Autor Wątek: Traktor Pro i dn s 1200  (Przeczytany 708 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bieri

• Nowy użytkownik
  • *
Traktor Pro i dn s 1200
« dnia: 17 Listopad 2010, 16:58:24 »
CZESC mam takie pytanie czy wie ktos jak podłaczyc dns 1200 do laptopa zeby wszystko ładnie pracowalo na programie Traktor pro oczywiscie razem z wyswietlaczami w denonach tak jak jest to pokazane na załączonym Filmie       
New Traktor Pro DJ Setup - Quick Preview
    prosze o pomoc i z gory dziekuje :)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Traktor Pro i dn s 1200
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopad 2010, 19:37:14 »
W skrócie:
1. W jednym DN-S1200 w presetach wybierasz MIDI Ch. set 1, w dugim MIDI Ch. set 3,
2. Instalujesz najnowsze ASIO,
3. Postaraj się zaktualizować do jednej z nowszych wersji (najlepiej najnowszej) Traktora.
4. Przy pierwszym uruchomieniu masz kreator konfiguracji. Wybierasz czy posiadasz sterownik MIDI, jesli tak to jaki (logiczne, ze wybierasz DN-S1200).
5. Na sam koniec w menu konfiguracyjnym Traktora w ustawieniach AUDIO wybierasz interfejs AUDIO (To bedzie albo ASIO albo po prstu DN-S1200)
6. Done.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline am80

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopad 2010, 00:59:06 »
Witam Kolegę Kaminkyego,
Mam pytanie, bo mi to nie działa. Problem jest tak jakby w sterowniku ASIO driver lub w samych deckach. Sterownik oba decki mimo przydzielenia im różnych unitów i chaneli midi widzi je jako dwa tak samo oznaczone.  :(
Dalsze prawidłowe korzystanie z tych dobroci jak traktor pro i DN-s1200 jest niemożliwe.
Pomimo reinstalacji sterownika problem jest ten sam. Decki sa podłączone i taki komunikat wysyłają
Przy wyborze audio device w ustawieniach traktora na DENON ASIO DRIVER. Szybko też pokazuje się komunikat not connected. O co chodzi???

Offline am80

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopad 2010, 07:45:08 »
Witam Ponownie
Dziś rano jest już inna sytauacja. Sterownik widzi decki jako dwa oddzielnie, nie ma już komunikatu Denon Asio Driver not connected, elegancko przydzielił decki na output routing, ale już w zakładce input nie można nic ustawić i nic nie widzi.?
Help!?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Listopad 2010, 11:07:35 »
A czy oba DENONy są oznaczone w ASIO jako Enabled?
Spróbuj w traktorze wybrać interfejs audio nie ASIO, w właśnie DN-S1200 czy jakoś tak.

Niestety nie używam Traktora na co dzień, więc ciężko mi poradzić coś więcej.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline am80

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Listopad 2010, 14:50:42 »
Oba są ustawione jako enable. Niestety nie ma możliwości ustawić interfejsu Denon DN S1200 mam szereg innych. oznaczanych jako shared mode. Czy denony muszą być jeszcze dodatkowo spięte ze sobą? Czy muszą być w tym czasie połączone z zewnętrznym mikserem? Może jest jakaś elementarna rzecz o której nie wiem? Mam zewnętrzną kartę dźwiękową. Czy ona może mi coś tu przeszkadzać? Softwer w deckach jest najnowszy tzn 3000, sterownik ASIO ściągnięty prosto ze strony denon.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopad 2010, 16:25:46 »
Czy denony muszą być jeszcze dodatkowo spięte ze sobą?
Nie.

Czy muszą być w tym czasie połączone z zewnętrznym mikserem?
Nie.

Mam zewnętrzną kartę dźwiękową. Czy ona może mi coś tu przeszkadzać?
Nie powinna, aczkolwiek nie zaszkodzi ją odłączyć.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Relax

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Listopad 2010, 12:16:33 »
Wróć do poprzedniego softu, gdyż "poprawka" v3000 wymaga jeszcze naprawy :)
(sam denon pisze o cofnięciu)
Zauważmy, że nie ma (np. na tym forum) jakiegoś szczególnego zainteresowania softem z CSV do dn-s1200.
Oddaję pod rozwagę twórcom, bo to miał być podobno "hit" ;)

Kolejna dobra rada, to robienie restartów dn-s oraz programu (czasem pomaga).

Pozdrawiam muzyków.

DENON = Dać Elastycznemu Nabywcy Ogrom Niuansów :-)

Offline am80

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopad 2010, 21:01:48 »
Zmiana Softu nie pomogła, sytuacja jest dalej ta sama. Tak samo restarty
Mozę jakieś inne pomysły?

Offline Bieri

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Listopad 2010, 23:44:09 »
a wiec próbuje tak

1. W jednym DN-S1200 w presetach wybierasz MIDI Ch. set 1, w dugim MIDI Ch. set 3,
2. Instalujesz najnowsze ASIO,
3. Postaraj się zaktualizować do jednej z nowszych wersji (najlepiej najnowszej) Traktora.
4. Przy pierwszym uruchomieniu masz kreator konfiguracji. Wybierasz czy posiadasz sterownik MIDI, jesli tak to jaki (logiczne, ze wybierasz DN-S1200).
5. Na sam koniec w menu konfiguracyjnym Traktora w ustawieniach AUDIO wybierasz interfejs AUDIO (To bedzie albo ASIO albo po prstu DN-S1200)
6. Done. 

dokladnie krok po kroku tak jak piszesz < po zrobieniu formata na laptopie chodzilo ale tak jakos sztywno co mam na mysli wyswietlacze w dn s 1200 niereagowaly  muzyka sie scinała. No powiem sczeze ze bałbym sie zagrac na imprezie w ten sposób jestem na kupnie traktora pro a moze on tylko pod mac bookiem chodzi perfekcyjnie prosze o pomoc

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Listopad 2010, 23:50:49 »
To o czym piszesz sugeruje, iż Twój laptop posiada niezbyt mocną konfigurację. Proponuję zwiększyć latencję do poziomu ok. 10ms (zrobisz to w menagerze ASIO). Powinno pomóc.
Sklep.DenonDJ.pl