Witamy nowego użytkownika :)
Co do zastosowania karty z S-3700 to jest kilka kombinacji, które mogą okazać się przydatne.
Nie interesuje mnie jaką masz wersję czy jest legalna itd. to nie ma dla mnie znaczenia.
VirtualDJ ma podobnie jak Serato zaimplementowaną funkcję sterowania jednym kontrolerem dwóch wirtualnych decków (pisze o tym Dawid).
Działanie jest oparte na zwykłym sterowaniu jak klawiaturą, gdzie klawiszem TAB możesz zmieniać aktywny deck (programując wcześniej komendę MIDI nie musisz nawet mieć klawiatury, ale to zależy już od Ciebie :)
Co do kontroli miksera w programie, to odpuścił bym. Nawet najtańszy mikser lepiej się spisze niż program :)
Teraz kombinacje co do Mastera i odsłuchu...
Polecam mikser i kartę dźwiękową minimum 4 kanałową (przód: lewy, prawy, tył: lewy, prawy dla przyp.).
Wyjścia przód masz jako Deck 1, wyjścia tył pracują jako Deck 2, S-3700 służy za kontrolę, a mikser do miksu.
Jest również inna opcja, która się sprawdzała u mnie, ale....
Nie mam możliwości sprawdzić czy sygnał karty z S-3700 może zostać dzielony na 2x Mono.
Zasada działania była by następująca: Lewy kanał wyjścia z S-3700 działa w Mono jako Deck 1, prawy kanał z S-3700 także w Mono jest pod Deck 2.
Jest potrzeba zastosowania odpowiedniego rozdzielacza by sygnał mono z kanału lewego znalazł się na dwóch kanałach pierwszego wejścia miksera, podobnie trzeba to wykonać dla prawego kanału wyjscia S-3700.
Wiem, zawile opisane, je pisz na Priv to odpowiem :)
Do Dawida:Dawid masz na prawdę gdzieś słowa administracji na temat formatowania Twoich postów !
Wiedz, że na prawdę źle się to czyta, na wstępie tak "świecący" tekst odpycha większość użytkowników od czytania.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany Twoją odpowiedzią, to jestem przekonany że ją przeczyta.
Odsyłam Cię
tutaj przypomnij sobie o czym była mowa.