Mam problem z trochę ponad miesięcznym DN-S1200. Od nowości ma przypadłość taką, że zdarza się, że podczas dokręcania albo scratchu wiesza się czuła na nacisk część joga. Przy dokręcaniu nacisk nie ma znaczenia (przynajmniej nie zauważyłem), więc objawia się to jedynie czerwoną kropką na wyświetlaczu, natomiast w trybie scratch kawałek się zatrzymuje . Wczoraj wpadłem na genialny pomysł zresetowania ustawień fabrycznych i tak zrobiłem. Bawiłem się po tym zabiegu jogiem przez jakąś godzinę i nie zawiesił się ani razu, backspiny, szuranie, nic go nie ruszało.
Dziś załączam sprzęt żeby sobie pograć i mi się znowu czerwona kropka świeciła przy dokręcaniu. Tzn. po zdjęciu ręki z joga, soft playera dalej sygnalizował nacisk. Obrót jogiem i wszystko wróćiło do normy. No jest bez porównania lepiej, i zdarza się rzadko ale jednak nadal się zdarza.
Wersja firmware 3020.
Jest coś jeszcze co mogę zrobić, żeby nie wysyłać na serwis? Może jeszcze raz wgrać mu ten sam firmware? Czy nie naruszy ten zabieg gwarancji? Swoją drogą w drugm playerze mam wersję 2100 i tutaj sam update by się przydał.