Autor Wątek: Problem z Jogiem (slipmata)  (Przeczytany 834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ristoff

• Użytkownik
  • **
Problem z Jogiem (slipmata)
« dnia: 29 Sierpień 2010, 23:40:18 »
Witam Wszystkich:)

Ostatnimi czasy dorobiłem się dwóch DN-S'ów 1200 :)
Sprzęcik sprawuje się całkiem przyjemnie, chociaż trochę ciężko mi się przestawić z pionków na denki, ale jakoś to idzie. Mam jednak pewien problem ....

Otóż chodzi o to że tarcza jog w jednym z playerów, a raczej ta szara slipmata znajdująca się pod plastikowym kółkiem. Nie wiem czym jest to spowodowane ale ta slipmata jak gram cały czas lata pod tym kółkiem, tak jakby była jakoś źle zamontowana. W momencie kiedy kręcę jogiem to wygląda to bardzo dziko i nie estetycznie - tak jakby jog miał kształt jaja. Nie wiem czy jest to jakaś usterka fabryczna (czytaj wada) czy to po prostu źle zamontowany jog i nie jest to nic istotnego i jestem w stanie sam sobie tą slipmatę ustawić i tak wyregulować żeby przestała latać i trzymała się w jednym miejscu ...

Proszę o opinię i pomocną dłoń w tej sprawie ;)

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: Problem z Jogiem (slipmata)
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sierpień 2010, 12:45:24 »
Prawdopodobnie jedna z tych tarcz umieszczonych pod spodem nie jest równo umieszczona pod trzpieniem. Jeśli masz klucz typu imbus 1.27 mm (0,05") możesz odkręcić, ostrożnie rozebrać i złożyć (tylko uważaj i zapisz sobie kolejność tych różnych tarcz - jest ich kilka).
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline TrixTin

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sierpień 2010, 13:16:30 »
Ja posiadam te same odtwarzacze, lecz mam trochę inny problem z platerem. Na jednym z moich dwóch odtwarzaczy plastik na platerze zaczął się ślizgać po szarych matach. W drugim odtwarzaczu również zaczyna się to dziać. Drugi problem dotyczy  tego, ze beat objeżdża mi podczas skreczu, spowodowane jest to pierwszym kłopotem, czy może to wina optyki platera?. Cóż mogę zrobić z tymi problemami? czy kwalifikują się na serwis?
2x Pioneer CDJ850, 1x Denon DN-X600, 1x AKG K181DJ

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpień 2010, 13:25:22 »
problem dotyczy  tego, ze beat objeżdża mi podczas skreczu, spowodowane jest to pierwszym kłopotem, czy może to wina optyki platera?. Cóż mogę zrobić z tymi problemami? czy kwalifikują się na serwis?

to jest wina softu - też tak mam

@Ristoff:
radzę sięzaopatrzyć w taki klucz ja napisał Kaminsky bo prawdopodbnie pewnego dnia slipmata zablokuje CI jog`a - ja tak miałem ale rozkreżcenie, przykręcenie tej śrubki od dołu co tam jest pomogło

Offline TrixTin

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpień 2010, 21:59:03 »

to jest wina softu - też tak mam

Hmmm... ale to robi się od jakiegoś czasu, a soft mam dość długo już. Mógł się od tak sypnąć...??

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Sierpień 2010, 12:33:17 »
Ja softu nigdy nie zmieniałem a mam najnowszą wersję i ciągle tak jest. Zresztą nie tylko my to zauważyliśmy ale masa użytkowników 1200. Miejmy nadzieję że w najnowszym sofcie w kótrym dodadzą hybrydę to naprawią

Offline TrixTin

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpień 2010, 17:52:56 »
nowym sofcie... :D :D