Autor Wątek: Denon 3700 + Traktor Dj Pro  (Przeczytany 2831 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lalas13

• Użytkownik
  • **
Denon 3700 + Traktor Dj Pro
« dnia: 06 Maj 2010, 14:39:55 »
Witam wszystkich.MAm pytanko,mianowicie zakupilem niedawno 2 x denon 3700 i chciałbym je podlaczyc do komputera aby grac z Traktor Pro.Czy jest to mozliwe jesli tak to co potrzebuje i jak mam to zrobic.Z gory dziekuje.

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
Odp: Denon 3700 + Traktor Dj Pro
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2010, 15:06:46 »
instrukcja się kłania

Offline lalas13

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maj 2010, 15:19:39 »
Tak,tylko jest problem ze instrukcje mam po angielsku.

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Maj 2010, 22:03:10 »
Mineło już sporo czasu, dzisiaj pobrałem ponownie traktora pro demo na maka i nadal nie widzę dns3700 podczas gdy cdj900/2000 (które pzeciez wyszły prawie rok po dns3700) już są na liście

Pytałem już raz tu na forum i konkretnej odpowiedzi nie dostałem...
Jak to jest że cdj są a tego denona nadal nie ma? jak widzimy nawet dnhs5500 nie ma...
To w takim razie traktor wspiera te denony czy nie?

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwiec 2010, 04:43:59 »
No i kolejny miesiąc i nadal nic nie wiem...

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwiec 2010, 12:51:58 »
Hmm, teraz piłeczka z mapowaniem i autoryzacją leży po stronie Native Instruments, to oni muszą to wrzucić do engine-a Traktora. :)
Hoogs wiele osob na to czeka :)

Chodza ploty że Denon szukuje coś dużego dla użytkowników S3700. Może to własnie będzie autoryzacja Native Instruments (Traktor) :) w połowie lipca będzie wiadomo :)
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwiec 2010, 21:18:44 »
To jest śmieszne poprostu
Niech sobie szykują mnie to już nie obchodzi i tak przez pół roku będą bugi...

CDJ-2000/900 są prawie o rok młodsze i co? i mają już dawno to... o czym to świadczy?

niech chociaż zrobią coś z tym ddjmm bo to jest tragedia...

Offline lalas13

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lipiec 2010, 01:05:57 »
Mamy juz koniec lipca i denon nic nie wypuscil do dns3700.Mam juz tego dosc i chce sie pozbyc tego szajsu.Pozdro

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lipiec 2010, 01:22:11 »
heheh no i kolejny miesiąć (spójrz na datę moic postów w tym temacie)
kabart już sie z tej firmy robi niestety...
wykańczają sami siebie a pionek im w tym pomaga swoimi licznymi premierami a do tego niskimi (jak na pionka) cenami ;p
mnie to nie rusza bo nie gram z traktora i wgl przez midi ale gdybym grał to już bym dawno ich nie miał ;p

a poza tematem, wie ktoś może ile sztuk dnx1700 sie sprzedało od momentu premiery djm2000? xD

Offline lavatekk

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Lipiec 2010, 16:29:00 »
ja w ogóle się zastanawiam czy X-1700 poszło w Polsce chociaż więcej niż 10 sztuk, w tej samej cenie były przecież kombajny XONE 4D... dla mnie to X-1700 to kolejna gigantyczna (po DN-HS5500 bez CD w standardzie) koncepcyjna porażka Denona (drogi audiofilski mikser), czyli tworzenie produktów dla targetu którego nie ma...

dla przykładu w ostatnim EiM znajdziemy artykuł o klubie w którym zainwestowano gigantyczne pieniądze żeby wszystko grało pięknie a na DJce... w towarzystwie kilku CDJ-1000mk3 i DVJ-1000 na djce stały... A&H 92 i DJM800

co do DJM-2000 to pierwsza Polska dostawa (15 sztuk) poszła cała w Preorderach, w tej chwili zdobycie DJM-2000 (półtora miesiąca po premierze) graniczy z cudem, następna dostawa do Polski pod koniec września (!), ale na bieżąco śledzę sytuację i mikserów brakuje na całym świecie (USA, Kanada, Niemcy), CDJ-2000 również nie ma dostępnych "od ręki"

Offline lalas13

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Wrzesień 2010, 02:05:49 »
DJbooth.net - 2010 DJ Expo - Denon DN-S3700 Hybrid DVS with Traktor Confirmed!
::) ::) ::)

Offline hoogs

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Listopad 2010, 00:26:09 »
To co? Jest już obsługa dns3700 w traktor pro for mac, czy nadal zero?

Offline wizjon

• Użytkownik
  • **
  • Miksuję rzeczywistość na dwa adaptery
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Styczeń 2011, 12:10:15 »
Pod winde znajdziesz ale pod maca nie ma, ja się przerzuciłem na laptopie z maca na winde coby miec mapy. Samemu zrobić to nie taka prosta sprawa, żeby to działało jak należy
Tylko incognito zmienia tożsamość

Bolą mnie nogi od wolejów trafiających w ryj przeciwnika

Offline Noise Project

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Sierpień 2011, 00:44:45 »
Zmapowanie playera pod siebie jest o wiele prostsze niż się wydaje, wystarczy CHCIEĆ i nie polegać na gotowcach.
Ja mapowałem miksery i kontrolery od zera zawsze, bo wtedy mogę wykorzystać ich potencjał na 100%.

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Sierpień 2011, 13:11:09 »
ja mam inny problem posiadam mapper " DNS3700_traktor_tsi " ale nie moge go wrzucic poniewaz zdjalem traktor 2 i w preferences w instrukcji obslugi po lewej str sa podkategorie np audio setup , output routing w ktore mozna wejsc glebiej czyli wiecie np w audio setup w instrukcji sa podkategorie np output routing, input routing, tracks ja nie mam ich w programie i wielu innych co uniemozliwia mi dodanie mappera dlaczego tak sie dzieje? macie bo nie wiem jak dodac fote wiec na serwer dam u mnie wyglada to tak :
 http://www55.zippyshare.com/v/46410645/file.html

a w intrukcji sa z boku plusy ktore umozliwiaja wejscia glebie i dodania wszystkich potrzebnych opcji aby denony dzialaly oto screen intrukcji :

http://www6.zippyshare.com/v/56928723/file.html

sami widzicie plusiki do otwierania podkategorii pomozcie jak mozecie bo chcialbym wyprobowac rowniez opcje midi :( dajcie znac jak bedziecie wiedzieli tylko nie wiem czy ma znaczenie jak traktora 2 odpalam to jest napis Traktor Sratch Pro moze dlatego ze nie dj tylko scratch? jesli macie jakas wersje w ktorej sa te plusiki dajcie posiadam windowsa 7 64 bit ale 32 dzialaja wzialem zgodnosc z xxp i tez nie ma ich moje gg 7433603 a co do virtualdj 6.02 zeby zdjac mapper do dns trzeba miec orginalny program? nie mozna np na demo wersje?bo wola po zalogowaniu podanie serialu od virtuala w celu potwierdzenia orginalnosci :(

Offline Noise Project

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Sierpień 2011, 19:45:38 »
Nie wiem czy widzisz, ale na obu screenach masz to samo, tylko, że na pierwszym jest to bez plusików, ale jakby na stałe rozłożone w podkategoriach,a midi konfigurujesz w zakładce midi controll chyba 3 od dołu.

A traktor 2 to zabytek, teraz jest Traktor PRO 2 albo Traktor Scratch pro 2. A traktor DJ studio już dawno umarł tak jak traktor 2 i traktor dj 2 i inne jego wczesne wersje.

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Sierpień 2011, 22:27:38 »
wiem ze midi sie konfiguruje w midi setup ale zauwaz ze nie ma tego tam gdzie twierdzisz ze jest 3 od dolu 3 od dolu jest ale w instrukcji a 1 screen czyli to wszystko rozlozone to program ktory mam na kompie przyjrzyj sie dokladnie w instrukcji jest np tracking czy cos takiego w programie nie tak samo z midi setup w intrukcji jest w programie nie

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Sierpień 2011, 22:33:11 »
przypatrz sie te z plusikami to instrukcja w pdfie a te bez plusikow to odpalony program jedz z gory na dol na obu screenach i porownaj sobie ile opcji nie ma w programie - gdyby byly toraczej bym nie pisal na forum i gitary nikomu nie zawracal

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Sierpień 2011, 22:34:12 »
chyba ze znasz jakis inny program ktory zadziala podobnie jak to w trybie midi czy hybrid obojetnie - jesli tak to podaj mapper llink i co z czym bo ja nie wiem co jest

Offline Noise Project

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Sierpień 2011, 23:18:09 »
Sam gram z traktora scratch pro 2 w trybie midi i DVS, wszystko mi śmiga i nawet ani razu nie patrzyłem do tej instrukcji. jedynie mapowanie diodek podpatrzyłem jak idą komendy, ale całość mam pod siebie.

Opisz dokładnie czego nie możesz zrobić w traktorze to postaram się zrobić tutorial.

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Sierpień 2011, 23:24:09 »
mozesz podac gg??bedzie latwiej

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Sierpień 2011, 23:29:55 »
zaraz opisane screeny wstawie zeby ci pokazac

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Sierpień 2011, 23:41:59 »
Patrz uwaznie teraz screen numer 1 to screen odpalonego mojego traktora scratch pro na kompie i preferences screen 2 jest screenem instrukcji pdf jak skonfigurowac wszystko, i zrozum patrzac w instrukcje jak mam skonfigurowac opcje HOTKEY & MIDI SETUP jak w screenie 1 czyli programie nie ma jej wogole o to mi chodzi rozumiesz? nie ma w preferences traktora takiej opcji lub innej zwiazanej z midi to jak mapper wrzucic skoro nie ma opcji midi ktora jest do tego potrzebna - mam tylko midi clock ale tam nic nie ma jak wejdziesz tylko jakies ms sa do ustawienia nic poza

screen 1 preferences mojego traktora pro scratch

http://www64.zippyshare.com/v/95802050/file.html

screen 2 czyli instrukcji pdf

http://www63.zippyshare.com/v/4845825/file.html

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Sierpień 2011, 00:13:12 »
Siemenszk , to nie jest takie trudne :):)
Już Ci odpowiadam tylko na słuchaweczki wrzucę mix Solissa... o już mam ... no dobra jedziemy :)

Odpowiedz mi na kilka pytań:
1) Czy chcesz grać w trybie MIDI (wiąże się to z brakiem aktywnego platera)?
2) Czy chcesz grać w Hybrid MIDI (aktywny plater + Midi)
3) Jaki masz mikser?

Ustawienia dla Hybrid MIDI:
1) najważniejsze ściągnij mapy z traktorbible (link), niejakiego mclub7 są świetne :)

2) W Presetach Denona ustaw Midi chanel 1 dla obudwu decków, 2 kHz - timecode :)

Teraz Traktor
Audio Setup -> Audio Device - Denon DJ Asio Driver
Output Routing -> Mixing Mode -->Internal

Input Routing -> Output Deck A -> Przypisz Kanaly Denona (pierwszego)
                       -> Output Deck B -> Przypisz Kanaly Denona (drugiego)
Przez mikser musisz puścic sygnał timecodowy z decków, ale to chyba wiesz jak podpiąć (choć nie wiem jaki masz mikser- odpowiedź zmodyfikuje jak poznam mikser :))
Timecode Setup - Sprawdź sygnał puszczony z decków - jeżeli wszystko będzie OK - masz idealne koło :)
Przechodzisz do Controler Manager ( ja usunałem wszystko z  Device :))
Kilkasz na Add -> Import -> wczytujesz pierwszą mape od mclub7 w In-Port Wybierasz decka który się podświetlił w Out-Port wybierasz decka który się podświetlił
Kilkasz na Add -> Import -> wczytujesz drugą mapę od mclub7 i analogicznie jak wyżej przypisujesz In-Port i Out-Port dla drugie decka :)

I to wszystko :)

Dawaj więcej info to się pomoże :)
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpień 2011, 00:22:33 wysłana przez ceekay »

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Sierpień 2011, 01:13:01 »
mikser mam reloop rmx 40 dsp on nie posiada midi wiec nie wiem czy  mozna tak zrobic aby ikser byl aktywny - no najlepiej hybrid mode + midi

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Sierpień 2011, 02:27:18 »
Abyś mógł skorzystać z dobrodziejstw Hybrid Midi (S3700) w TSP 2 musisz jeszcze dokupić Interfejs AUDIO DJ/cyferka do wybory :D

Nie mam pewności, bo nie próbowałem czy mapy mclub7 działają na zwykłym, myślę że działają, z jednym bardzo ważnym aspektem, nie będziesz miał aktywnego platera w S3700 :(

Tak czy siak spróbuj decki podpiąć w sposób, który Ci podałem wcześniej.
Decki muszą być w zwykłym Trybie MIDI.

Offline Noise Project

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Sierpień 2011, 08:28:03 »
Nie mając karty dźwiekowej, która sygnał z denonów przerobi na cfrowy po USB nie pograsz z time codem ani z hybrid midi mode. Te screeny są zrozumiałe, ale twojego tłumaczenia nie zaczaiłem :/

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Sierpień 2011, 10:39:54 »
chyba jestem zbyt tepy zeby to zrobic nie wiem co z tym sygnalem timecodowym eh chyba sobie daruje :( :( :(

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Sierpień 2011, 18:11:35 »
jak zrobic zeby chociaz ta sciezka wavefroom byla?z tego co czytalem to tylko na mp3 jest i trzeba Denon Dj Music Manager jakos ja przeskanowac ale jak przed nagraniem czy jak?

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Sierpień 2011, 21:08:45 »
Sekundka... Czy chodzi Ci o waveform jak grasz z TSP na wyświetlaczu Denona?
Czy chodzi o waveform jak grasz tylko z S3700??
Jeżeli chodzi o to pierwsze.. to softwarowo waveforma na wyświetlaczu nie będziesz miał.
Jeżeli chodzi o drugie - to waveforma bedziesz miał tylko w przypadku gdy będziesz grał z mp3 przeskanowanych przez DDJMM, ale to już kolejny wątek :) Poczytaj, poszperaj na forum : mamy taką "magiczną" opcję "szukaj"

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Sierpień 2011, 23:41:54 »
kurde meczy mnie ta opcja midi a np w virtualdj nie mozna mappera pobrac jakos poza rejstracja na str?bo dosc ze sie zarejestrujesz to wola najpierw kod ktory potwierdza legalnosc programu i dopiero mozna pbrac ;( zobacz tutaj

http://forum.denondj.pl/dn-s3700/problem-!!!-pomocy-denon-dn-s3700-vdj-6-02/

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Sierpień 2011, 23:47:36 »
powiedz mi jeszcze dlaczego mi takie cos wywala przewaznie przy kazdym skanowaniu jakies utwory odrzuca

http://www50.zippyshare.com/v/63653772/file.html

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Sierpień 2011, 03:07:52 »
Ale masz napisany powód dlaczego ci odrzuca.
np.
sampling rate .... tzn że mp3 nie ma sampling rate 44000 khz
...the file is not stereo .. to chyba się samo tłumaczy :):)
a zero frame found.... tzn że jest problem z kodowaniem mp3 :)

I znowu zaproszę Cię do skorzystania opcji "szukaj" na forum :)
Poszukaj, poczytaj na forum już było kilkakrotnie. Jaki są wymogi dotyczące mp3 dla DDJMM i tym samym całej gamy hardware Denona.

Np. będziesz musiał ściagnąć kilka programów na początek. A potem poświęcić mnóstwo czasu na przygotowywanie mp3. (ale skórka wartka wyprawki :)) Mnie, obróbka średnio ok 100 nowych utworów miesięcznie, zajmuje 5 -10 minut.

1. mp3 Validator - naprawi Ci mp3.
2. mp3 check - przeskanuje wszystkie mp3 i pokaże Ci jakie są parametry poszczególnych mp3, np. przy pomocy tego programu wyszukasz w bardzo szybki sposób wszystkie mp3 które są VBR. VBR nie jest lubiany przez Denony :) - ma to swoje plusy i minusy. Denon lubi tylko CBR :)
3. Mp3tag - świetny program do tagowania (bezpłatny) lub płatny Tag&Rename rewelacyjny sposób do szybkiego tagowania :)
4. Anti Twin - program wyszukuje zdublowane pliki.

A propo wpisu o MIDI. Jest jest to fajna opcja, ale trzeba jej poświęcić przynajmniej na początek trochę czasu na zrozumienie zasad działania m.in mapowanie. Potem już jest lajcik :)
Najlepiej zrobić własne mapy, tak już pisano wcześniej. VDJ ma świetnie rozbudowany mapper i jest o wiele łatwiejszy, od tego w TS i TSP.

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Sierpień 2011, 09:35:06 »
sorki ze tu pisze ale w innych nikt nie odpisuje mi czyli ten mp valid.... naprawi mp3 ze nie bedzie tych bledow co umiescilem na screennie wyzej?bo tylko o to mi chodzi

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Sierpień 2011, 12:04:58 »
mp3 validator naprawi m.in zero frame, i strukturę wewnątrz pliku mp3. Jeżeli chodzi o sampling będziesz musiał przerobić mp3 innym programem do kodowania mp3 z kodekiem np Lame jest darmowy.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Sierpień 2011, 01:05:00 »
siemenszk: przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale czy brałeś pod uwagę fakt, iż w poscie z 17 sierpnia, w którym przedstawiałeś screeny z Traktora, to tak naprawdę dotyczyły one dwóch zupełnie innych i do tego odległych wersji? Pierwszy screen dotyczył Trakora PRO 2, natomiast kolejny z instrukcji dotyczył Traktor Studio 3, które nieszczególnie są ze sobą kompatybilne? Poza tym skąd pobrałeś ową instrukcję, skoro w momencie wydania kontrolerów DENON'a owy Traktor Studio 3 był już dobrze przestarzały?

DENON jeśli już wydawał jakieś instrukcje to pod aktualne wersje oprogramowania, na co Traktor Studio 3 się z pewnością się nie załapało.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline siemenszk

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Sierpień 2011, 14:51:49 »
kurde nie wiem bo dopiero od 2 tyg jestem posiadaczem owych cd kow i chcialem wyprobowac wszystko gram juz od 6 lat i nigdy nie mialem przyjemnosci testowania midi wiec jestem ciemny w temacie probowalem cos zdzialac ale nie poszlo :(

Offline nowosad

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Październik 2011, 16:20:27 »
Witam,
wiem, ze ten temat byl juz poruszany na forum ale jest on niedokladny i odnosi sie do Traktora Pro 1...

otóż posiadam 2x DN-S3700 i DN-X1100 + MacBook

Czy jest ktoś w stanie opisać od początku (ustawienia denonów) do końca (ustawienia traktora) jak skonfigurować 3700-ki w trybie MIDI ?

Tyle co mi się udało to ustawienie tylko jednego decku przy czym jesli raz cos nacisne od razu nic nie dziala...

POMOCY !!!
Jestem z Lublina więc mogę nawet kogoś zaprosić zeby mi pomógł ... :)

Offline nowosad

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Październik 2011, 20:24:37 »
udało mi się ale podczas grania muzyka zaczyna pierdzieć i nie jest to wina głośników ani miksera.
Co zrobić ?

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Październik 2011, 00:59:21 »
zwiększ latencje

Offline nowosad

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Październik 2011, 11:22:22 »
mam 512 to na ile zwiększyć ?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Październik 2011, 20:15:53 »
512ms?

A czy masz zaktualizowany system? Jeśli masz XP to dodatek Service Pack 3 jest wręcz wymagany do poprawnego działania.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline nowosad

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Październik 2011, 21:39:05 »
posiadam mac os x lion

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Październik 2011, 09:35:25 »
ja Ci powiem tak - ja gram na 1ms. Nie wiem co jest u CIebie nie tak.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Październik 2011, 10:58:32 »
Spróbuj jeszcze na wszelki wypadek wrzucić najnowszy firmware i przeprowadzić Preset Init. z poziomu odtwarzacza.
Sklep.DenonDJ.pl