Autor Wątek: NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1310 (Nov 2009)  (Przeczytany 2726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1310 (Nov 2009)
« dnia: 29 Listopad 2009, 21:40:36 »
Latest Plug In’s: v1310 (as of November 27, 2009)

• Poprawiono KB Szukania zamrożenie przez D-LINK
  • Poprawiono Błedną nazwę pliku na wyświetlaczu po odwołaniu przez NEXT Search Mode
  • Poprawiono Wave Display ("No Wave data") komunikat na wyświetlaczu w przypadku pilków które Music Manager potrafi wyświetlać
  • Poprawiona CD-R odczytywanie
• Improved KB Searching Freeze via D-LINK     
• Improved Wrong File Name on Display after canceling NEXT Search Mode
• Improved WaveDisplay, (“No wave data”) message with Files that Music Manager can display
• Improved CD-R media readability
Link
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline stylo

• Człowiek DENON
Odp: NEW DN-S3700 SOFTWARE SYS 1310 (Nov 2009)
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudzień 2009, 10:15:46 »
ZAŁADOWAŁ JUŻ TO KTOŚ?????

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudzień 2009, 10:44:16 »
Ja,
KB Freezing, sprawdzę w piątek na imprezie.
« Ostatnia zmiana: 03 Grudzień 2009, 10:56:45 wysłana przez ceekay »

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
  • 2x DN-S3700 + Reloop RMX40 Black Fire
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudzień 2009, 00:33:15 »
A gdzie można pobrać ten nowy soft 1310? PS. Wie ktoś może kiedy wyjdzie jakaś nowa wersja DDJMM bo obecna nie odzwierciedla dokładnie ścieżki. Moim zdaniem przed analizą takiej ścieżki wave DDJMM powinien przepuścić najpierw tracka przez filtr dolnoprzepustowy...

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudzień 2009, 09:58:57 »
Przecież zostawiłem LINK :):)
Pozatym żeby pobrać nowy soft, musisz zarejestrować się na stronie denondj.com, zarejestrować swoje decki.
Przy każdym decku będziesz miał link do softu (w linku jest plik z softem)

który to automatycznie po klinięciu zostanie pobrany przez Twoją przegadarkę. A dalej, to juz będziesz wiedział co robić :)

PS. Uprzedzę Twoje pytanie. Nie został jeszcze naprawiony problem "zatrzymywania odtwarzania muzyki" - o którym to rozmawialiśmy ostatnio. W grudniu ma pojawić się jeszcze jeden soft, w którym podobno ten problem zostanie naprawiony.

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Grudzień 2009, 22:18:06 »
To nie będę narazie wgrywał tego 1310 bo tych rzeczy ktore zostały w nim poprawione akurat ja nie uzywam więc nie wiem czy jest sens... No chyba że coś wizualnie zostało polepszone np oznaczenie końca ścieżki pokazującej miejsce w czasie trwania utworu.. itp

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Grudzień 2009, 17:03:17 »
przykro mi Panowie.. ale soft jest nie dopracowany!!!! KB freezing nie naprawiono, powiem wiecej KB freezing via dlink zawiesza deck w którym jest wpięta klawiatura. Informacja na wyświetlaczu system error platter problem  Power OFF->on.
no cóż soft  kicha :(

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Grudzień 2009, 18:03:34 »
A to dobrze że go nie wgrywałem ale miałem jakieś takie przeczucie że jakiś on niepewny jest... Szkoda tylko że DenonDJ puszcza na rynek takie nie sprawdzone softy.... Ps. Powinien zanim to zrobi dawać taki soft mi i Ceekay-owi do przetestowania he he he ja bym go sprawdził przy 16000 watach czy się talerz nie zawiesza a Ceekay znalazłby resztę błędów....;-)  Pozdrowienia dla ekipy Denona.... Czekamy na kolejne.

Offline lavatekk

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Grudzień 2009, 10:33:24 »
to jest kolejny przykład na to o czym pisze już od półtora roku (odkąd kupiłem DN-HS5500) centrala Denon DJ robi z klientów debili - darmowych betatesterów konsekwentnie wypuszczając niedorobione softy, bo jeżeli zwykły użytkownik wychwytuje błąd który zawiesza decka (!) w ciągu kilku minut (!) to chyba jest coś nie tak, nie wspominając już o tym że wypuszcznie nowych softów do topowego(!) playera co miesiąc przekreśla jego szanse na znalezienie się w raiderach gwiazd...
dodać do tego podobno totalnie spartolony DN-S700 (odsyłam do tematu na forum djshopu - http://forum.djshop.pl/?showtopic=21222) i wychodzi na to że niedługo w sprzęcie 4dj Denon znajdzie się na półce niżej od Numarka i Reelopa... :/

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Grudzień 2009, 15:57:28 »
Popieram..

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Grudzień 2009, 17:35:09 »
i wychodzi na to że niedługo w sprzęcie 4dj Denon znajdzie się na półce niżej od Numarka i Reelopa... :/

jakością wykonania nigdy !!

Szczerze to na prawdę nie wiem co robią w tej firmie tacy ludzie jak Silvio  -jakie mają sukcesy po za działaniem na korzyść konkurencji i odpychaniem od produktów Denona ludzi którzy na serio chcieliby na tym sprzęcie grać i by grali gdyby tylko wysłuchano ich ,przecież niewyssanych z palca, opinii .
-programiści denona-won na studia !!!!
-zatrudnić w końcu ekipę testerów która wie do czego służy produkowany sprzęt sektora DJ
-zaprzestać pogoni za wodotryskami a skupić się nad najważniejszą  cecha profesjonalnego narzędzia do pracy-bezusterkowością i stabilnością !!!!

Osobiście staram się sprzęt Denona promować i propagować ale staje się to coraz trudniejsze -kwestia czasu jak zafundują nam taki soft ze po update sprzęt poleci na śmietnik bo się do niczego nie nada -wszystko przed nami !!!!!

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Grudzień 2009, 18:04:21 »
Ja też staram się ten sprzęt promować i co mi z tego wyszło? Że po półgodzinnej demonstracji nowych denonków 3700 na disco gdzie miałem dość znanych gości DJów (którzy grają na pionkach) kiedy już gały prawie im wychodziły i mało brakowało żeby przesiadli się na takie pod sam koniec musiałem się skusić aby pokazać obracanie talerza............... Zostałem przy konsoli sam a goście poszli ze śmiechem...Komentarz ich był zbędny na temat denonów kiedy muzyka w chwili włączania talerza się zatrzymała... Ale to moja wina bo zapomniałem że niektórych funkcji nie można używać na disco..  -tylko w domu.. To mi się kojarzy z moją pierwszą konsolą sprzed 12 lat Denon DN-2000 która chyba nie miała antyshocka bo od basów też muzyka przerywała....

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Grudzień 2009, 18:52:17 »
Ale to moja wina bo zapomniałem że
OCZYWIŚCIE -i jak napiszesz na forum DENONA gdzie urzęduje Silvio dostaniesz tęgie baty za tą swoją arogancje na to co można a czego nie można !!!

to ktoś mi może powie po kiego komuś ten aktywny plater? czy 3700 to cd player do domowej wieży ???

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Grudzień 2009, 19:39:50 »
A słyszałeś o takim czymś jak scretch???  Oczywiście mogli go zrobić bez aktywnego talerza tak jak inne marki ale skoro zrobili z obracającym się to już musi tak być zresztą tak jest bardziej realistycznie a przecież o to chodziło.

Offline lavatekk

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Grudzień 2009, 20:51:29 »
a słyszałeś o czymś takim jak ironia?

wracając do jakości wykonanie to rzeczywiśc DN-HS5500 czy DN-S3700 to pierwsza liga, ale "chińszczyzna" DN-S700 jest już zastanawiająca, a Numark czy Reelop nie śpią, NS7 od Numarka to w kwesti wykonania prawdziwy kozak, podobnie nowy kontroler reelopa Disc Jockey 2 który teraz testuje również wykonaniem odbiega od dawnej tandety od Reelopa, więc Denon ma się czego bać... :)

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Grudzień 2009, 09:43:11 »
• Improved Wrong File Name on Display after canceling NEXT Search Mode
• Improved WaveDisplay, (“No wave data”) message with Files that Music Manager can display

Nawet nie wiem czy to co za chwilę na pisze nie będzie dolaniem oliwy do ognia.
Ale pierwsza z wskazanych przeze mnie też nie działa( rzekomo poprawionych ) i są już posty potwierdzające to… pewnie i u mnie też nie działa :)
Ale ponieważ nie wyszukuję mp3 po katalogach wystarczy mi (artist, title, album, genre, BPM, playlist) więc nie zwróciłem na to uwagi.
Powiem że co drugiego błędu, jego opis poważnie wprowadza w błąd.
Zresztą poczytajcie sobie moje wypociny na drugim forum :)

Popieram Was bo macie słuszność w tym co piszecie i jakie macie wrażenia w tym temacie! Odnoszę wrażenie że dla Denon DJ  te ostatnie lata z jednej strony może i są pomysłowe – bo taki jest stan rzeczy i nie możemy tym Panowie zapomnieć – ale wykonanie końcowe … no właśnie……. ALE!

Nie możemy zapomnieć również o tym jak wiele pomysłów od Denona do dziś gości w konsolach wielu firm.

Nie odnieście mylnego że ich bronię. Bo tak samo jak Wy wiem że grubo polegli na HS5500 (ale cały świat był zachwycony pomysłem odtwarzacza – przypomnijcie sobie jak Wy reagowaliście – CDJ Killer:):)). I obecna sytuacja z S3700 (biorąc pod uwagą przyszłą sprzedaż tego modelu) naprawdę zaczyna nie wyglądać za wesoło mając na uwadze jak długo sprzęt jest na rynku i jakie już są wrażenie i odczucia z nim związane – a wrażeń tyle co pozytywnych jest negatywnych w tym ten jeden błąd nagłego zatrzymania. I naprawdę nie pomoże w sprzedaży temu modelowi obniżka ceny tak jak ma to miejsce w Polsce (ale to pewnie z uwagi na kurs dolara), czy tak jak ma miejsce w stanach gdzie jest zwrot 100$ przy każdym kupionym modelu.
A ponieważ w głowach DJ jeszcze siedzi temat modelu HS5500 nie dziwię że ledwo zagojone rany powoli znowu zostają rozdrapane.
Oj bardzo bym chciał żeby więcej z nas DJ były w grupie DENON DJ. Jednak nawet jak do mnie znajomi podchodzą i tak jak w przypadku Kobiala naprawdę są bardzo pozytywnie zaskoczeni wyglądem S3700 i jego możliwościami. To jednak są przeze mnie od razu uprzedzaniu. Bo mówię od razu szczerze i bez ściemy co jeszcze nie działa, i co działa wadliwie! I potem patrzą na mnie zdziwieni (z miną w stylu Jak ty możesz na tym grać!).

Offline Leon

• Użytkownik
  • **
  • DENON DJ
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Grudzień 2009, 11:53:19 »
Witam.Jestem tutaj pierwszy raz gdyz niedawno sie zarejestrowalem.Moze przejde od razu do sedna sprawy.Otoz wgralem ostatnio nowego softa SYS 1310 do DN-S3700.I teraz w czym jest problem a raczej przynajmniej ja go mam.Przerobilem sobie utwory mp3 w programie winLame na 320kbps przepuscilem to przez DDMM i nagralem sobie plytke.Wlozylem ja do decka i po jakims czasie zaczelo przerywac,wyjolem plyte i wlozylem spowrotem i bylo ok.Pozniej wlozylem ja do drugiego decka i jest to samo czyli przerywa.Jesli moglbym kogos z was prosic o jakas rade lub pomoc to bede wdzieczny.Aha czy trzymanie tempa i analiza utworu jest tylko i wylacznie z USB czy rowniez z plyty CD ktora jest nagrana w mp3.Bo ta plyte co nagralem to utwory przepuscilem przez DDMM i nie trzyma tempa jak i nie wyswietla sciezki utworu czyli tej analizy a z USB wszystko jest ok.Z gory dziekuje.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Grudzień 2009, 12:04:00 »
Czy dzieje się to tylko w lokalu, gdzie występuje duże ciśnienie akustyczne? Jeśli tak - wyłącz kręcący się platter. Błąd jest znany i jeszcze w grudniu ma wyjść firmaware poprawiający ten błąd.

Jeżeli dzieje się to też przy wyłączonym platerze na obu odtwarzaczach - najprawdopodobniej wina leży w nagraniu materiału. Może to być kwestia słabej jakości płyt bądź też samej nagrywarki (dotyczy to 90% nagrywarek montowanych w laptopach i wielu innych marek stacjonarnych, np. LG, które materiał audio nagrywają fatalnie).

Więcej informacji na temat nagrywania płyt i nagrywarek poczytaj w dziale DN-S1200 - toczyła się tam zamgorzała dyskusja nt. płyt i nagrywarek.

Co do trzymania tempa - dosyć dziwne zachowanie i nie wiem co mogłoby mieć na to wpływ. Nie sądzę, że samo nagranie na CD.

Jeśli chodzi o odwzorowanie graficzne topologii ścieżki - dostępne jest tylko na USB (po wcześniejszym przeskanowaniu DDMM). W przypadku materiału zawartego na CD, niestety nie ma takiej możliwości.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Grudzień 2009, 12:05:35 »
Wlozylem ja do decka i po jakims czasie zaczelo przerywac,wyjolem plyte i wlozylem spowrotem i bylo ok.Pozniej wlozylem ja do drugiego decka i jest to samo czyli przerywa.
Włożyłeś ją do decka i puściłeś Play i przerywało - czy dobrze zrozumiałem? :)
W jakim trybie było odtwarzanie utworu Single Play (Play Locked), Continuos Play?
Czy grałeś w trybie Vinyl Mode czy Bend Mode?
Jaką masz płytkę(marka, rodzaj)? w V1310 ponoć poprawiono CD-R Readability.
Z jaką prędkością nagrałeś płytkę?
Aha czy trzymanie tempa i analiza utworu jest tylko i wylacznie z USB czy rowniez z plyty CD ktora jest nagrana w mp3.Bo ta plyte co nagralem to utwory przepuscilem przez DDMM i nie trzyma tempa jak i nie wyswietla sciezki utworu czyli tej analizy a z USB wszystko jest ok.Z gory dziekuje.
Osobiście niekorzystam z nagranych mp3 na płytkach CD, ale ....
...nagrane utwory na USB, S3700 czytają ścieżkę utworu (Waveform display - na wyświetlaczu ikonka WFM) i trzymają tempo BPM Locked. Oczywiście WFM i BPM przepuszczone przez DDJMM 1.3.3.

Offline Leon

• Użytkownik
  • **
  • DENON DJ
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Grudzień 2009, 12:20:36 »
Plytke nagralem z predkoscia 10x i jest to TDK ta najwyzszej niby jakosci.A przerywalo mi muzyke jak wcisnolem normalnie play i grala muza a po chwili zaczelo przerywac.Gralem w single player.

Offline Leon

• Użytkownik
  • **
  • DENON DJ
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Grudzień 2009, 12:22:22 »
Ceekay ja mysle ze moze bym wgral tego softa sys 1300 co o tym sadzisz?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Grudzień 2009, 12:28:53 »
TDK'i wychodzą z różnych fabryk i w związku z tym ich jakość była skrajnie różna. Poczytaj dział DN-S1200, tam konkretnie masz 2 takie tematy nt. płyt. Nie ma sensu, żeby pisać kilka razy od początku to samo, tym bardziej, że była tam ta kwestia poruszona bardzo szczegółowo.

Gralem w single player.
Single player to rodzaj odtwarzacza, a nie tryb. Z dostępnych trybów są: Classic Vinyl (z kręcącym się talerzem) oraz Band-Search Mode (z talerzem pasywnym).
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Grudzień 2009, 12:54:53 »
Ceekay ja mysle ze moze bym wgral tego softa sys 1300 co o tym sadzisz?

zostaw 1310 :) Pomimo tego że raczej nie naprawiono tego co napisali ( bo już są kolejne zgłoszenia nie tylko u mnie (KB Freezing via D-LINK, ale również coś takiego obejrzyjcie sobie :))
To niezepsuto nic z wcześniejszych wersji softu. Bo decki działają tak jak działały z softem 1300 :)
PS. Polecam przerzuć się na USB poczytaj tu, po pierwsze stabilniejsze w działaniu, po drugie więcej zmieścisz muzy, po trzecie weźmiesz wszędzie ze sobą i zajmują mniej miejsca niz płyta CD :) (np w kieszeni)

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Grudzień 2009, 14:12:49 »
99,99% osób kupujących dns 3700 kupuje je właśnie by grać z mediów usb

A tu proszę znalazł się jeden inny co woli  wypalać płyty !
Z tego co przynajmniej mi wiadomo to ani dns 3700 ani dns 1200 nigdy nie miały jakiś akcji z matriałem tłoczonym -zatem logiczne wydaje się i sensowniejsze -odtwarzanie w nich płyt kupionych  a materiały nabyte w formie mp3  ładować na hdd czy pendrive -na pewno przyjemniejsze ,szybsze itd 

jeżeli zaś opisywane akcje się powtórzą z materiałem tłoczonym i na płytach nie posiadających widocznych uszkodzeń ---to chyba jasne co??? GWARANCJA I SERWIS

o cdr i problemach jakie niosą na forach dj są nasmarowane całe tomy treści

alexparty

• Gość
s 37000
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Grudzień 2009, 22:13:28 »
Witam, zakupilem te cacka po namowie kolegi, jeszcze nie uzywalem tych maszynek w praktyce. Zawsze bylem fanem pioneera. Tylko mam maly problemik bo nie mam do niego polskich instrukcji. Powieccie koledzy, czy zobilem dobry zakup?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Grudzień 2009, 22:18:44 »
Czy odtwarzacz był zakupiony w sieci polskiego dystrybutora Horn Distribution S.A.? Jeśli tak - powinieneś ją otrzymać. W takim razie gnęb kolegę o instrukcję. Jeśli to prywatny import - to niestety przykro mi.

Powieccie koledzy, czy zobilem dobry zakup?
Na to pytanie musisz już sam sobie odpowiedzieć - dla wielu jest to jeden z najlepszych odtwarzaczy na rynku, ale każdy ma inne potrzeby, a nie istnieje tzw. rozwiązanie idealne.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline stylo

• Człowiek DENON
Odp: s 37000
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Grudzień 2009, 11:08:49 »
Zawsze bylem fanem pioneera.
Jak zdecydowana większość z nas -Witaj po ciemnej stronie MOCY

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Styczeń 2010, 09:50:06 »
Niedawno zakupiłem DN-S 3700 i oczywiście wgrałem do niego nowy soft v1310 i zauważyłem 2 błędy, nie wiem czy występowały one na poprzednich wersjach ale na tej są i mi osobiście przeszkadzają a mianowicie :

- tależ traci stałe obroty (przy pitchu w ustawieniu na 0 kropeczka środkowa przemieszcza się jak pozostałe) - pomaga zmiana w presetach prędkości tależa na np z 45 na 33 i pozostawienie w takim ustawieniu lub ponowny powrót do 45 i zapisanie ustawień) Więc wygląda mi to na problem z softem

- Jak przechodzę z trybu aktywnego talerza w tryb bend to track na ułamek sekundy przyśpiesza, słychac to szczególnie na wysokich dźwiękach jak nie kamufluje tego bit z utworu. Psuje to seta jak często przełącza się między trybami.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Styczeń 2010, 10:43:46 »
Ad.1 i Ad.2
Nie zauważyłem u siebie tego - ale sprawdzę wieczorem.

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Styczeń 2010, 11:07:07 »
A propo punktu 2 to nie jest jakiś skok szybkości powodujący mega przyśpieszenie ale jak się w to wsłuchasz, to nie sposób tego nie zauważyć. Złychać to zdecydoeanie jak w utworze nie ma juz beatu tylko dzwięk na wyższych częstotliwościach (np pisk w starszych housowych produkcjach) Gdzieś na forum czytałem że w innym modelu również występował podobny problem

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Styczeń 2010, 11:22:58 »
- tależ traci stałe obroty (przy pitchu w ustawieniu na 0 kropeczka środkowa przemieszcza się jak pozostałe) - pomaga zmiana w presetach prędkości tależa na np z 45 na 33 i pozostawienie w takim ustawieniu lub ponowny powrót do 45 i zapisanie ustawień) Więc wygląda mi to na problem z softem
ale tak na gorąco.
Po pierwsze deck w standardowych ustawieniach przy zakupie ma przypisaną prędkość 33. I powiem Ci szczerze, ja nie zauważyłem żeby przy pitchu 0 – „tależ traci stałe obroty i kropeczka środkowa kręciła się jak pozostałe” grając w trybie VINYL MODE.
 I być może to co widzisz to złudzenie optyczne :) , ale spoko tak jak powiedziałem sprawdzę wieczorem na pitchu w przedziale 6/10/16/100%. I upewnię się czy w moich tak się dzieje.

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Styczeń 2010, 13:34:10 »
Ja ustawiłem 45 bo tak lepiej mi sie skreczuje. Problem pojawia się nieraz po włączeniu a nieraz po kilku godzinach działania, wygląda to tak jak by złapał zupełnie inna prędkość i tak sie już kręci.

Po zmianie  w presetach na 33 i ponownie na 45 wszystko wraca do normy (chciałbym żeby było to tylko złudzenie :) ).
Efekt taki dzieje się nieraz po zabawie efektami talerza np reverse

Nie każdy może zwrócił na to uwagę, ale z racji że dopiero co go kupiłem to sprawdzam wszystkie funkcje

Mi raczej wyglada to na soft który źle zarządza sterowaniem talerza, moze ten nowy soft cuś zepsuł ... nie mam pojecia dlaczego ale cos jest nie tak.

Bardziej martwi mnie to delikatne przyśpieszenie utworu przy wyłączaniu talerza, można nauczyć się z tym jakoś żyć ale nie powinno być takiego efektu.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Styczeń 2010, 22:24:48 »

sprawdziłem.Na moich deckach nie występuje ten problem. jest wszystko OK. sprawdzałem pitch O +3,5 i -3,5 jest wszystko w porządku. na 45 rpm i 33 rpm. :)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Styczeń 2010, 01:32:39 »
Wrzuć ponownie najnowszy soft i przywróć odtwarzacz do ustawień fabrycznych (Init.). Jest wysoce prawdopodobne, że może pomóc.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #34 dnia: 31 Styczeń 2010, 21:27:11 »
Ale te denony to śmieszne sprzęty żeby takie problemy były z urządzeniem za tyle pieniędzy... A swoją drogą to już koniec stycznia a nowego softu jak nie było tak nie ma! Kupiłbym Pionieera to nie czekałbym aż ukaże się jakiś głupi soft może po roku a może nie. Bo tam działa wszystko od początku tak jak powinno! Kończe z tą marką! Narazie   Ps. Mam 2xDNs3700 do sprzedania....

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Styczeń 2010, 21:33:28 »
Kończe z marką denon żeby ktoś źle nie zrozumiał ostatniej mojej wypowiedzi... a denon nigdy nie będzie mógł się równać z Pioneerem bo to całkiem inne półki...

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: 01 Luty 2010, 18:57:28 »
najlepiej zejsc z ceny kolejne 300 zl na sztuce i niech sie sprzedaje albo zrobic super zestaw promocyjny z mixerem.Bo przeciez na nich nie gra sie w klubie ale co z tego skoro one potrafia zawiesic sie przy kolumnach domowych...mam nadzieje ze poprawki nie zajma dwoch lat tak jak w przypadku 5500

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #37 dnia: 01 Luty 2010, 23:33:49 »
Teraz kosztuje 2889 zł ciekawe do ilu spadnie ...
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: 02 Luty 2010, 21:51:51 »
Ja kopiłem osiem miesięcy temu dwie sztuki każda po 3950zł czyli straciłem na nich ponad 30% w ciągu 8 miesięcy. Pioneer traci tyle na wartości przez 8 lat!