po problemie.

Czy aby na pewno ???
NIE bo w 3700 opcja aktywna talerza daje dostęp do funkcji skrecz jak i back czy fowardspin a także do spedbreak  w trybie nieaktywnym mamy tylko bend !!!- i nie ma co mydlić ludziom oczu że można tego czy owego uniknąć -bo w pro gratach niczego nie powinno się unikać !!!!
3700 jest fajny ,kosztuje fajne pieniądze ale na tym fajność się kończy bo działa on mało fajnie !!

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Kwiecień 2010, 19:01:32 »
no ale przeciez kolega stylo kazde przejscie konczy backspinem albo dodaje skrecze przy zgrywaniu i tak bardzo mu to przeszkadza ;)

z chęcią bym posłuchał jak ty smigasz kolego bo akurat osoby które coś potrafią podzielają moją opinię lub posiadają bardziej ostre zdanie na temat 3700  .

Nie ma co bronic czyjejś partaniny -zwłaszcza ze ktoś bierze za to pieniądze !!!! i wciska ludziom KIT
WSZELKIE OFEROWANE FUNKCJE POWINNY DZAŁAĆ POPRAWNIE_ZAWSZE I WSZĘDZIE-czy działają ????? czy instrukcja obsługi objaśnia (podaje) sposoby obsługi funkcji odtwarzacza zapewniający ich poprawne działanie ???? 
ludzie przejrzyjcie na oczy-sami musicie dumać i kminić co i jak robić by sprzęt działał jak należy -to nie krzyżówka za 5 zł tylko sprzęt za sporą kasę !!!!!

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Kwiecień 2010, 19:24:57 »
Od odpowiedzi nr 31 , wątek rozwija się w temacie ogólnego działania i własnych opinii o S3700.
Zwracam się z prośbą do admina o przeniesie w/w odpowiedzi do nowego tematu: "Opinie, wrażenia na temat S3700"
Trzymajmy się tematu wątku :)
O wszelkich błędach raportujemy w tym linku

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Kwiecień 2010, 12:22:26 »
stylo - ja nie slyszalem Ciebie na 3700 ani Ty mnie i wcale mi to nie przeszkadza ale chyba sie domyslasz ze nie kupilem tego modelu tylko po to by poprawnie zgrac tempo i zrobic przejscie ;)

rozumiem ze jestes zniesmaczony i potrafisz bardzo dosadnie wyrazic swoja opinie dlatego pozbyles sie tych odtwarzaczy i nie wiem na czym grasz teraz ale nie oszukujmy sie ze w swoim obecnym plajerze tez znajdziesz cos co Ci nie odpowiada i bedziesz marudzil ze dales tyle kasy i to powinno dzialac skoro tam jest a rzeczywistosc okazuje sie inna.Jak to mowia jeszcze sie ktos taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil.
Ludzie wciskaja jak to piszesz drugim kit od lat w najrozniejszej postaci i branzach tak samo mozna sie naciac przy kupnie samochodu i normalnym jest ze pewne rzeczy wyjda z czasem a my madrzejsi o doswiadczenia z nastepnym zakupem pojdziemy inna droga.
Dodam tylko ze ten plajer mimo bledow ktore posiada spelnia moje wszystkie oczekiwania i gra mi sie na nim bardzo przyjemnie (faktem jest ze jedyny blad u mnie to zatrzymujacy sie plater i to nie zawsze no ale bas pod nogami swoje robi) z wygladu tez jest tym czego od swojego plajera bym oczekiwal.Pracuje on przez 7 dni w tygodniu praktycznie i daje rade dlatego ja w chwili obecnej nie mam podstaw do nadmiernego narzekania.

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Maj 2010, 11:56:08 »
Na nowym sofcie 1330 w stosunku do 1320 payer juz nie zawiesza się od tak ale w dniu wczorajszym po raz pierwszy w historii zawiesił się podczas używania autoloop i na zmianę z Hot startami, player zapętlił utwór a przyciski przestały reagować, pomogło wyłączenie playera :) (super sposób na wyjście z pętli) więc cóż by tu powiedzieć........ pozostaje się usmiechnąć.

Korzystam z funkcji fast search i po przeskoku np o 1 min utwór startuje tak jak bym powoli reką zwolnił talerz (efekt odwrotny do zrobienia Breaka) ładnie działało to na 1310 więc nadal ten numerek jest moim faworytem)

Więcej już mi się nie chce pisać....