http://www48.zippyshare.com/v/80015892/file.htmlproszę bardzo taka mała midi mapka do denków 1200 - narazie podstawowa wersja którą metodą prób i błędów będę rozwijał i modyfikował
program to oczywiście traktor 2 ja mam w wersji 2.0.1
działają : cue , play - tak jak powinny działać ;)
eject - wyłącza kawałek (chyba zbędna funkcja - czekam na komentarze)
a1 - płynna idealna pętla
flip / next track - długość pętli w pełnym traktorowskim zakresie 1/32 beatu - 32 beaty ;)
a2 - pętla manualna in
b - pętla manualna out + wyjście z pętli
exit - Loop activ - funkcja która była już zaprogramowana w oryginalnej mapie którą poprawiałem a której za bardzo nie rozumiem więc można uznać że ten guzik będzie wolny
tap - niezdefiniowany - czekam na propozycje co to może robić
echo / flanger / filter - każdy z tych przycisków przełącza tarczę jog do trybu modyfikowania drugiego parametru FX
Brake , dump , reverse - aktywują on-off po kolei każdy z trzech FX'ów w slocie
ważna rzecz - slot FX 1 jest przypisany do playera ustawionego w midi channel 1 natomiast slot FX 2 do playera midi channel 2 czyli standardowo lewy deck / prawy
scratch /band - przypisany tak jak w oryginale do : tryb 1 - nie świeci - dokręcanie kawałków,bend search tryb 2 - świeci - scratch
tryb 3 wychodzenie z trybu ustawiania parametrów FX
Pitch key - nie przypisany
pitch bend - tak jak w oryginale :)
pitch - jak to pitch każdy wie :)
back/memo - poruszanie się po tych 12tu zakładkach w bibliotece
encoder - poruszanie się po liście kawałków
enter - wybór kawałka
quick jump - wiadomo skakanie po utworze
time i title - odpowiadają za całościowe włączanie/wyłączanie slotów FX - co ciekawe na obu kanałach midi działają tak samo (a przynajmniej powinny) dzięki czemu np do DECKa B możemy przyporządkować SLOT FX 1 a nawet OBA NARAZ ;)
jeśli by się ktoś chętny znalazł i odpalił ta mapę u siebie w celach testowych czy wszystko śmiga to byłbym wdzięczny za testy a także konstruktywne komentarze i opinie a tymczasem dzisiaj piątek więc imprezę czas zacząć a od jutra próbuję ogarniać jak działa wyświetlacz i co zrobić żeby też na playerach pokazywały się podstawowe informacje choćby o tym ile zostało do końca kawałka oraz za inne modyfikacje ;)