Autor Wątek: Zgłoszenie reklamacji.  (Przeczytany 2558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
Zgłoszenie reklamacji.
« dnia: 09 Czerwiec 2009, 23:19:51 »
Witam

Mam problem z jednym z moich DN-S1200 a mianowicie:
1.Nie czyta większości płyt (80%)
2.Nieraz tak się wkręca na obroty płyta, że wyłączam go od zasilania bo groźnie to brzmi.
3.Jak płyta jest rozpędzona i naduszę DISC EJECT to powinna się zatrzymać i wysunąć a wyrzuca ją taką rozpędzoną i tak jak by ta płyta o coś uderzała i trzeba nadusić jeszcze raz i  dopiero wyjeżdża.
Z góry mówię, że od czasu jak je zakupiłem (ok. 3 miesiące temu) stały na biurku, nie były przenoszone a kupione zostały jako używki 3-mieięczne.
Poprzednik je kupował w sklepie ROCK N' ROLL w Katowicach i na karcie gwarancyjnej (ostatnia strona w instrukcji obsługi) jest pieczątka sklepu a na dole logo HORN.
I teraz pytanie gdzie mam zgłosić się z gwarancją, do HORNA czy do tego sklepu?
Kto ponosi kosztu przesyłki, czy horn wysyła kuriera po to i odsyła na własny koszt, przynajmniej tak powinno być ponieważ z jakiej racji ja mam ponosić kosztu przesyłki?

Z góry dziękuję i proszę o POMOC.
DN-S1200 l DN-X120 l DN-S1200 l DN-HP1000

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Zgłoszenie reklamacji.
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Czerwiec 2009, 23:32:15 »
Witamy,

Pierwsze pytanie - czy posiadasz najnowszy soft w urządzeniu?
Drugie - czy zapoznałeś się z tym wątkiem?

Kwestie gwarancyjne (przygotowanie do wysyłki, adres, itd. masz tutaj).
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Czerwiec 2009, 13:06:34 »
OK ale w tym wątku jest opisany problem z złym odczytywaniem płyt tzn. brak cd textu itd. a ja mam ten problem, że płyty to wczytuje z 30s a jak wczytuje to kręci się takimi obrotami, że boję się, że coś się uszkodzi.
Drugi problem to to, że wywala rozpędzoną płytę.
No i jeszcze nie czyta większości płyt, tzn. wkładam płytę do tego zepsutego i pisze disc error a do tego sprawnego i normalnie odczytuje.
Zgłaszam to na gwarancję ale pytanie do kogo zadzwonić do sklepu czy do Horna?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Czerwiec 2009, 13:26:36 »
OK ale w tym wątku jest opisany problem z złym odczytywaniem płyt tzn. brak cd textu itd.
Chodzi o ogólny problem odczytywania płyt.

Ponowię pytanie - czy masz najnowszy soft (v2000, względnie v1410) w obu odtwarzaczach (może jeden z nich ma starszy, stąd inne zachowanie odtwarzacza). Jeśli nie, zaktualizuj i zobacz co się będzie działo. Jeśli masz i dalej to się dzieje - zadzwoń do serwisu Horn'a, tel. 022 331 55 55 w. 160 lub 161 i opisz usterkę.

Wysyłasz bezpośrednio do serwisu (zaoszczędzi Ci to czas, sprzęt będzie szybciej u Ciebie z powrotem). Wszystko masz opisane w linkach, które Ci wyżej wysłałem.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Czerwiec 2009, 13:39:26 »
Soft w obu odtwarzaczach v2000.
Tego zepsutego zaktualizowałem do v1410 i nic, później z powrotem do v2000 i nadal nic.
Czy to mam wysłać na swój koszt? Jeżeli tak to ile ok to będzie kosztować?
Rozumiem aby było szybciej na pudełku opisać DJ SERWIS a w środku włożyć kartę gwarancyjną, fakturę VAT z sprzedaży i opis usterki.
A czy włożyć wszystko to co było w komplecie, tzn kabel chinch, instrukcja obsługi itd?
Jak numer dokładnie? Tzn. o co chodzi 160 i 161?

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Czerwiec 2009, 13:47:38 »
Aha i jeszcze w rubryce "Zgłoszenie sprzętu do naprawy" na stronie Horn piszę, że można sprzęt bezpłatnie do nich wysłać firmą DHL tzn jak?

" Produkty do naprawy gwarancyjnej można bezpłatnie wysłać firmą kurierską DHL. W razie pytań związanych z wysyłką prosimy o kontakt z Infolinią."

Infolinia: 0 801 88 88 90

Tu zadzwonić?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Czerwiec 2009, 13:55:39 »
Czyli ewidentnie wygląda to na jakąś usterkę. Mimo wszystko jednak skontaktuj się tel. z serwisem w celu ustalenia terminu wysyłki. Paczkę wysyłasz spedycją DHL na koszt Horn'a. Moim zdaniem ta usterka powinna być usunięta bezpłatnie w ramach gwarancji (o ile sprzęt nie został wcześniej zalany, czy uszkodzony mechanicznie przez użytkownika).

Rozumiem aby było szybciej na pudełku opisać DJ SERWIS a w środku włożyć kartę gwarancyjną, fakturę VAT z sprzedaży i opis usterki.
Tak.

A czy włożyć wszystko to co było w komplecie, tzn kabel chinch, instrukcja obsługi itd?
Niekoniecznie, ale pamiętaj o dokładnym zabezpieczeniu playera do wysyłki (wszystkie styropiany, itd.).

Jak numer dokładnie? Tzn. o co chodzi 160 i 161?
To nr wewnętrzny, który wybierasz po wybraniu nr właściwego.

Aha i jeszcze w rubryce "Zgłoszenie sprzętu do naprawy" na stronie Horn piszę, że można sprzęt bezpłatnie do nich wysłać firmą DHL tzn jak?
Tak, pisałem wyżej.

Infolinia: 0 801 88 88 90
Tu zadzwonić?
Nie. Już pisałem: tel. 022 331 55 55 w. 160 lub 161.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Czerwiec 2009, 18:19:42 »
Wszystko już spakowane i czeka na wysyłkę. Zamówiłem DHL-a i przyjedzie po to w piątek. Wyszło tak, że w piątek akurat mnie nie ma wiec zostawiłem to sasiadce i powiedziałem jej, że jak przyjdzie kurier to ma powiedzieć, że przesyłka jest na koszt Horn Distribution a przesyłka w opcji standard. Rozmawiałem również w dystrybutorem i stwierdzili, że wiedzą co jest nie tak. Przesyłkę opisałem z każdej strony DJ SERWIS a do kartonu wrzuciłem kartkę z adresem zwrotnym i numerem telefonu.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Czerwiec 2009, 18:25:14 »
Skoro dopiąłeś już wszystko ze swej strony, to pozostaje już tylko życzyć powodzenia i szybkiego powrotu z serwisu :)
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Czerwiec 2009, 20:27:17 »
Witam a jednak jestem w domu i osobiście moje dzieciątko oddam w ręce kuriera.
Moje pytanko brzmi czy kurierowi z DHL wystarczy podać, adres gdzie to ma dojechać i powiedzieć, że jest to na koszt firmy Horn Distribution, nic innego nie będą wymagali?
I jeszcze czy jak włożyłem do środka luzem kartkę A4 z napisem na jaki adres mają odesłać to będzie ok? a w Formularzu Zgłoszenia Naprawy też jest mój adres.
Tak jak pisałeś opisałem całą paczkę DJ SERWIS i skoro tak zrobiłem to ile około będę czekał na powrót?
Czy nie trzeba oklejać oryginalnego kartonu od DENONA jakimś szarym papierem, czy wystarczy tylko zakleić pudło szarą taśmą i gitara?

Offline DawidWarsaw

• Zaawansowany użytkownik
    • YouTube - DawidWarsaw's Channel
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Czerwiec 2009, 20:55:14 »
@Krychol rc:

Jesteś zadowolony z tych DN-S1200?
Nie żałujesz zakupu?
Jesteś początkujący w miksowaniu i zabawie muzyką? Jeśli tak, to jak tam Twoje postępy, jak sobie radzisz? :)

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Czerwiec 2009, 21:25:16 »
Z decków jestem bardzo zadowolony.
Z mixowaniem jak wiadoma na początku na razie ciężko ale jakoś tak powoli zaczyna się rodzić, np. już dobieram tempo na  słuch a nie na licznik bpm.
Dopiero pod koniec wakacji zacznie się dopiero porządna zabawa gdyż zakupuję słuchawki DN-HP1000 i mixer DN-X120.
Tak jestem początkujący w zabawie muzyką ale zawsze mnie to interesowało, a wszystko zaczęło się od tego gdyż jak rodzice mieli mi kupić skuter (mam 16 lat) a jednak zdecydowałem się na te decki no i teraz jestem z tego zadowolony.
Kończę właśnie moje kolumny estradowe na 12" + driver co napędza to wzmacniacz mojej konstrukcji 2x200W i w grudniu zaczynam budowę dwóch subwooferów na 15" + wzmacniacz 2x400W.
Ogólnie ja wszystko z nagłośnienia robię sobie sam ponieważ od czterolatka interesuję się elektroniką.
Jak skończę kolumny to mogę się nimi pochwalić ;)

Offline DawidWarsaw

« Odpowiedź #12 dnia: 11 Czerwiec 2009, 22:03:55 »
Mogę Ci dać kilka rad:
- Jak chcesz się edukowac o DJowaniu to polecam Ci Jonathana Levisa znanego też jako DJ Tutor (nauczyciel DJowania) - użytkownik Ellaskins w YouTube oraz witryna www.DJTutor.com - tylko język angielski
- Moim zdaniem jedym z NAJWAŻNIEJSZYCH w DJowaniu jest po prostu muzyka, której używasz - ja np. sporo czasu spędzam na poszukiwaniu dobrej muzyki
- Jeśli miksujesz muzykę beatową - np. house, to najczęściej trzeba znaleźć pierwszy beat utworu i w tym miejscu ustawić punkt CUE, aby następnie startować z tego miejsca
- Nie bój się ćwiczyć z miksowaniem muzyki nawet bez słuchawek i nie bój się podpierać wskazaniami licznika BPM!
- Korekcje zsynchronizowania utworów, przynajmnie mnie dobrze się robi przyciskami +/- (PITCH BEND).
- Wrzucaj następny utwór w momencie ważnej zmiany w bieżącym utworze. Jeśli to jest muzyka house, to przeważnie jest dobrze wrzucać następny utwór około 1m20s przed końcem poprzedniego utworu.
- Ustaw sobie, zeby zawsze pokazywał Ci się na wyświatlaczu czas, który został do końca utworu, a nie czas, który upłynął od początku
- Nie zamykaj się w świecie tylko jednaj marki sprzętu DJskiego ;) Staraj się kupować korzystnie, tak, aby nie tracić, gdy będziesz kiedyś sprzedawał...

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Czerwiec 2009, 22:11:48 »
Użytkownika Ellaskins znam z youtube ale ten angielski (ciężko).
Mam ustawiony czas do końca utworu i zawsze wjeżdżam następnym utworem w trakcie jakiejś zmiany w utworze ale nie mam korekcji EQ ponieważ mój tymczasowy (śmieszny) mixer tego nie posiada więc na razie używam filtra w denonach a tam da się zaś tylko jedno pasmo wyciąć, więc czekam na DN-X120.

Offline DawidWarsaw

« Odpowiedź #14 dnia: 11 Czerwiec 2009, 22:25:11 »
Powodzenia! :)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Czerwiec 2009, 23:11:12 »
Moje pytanko brzmi czy kurierowi z DHL wystarczy podać, adres gdzie to ma dojechać i powiedzieć, że jest to na koszt firmy Horn Distribution,
Tak, w zupełności wystarczy.

I jeszcze czy jak włożyłem do środka luzem kartkę A4 z napisem na jaki adres mają odesłać to będzie ok? a w Formularzu Zgłoszenia Naprawy też jest mój adres.
Spokojnie, będzie ok, zresztą już nie pierwszy raz pytasz o to. Nie panikuj.

skoro tak zrobiłem to ile około będę czekał na powrót?
Różnie, przeważnie 3 do 5 dni roboczych (o ile usterka nie jest poważna).

Czy nie trzeba oklejać oryginalnego kartonu od DENONA jakimś szarym papierem, czy wystarczy tylko zakleić pudło szarą taśmą i gitara?
Nie trzeba. To kurier, nie Poczta Polska.

Jeśli miksujesz muzykę beatową - np. house, to najczęściej trzeba znaleźć pierwszy beat utworu i w tym miejscu ustawić punkt CUE, aby następnie startować z tego miejsca
Od siebie tylko dodam, iż dobrym zwyczajem jest od razu uczyć się grać na frazy, sporo to ułatwia.

- Wrzucaj następny utwór w momencie ważnej zmiany w bieżącym utworze. Jeśli to jest muzyka house, to przeważnie jest dobrze wrzucać następny utwór około 1m20s przed końcem poprzedniego utworu.
Poprawnie zbudowany technicznie utwór jest zbudowany na sekcje. W przypadku wersji extended, etc. powinno się wchodzić po ostatniej dziurze w utworze (to ta zmiana, tak jak pisał DawidWarsaw - mniej więcej 1:20-1:40 od końca).
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Czerwiec 2009, 23:56:14 »
OK dzięki aha i jeszcze wyczytałem, że mam do środka wrzucić płytę przy której przykładowo występuje ten problem, czy może być nagrywana?
Panikuję ponieważ jak już wspomniałem jest to moje dzieciątko więc wiecie :)
Chyba nie trzeba wysyłać też instrukcji obsługi, płyty z oprogramowaniem, kabla chinch itd?
Ja umieściłem w środku:

-cd-ka ;)
-kartę gwarancyjną
-fakturę z zakupu
-przykładową płytę audio
-kartkę A4 z adresem na jaki mają odesłać przesyłkę
-wypełniony Formularz Zgłoszenia Naprawy

Tak wypytuję ponieważ chcę aby wszystko poszło sprawnie i bezproblemowo.
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwiec 2009, 00:07:41 wysłana przez Krychol rc »

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Czerwiec 2009, 10:17:43 »
że mam do środka wrzucić płytę przy której przykładowo występuje ten problem, czy może być nagrywana?
Wrzucasz dokładnie tą, z którą występuje problem (a nie jej kopię, itp)

Panikuję ponieważ jak już wspomniałem jest to moje dzieciątko więc wiecie :)
Ja wszystko rozumiem, ale bez przesady.

Chyba nie trzeba wysyłać też instrukcji obsługi, płyty z oprogramowaniem, kabla chinch itd?
Na to pytanie odpowiadałem Tobie już wyżej.

Tak wypytuję ponieważ chcę aby wszystko poszło sprawnie i bezproblemowo.
Jeśli się zastosowałeś do tego wszystkiego, a widzę, że tak - problemó żadnych być nie powinno.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline DawidWarsaw

« Odpowiedź #18 dnia: 12 Czerwiec 2009, 10:39:40 »
@Krychol rc:

Spokojnie Bracie - weź to na logikę: przecież chyba nie będą potrzebowali używać Twojej instrunkcji obsługi, ani płyty z programem na koputer ;) ... Kable RCA (popularnie zwane "Chinch") to przecież pewnie mają.

A także ja bym sobie odpuścił pakowanie kartonu jeszcze w papier...

Za to nie zapomnij załączyć gwarancji oraz opisu problemu no i przyda się ta płyta, z ktorą jest problem.

:)

Krychol rc:

Wiesz, że mimo, że pozostał Ci tylko jeden odtwarzacz, to nadal możesz ćwiczyć miksowanie!? :)

Po prostu włącz sobie np. na komputerze jakąś muzykę, komputer nawet nie musi być podłączony do miksera - byle by tylko do jakichś głośników, żeby tą muzykę było słychać. I podczas gdy ta muzyka sobie gra, ty starasz się zsynchronizować, wmiksować następny utwór poprzez swój odtwarzacz DJski! :) Podobnie możesz zrobić z muzyką która leci z radia, zamiast z komputera - byle by to była (raczej) muzyka typu dance, house ;) Możesz tak robić nawet bez używania słuchawek - po prostu w locie dostosowujesz tempo - i wygodnie to się robi nie tyle wciskając PLAY (puszczając nastąpny utwór), co poprzez przytrzymywanie przycisku CUE, przez co puszczasz tylko kilka beat'ów - tak z 3-7 i po tych kilku beat'ach (nie mylić z koleżankami Beatami ;) ) się orientujesz, czy należy zwolnić, czy przyspieszyć ten nastąpny utwór, aby dostosować jego tempo do bierzącego, który leci z np. radia! I tak sobie pare razy próbujesz - i utwory się za bardzo nie rozjadą, ponieważ jak tylko się poważniej rozjeżdżają, to po prostu puszczasz przycisk CUE i utwór wraca do początku i robisz korektę tempa i próbujesz jeszcze raz :)

Miłej zabawy ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwiec 2009, 10:47:37 wysłana przez DawidWarsaw »

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Czerwiec 2009, 11:25:07 »
Zrobiłem tak, że pod jeden kanał jest podłączony do kompa a drugi normalnie do decka, a odsłuch normalnie na słuchawkach.
DawidWarsaw -Dzięki za twoje cenne rady, postaram się do nich uwarunkować :)

Kaminsky - tą płytę którą dołączyłem to jest płyta 4strings (nagrywana) którą drugi deck wczytuje bezproblemowo (ten 1 przed awarią również ją wczytywał bez problemu). Również dziękuję ci za pomoc.

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Czerwiec 2009, 20:23:20 »
Witam

Sprzęt wysłałem w piątek a dzisiaj dostałem e-maila, że sprzęt został dzisiaj wysłany.
Serwisant wymieniał laser.

Offline DawidWarsaw

« Odpowiedź #21 dnia: 17 Czerwiec 2009, 23:26:12 »
@Krychol rc:

Jeszcze jedna porada dla Ciebie:

Często się widzi DJów posługujących się słuchawkami w ten sposób, że zakładają je tylko na jedno ucho. Monitorują następny utwór jednym uchem, a drugim uchem słuchają tego co jest odtwarzane z głośników. Można tak robić, ale osobiście lepiej mi się miksuje, gdy mam założone słuchawki na obydwoje uszu i w mikserze włączam funcję, która powoduje, że na jedno ucho mam podawany "master", czyli to, co idzie na salę, a na drugie ucho mam podawane monitorowanie utworu, który przygotowuję i wmiksowuję. Dzięki temu sposobowi monitorowania "na dwoje uszu" mam lepsze rozróżnienie który sygnał jest który, a także master oraz monitorowanie następnego utworu brzmią z tego samego typu źródła dźwięku, a nie jest tak, że master słyszę z głośnika przez co dźwięk potrafi do mnie docierać jednak inny niż ten, który słyszałbym słuchające tego "mastera" przez słuchawki.
A poza tym, to kiedy np. chcę chwilowo nie słyszeć mastera w słuchawkach, tylko się skoncentrować na przesłuchaniu fragmenty następnego utworu (np. w celu znalezienie odpowiedniego miejsca do umieszczenia punktu CUE), to jedynie błyskawicznie wyłączam podsłuch mastera i włączam  na obydwie słuchawki (stereo) podsłuch tego następnego utworu, na którym chcę się skoncentrować.

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Czerwiec 2009, 20:49:20 »
O ile się nie mylę to DN-X120 (którego na 95% kupuję) nie mam tej funkcji.
Ja po prostu będę używał kolumny do odsłuchu.

PS. Denon dotarł cały i zdrowy.

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Czerwiec 2009, 22:13:15 »
Zapewniam Cię, iż posiada zostało to tylko zbyt zawile opisane :)

Kolega krążąc wokół tematu pisze o odsłuchu (na słuchawkach) CUE dogrywanego kawałku z utworem, który aktualnie leci na salę (Master).

W skrócie: puszczasz wałek dogrywany na słuchawki i potencjometrem Pan (panorama) dobierasz dla siebie zakres w jakim słyszysz oba kawałki na słuchawkach. Przez co nie dogrywasz utworu tylko na jedno ucho, co za tym idzie nie jesteś wprowadzany w błąd. Czasem można mieć złudzenie co do równego tempa kawałków i ich uderzeń, jednak wszech obecny pogłos wprowadza drobny rozjazd.
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Czerwiec 2009, 22:21:01 »
OK ale tak czy tak zawsze będzie kolumna odsłuchowa :)

Offline DawidWarsaw

« Odpowiedź #25 dnia: 19 Czerwiec 2009, 11:17:44 »
OK ale tak czy tak zawsze będzie kolumna odsłuchowa :)

No i właśnie dlatego są potrzebne kolumny odsłuchowe.

Jednak w różnych miejscach, w których ja występuję jako DJ często nie ma kulumn odsłuchowych, więc jest konieczność używania słuchaqwek "na dwoje uszu" - z podsłuchem tego, co idziue na salę.

Poza tym wydaje mi się, że kiedy monitorujesz jednym uchem master, a drugim uchem wmiksowywany następny utwór, to jakoś tak lepiej mi się miksuje.

Krychol rc - posłuchaj mnie :) :
Jeśli chodzi o mikserek DN-X120, to jest w nim opcja rozdzielenia sygnałów na słuchawki w ten sposób, że master masz na jednej czaszy słuchawek, a któryś kanał na drugiej czaszy - służy do tego przycisk "SPLIT CUE"! Jesli jest załączony, to masz puszczone na oddzielne czasze cygnały master mono i na drugą czaszę któryś kanał, na którym wciśniesz CUE - też mono. A jak SPLIT CUE jest wyłączone, to normalnie idzie sygnał stereo na obie czasze słuchawek ten sam utwór.

Offline Krychol rc

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Czerwiec 2009, 00:27:32 »
No i gitara (deck), wszystko gra, czyli biorę DN-X120 i DN-HP1000.

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Maj 2010, 20:38:17 »
Witam,mam poważny problem,żeby nie zakładać nowego tematu piszę tu - otóż w jednym z cd playerów 1200 po włączeniu napęd chodzi jak oszalały mimo że nie ma w nim płyty,nie mogę wejsc w presety żeby przywrócić ustawienia fabryczne a nawet jak wchodze w usb i gram z pena napęd cały czas chodzi bardzo głośno..czy potrzebny będzie serwis,proszę o szybką odpowiedz...

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Maj 2010, 20:45:12 »
acha i nie mogę włożyc płyty jakby napęd był zablokowany..

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Maj 2010, 20:46:15 »
Możesz jeszcze raz zaktualizować soft, aczkolwiek mało prawdopodobne, żeby pomogło, jednak nie zaszkodzi spróbować. Jak nie pomoże - serwis.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Maj 2010, 22:04:17 »
Sądze że jest to awaria mechanizmu ładowania płyty,więc chyba tylko serwis...dzięki