Autor Wątek: NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1320 (Luty 2010)  (Przeczytany 6282 razy)

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
Odp: NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1320 (Luty 2010)
« Odpowiedź #100 dnia: 04 Marzec 2010, 09:53:19 »
Po pierwsze tak jak pisze Kaminsky. Skorzystaj z mp3tag i poświęć mu chwilę zobaczysz jak jest potężnym narzędziem, dodatkowo darmowym:)

Jest jeszcze inne narzędzie tym razem płatne. Ale nie gorsze niż mp3TAg, Tag&Rename ja z niego korzystam. Z tym programem tagowanie setek mp3 jest jeszcze łatwiejsze. Pobierz demówke i zobacz co potrafi :)
A gdy już będziesz miał wszystko otagowane uwierz mi wybieranie mp3 z bazy danych zrobionej DDJMM z klawiatury albo nawet dedykowanym jogiem + 2 stepowe wyszukiwanie jest o świetnym rozwiązaniem i naprawdę szybkim :)
Ale najważniejsza rzecz to otagowane mp3 , a gdy już będziesz to robił warto sprawdzić mp3 czy nie zawierają błędów.
Tagi ja korzystam z  ID3v2.
Kolejna rzecz zwróć uwagę na część album arts i najlepiej wyrzuć to z taga mp3. Może generować dużo błędów pracując na deckach  :(, niestety :(
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Scull

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 04 Marzec 2010, 21:48:36 »
U mnie występuje ten sam problem co u kolegów wyżej. Nie ważne jaki wałek, problem występuje rzadko, ale jest, a być go nie powinno. Sorki za jakość filmiku ale robiony fonem...

MOV00029.3GP

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #102 dnia: 04 Marzec 2010, 21:53:49 »
dokładnie mam ten sam problem...

są jakieś szanse że ten problem zostanie dość szybko rozwiązany?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #103 dnia: 04 Marzec 2010, 22:00:56 »
Wg. informacji na ogólnoświatowym forum DENON już pracuje nad nowym softem poprawiającym w/w problem. Nawet (wyjątkowo) umieścili poprzednią wersję softu v1310 do ściągnięcia, czego wcześniej nie robili.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #104 dnia: 04 Marzec 2010, 22:46:13 »
oby ten nowy soft wyszedł szybko i żeby działał
z drugiej strony to ja sie już tym nie martwie, jak wyjdzie nowy soft który bedzie nadal miał bugi no to kupuje cdj2000 i juz do denona nie wruce po cdplayer ;p

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
  • 2x DN-S3700 + Reloop RMX40 Black Fire
« Odpowiedź #105 dnia: 07 Marzec 2010, 13:13:46 »
Chyba odkryłem kolejny błąd w 1320 a mianowicie jeżeli chcę wyszukać utwory zaczynające się od określonej litery i wcisnę pokrętło żeby wybrać tą literę i wybiorę np. B to wtedy muszę zacząć kręcić tym pokrętłem w stronę wskazówek zegara bo jeżeli zakręce w przeciwną stronę to wyszukiwanie przeskoczy mi na zupełnie inna literę i nawet przekręcenie ponownie do przodu nie wróci na literę którą wybrałem...

Offline Bartolome

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #106 dnia: 07 Marzec 2010, 23:58:23 »
Ja mam je od niecałego tygodnia i już się tyle razy zawiesiły :/
Najgorsze jest jak włączasz Play a Plater przekręci się 2cm i Stop !

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #107 dnia: 08 Marzec 2010, 15:27:53 »
No w końcu. (żeby niebyło że Ceekay ma inne decki :P) i u mnie zagościł w/w problem. Długo musiałem na niego czekać. Problem w tym że błąd powyższy wystąpił tylko i wyłącznie z niżej opisanych przyczyn.
Otóż przez swoje gapiostwo, uszkodziłem jeden z penów., krótko mówiąc wygiąłem go. Ciekawe jest to że działa on poprawnie. Co prawda nie wczytuje w decka piosenek, które mają jednego wykonawcę i są w ilości większej niż 4, MJ, David Guetta i Madonna.
 Ale problem który tu w tym wątku był szeroko opisywany wystąpił w sytuacji gdy przełączyłem deck w tryb CD a potem wróciłem w USB. I dopiero wtedy miało miejsce zatrzymanie decka. Zatrzymywał utwory do pierwszych 6 sekund i to dwa razy.
 Ponieważ na drugim penie mam dokładnie takie same utwory bład powyższy nie wystąpił od momentu, kiedy mam w grane v1320. I na zepsutym penie też go nie było do momentu wygięcia.
A i jeszcze jedno. Tak zamieniłem peny i na drugim decku też wystąpił.
Konkluzja. Prawdopodobnie jest to wina elektryki i przeskokami napięcia na zepsutym penie (coś się wygięło elektryka nie działa tak jak powinna). Czyli jest to wina pena. Powtórzę do momentu kiedy były sprawne wszystko było/jest(w przypadku sprawnego) OK. No cóż trzeba zakupić nowego pena. A ten pójdzie w odstawkę (see you later OCZ RALLY2).

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #108 dnia: 08 Marzec 2010, 16:12:23 »
Powyższa sytuacja jest tak sądzę zdroworozsądkową odpowiedzią na wszystkie Wasze pytanie dlaczego nie zostało to wykryte wcześniej tylko wypuszczone (v1320) i oczywiście zastrzegam że nie każdy tę tezę musi się akceptować. Ale przemyślcie na spokojnie w domu. Wszystkie błędy zgłaszane w tym wątku miały jeden punkt wspólny PORT USB. Bo tak sądzę to on jest źródłem wszystkich problemów. Chłopaki odpowiedzcie sobie na jedno pytanie. Jak fizycznie można przetestować wszystkie dostępne pendrive i dyski podpinane przez łącze USB? Ile firm tyle gratów :). I jeżeli testuje się nowy soft na z góry wybranych pamięciach (przez testerów uznanych za sprawdzone); tego nie wiem na jakich pamięciach to testowali, ale jedno jest pewne, jeżeli wybrali jakieś wypaśne stabilne, bardzo dobrze wykonane pamięci i szybkie. To ni jak nie znajdziesz tego problemu. Teraz pytanie: Gdyby to właśnie ktoś z Was był testerem i miał do dyspozycji wybrany przez siebie sprawdzony pen, to czy zmieniłbyś na drugi na którym wiesz że dobrze nie chodzi z deckiem. Odpowiedź prawdopodobnie brzmiałaby. Nie. Mam jeden dobry i na nim będę grał i testował)
Zauważcie sami mamy watek na tym forum o penach, które współpracują z Deckami :). I po aktualizacji na V1320, pamięci OCZ potwierdziły swoją wysoką jakość wykonania za nie małą cenę :).
Oczywiście nie atakuję Waszych wyborów co do pamięci. Ale twierdzę że chyba coś jednak w tym temacie po trosze musi być na rzeczy.
To samo będzie odnosiło się do dysków zewnętrznych podpiętych przez port USB.
Teoretycznie każdy z wymienionych ma z góry określony standard przesyłania danych USB 2.0 Ale o tyle ile komputer sobie z tym poradzi bo, za każdym razem pendrive wgrywa swoje sterowniki żeby poprawnie działał. O tyle w przypadku S3700 fizyczną nie możliwością jest żeby każdy pendrive wgrał swoje sterowniki do Decka. Bo tylko to zapewnia stabilną pracę.
To samo dotyczy klawiatury i to na własnej skórze przeszedłem z Silvio :) skończyliśmy na porównaniu IBM-skim standardów klawiatury okazało że wszystko jest ok i u mnie i u nich. Ale fakt pozostawał faktem mnie nie działała klawiatura na USB przez przelotkę USB na PS/2 ale gdy podpiąłem klawiaturę na PS/2 problem ze zawieszaniem decka zniknął jak ręka odjął.
Testowałem kilkanaście klawiatur. I tym przypadku też standard danych jest jeden a jednak.
Tak jak pisałem to nie jest usprawiedliwienie tego co zrobiono. To tylko przemyślenia, i być może częściowa odpowiedź na pytanie – Dlaczego?

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Marzec 2010, 16:44:19 »
Cieżko mi sięc czyta twoje przemyślenia mam wrażenie że na siłe starasz się powiedziec że soft jest git tylko połowa użytkowników ma pendrivy które są cienkie i stąd geneza problemu.

Mam 1 pendriva który został zalany i od tego czasu potrafi 1 GB danych zapełniać 3 razy dłuzej niz normalny najwolniejszy pendrive na porcie USB 2.0 i chula mi bez problemu na sofcie 1310, (na 1200 też działało), jak i każdy inny który wkładam. Na soficie 1320, zawiesza się na KAŻDYM włącznie z Dyskiem Usb WD.

Więc sorry ale ten ostatni soft to kicha, i nie jest to winą pendriwów że odtwarzacze same z siebie się zawieszają.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Marzec 2010, 16:56:46 »
Soliss... nie usprawiedliwiam :( proszę przeczytaj koncówkę mojej wypowiedzi.
Tak jak pisałem to nie jest usprawiedliwienie tego co zrobiono. To tylko przemyślenia, i być może częściowa odpowiedź na pytanie – Dlaczego?

i również to

Oczywiście nie atakuję Waszych wyborów co do pamięci.

Offline Bartolome

« Odpowiedź #111 dnia: 08 Marzec 2010, 19:21:19 »
Ja kupiłem dwa DN-S3700 w tamtym tygodniu, do jednego kupiłem pendrive Toshiby 8GB a na drugi używam Ipoda, na tym i na tym wystąpił u mnie ten problem po 2 razy na jednej imprezie. Soft jest niedopracowany i tyle...
Nie można powiedzieć, że na takim pendrive będzie działać więc kupujcie ten a na tym widocznie nie, sprzęt ma działać na co najmniej 80%, bo kupimy sobie te co działają a przyjdzie ktoś ze swoim poprosi żeby coś puścić i co, nie działa :/
Trochę lipa, mam nadzieję, że do miesiąca czasu coś wyjdzie, drugi bug który na pewno też miałem to Auto loopy, jeśli się je używa na zmianę z Hot Startami to sprzęt się zawiesza, muzyka gra ale nie zrobisz nic, zostaje tylko wyłączyć i włączyć :(

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #112 dnia: 09 Marzec 2010, 09:35:53 »
jak sie zawiesza to wgraj stary soft i tyle mi sie jeszcze ani razu maszyny nie zwiesily jade od poczatku na wczesniejszym sofcie i jest gitara no poza vinylem ale da sie to przelknac ;)

Offline Bartolome

« Odpowiedź #113 dnia: 09 Marzec 2010, 16:49:35 »
1310 ?? A co się dzieje z vinylem ??

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #114 dnia: 09 Marzec 2010, 19:15:19 »
że tak napisze staje haha od basu ktory mam pod konsoleta centralnie dwa elektrowojsy

Arturro K.

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 18 Marzec 2010, 16:42:02 »
Kto i gdzie robi ten soft tak z ciekawości ? Za granicą go tam klepią czy oddział w Polsce też jest w stanie coś zdziałać? A może razem metodą współpracy zdalnej?

Za miesiąc będę kupować sprzęt, denon 3700 wygląda po prostu w swojej cenie jak killer wszystkiego włącznie z nowym pajonerem 2000, ale kurde tak ten player zniszczyć problemami z softem :/ chyba się jednak nie zdecyduje bo jak widzę Panowie jak tu się bijecie o to tylko, żeby było można normalnie pograć na tym w klubie to aż się przykro robi.

Rzuć ktoś może pomysł temu oddziałowi denona gdzie robi się software, żeby zrobili darmową rejestrację na jakiejś stronie www - każdy dj może się zapisać podając maila i np. serial numer swojego odtwarzacza a następnie wybiera czy też losuje denon 10iu testerów (ale takich normalnych djów - od grajka, który pyka co tydzień po hardcore'a który leci codziennie - nie programistów na boga :/), robi zjazd wszystkich w jedno miejsce, stawia 20 maszyn i tym dziesięciu za pracę z testowaniem daje jakiś fajny gratis do wyboru - mikser ze średniej półki albo klawiaturę od biedy - ludzie na to pójdą (bo to jak konkurs prawie) i w końcu ktoś przed wypuszczeniem nowego softu to stestuje wszystko jak należy a nie że to klient testuje za własną kasę, nerwy i wizerunek...

Offline lavatekk

« Odpowiedź #116 dnia: 18 Marzec 2010, 17:19:06 »
takich pomysłów, apelów o testy itp. było już wiele...
to jest sprawa Denona, nie potrafią zrobić softu = tracą klientów, jedyny sensowny sposób na poprawe tego stanu rzeczy to nie kupować sprzętu z niedorobinym softem

a co do Denon = CDJ Killer
to przypominam że DN-Hs5500 był na początku zachwalany przez użytkowników jak CDJ-1000 Killer i skończyło się zaprzetaniem produkcji po troche ponad roku :D

poza tym porównując DN-S3700 do CDJ-900 (bo to jest tak na prawdę ta półka) to tak, na papierze DN-S3700 rzeczywiście jest fajny, ale w praktyce, na głupim loopie w CDJach zrobimy dużo więcej niż na tym z DN-S3700 (bo DN-S3700 na aktywnym platterze nie ma zalockowanego loopa), ponownie jest z auto-loopami, w CDJ-900 jest 1 ale o 3 podziałach długości i z 4 przyciskami (w DN-S3700 pod gałą), do tego w DN-S3700 trzeba się wspomagać upierdliwym DDMM, w CDJach jest dużo lepszy RecordBox...

itp. itd.

jednym zdaniem funkcje to jedno a sposób ich używania to drugie...

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #117 dnia: 18 Marzec 2010, 18:40:23 »
3700 jest na prawdę spoko sprzętem ,ma bajerków napchane -mozna z niego wiele wyciągnąć aleeeeeeeeeee
granie na nim przypomina trochę grę w klasy na polu minowym -trzeba non stop uważać .
bo nigdy nic nie wiadomo !!!!
a to jak zapomnimy ze player nie lubi basów i nie wyłączymy obrotów platera -muza stanie
-zaczniemy bawić się loopami -player może od tak sobie olać nasze polecenie opuszczenia loopa .-bedzięmy się bawić loopami i hotstartami na zmianę -player się powiesi, przy zmianach trybu platera player będzie gubił tempo ,losowo będzie odmawiał  pracy z plikami mp3 (raz cacy a innym razem cant acess file ) , bardzo czesto przy przywoływaniu punktów z memo zawiśnie, po pewnym czasie przestaje widzieć wykresy dla zeskanowanych traków (raz widzi raz nie widzi)
CZY CZASEM TEGO NIE ZA DUŻO JAK NA JEDEN MODEL ??? (a to oczywiście nie wszystkie niespodzianki jakie sprawić może ten cdj kiler )

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #118 dnia: 18 Marzec 2010, 19:28:17 »

jednym zdaniem funkcje to jedno a sposób ich używania to drugie...

a ich jakość i stabilność działania to trzecie!

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #119 dnia: 18 Marzec 2010, 19:47:55 »
A czy orientuje się ktoś dokładnie czy można w jakiś sposób otrzymać zwrot kasy? Bo przecież jest prawo że jeżeli produkt na okresie gwarancji nie działa poprawnie to oddajemy go do serwisu który w ciągu 2 tygodni ma usunąć usterkę ale jeżeli ta usterka powtórzy się trzy razy mamy prawo zwrócić towar i zażądać zwrotu pieniędzy. Ale przecież nawet serwis nie jest w stanie usunąć niektórych usterek także oczywiste jest że powinienem otrzymać zwrot kasy czy tak? A może lepiej odwiedzę urząd praw konsumenta i wszystkiego się tam dowiem...

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #120 dnia: 18 Marzec 2010, 19:50:45 »
poruszyłeś dobrą kwestię!!!!
się komuś może ciepło zrobić w majtach !

Offline misiek39

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: 18 Marzec 2010, 20:07:41 »
usterka mechaniczna - jak najbardziej Masz rację, ale nie dotyczy to softu niestety, i jest jeszcze obostrzenie , że trzykrotnej naprawie musi podlegac ta sama uszkodzona część (przerabiałem to niedawno z laptopem)

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #122 dnia: 18 Marzec 2010, 20:23:40 »
mylisz się kolego!!!!!

jeżeli soft jest odpowiedzialny za poprawna pracę samego urządzenia (stanowi jego integralną część -nie posiada zamienników a urządzenie bez softu oferowanego przez producenta nie jest w stanie działać)
Wady softu są równoważne z wadą urządzenia !
Każde urządzenie elektroniczne posiada soft odpowiedzialny za jego pracę -czy to pralka czy telewizor . Nie jest to oprogramowanie użytkowe jak w laptopie a serce danego urządzenia !!!!

Offline misiek39

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 18 Marzec 2010, 21:10:13 »
nie upieram się, ale też nie jestem przekonany o słuszności Twojego twierdzenia, z tym że na pewno Masz rację w tej kwestii , iż soft w odtwarzaczach to serce urządzenia, a skoro Piszesz wcześniej że wad jest sporo  - to tylko reklamować i czekać na efekty, albo zmienić markę :)

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #124 dnia: 10 Kwiecień 2010, 09:26:49 »
Nowy soft już w tym miesiącu (Info z zagranicznego forum)

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Kwiecień 2010, 12:42:11 »
To nieźle, ciekawe co tym razem spieprzą?

Offline ppek

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Kwiecień 2010, 15:50:29 »
To nieźle, ciekawe co tym razem spieprzą?
LOL :D :D :D

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #127 dnia: 11 Kwiecień 2010, 08:01:23 »
To długo się nie na testowali, ja bym tego softu nie wydwał tylko potestował jeszcze 2 miesiące na różnych odtwarzaczach POPRAWIł KOLEJNE BłęDY i wypusicił następna wersje.

Haha tak wogóle to juz bedzie przy wydaniu tego softu rok od premiery deka - ciekawe czy za kolejne kilka miesięcy jak się nie uda naprawić błedów bedziemy mieli kolejną przewałke w stylu kończymy produkcje i wypuszczamy nowy model. Wiedza naszych programistów nie sięga wiedzy partolenia sprzętu projektujących go inżynierów.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #128 dnia: 11 Kwiecień 2010, 10:11:44 »
w stylu kończymy produkcje i wypuszczamy nowy model.

może produkcji to nie zakończą -zechcą po uszczęśliwiać  tym modelem jeszcze troszkę ( są ludzie którym obecna forma działania 3700 wydaje się idealna ) ale zapewne już niebawem problematyka  niedopracowania 3700 stanie się dla Denona marginesem troski bo już niebawem zaprezentowany zostanie model 5700 i nowe pole do popisu dla POPRAWIACZY
(nie jest to pozbawiony faktów domysł -bo już model 5500 zniknął ze wszystkich stron Denona jako aktualny produkt http://www.denondj.com/  -logicznym wydaje się robienie miejscówki następcy.)
Kto zatem będzie się przejmował drugoligowym 3700  jak Ekstraklasa 5700 z LCD 3D i trzema ukrytymi warstwami (bo dwie już były ) nadchodzi...................

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Kwiecień 2010, 17:44:43 »
są ludzie którym obecna forma działania 3700 wydaje się idealna
Do których należała m.in. Twoja osoba zaraz po zakupie. Już nawet nie chce mi się szukać postów, faktem jest jednak, że je chwaliłeś za stabilność, itd., a na koniec skwitowałeś - niech już nic więcej nie poprawiają (to było jakieś pół roku temu).

Seria S, a HS to zupełnie 2 różne linie odtwarzaczy. HS się po prostu nie przyjął z prozaicznego powodu - ludzie widzieli go jako następcę DN-S3500, a nie jako nową linię. Oczekiwali większych możliwości (z zachowaniem obecnych). Czyli chodziło o zachowanie napędu CD. DENON projektując go nie chciał opierać się właśnie na CD, dopiero rynek wymusił taką a nie inną sytuację. Do tego doszła jeszcze początkowa cena....

A o 5700 nic mi nie wiadomo więc odpuść sobie spekulacje...
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #130 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:06:00 »
Należała i należy !!!
wcale nie mam zamiaru wycofywać się ze swoich słów .
Nie chce mi się ich tu wklejać cytować i tp . 

3700 jak zachwycał tak zachwyca -niestety ma pewne walory w sobie które jednym mogą przeszkadzać  -innym nie -i mogą również  zacząć przeszkadzać komuś kto ich  początkowo nie zauważał  (MI )
ot.... im dalej w Las tym więcej drzew.. -z czasem zauważa się coraz więcej i więcej i więcej...

Co do 5700 -mogę się z tobą publicznie tu na forum założyć że jeszcze w tym roku zobaczymy taki model od DENONA -stoi ?
przypominam o dns 1200 też spekulowałem dużo wcześniej od ciebie

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #131 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:20:06 »
Jeśli koniecznie chcesz... Aczkolwiek sądzę, iż DENON wyciągnął pewne wnioski wynikające ze statystyk sprzedaży DN-HS5500 i nie sądzę, żeby powrócił do tego tematu jeszcze w tym roku. Wydaje mi się, że nawet pomijając pewne niedoskonałości, którymi "dysponował" HS to było jeszcze za wcześnie na wprowadzenie modelu tego pokroju. Ludzie spodziewali się czegoś innego. IMO można to przyrównać do wprowadzenia modelu DMP-555 przez Pioneera. Pod pewnymi aspektami wyprzedzał obecne trendy, jednak się nie przyjął z takich samych względów. Jego produkcja została zakończona równie szybko co HS'a, ale sprzedażowo w Polsce to już w ogóle można by rzec, że poniósł największą porażkę w historii sprzętu dla DJ'ów (jeden z dealerów potwierdził, iż DSV w Polsce sprzedało aż 1 szt.(!!!) tego modelu). Jako ciekawostkę podam, iż HS ostatecznie sprzedał się w ilości kilkuset szt.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #132 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:29:56 »
iż HS ostatecznie sprzedał się w ilości kilkuset szt.

Hs 5500 jest specyficznym produktem -idealnym do pewnych zastosowań 
IMPREZY MOBILNE -tu nie pobije go nic -zwłaszcza jeżeli idzie o możliwość gry na jednym urządzeniu w przypadku awari drugiego .
Dla ludzi grających-wesela bankiety-nie ma większego horroru jak awaria deca

5500 -był i do dziś  jest wg mnie najsolidniej zbudowanym (z wykorzystaniem najlepszych materiałów ) produktem DENONA -3700 już taka jakośćią nie grzeszy 

5700-dla denona to sprawa prestiżu -Musi posiąść w stajni sprzęt niwelujący przewagę cdj 2000 nad produktami Denona w postaci Pełnego współdzielenia nośników o kolorowym LCD już nie wspomnę .

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #133 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:40:27 »
HS5500, jak i S3700 był/jest produkowany w tej samej fabryce (więc skąd różnica w jakości?). Przewagą DN-S3700 nad HS'em jest to, iż był on jednym z pierwszych urządzeń (razem z DN-S1200, DN-S700, DN-X1700, DN-X1600 i późniejszymi) zaprojektowany w ścisłej współpracy z DJ'ami, którzy mieli wpływ na ostateczny wygląd i funkcjonalność jeszcze podczas fazy projektowej (co zresztą widać). Wcześniejsze urządzenia (w tym HS), niestety tego nie doświadczyły.

5700-dla denona to sprawa prestiżu -Musi posiąść w stajni sprzęt niwelujący przewagę cdj 2000 nad produktami Denona w postaci Pełnego współdzielenia nośników o kolorowym LCD już nie wspomnę .
Nie sądzę. DENON chciałby o HS'ie jak najszybciej zapomnieć (a szkoda). IMO chcieliby podążyć za ciosem i rozwinąć linię DN-S3*00, tak aby nie tylko dorównać, ale i przegonić Pioneer'a...
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #134 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:44:56 »
HS5500, jak i S3700 był/jest produkowany w tej samej fabryce (więc skąd różnica w jakości?).

MATERIAŁY !!!
3700 jest totalnie plastikowy

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #135 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:52:32 »
A HS to z czego jest? Z kryptonitu?
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #136 dnia: 13 Kwiecień 2010, 20:01:11 »
A HS to z czego jest? Z kryptonitu?

na płycie głównej posiada metalowe elementy !
Plastiki boczne są wyższej jakości -każdy zauważył że gdy podnosi się 3700 za boki chwytając nisko tuż przy dolnej krawędzi obudowy playera-odnosi się wrażenie że coś się zaraz złamie .
Plastiki z których zrobiony jest 3700 są dużo niższej jakości  -MATERIAŁOZNASTWO SIĘ KAMIL Kłania- klasyfikacja jakości materiałów tworzyw sztucznych -i fakt perłowego wykończenia ala metalic w 3700 nic tu nie zmieni -plastiki są twardsze i cieńsze ,jest też ich więcej na obudowie urządzenia niż w modelu 5500 i 3500  - pisać dalej ???

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #137 dnia: 13 Kwiecień 2010, 20:11:15 »
Jak dla mnie jeden i drugi odtwarzacz jest wykonany rewelacyjnie. Być może jest to kwestia indywidualnych odczuć, aczkolwiek nie miałem wrażenia aby cokolwiek miało się zaraz połamać czy pęknąć podczas przenoszenia odtwarzacza. Może to kwestia wytłoczeń (DN-HS5500/DN-S3500 miały specyficzne zagięcia i  przetłoczenia na bokach, które sprawiały wrażenie solidnych, jak i nieco elastycznych).
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #138 dnia: 13 Kwiecień 2010, 20:27:06 »
aczkolwiek nie miałem wrażenia aby cokolwiek miało się zaraz połamać czy pęknąć podczas przenoszenia odtwarzacza. Może to kwestia wytłoczeń (DN-HS5500/DN-S3500 miały specyficzne zagięcia i  przetłoczenia na bokach, które sprawiały wrażenie solidnych, jak i nieco elastycznych).

coś to sprawia ponieważ zarówno ja jak i kilka osób które miały kontakt z moimi 5500 a potem z 3700 -twierdzą dokładnie to samo
5500 sprawia,, wrażenie" znacznie solidniejszego 
Znasz mnie osobiście i wiesz że nie należę do ludzi delikatnych -5500 ,3500 nie zatrzeszczały mi w rękach nigdy -3700 każdorazowo przy ustawianiu go na konsoli .

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #139 dnia: 13 Kwiecień 2010, 20:31:46 »
Może jakoś niefortunnie je ustawiałeś? Swoje sztuki prezentacyjne tacham ze sobą z miejsca na miejsce i nic specjalnego nie zauważyłem. Poza tym nie kończmy jedynie na wykonaniu zewnętrznym. Kwestia montażu, spasowania elementów i awaryjności jest równie istotna.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #140 dnia: 13 Kwiecień 2010, 20:38:04 »
Może jakoś niefortunnie je ustawiałeś?

czy ja wiem czy to specyficzne ustawianie?-może raczej chwyt-mam kawał łapy playery przytrzymuje po obu stronach >P< 
nawet przed chwilą po update softu doświadczyłem tego samego .
Ale nie dramatyzujmy -nie jest to coś tragicznego (np dźwięki jakie wydaje cdj 800 przy identycznym traktowaniu ) jest to po porostu coś co nie działo się z 5500.