Autor Wątek: Tworzenie bazy danych na odtwarzaczu  (Przeczytany 1664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mays

• Gość
Tworzenie bazy danych na odtwarzaczu
« dnia: 30 Lipiec 2009, 01:45:47 »
Jak w temacie. Nie wiem jak to sie robi a w instrukcji nie moge sie dokopac.
Prosze o pomoc :)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Tworzenie bazy danych na odtwarzaczu
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Lipiec 2009, 11:53:25 »
Jeśli chcesz bazę stałą:
Utility Mode -> DB Create -> Full Create -> OK

Jeśli tylko tymczasową (do czasu wyjęcia nośnika pamięci lub wyłączenia urządzenia):
Utility Mode -> DB Create -> Temporary -> OK

Jeśli miałeś wcześniej utworzoną bazę w raz z Playlistami, zostaną one bezpowrotnie utracone. Gdybyś robił to z poziomu DDMM mógłbyś takowe Playlisty zachować.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Mays

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Lipiec 2009, 12:50:11 »
OK dzięki już się nauczyłem.

Jako ciekawostkę po drodze znalazłem (chyba) dodatkowa opcje. Po zapętleniu utwory poprzez echo loop i wybraniu opcji nexttrack jog wheel działa jako track search. Mam na myśli ze jak się nim obraca to działa on jak knob a jeśli się w niego stuknie to działa jako przycisk back. Nie wyczytałem tego w instrukcji (nie przestudiowałem całej)

:)

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipiec 2009, 00:46:38 »
Ameryki nie odkryłeś. Jogiem możesz w dowolny sposób wyszukiwać utwory, a pętle i nexttrack nie mają tu żadnego znaczenia.

Mays

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Lipiec 2009, 01:18:10 »
wiem juz sie kapnolem. A wiedziales ze jog zastepujetez przycisk BACK i ENTER ??

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpień 2009, 21:50:33 »
Tak wiedziałem :-)

Mays

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpień 2009, 11:46:01 »
a da sie jakos wylaczyc te nieszczesne 5 sekund w funkcji next track po wybraniu kolejnego utoru ?? chodzi mi o to ze jak juz sie wybierze utwor i cdek sobie go wyszuka to mamy 5 sek na wcisniecie play i to mnie troszke irytuje a nie wiem jak to wylaczyc :(

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Sierpień 2009, 22:04:11 »
No niestety, ale nie da się z tym nic zrobić. Po wybraniu utworu w funkcji Next Track, chyba po 8 sekundach utwór automatycznie zostanie odpalony. Możemy to zrobić szybciej sami, naciskając PLAY, ale nie później. Pod tym względem funkcja Next Track w DN-S1000 działała o wiele lepiej. Tam można było wyszukać dowolny kawałek, wcisnąć Play i po skończeniu aktualnego utworu wybrany kawałek był odpalany. Może wartoby o tym napisać do HORNA, czy nie byłoby opcji przywrócenia funkcji Next Traxk z DN-S1000.

Mays

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Wrzesień 2009, 00:38:11 »
Musimy cos z tym zrobic bo to szukanie to roznie z czasem sie ma no i nigdy nei widaomo czy sie zdazy czy nie :/ a ogolnie to funkcja fajna nie powiem i ten maly elemecik z dns1000 baaaardzo by sie przydal :)

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Styczeń 2011, 12:38:55 »
Mam takie pytanie: czy można skasować z pozycji odtwarzacza utworzoną na pendrive bazę danych?jeśli tak to w jaki sposób,bo nie mogę tego nigdzie znaleźć. Z góry dzięki za odp.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Styczeń 2011, 16:09:08 »
Co najwyżej "ręcznie" usuwając katalog "DENON_DJ". Pytanie tylko w jaki sposób tworzyłeś bazę. Czy wszystko przerzucałeś za pomocą DDMM (wtedy usunięte zostaną również wszystkie utwory), czy przekopiowałeś najpierw same utwory, a dopiero potem utworzyłeś bazę (utwory zostaną, baza zostanie usunięta).
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Styczeń 2011, 13:35:55 »
Chodzi o utwory skopiowane z komputera na pendrive i bazę utworzoną przez odtwarzacz.Czyli rozumiem że można ją usunąć ręcznie tylko po podłączeniu pendrive do komputera? Czasem jest tak że wrzucę trochę nowej muzyki na pendrive ale zapomnę przy okazji usunąć "starą bazę danych i na imprezie jest ona wczytywana a nie mam możliwości jej usunięcia, bo nie mam przy sobie kompa,dlatego zastanawiam się czy jest możliwe usunięcie bazy poprzez odtwarzacz aby mógł on następnie utworzyć nową, która by uwzględniała wrzucone później utwory.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Styczeń 2011, 23:18:04 »
A po co usuwać w takim razie? Przecież wystarczy zrobić UPDATE z poziomu samego odtwarzacza. Zajrzyj do instrukcji.
Sklep.DenonDJ.pl