Autor Wątek: Przebicie  (Przeczytany 747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
Przebicie
« dnia: 19 Luty 2011, 00:57:54 »
Witam.
Niestety mam problem z jednym odtwarzaczem i to wydaje mi się że dośc duży. Otóż dzisiaj po wyciągięciu sprzętu z torby, podłączeniu i ich włączeniu i dotknięciu obudowy miksera (x120) kopnął mnie prąd. Drogą dedukcji (odłączaniem po kolei i sprawdzaniem skąd może byc to przebicie) wywnioskowałem że powoduje to jeden odtwaracz. Przebicie i idzie zarówno po kablu RCA jak i kablu od fader startu.
Prąd mnie kopał za każdym razem gdy dotykałem jakieś masy - czy to miksera, czy to kaloryferu, czy wzmacniacza i to były dośc silne podejrzewam ze coś w granicach 12 - 24V.
Ponadto w tym odtwarzaczu płyta tak jakby ciężej się chowała i wysuwała - ale to było od nowości i nie wiem czy to  ma jakiś wpływ na to przebicie.
Odtwarzacz od nowości przechowywuje w dedykowanej torbie od zomo razem z drugim i x120, nigdy nic się na niego nie wylało, nie spadł z nikąd i na niego też nic nie spadło, nigdy go nie otwierałem ani nic w tym rodzaju. Dbam o sprzęt dlatego boje się skąd ta usterka.

I tutaj  mam pytanie do użytkowników - czy ktoś się spotkał z takim problem.

I Kamil powiedz mi czy tego typu uszkodzenia obejmuje gwarancja??

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
Odp: Przebicie
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Luty 2011, 12:25:01 »
Wyładowania elektrostatyczne mają podobnie. Potrzymaj za komputer i dotknij delikatnie kaloryfera to otrzymasz podobny efekt. Rozumiem, że odtwarzacz kopie tylko kiedy jest podpięty pod mikser, tak? Spróbuj w takim razie podpiac kable RCA do tego odtwarzacza i jack na fader start i dotknij. Opisz czy nadal dzieje się to samo.
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Luty 2011, 12:42:56 »
Nie tylko kiedy jest wpięty w mikser. Występuje to za każdym razem jak on jest podpięty do prądu i dotykam jego kabli nawet gdy nie leży koło innego sprzętu elektronicznego. Poza tym to przebicie powoduje/gdy jest on podłączony do miksera i leci sygnał audio/ ewidentne przebicia na sygnale czyt. trzaski.

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Luty 2011, 14:18:06 »
W takim wypadku dawaj go na serwis, bo może dojść do uszkodzenia innego sprzętu, albo nawet porażenia.
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Luty 2011, 11:57:20 »
Parę razy mnie delikatnie "popieściło" od mixera x120 ale przeważnie zdarzało się to przy wpinaniu końcówki mocy do mixera.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Luty 2011, 19:01:47 »
I Kamil powiedz mi czy tego typu uszkodzenia obejmuje gwarancja??
Wszystko co jest odstępstwem od normy, a nie jest zawinione przez użytkownika podlega gwarancji. Najlepiej jednak skontaktować się bezpośrednio z serwisem.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline mychaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Sierpień 2011, 12:41:01 »
Ja też mam podobny problem.Moje denony s-1200,mają niespełna rok i również mam przebicie z tym,że raz jest mocniejsze a następnie słabsze.Przebicie jest równiesz na mikrofonie.Temu wszystkiemu towarzyszy buczenie w głośnikach.Podkreślam.że mam wszystko podłączone zgodnie z instrukcją obsługi!Chyba tak być nie powiino?!
Proszę o pomoc,co ztym fantem robić?

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Sierpień 2011, 13:01:14 »
Moje denony s-1200,mają niespełna rok i również mam przebicie z tym,że raz jest mocniejsze a następnie słabsze.
W pierwszej kolejności sprawdź przewody. Jeśli to nie one to jest to prawdopodobnie zimny lut - tak czy inaczej serwis.

Czym się charakteryzuje to przebicie na mikrofonie? I jaki mikser?
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline mychaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Sierpień 2011, 00:10:35 »
Mikser,to dn-x120.A jeżeli chodzi o przebicie na mikrofonie to kiedy zaczynam gadać i dotchnę wilgotnymi ustami do mikrofonu (SHUR) natychmiast mam mały problem z dalszą rozmową.Przewody są nowe takie jak zalecają w instrukcji.Ten sprzęt nabyłem ze sklepu 10.01.2011 i jest nowy,a od samego początku jest taki feler.Ponadto jak wspominałem wcześniej,buczenie w głośnikach.Kiedy podłączę przewody od miksera do głośników (aktywnych) to buczą i nie dlatego,że moc jest na maksa,potencjometry na mikserze są na zero,głośniki na 1\4 mocy i buczą.Jak się gra głośno to tego nie słychać,ale mnie to denerwuje.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Sierpień 2011, 09:42:25 »
Czy mikser, odtwarzacze oraz elementy nagłośnienia masz podczepione pod tą samą fazę? Jeśli nie, to zacznij od tego. Jedna listwa, koniecznie z uziemieniem.
Sklep.DenonDJ.pl