Autor Wątek: Wieszający się jog  (Przeczytany 178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michalko

• Nowy użytkownik
  • *
Wieszający się jog
« dnia: 12 Październik 2011, 23:16:58 »
Mam problem z trochę ponad miesięcznym DN-S1200. Od nowości ma przypadłość taką, że zdarza się, że podczas dokręcania albo scratchu wiesza się czuła na nacisk część joga. Przy dokręcaniu nacisk nie ma znaczenia (przynajmniej nie zauważyłem), więc objawia się to jedynie czerwoną kropką na wyświetlaczu, natomiast w trybie scratch kawałek się zatrzymuje . Wczoraj wpadłem na genialny pomysł zresetowania ustawień fabrycznych i tak zrobiłem. Bawiłem się po tym zabiegu jogiem przez jakąś godzinę i nie zawiesił się ani razu, backspiny, szuranie, nic go nie ruszało.
Dziś załączam sprzęt żeby sobie pograć i mi się znowu czerwona kropka świeciła przy dokręcaniu. Tzn. po zdjęciu ręki z joga, soft playera dalej sygnalizował nacisk. Obrót jogiem i wszystko wróćiło do normy. No jest bez porównania lepiej, i zdarza się rzadko ale jednak nadal się zdarza.
Wersja firmware 3020.
Jest coś jeszcze co mogę zrobić, żeby nie wysyłać na serwis? Może jeszcze raz wgrać mu ten sam firmware? Czy nie naruszy ten zabieg gwarancji? Swoją drogą w drugm playerze mam wersję 2100 i tutaj sam update by się przydał.

Offline Michalko

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Wieszający się jog
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Październik 2011, 10:00:47 »
Grałem godzinkę po napisaniu tego posta i player działał bez zająknięcia. Pomęczyłem znowu joga przez parę minut szuraniem i brutalnymi backspinami i nic.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Październik 2011, 15:33:22 »
Gdyby problem powrócił używając imbusa 1.27 mm (0,05") możesz odkręcić tarczę i ją nieco podnieść (dosłownie delikatnie). Po takim zabiegu powinno ustąpić to na stałe.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Michalko

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Październik 2011, 18:33:09 »
Niestety, problem ciągle wraca. Po regulacji wysokości tarczy wydawało się, że już wszystko będzie dobrze. Przez 2h męczyłem joga na funkcji scratch i działał jak należy. Wtedy go nawet 2 razy wyłączyłem i włączyłem żeby sprawdzić czy nadal hula jak należy. Dziś uruchamiam Denonka i znowu się jog wiesza :( Chyba pozostało mi go oddać na gwarancji bo nic tu więcej nie wymyśle.

Offline Michalko

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Październik 2011, 19:15:12 »
Albo jestem ślepy albo nie ma tutaj opcji edycji posta. W każdym razie z tym jogiem to coś dziwnego jest bo po dówch kawałach móglbym na nim turntablism uprawiać. Nie wiem no, może jeszcze powalcze z regulacją wysokości tarczy, ale coś mi się wydaje, że regulacja aż tak masakryczna być nie powinna...