Po pierwsze nie rozumiem co jest lepszego z grania na laptopie a grania z normalnych penów...
dla mnie olbrzymim plusem jest pojemność i logistyka. W przypadku pendrivów mam tylko 32GB a granie z laptopa daje mi opcje np 500GB. Ponieważ nie ma w S3700 opcji współdzielenie jednego pendriva na dwa decki. Muszę mieć dwa. Gdybym potrzebował (a potrzebuje mieć dostęp do wielu utworów), to musiałbym na każdą imprezę brac dwa dyski USB (peny to za mało) + dwa dodatkowe źródła zasilania do dysków :) (co daje kolejne kable do podpinania za każdym razem i wypinania później)
A tak w laptopie mam wszystko.
Przejdźmy teraz do softu na lapku. W przypadku RPM i 3700 tak naprawdę na imprezki mógłbym spokojnie brać jeden deck i mixer. Dlaczego, ponieważ z jednego decka mogę obsłużyć (3 Playery z RPM) każdy, oczywiście na innym kanale w mixerze. to kolejny plus grania z lapka
Po drugie czy Hybrid Mode, jest coś jest wart bez interfejsu Serato.
Hybrid Mode nabiera olbrzymiej wartości gdy masz jeszcze mikser X1600 albo X1700. Dlaczego? ponieważ nie musisz już mieć żadnego interfejsu Audio (typu Maya USB, czy AUDIO 4/8DJ) żeby grać np z Virtuala lub Traktora lub Mixvibesa - jako DVS.
Timecody masz w decku co więcej dodatkowo masz obsługę MIDI a przez oba mixery lata DVS.
To nie tylko słynny "jeden kabelek mniej" to również więcej pieniędzy w kieszeni :)
Podsumowując - tylko ci co grali na DVS docenią Hybrid Mode.
A napiszcie mi czy jest jakaś przewaga grania na lapku z innymi programami, czy dają jakieś nowe możliwości miksowania czy też tylko że nie trzeba penów, płyt i ładnie wygląda.....
Miksowanie z lapka to trochę lenistwo :P ano dlatego że masz Sync i sprawę synchronizacji beat-u masz załatwioną. Ale masz naprawdę więcej możliwości stworzenia ciekawego miksu. Ponieważ:
- możesz zaznaczyć (punkty Cue) do 99 w RPM w utworze. W przypadku granie z pena na S3700 tylko 5 punktów.
- możesz zaznaczyć Loopy (patrz wyżej) w przypadku S3700 tylko 4 loopy
- możesz naraz miksować z 4 źródeł dźwięku a jakie to daje opcje... tylko sobie wyobraź.
- oczywiście ważnym aspektem jest szybkość wyszukiwania utworów, kolejny plus dla laptopa :)