Autor Wątek: Sortowanie, podpisywanie,odczyt plików MP3  (Przeczytany 881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomato

• Nowy użytkownik
  • *
Sortowanie, podpisywanie,odczyt plików MP3
« dnia: 29 Wrzesień 2010, 09:55:15 »
Witam mam kilka pytań .
1. Czy mogę na pendrivie zrobić katalogi np:
1.Abba (wchodzę do środka i mam poszczególne utwory )
- SoS
- super trooper
itd......

2. Czy jak podpiszę katalog na pendrive np: 1 CD , 2,CD ,3CD itp...
To nie będzie problemów w sortowaniu pomiędzy tymi katalogami i czy będą one widoczne na odtwarzaczu .

3.  Czy są jakieś ograniczenia w wielkości zapisanych MP3 na "penie"których DNS-1200 nie obsługuje ? 

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Sortowanie, podpisywanie,odczyt plików MP3
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Wrzesień 2010, 10:15:12 »
1. Tak, jak najbardziej, ale moim zdaniem nawigacja byłaby szybsza i wygodniejsza gdybyś odpowiednio opisał już tagi (wtedy mógłbyś wybierać np. artystę, następnie album i tytuł, ale możliwości selekcji masz więcej).

2. Tak.

3. Jak dobrze pamiętam odtwarzacz obsługuje do 50 tys. plików na jednym nośniku (ale maksymalnie do 1 tys. plików na folder). Musisz pamiętać, aby nośnik był sformatowany w systemie FAT32.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline tomato

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Wrzesień 2010, 10:36:50 »
Jeszcze jedno pytanie . Czy przewijanie i inne funkcję urzynając MP3 różnią się od
odczytu z CD ? Bo mam w chwili obecnej DNS-1000 i tam granie z mp3 to wielka fikcja .
Czy w modelu DNS-1200 funkcja MP3 jest naprawdę użyteczna ??? 

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Wrzesień 2010, 11:00:37 »
Jeśli masz wszystko w stałym bitrate (CBR, a nie VBR) to nie ma różnicy między CD, a MP3 (a przewijanie w przypadku MP3 działa chyba nawet troszkę szybciej jak dobrze pamiętam).
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Październik 2010, 23:58:04 »
Jeżeli chodzi o obsługę MP3, to DN-S1200 spisuje się rewelacyjnie. Utwory można wyszukiwać na różne sposoby, a jeżeli odpowiednio je posegregujesz w katalogach i opiszesz tagi, to dany utwór znajdziesz w kilkanaście sekund.

Twoje problemy z obsługą MP3 w DN-S1000 prawdopodobnie wynikały z tego, że nie sprawdziłeś parametrów tych plików. Z legalnymi plikami nie ma żadnych problemów.