Autor Wątek: DN-S3700 - POLSKA VIDEO PREZENTACJA  (Przeczytany 2784 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DENON DJ

• Horn Team
  • Zaawansowany użytkownik
DN-S3700 - POLSKA VIDEO PREZENTACJA
« dnia: 09 Maj 2009, 01:41:55 »
Nasza pierwsza oficjalna video prezentacja:

DENON DN-S3700 - Odtwarzacz Multimedialny / Kontroler MIDI

Jesteśmy otwarci na sugestie dotyczące tematu kolejnych filmów...

Offline pedroboks

• Moderator Globalny
Odp: DN-S3700 - POLSKA VIDEO PREZENTACJA
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maj 2009, 05:25:27 »
fajne :)
Allen & Heath 4D + HD25 - 1 II

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Maj 2009, 11:47:18 »
Kurcze zapomniałem zapytać jak był pokaz w Krakowie czy funkcja "next track" działa pomiędzy CD a USB ??
ogólnie pokaz bardzo fajny ale ja bym jeszcze coś dodał :P
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maj 2009, 16:06:27 »
Bardzo się cieszę, że powstała takowa prezentacja, tym bardziej, iż stworzył ją sam Marcin. O ile większość funkcji była mi znana z poprzednich modeli, o tyle dowiedziałem sięczegoś nowego na temat sekcji Auto Loop.

Dzięki wielkie. Link do prezentacji umieściłem również na głównej.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline DENON DJ

• Horn Team
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Maj 2009, 16:24:33 »
Dzięki!

Offline DawidWarsaw

• YouTube - DawidWarsaw's Channel
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Maj 2009, 17:58:19 »
Nie używałem DN-S3700, ale wyglada mi na kichę... Choćby fakt, że rysowanie struktury utworu na wyświetlaczu nie odbywa się poprzez analizę utworu na odtwarzaczu, lecz trzeba najpierw przeanalizować utwór specjalnym oprogramowainem na kompie... Dobrze mówię? A dla CD rysowanie struktury utworu jest niedostępne prawda?

Poza tym mały wyświetlacz...

Autolicznik tempa może się okazać zawodny... A to ma znaczenie choćby dla autopętli...

Ciekawe jak zachowują się przyciski - czy to plastikowe, czy gumowe... I jak niezawodne są...

Ale dla skreczerów może i dobry ten DN-S3700...

A co do kupowania w firmie Horn, to też nie będę ukrywał, że moim zdaniem się u nich nie opłaca kupować, bo dużą marżę mają...

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Maj 2009, 18:19:45 »
Nie grałeś to skąd masz zdanie jaki jest feeling tego playera? Wypowiadasz się, a nie sprawdziłeś, nie dotknąłeś i nie przetestowałeś maszyny.
Widmo utworu na wyświetlaczu jak dla mnie jest na plus, bo nie męczy CD analiza tracku jak u konkurencji. Druga sprawa wypalane kazo-wo i emulo-wo CD-ry odpadają w obróbce tą maszyną ;D

Skąd wiesz jaką mają marżę? Przecież nie pracujesz w Hornie.
Może byłeś na "przyuczeniu do zawodu" u nich ;)
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline DawidWarsaw

• YouTube - DawidWarsaw's Channel
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Maj 2009, 18:37:03 »
Może i racja - nie wiem jaką mają marżę, ale...
POWINIENEM POWIEDZIEĆ INACZEJ:

W Hornie jest drogo jak cholera. Jak dla mnie to korzystniej jest kupić sprowadzonego z USA...

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Maj 2009, 19:03:11 »
W Hornie jest drogo jak cholera. Jak dla mnie to korzystniej jest kupić sprowadzonego z USA...
Świetnie. Rozumiem, że oprócz kursu dolara, brałeś również warunki ekonomiczne danego państwa (VAT, którego niema w USA, nie wspominając już o akcyzie).

A tak przy okazji - porównywałeś ceny w samej Europie (np UK, Irlandia, DE) gdzie ceny byłyby bardziej proporcjonalne, mimo różnych stawek podatku VAT (w wielu państwach UE VAT wynosi 19%, nie 22%).

Więc zadam Ci pytanie na jakiej podstawie twierdzisz, że "korzystniej jest kupić sprowadzonego z USA..."? Nie bierzemy pod uwagę przemytu.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Maj 2009, 22:42:41 »
Ponieważ prezentacja ładuje się z przerwami, to mam pytanko w jaki sposób zapisać ją na kompa?

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Maj 2009, 00:25:06 »
No udało się obejrzeć. W słabszej jakości ładuje się bez zatrzymania. Prezentacja bardzo fajna. Zawsze popieram tego typu inicjatywy. Ktos się napracował i trzeba to docenić. A tak na marginesie, czy mógłbym poprosić od DENONA jeden egzemplarz DN-X1700 do testów :-))))))) hehe. Ciekawe, czy dostanę :-)

Mays

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Maj 2009, 04:41:55 »
Fajny stojak na 1200. Gdzie to mozna by kupic ?? :)

Offline pedroboks

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Maj 2009, 05:25:58 »
Nie używałem DN-S3700, ale wyglada mi na kichę

Nie grałeś to skąd masz zdanie jaki jest feeling tego playera? Wypowiadasz się, a nie sprawdziłeś, nie dotknąłeś i nie przetestowałeś maszyny

Racja...

BRACIE davidwarsaw... moze nie wyciągaj pochopnych wniosków z obrazków i filmów
Allen & Heath 4D + HD25 - 1 II

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Maj 2009, 09:29:44 »
Oglądnąłem prezentację, jestem pod prądem pozytywnego wrażenia :)
Swego czasu kilka miesięcy temu nagrywałem warsztaty z HS5500 prowadzone w Krakowie przez p. Marcina (wypadało bym to wrzucił w końcu na forum ;)

Teraz widzę, że bez zbędnego i żmudnego szukania informacji można się wszystkiego dowiedzieć oglądając tylko film :)
Osobiście dla mnie jest to wielki plus, zdarzają się zakupy na ślepo (tak komponowałem zestaw) i późniejsze niezadowolenie z produktu.
Ale mając taką prezentację każdy chętny rozważy kilkakrotnie zakup tego turntablistycznego kombajnu muzycznego :)

Polecam i na przyszłość proszę o podobne prezentacje :)
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline SlaveNoise

• DENON
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Maj 2009, 09:34:32 »
Chyba wszystko zostalo juz napisane,good job w HD ;)  Na plycie vinylowej odbija sie kamerka:P
2xDN-S3500 + RMX-40DSP + DN-HP1000

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Maj 2009, 10:58:43 »
film jest fajny-bardzo dobrze że powstał i powinien przerodzić sie w cykl filmów -wiem że Marcin ma sporo na głowie i zostanie gwiazdą Youtuba raczej nie jest jego marzeniem lecz takie filmy obalaja wiele mitów .
co do 3700 -David zapewniam cię że jest on lepszy filingowo i użytkowo od 5500 ,działa również bardziej stabilnie i przewidywawczo-odchudzenie z drugiej warstwy i olanie  ideii modułowej bydowy , oraz porzucenie niesprawdzającego się stosowania usb hub-dało rewelacyjne wyniki
Dns 3700 naprawdę śmiga-sprzet warty poznania i postawienia w setupie przez najbardziej wymagających dj.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Maj 2009, 15:25:21 »
Ponieważ prezentacja ładuje się z przerwami, to mam pytanko w jaki sposób zapisać ją na kompa?

Możesz użyć np. jakiejś wtyczki do Firefoxa, albo Internet Download Manager'a (niestety płątny, ale 2 tyg użytkowania masz free), wtedy przy każdym filmie masz wygodny przycisk do natychmiastowego ściągania:

Sklep.DenonDJ.pl

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Maj 2009, 21:18:33 »
Dzięki za info. A co z tym stojakiem na DN-S1200, gdzie można go kupić, bo w necie nie mogę namierzyć. Wie ktoś może?
Nie wiem jak Wy, ale ja wszystkie płytki przerzuciłem na pamięć USB i CD już nie używam. Jest tylko jeden problem, że po kilku godzinach stania za konsolą szyja boli mnie niesamowicie, od tego ciągłego nachylania nad wyświetlaczem, dlatego stojaczek by się przydał :-)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Maj 2009, 21:21:15 »
ZOMO.de. Horn jest ich dystrybutorem, więc z pewnością mają takie na stanie. Pytaj o dostępność w sklepach handlujących DENON'em.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Zadra

• Only easy day was yesterday
  • Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Maj 2009, 12:19:00 »
taki uchwyt jest faktycznie sporym udogodnieniem, raz że sprzęt nie zajmuje miejsca na stole i dwa że jest ustawiony w bardzo wygodny sposób

listę dilerów masz tu: http://www.firma.horn.pl/203.htm

wybierz na mapce region i z listy zakładkę "sprzęt dla profesjonalistów"

Mays

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Maj 2009, 16:58:33 »
Ja mialem tak zbudowana konsolete w klubie ze odtwarzacze lerzaly kilka cm nad mixerem i wiem jak i o ile wygodniej sie gra majac takie cos. Ja wtedy mialem dwie cdj 500. Ciekaw jestem czy 3700 dalo by sie ustawic tak jak te 1200 :P On ma w sumie taki ksztalt i taka budowe ze nie powinno byc problemu a cdeki na takim stojaku to naprawde dobra sprawa.

W polsce nie bede tego szukal bo pewnie zaplacil byml sporo za wysylke itd. Znalazlem to na stronce takiej ogolno europejskiej i chcieli za to okolo 130€  Wiec chyba sie skusze :)

Coz nie wiem co dalej napisac :/ w sumie i tak juz na temat tego cdeka i stojakow wiele juz napisalismy :)

Pozdrawiam

Offline Zadra

• Only easy day was yesterday
  • Horn Team
  • Człowiek DENON
  • Mr.Z
    • Nan Bei Shen Long
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Maj 2009, 17:48:58 »
wszystko zależy od tego jaka jest płyta - na jaki model odtwarzacza ma pasować- tu masz przykład czarnego stojaka dla DN-S3500 (http://zomo.de/500/equip/stands/d3500.jpg), myślę że to kwestia krótkiego czasu aby pojawił się dedykowany uchwyt dla S3700

-pod stojakiem kładziemy mixer lub inny odtwarzacz i gwarantujemy sobie tym więcej miejsca oraz zwiększoną funkcjonalność. więcej sprzętu na mniejszej powierzchni- regulowana jest wysokość uchwytu oraz jego kątowe ustawienie, więc można dopasować sprzęt do swoich upodobań.

przykład zastosowania na naszym stoisku podczas majówki LFX-  (na dole) 2 gramofony ZOMO DP5000USB / DN-X1500 + (standy ZOMO) 2 x DN-HS5500

Mays

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Maj 2009, 19:43:18 »
ile takie cos u was kosztuje na dwa 1200 i ile byscie wzieli za poczte do united kingdom jesli wogoole ??