Autor Wątek: Serwis Horn i Naprawa DN-S1200  (Przeczytany 367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fiziu

• Nowy użytkownik
  • *
Serwis Horn i Naprawa DN-S1200
« dnia: 24 Maj 2011, 20:51:16 »
WItam.Chcialbym sie z wami podzielic moja sytuacja :) otoz to.Ponad tydzien temu wyslalem Swoje decki czyli DN-S1200 2 sztuki na serwis. Pierwszy mial uszkodzony Guzik A2 nie lapal tak jak trzeba , bylo to uciazliwe  i mial duze problemy z czytaniem plyt czesto wyskakiwalo CD ERROR i deck sie zawieszal pomagal restart ale na krotka chwile , poprosilem o wymiane lasera ( takze strzelaly piosenki ta tym decku ) w drugim byl uszkodzony guzik pitch (+) tez nie lapal tak jak trzeba i laser do czyszczenia.Dzisiaj sprzet wrocil z serwisu.W jednym decku zostal naprawiony guzik Pitch (+) i zostal wyczyszczony mechanizm i laser tak napisano w karcie i tak tez jest , deck czyta plyty bez problemu tylko jeden minus deck przyjechal porysowany po bokach i lekko obity ( plastik pokiereszowany) a co najlepsze suwak pitch jak chodzil lekko i gladko tak teraz sie w jednym momencie blokuje i chodzi ciezko ale dziala a tego cuda nie bylo.Aha i jest plomba.Zas do tego decka pierwszego  CD Error i Uszkodzony guzik A2 zostalo (strzelanie plyt itd) :) po dluzszej grze player ma problemy z odczytywaniem , plyty strzelaja itd.A w drugim tego nie ma :) Nawet nie ma blomby zalozonej a w karcie napisano tylko czyszczenie lasera i mechanizmu co nie pomoglo.Jestem zalamany serwisem sprzet przyjechal w polowie naprawiony i porysowany :/ NIe pytajcie o to jak go wyslalem zapakowanego bo byscie sie za glowe zlapali byl solidnie zapakowany , solidnie opisany :):) I co z tym fantem zrobic ? Pozdrawiam

Offline gonzi

• Użytkownik
  • **
Odp: Serwis Horn i Naprawa DN-S1200
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maj 2011, 16:37:02 »
Kiedyś wysłałem do nich moje dn-s1000 w jednym do naprawy cue, w obydwóch czyszczenie i aktualizacji softu i coś tam do naprawy - już nawet nie pamiętam co, trwało to jakoś dobrze ponad miesiąc, i - cue nie naprawili, ale w gwarancji wpisali że naprawili, czyszczenie powiedzieli 150zł od sztuki (czyli 300 łącznie - a podobno jest w ramach gwarancji), co ciekawsze - ostatnio rozkręcałem swoje denony właśnie do czyszczenia, i były czyste w środku. Teraz pytanie, bo w hornie powiedzieli mi że są strasznie brudne w środku, to wyczyścili sami na swój koszt, czy chcieli mnie naciągnąć na koszty? Softa nie wgrali żadnego. A w karcie gwarancyjnej 2-giego odtwarzacza nic nie wpisali, i nic też w nim nie zrobili. No i mi zaplombowali obydwa odtwarzacze... Czyli ponad miesiąc leżały tam nie wiadomo po co...

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maj 2011, 11:11:18 »
a ja mam odmienne zdanie na temat serwisu.
Postępowaliście zgodnie z zasadami wysyłki jakie są na forum?

Ja napisłem mail do Pana Andrzeja, umówiłem się, dogadałem co i jak i po tygodni sprzęt był z powrotem. Naprawiony w 99% ale już jest spoko więc luźno

Offline fiziu

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2011, 14:47:19 »
Peter Madd , tak  wszystkie zasady wysylki oraz opis sprzetu byly wykonane :) Jedynie czego nie zrobilem to nie dzwonilem do Serwisu z ustaleniem kiedy mam wyslac sprzet bo mi sie nie spieszylo :) Tak czy inaczej w ciagu 14 dni wrocil do domu tylko z problemem jaki opisalem wczesniej.Nawet wydrukowalem pelny opis do kazdego decka z dokladnym opisem co jest nie tak...

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maj 2011, 20:47:53 »
Z tego co mi wiadomo sprawa użytkownika fizu została wyjaśniona, naprawiony i sprawdzony odtwarzacz został w dn. dzisiejszym odesłany.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.