Autor Wątek: 3700 a wymagania pracy do jakiej został stworzony  (Przeczytany 3085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stylo

• Człowiek DENON
3700 a wymagania pracy do jakiej został stworzony
« dnia: 06 Październik 2009, 01:40:36 »
czyli co można jeszcze w nim poprawić ?????
proszę wszystkich użytkowników i posiadaczy o wpisywanie w tym wątku wszelkich uwag które mogą zostać wprowadzone programowo -

osobiście jestem zachwycony tym co 3700 reprezentuje z softem 1300
ale mam kilka pomysłów i uwag
1-stworzenie softu wspierającego ,dedykowanego dla 3700 (lub nakładki na istniejący DMM  )dając możliwość edycji i zapisywania pętli, cue na komputerze
2-wprowadzenie dodatkowej możliwości skracania pętli poprzez przyciśnięcie pokrętła do jej regulacji -(przy tym bardzo się upieram ponieważ regulacja kręceniem lewo prawo jest trudno wyczuwalna  a dodanie reakcji na wciśnięcie to banał i już mamy wspaniały dotykowy beatcuter
3-poprawienie pewnej denonowej gafy -otóż przy przełączeniu zegara w tryb odliczania czasu pozostałego do końca utworu ,graficzny wskaźnik odtwarzania nie zmienia kierunku i maszeruje dalej wydłużając się  od strony lewej do prawej zamiast skracać się tak jak zmniejsza sie czas pozostały !!!!.Wszystko jest nawet do przebaczenia gdy marsz ten odbywa się ponad wykresem vawefrom wtedy bez problemu kątem oka kojarzymy ile nam traka zostało -gorzej gdy gramy z cd i wykresu nie ma ! wtedy paseczek ten w obecnej formie jest bezużyteczny ponieważ nie jest nawet zaznaczony koniec jego marszu (czyli punkt po osiągnięciu którego trak po prostu się skończy -upsssssss) drobiazg a jednak komuś to umknęło że ta kreseczka powinna się odwracać lub mieć bodaj pokazany punkt końcowy .
3- no i oczywiście jeżeli to jest sprawa wyłącznie softu to troszeczkę ograniczyć bym prosił senność 3700 na ruch potencjometrem pitch wykonany w chwile po dokręcaniu w trybie bend lub po użyciu guziczków +/-

to co wpisałem to nie wady ale rady użytkownika sprzętu dla producenta dzięki którym grono nabywców na pewno wzrośnie bo sprzęt będzie bardziej przyjazny i praktyczny

tyle odemnie może jeszcze ktoś dołoży coś od siebie ???
potem postaramy się dotrzeć z proposami gdzie trzeba

zachęcam warto
Stylo

Offline lavatekk

• Zaawansowany użytkownik
Odp: 3700 a wymagania pracy do jakiej został stworzony
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Październik 2009, 01:47:51 »
3 to nie jest sprawa Softu niestety... więc tego nie poprawią

ja bym w presetach chciał opcję żeby były możliwość ustawienia loopów na "twardo" tzn. żeby nie było wyjścia po ruchu jogiem, dzięki czemu możliwe byłoby skreczowanie loopa bez wychodzenia z niego

z echo-loopa zrobić rolla (ponownie opcja w presetach), czyli wciskam i mam od razu loopa, teraz jest tak (zresztą jak we wszystkich wcześniejszych Denonach), że jak ustawimy echoloop na maksa (czyli robi loopa), wyjdziemy i wejdziemy to wskaźnik jest w innej pozycji... nie wiem skad takie ograniczenie

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Październik 2009, 01:58:00 »
ale które 3 ??
to pierwsze czy to drugie(4)
tyle że edycja posta mi zgasła nim załapałem

Offline lavatekk

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Październik 2009, 02:02:55 »
no ta senność 3700 po ruchu pitchorem :]

to jest to co się ciągnie od lat, czyli że nie można pitchować i jogowac jednocześnie, bo to jest jakiś głeboki problem technologiczny, gdzieś kiedyś na forum Denona Silvio pisał że te 2 rzeczy są realizowane przez jedną komendę i dlatego to nie działa, to jest tylko w Denonach z aktywnym talerzem, bo w D1000 można to spokojnie robić naraz (nie wiem jak w D1200),

ale mam rade dla chłopaków z Denona, niech sięgną po radę do Numarka, bo w Numarkach CDX, HDX można bez problemu pitchować i jogować jak się chce:D

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Październik 2009, 02:08:58 »
widzisz cenna uwaga-bo jednak jakoś się da

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Październik 2009, 13:19:55 »
1-stworzenie softu wspierającego ,dedykowanego dla 3700 (lub nakładki na istniejący DMM  )dając możliwość edycji i zapisywania pętli, cue na komputerze
Popieram pomysł. Z resztą na innym forum tez ludziska o tym wspominają i mają podobne odczucia. Tyle że, z tym Rekordboxem wyglada to w nastepująco:
Program kosztuje ok. 200 funciaków lub jak kto woli 300 dolków, i teraz jeżeli jest dodawany do do CDJ 2000 i 900 to możemy sobie obliczyć cenę tych odtwarzaczy :)
Stanowisko Denona (przynajmniej to reprezentowane na forum denondjforums i silnie bronione) jest takie ze DDJMM jest aplikacją tylko do tworzenia bazy mp3 do odtwarzania m.in. słynnych playlist xD
Choć finalnie osoby kupującej CDJ2000 mają super programik, który znacznie ułatwia życie DJ.
Ale powtórzę JESTEM za tym żeby przystosować DDJMM do 3700, wtedy użytkowanie byłoby jeszcze przyjaźniejsze. I na pewno dla świeżo kupujących takie udogodnienie miałoby wpływ na zakup 3700
2-wprowadzenie dodatkowej możliwości skracania pętli poprzez przyciśnięcie pokrętła do jej regulacji -(przy tym bardzo się upieram ponieważ regulacja kręceniem lewo prawo jest trudno wyczuwalna  a dodanie reakcji na wciśnięcie to banał i już mamy wspaniały dotykowy beatcuter
Moja subiektywna opinia. Jest taka że autoloop na softcie 1300 jest świetny i nie potrzeba więcej, powiem szczerze kiedy pierwszy raz o tym wspomniałeś zaczałem się zastanawiać i ostro katowałem 3700 właśnie pod tym kątem i twierdzę że obecny beatcutter jest bardziej intuicyjny niż gdyby trzeba było przyciskać jeszcze pokrętło do zatwierdzenia. Obecnie stan nazwałbym to „feel-ingowy”. Natomiast proponowane rozwiązanie jest bezpieczniejsze od obecnego tylko w sytuacji gdy DJ już jest po „niejednym piwku :):)”.

3-poprawienie pewnej denonowej gafy -otóż przy przełączeniu zegara w tryb odliczania czasu pozostałego do końca utworu ,graficzny wskaźnik odtwarzania nie zmienia kierunku i maszeruje dalej wydłużając się  od strony lewej do prawej zamiast skracać się tak jak zmniejsza sie czas pozostały !!!!.Wszystko jest nawet do przebaczenia gdy marsz ten odbywa się ponad wykresem vawefrom wtedy bez problemu kątem oka kojarzymy ile nam traka zostało -gorzej gdy gramy z cd i wykresu nie ma ! wtedy paseczek ten w obecnej formie jest bezużyteczny ponieważ nie jest nawet zaznaczony koniec jego marszu (czyli punkt po osiągnięciu którego trak po prostu się skończy -upsssssss) drobiazg a jednak komuś to umknęło że ta kreseczka powinna się odwracać lub mieć bodaj pokazany punkt końcowy .
Zgoda, ten pomysł uważam mógłby być najszybciej wprowadzony :) (przynajmniej teoretycznie)
Moja propozycja
Jest taka żeby softowo spowodować żeby Waveform który się tworzy w DDJMM był bardziej „rozciągniety”, przez co bardziej dokładny w określeniu sytuacji w tracku. Coś ale cdj1000, waveform z CD, można go rozciągnąć. To zdecydowanie ułatwia granie. Obecny Waveform niezbyt dokladnie pokazuje sytuacje w utworze, ale fajnie że jest :):)
DN 3700-1700-3700 , Denon HP1000, RPM, Win7x64SP1

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Październik 2009, 15:49:35 »
nie chodzi o przyciskanie celem zatwierdzania tylko o dodatkową opcje skracania pętli przez przyciśnięcie  pokrętła  służącego do jej regulacji !!!

co łatwiej robić w rytm muzyki ?
kręcić gałką czy klepać przycisk????

oczywiście klepać jest to tak naturalne jak praca palcem na klawiszu cue !!!!
Uwierz mi bawiłem się sporo beatcuter w pionku i naprawdę takie skracanie pętli działa lepiej i wygodniej

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Październik 2009, 17:09:21 »
stylo ... kwestia gustu. mnie przekręcenie bardziej pasuje :)
Jeżeli mówisz o tym beatcuterze który byl w 800. to on mi zdecydowanie nie pasował zwłaszcze że jak pamietam tam dla każdej połówki był przypisany odrębny przycisk fajne dla jednych "fajne" dla mnie i innych "nie fajne"
dla mnie łatwiej kręcić gałką i tak jak jest to obecnie,
oczywiście klepać jest to tak naturalne jak praca palcem na klawiszu cue !!!!
i tak w chwili obecnej jest sporo przyciskania (hoty, efekty, brake i dumpy loopy po drugiej stronie, więc jak się kreci loopem to jakaś inna czynność jest :D)
widzisz sam piszesz o klepaniu, trochę potwierdzając moje zdanie :)

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Październik 2009, 18:52:31 »
mówię o tym z cdj 200  i o 4 bitLoop/loop cuter z cdj 2000 

zatem może zdradź mi jaki masz patent na trafienie w bit z przekręcaniem pokrętła??? (dać się da ale jak?? )
po za tym prostota?
po mojemu by skrócić pętle wystarczy raz dowolnie przycisnąć i tyle by skrócić ją obecnie trzeba złapać precyzyjnie pokrętło i delikatnie pyknąć o jeden ząbek
co jest łatwiejsze ?
wziąć coś do ręki i tym kręcić czy tylko tego dotknąć?
zakładam się z tobą o twoje x1700 że u mnie w klubie przy 4kw na basie w skuteczności 138 db za chu... nie wyczujesz jednego pyknięcia
Twoja wygoda nie ma nic do rzeczy -praktyczność łatwość ,intuicyjność temu służy mój pomysł i dziwnym trafem auto loop to nie nowość ale nowość to sposób jego edycji w wykonaniu Denona -i jak zwykle mało udany

bo nie mogę sobie tego wyobrazić 

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Październik 2009, 18:54:13 »

widzisz sam piszesz o klepaniu, trochę potwierdzając moje zdanie :)
Niczego nie potwierdzam !!
to właśnie przez takich wolnomyślicieli jak ty denon ciągle zasysa !!!

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Październik 2009, 19:17:28 »

dla mnie łatwiej kręcić gałką i tak jak jest to obecnie,

proszę przestań albo sie zbadaj i nie uszczęśliwiaj wszystkich na siłę to oczym mówie to opcja z której nie musisz korzystać jeśli nie chcesz

i tak w chwili obecnej jest sporo przyciskania (hoty, efekty, brake i dumpy loopy po drugiej stronie, więc jak się kreci loopem to jakaś inna czynność jest :D)

wiesz co? mam spory problem z rozstrzygnięciem czy jesteś głupi czy po prostu pijany że pierdzielisz takie bzdury
sporo przyciskania -,pokręcić dla odmiany" -kuźwa korbę se kup

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Październik 2009, 21:17:06 »

wiesz co? mam spory problem z rozstrzygnięciem czy jesteś głupi czy po prostu pijany że pierdzielisz takie bzdury
stary przesadziłeś i to ostro ze swoją wypowiedzią!!!!!!!!!!! Ale wiem że administracja tego forum nie zareaguje. Pokazałeś jaki jesteś zakompleksiony! (nie dziwie się dlaczego na innym forum masz bana!!!!!!!!!) nie potrafisz prowadzić konstruktywnej rozmowy, jesteś chyba kiepsko wykształconym kolesiem. zmień sobie pampersy!!!!!!!

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Październik 2009, 21:22:46 »
w internecie nikt nie jest anonimowy (jeśli wiesz co to znaczy). Jeszcze raz napiszesz takie teksty a zostaną wyciągnięte konsekwencje natury prawnej wobec twoich sformułowań. To tyle.

Offline lisciu

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Październik 2009, 21:46:40 »
konsekwencje natury prawnej.......hahahahha no stylo nagrabiles sobie .pozdrawiam

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Październik 2009, 22:03:48 »
hahahaha

ceekay- czekay czekaj
piszesz rzeczy które po prostu w głowie się nie mieszczą i jeszcze huczysz ?

nim wyciągniesz jakieś konsekwencje -podaj mi sposób na trafianie w bita kręcąc pokrętełkiem  ok??? 
bo na razie to wszyscy wyciągają wnioski że bredzisz z lekka 

a co do anonimowości masz rację -ty tez nie jesteś anonimowy i nie strasz bo się zesr.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Październik 2009, 22:12:22 »
a wracając do tematu DMM i tego że recordbox za darmo nie jest
ok- niech denon zrobi i nawet sprzeda taki program chętnie kupię(i nie tylko ja) -nie chcę za darmo (sprzętu też za darmo nie dostałem )

Offline pedroboks

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Październik 2009, 23:00:18 »

Stylo nie pisz komuś ze jest głupi albo pijany - przesadzasz kolego.
Na żółtym forum dostałes bana na czarnym tez dostałes chyba bana, na "winylowi" forumowicze nawet małą ankiete zrobili delikatnie sugerując ze troche mają Ciebie dosyć ---> byc moze twój jezyk powoduje to ze na kilku forach stało sie to co sie stało
Rozmawiaj z ludzmi kulturalnym jezykiem, byc moze ty masz racje byc moze ceekay ma racje - nie interesuje to mnie - nawet jeśli ktos racji nie ma to nie powód zeby obrażac kogos tekstami głupi, pijany.
Prosba do uzytkowników tego forum - rozmawiajcie ze sobą jak dorosli kulturalni ludzie - to forum nie zostało stworzone po to zeby obrażac siebie nawzajem.
Ceekay... tez staraj sie byc dorosłym :)
« Ostatnia zmiana: 06 Październik 2009, 23:05:20 wysłana przez pedroboks »
Allen & Heath 4D + HD25 - 1 II

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Październik 2009, 23:22:29 »
zakładając ten temat prosiłem o pomysły i uwagi nie o dyskusje nad tym co się komu w czyjś pomysłach podoba a co nie 
Ceekay najwidoczniej tego nie przeczytał i zaczął dyskusje której po prostu tu nie potrzeba i nie ona miała byc celem tego tematu 
Co do tych banów -doskonale wiesz jak było na żółtym,na czarnym i doskonale wiesz jak się skończyła ankieta na winylowych
więc o co ci chodzi???

no a napisać czy powiedzieć -zastanawiam się - lub dokładnie to co ja napisałem ,mam spory problem z rozstrzygnięciem czy jest głupi czy pijany"- nie jest równoznaczne z określeniem kogoś mianem głupi lub pijany  -jeżeli masz na ten temat inne zdanie bacznie zacznij studiować język polski HANS
Bo na pewno nikogo nie obraziłem -a dostałem zaraz od mało wykształconych i pampersiarzy mimo że ktoś sam nie wykazał się poprawnym rozumieniem tekstu i najnormalniej go źle interpretował (ty też nie wniknąłeś w to rozumienie na zbyt głęboko)

Offline pedroboks

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Październik 2009, 23:55:52 »
zacznij studiować język polski HANS

Jeśli chodzi Ci o pisownie to raczej Ty masz problem a nie ja... czytac potrafie wiec daruj sobie teksty o studiowaniu. Poza tym nie musze czytac wszystkiego zeby zobaczyć słowa głupi i pijany - i własnie zwróciłem Ci uwage zebys nie pisał w ten sposób i tyle.

mam spory problem z rozstrzygnięciem czy jest głupi czy pijany
To jest Twój problem i powinieneś zachowac to dla siebie.

Co do tych banów -doskonale wiesz jak było na żółtym,na czarnym i doskonale wiesz jak się skończyła ankieta na winylowych
więc o co ci chodzi???

Chodzi o to ze zabraknie for w necie dla Ciebie :)
Allen & Heath 4D + HD25 - 1 II

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Październik 2009, 10:02:07 »
zakładając ten temat prosiłem o pomysły i uwagi nie o dyskusje nad tym co się komu w czyjś pomysłach podoba a co nie 
Ceekay najwidoczniej tego nie przeczytał i zaczął dyskusje której po prostu tu nie potrzeba i nie ona miała byc celem tego tematu 
Po pierwsze założyłeś temat z pomysłami co do 3700. Kilka poparłem a w jednym przypadku chciałem Ci powiedzieć że można skracać pokrętłem tyle!
Jak sam napisałem
„stylo ... kwestia gustu. mnie przekręcenie bardziej pasuje :)”
I do wyrażania swoich mam prawo., tak samo ja Ty (od tego jest to forum i nie tylko to :))
Sforumułowanie kluczowe w tym zdaniu to …”kwestia gustu”
Potem piszesz

bo na razie to wszyscy wyciągają wnioski że bredzisz z lekka 
Ale  jakoś nikt nie  powiedział ani słowa na forum, więc jaki to argument?????
I  teraz kolejna sprawa w tym kontekście.
podaj mi sposób na trafianie w bita kręcąc pokrętełkiem  ok??? 
Jak Ci mam wytłumaczyć że ja trafiam, po prostu robie to w rytm i już.
Piszesz że łatwiej Ci przyciskając. Jak najbardziej to rozumiem i szanuję! Nie walczyłem z Tobą w swoich wypowiedziach że mój pomysł jest lepszy a Twój gorszy!!! I nie było moi celem udowadnianie Tobie moich racji.
Na dodatek powiem, że dopiero w momencie zainstalowania softu z numerkiem 1300 zabawa jak to sam określiłeś w swojej wypowiedzi, coś  w stylu "lata to to coraz lepiej” z Autoloopami zaczęła się na maksa. Zaraz po zainstalowaniu softu Denony dopadł mój brat i bawił się nimi przez 15min a potem na imprezie też w niektórych piosenkach bawił się autoloopami i proszę uwierz mi zarówno On „świeżak” jak i ja kręciliśmy i było w rytm, we frazę, i nie było rozjazdów.  Kończąc i podsumowując Ty lubisz przyciskać – OK., ja lubie kręcić i tyle w tym temacie!
Ale ponieważ od tego się  zaczęło. W swoich wypowiedziach nie użyłem sformułowań obrażających Ciebie. Zresztą nawet Ty tym walczysz jak o proszę :
zacznij studiować język polski HANS

Jeśli chodzi Ci o pisownie to raczej Ty masz problem a nie ja... czytac potrafie wiec daruj sobie teksty o studiowaniu. Poza tym nie musze czytac wszystkiego zeby zobaczyć słowa głupi i pijany - i własnie zwróciłem Ci uwage zebys nie pisał w ten sposób i tyle.
mam spory problem z rozstrzygnięciem czy jest głupi czy pijany
To jest Twój problem i powinieneś zachować to dla siebie.
Ktoś inny zwraca Ci uwagę, i jaka jest Twoja reakcja .. taka sama jak innych forach, ja wiedziałem o jednym jak widać jest ich więcej
Stylo nie pisz komuś ze jest głupi albo pijany - przesadzasz kolego.
Na żółtym forum dostałes bana na czarnym tez dostałes chyba bana, na "winylowi" forumowicze nawet małą ankiete zrobili delikatnie sugerując ze troche mają Ciebie dosyć ---> byc moze twój jezyk powoduje to ze na kilku forach stało sie to co sie stało
@pedro
Naprawdę jestem dorosłym:):) I tak też się zachowuje. Ale słowa i zachowanie  powszechnie przyjęte jako obraźliwe, nie mogą być tolerowane i przemilczane. Tu chodzi o godność osoby. Dlatego wiem że każdy zareagował by podobnie. I  też reagują się na podobne teksty na innych forach. A uwierz mi jestem bardzo częstym gościem innych for, i nigdy od ponad roku nie spotkało mnie takie zachowanie i takie słowa. Ktoś może być w błędzie merytorycznym i jeżeli zrozumie że jednak jest inaczej to z godnością przyjmuje wiedzę i kulturalnie dziękuje drugiemu użytkownikowi.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Październik 2009, 11:55:25 »
Dobra spokój już 
Ceekay jak cię uraziłem to przepraszam -serio miałem problem ze zrozumieniem twojej wypowiedzi i przedewszystkim jej tonu (nie zaprzeczysz że często robisz sobie podśmiechujki ubrane w zupełnie inne słowa-zagrałem twoją metodą )

tak więc PEACE

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Październik 2009, 12:29:32 »
Przeprosiny przyjęte.

PEACE, a teraz zasiądźmy do decków! xD (Ty swoich i Ja swoich :) :))

Ponieważ nie mogę softowo ustanawiac hotów i loopów.. trzeba to zrobić manualnie na decku (żmudna robotą przede mną) :(:(. A w tym tygodniu nowa porcja świeżej muzyki do obrobienia (mp3,WFM, hoty i loopy:):):)

Wracamy do tematu topicu, i ponowie moją propozycje wydłużenie Waveforma jako propozycje zmian w nastepnych wersjach softu.

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
  • 2x DN-S3700 + Reloop RMX40 Black Fire
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Październik 2009, 23:03:43 »
A ja bym chciał żeby dodać jeszcze jeden sposób wyszukiwania plików... Mam ponad 4 tys tracków na 16GB pendrive i czasami nie mogę niektórych odnaleźć bo nie pamiętam w którym są folderze albo nie pamiętam artysty... Gdyby była możliwość wyszukiwania plików (bez klawiatury bo tego nigdy nie będę używał w klubie) wpisując chociażby pierwsze trzy litery obojętnie któregokolwiek wyrazu z nazwy niekoniecznie pierwszego i niekoniecznie artysty bardzo by mi to pomogło w pracy... Przykład: chcę znaleźć utwór o nazwie "Komodo - I love you so much" ale nie pamiętam artysty ani pełnej nazwy tylko pamiętam jedno słowo np: much. Oczywiście nie znajdę tego nagrania w danym momencie bo za mało pamiętam.....:-/ Ale gdyby była taka możliwość że pokrętłem wybieram literkę "M" i naciskam to pokrętło, następnie wybieram literę "U" i znowu naciskam to pokrętło, później literę "C" i po naciśnięciu ponownym tego pokrętła denonek pokazuje mi wszystkie utwory ze słowem zaczynającym się na "MUC...". Właśnie zrobiłem to w Winampie i znalazło mi tylko 5 takich nagrań z 4 tysięcy tracków... Pozdrawiam

Offline lavatekk

« Odpowiedź #23 dnia: 29 Październik 2009, 00:06:41 »
a mi brakuje szukania po 2 albo 3 parametrach, np. najpierw po gatunku, potem po artyście, potem po bmp
jest szukanie 2-stepowe ale znowu ono włącza się na stałe, i nawet jak chce znalezc po jednym parametrze to musze kilkac 2 razy, bez sens
wystarzczyło inaczej to rozwiazać (dodać tylko jeden klawisz) i byłoby dużo lepiej... ale niestety na poprawki nie licze, bo to nie problem softu tylko hardwaru, może w Denonie 5700 poprawia :D

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Październik 2009, 00:19:19 »
a to ma być jakiś nowszy? kiedy wyjdzie? można już go jakoś zobaczyć?

Offline lavatekk

« Odpowiedź #25 dnia: 29 Październik 2009, 04:28:26 »
tak tylko myśle, że może kiedyś wydadza Denona o numerku 5700 :]

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Grudzień 2009, 11:21:34 »
może w Denonie 5700 poprawia :D

mam pewne info ze można się spodziewać takiej maszynki w połowie 2010 -lepiej by do tego czasu poprawiono wszystko co trzeba w modelu 3700 -wszyscy wiedzą dlaczego.

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Grudzień 2009, 19:35:54 »
No i co z tym nowym softem eliminującym błędy który miał się ukazać jeszcze w grudniu? Ekipa denona znowu zawiodła....

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Grudzień 2009, 21:50:30 »
może lepiej niech się nie spieszą ja wole by dali coś co się softem zwie nawet za miesiąc czy dwa niż znowu ma walić ...ujnią

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Grudzień 2009, 22:26:37 »
rzeczywiście najpierw podali info że będzie podzielony na dwie tury . Pierwsza wyszła w listopadzie v1310, a drugi miał być w grudniu. Jednak teraz mówili coś o styczniu.

Offline ceekay

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • "Carpe Diem"
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Grudzień 2009, 23:08:33 »
na potwierdzenie mojej wcześniejszej wypowiedzi
Przeczytajcie ten post.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Styczeń 2010, 20:09:34 »
polowa kolejnego miesiac a nowego softu nie widac,szkoda mam nadzieje ze jak sie pojawi to bedzie dopieszczony i blad vinyla zniknie...

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Styczeń 2010, 12:11:11 »
Z tego co mi wiadomo to już żadnych problemów z nim nie ma ...
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Styczeń 2010, 12:37:03 »
Heh jak się używa go tylko w domu to może i nie ma....

Offline Prophett

• Człowiek DENON
  • www.myspace.com/djhett
    • Dj Prophett
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Styczeń 2010, 12:47:20 »
Kurze no Marcin mówił że już te błędy zostały naprawione ...
DN-S3500 DN-X1500 DN-S3500   DN-HP1000
                              HP DV6750
http://soundcloud.com/dj-hett    http://www.myspace.com/djhett

Offline KOBIAL

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Styczeń 2010, 14:10:56 »
Kilka innych zostało naprawionych ale nie te najważniejsze czyli problemy z klawiaturą oraz zawieszanie się odtwarzania w trybie vinyl przy większym natężeniu niskich częstotliwości.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Styczeń 2010, 18:49:13 »
Kilka innych zostało naprawionych ale nie te najważniejsze czyli problemy z klawiaturą oraz zawieszanie się odtwarzania w trybie vinyl przy większym natężeniu niskich częstotliwości.

racja zwlaszcza przy graniu od 20 do 7 rano z basem pod nogami ;d

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Styczeń 2010, 19:24:23 »
Na chwilę obecną w takich przypadkach, dopóki nie pojawi się kolejny soft, polecam granie z wyłączonym aktywnym talerzem :/

Aczkolwiek jeszcze w styczniu powinna pojawić się poprawka niwelująca tą niedogodność.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Dangelo

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Styczeń 2010, 19:43:59 »
ja o tym wiem od samego poczatku inaczej na nich nie gram czasem tylko szkoda bo chcialoby sie schodzac z ktoregos numeru zrobic soczystego backspina ale poczekam cierpliwie na soft i zobaczymy czy bedzie sie oplacalo

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Styczeń 2010, 20:53:42 »
Ja bardzo bym chciał aby regulacja break była nie tylko do 4 s max tylko aby rozszeżyć ją do ok 10 sekund w presetach. Osobiście na adapterach często wykorzystuje takie spowolnienie i brakuje mi tego w dns 3700, nawet w cdj 800 mk2 break jest dłuższy !.

Myślę że taka opcja jest możliwa do oprogramowania :)

Offline lavatekk

« Odpowiedź #40 dnia: 25 Styczeń 2010, 22:38:40 »
Pitch na +/- 100% bez Adjust Tempo i powoli schodzi pitchem, masz break o jakiej długości chcesz :]

Offline soliss

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Styczeń 2010, 23:16:25 »
Pitch na +/- 100% bez Adjust Tempo i powoli schodzi pitchem, masz break o jakiej długości chcesz :]

Zgadzam się że można tez tak to zrobić, ale jest z tym już więcej zabawy i może nie wyjść to już tak płynnie. W Techu 1210 mk2 przekręcam power i tależ sam sobie równo zwalnia, ja mogę go ładnie przychamować. Skoro jest taka funkcja jak Break i ma już regulowany zakres dlaczego by go nie zwiększyć skoro jest możliwość konfiguracji w presetach i każdy może sobie ustawić coś dla siebie.

to jest moja propozycja napewno nikomu to nie zaszkodzi :)

Offline lavatekk

« Odpowiedź #42 dnia: 26 Styczeń 2010, 02:36:44 »
pewnie można by i to zmienić, ale Denon jest zbyt leniwy,
tym bardziej że efekty talerza to są te same który były już w starych DN-S5000, a efektor jest z DN-S1000, więc generalnie wiekowe patenty :)