Autor Wątek: hybrid mode - traktor pro denon dn s1200  (Przeczytany 485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blackmagic2020

• Użytkownik
  • **
hybrid mode - traktor pro denon dn s1200
« dnia: 25 Luty 2011, 20:45:09 »
posiadam karte maya 44 usb z opcją DVS plus 2 cedeki dns 1200. Mikser podpięty pod kompa kablem midi-usb no i karte maya 44 usb podpieta pod mojego macbook'a pro. Jak moge to wszystko odpalić w traktorze pro z opcja hybrid mode? Jakis pomysł? Rozumiem, ze denony mam podpiac kablem usb pod mac'a, ale problem w tym, ze denony nie pracują jak są podpiete hubem usb, a mam tylko 2 juz zajete wejscia usb w mac'u :(

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: hybrid mode - traktor pro denon dn s1200
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Luty 2011, 22:01:33 »
Jak moge to wszystko odpalić w traktorze pro z opcja hybrid mode?
Sam Traktor Pro to za mało. Potrzebujesz wersji Traktor Scratch Pro.

problem w tym, ze denony nie pracują jak są podpiete hubem usb
To Ci mamy zagwozdkę - a próbowałeś z innym Hubem?
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline blackmagic2020

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Luty 2011, 22:40:29 »
Jak moge to wszystko odpalić w traktorze pro z opcja hybrid mode?
Sam Traktor Pro to za mało. Potrzebujesz wersji Traktor Scratch Pro.

problem w tym, ze denony nie pracują jak są podpiete hubem usb
To Ci mamy zagwozdkę - a próbowałeś z innym Hubem?

ad. 1 sorry miałem na mysli traktor scratch pro
ad. 2 sprobuje z innym, ale nie wydaje mi sie, ze denon dns 1200 zadziała z jakims innym :/

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Luty 2011, 22:53:08 »
Faktycznie w przypadku pamięci masowych (Pendrive, USB) DENON'y nie obsługują Hub'ów, jednak nie sprawdzałem tego jak to się ma do MIDI.

Dwie propozycje:
1. Spróbuj wykorzystać interfejs wbudowany w jednym z DENON'ów.
2. Spróbuj jednak nie podpinać wszystkiego pod jeden HUB, ale jeden DN-S1200 bezpośrednio, drugi przez HUB razem z interfejsem.

Musisz poeksperymentować.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline blackmagic2020

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Luty 2011, 23:51:52 »
usb pod hubem jednak dziala, no i fajnie. Tak w ogole bawilem sie denonami i podpielem je normalnie jako midi pc mode w traktorze scratch pro jednak nie moge znalezc zadnego mappingu do nich. Wersja 1.2.7 :/ nie potzrebuje z tego co widze zadnej akurat w tej chwili dodatkowej karty zewn. typu maya bo same w sobie zawieraja karte dzwiekową. A no wlasnie temat jest inny, bo hybrid mode. Jakis ma ktos plan, zeby uruchomic to w HYBRID MODE za pomoca karty maya 44 usb z DVS'em i zewnetrznym mikserem?

Offline blackmagic2020

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Luty 2011, 01:01:47 »
ok udalo mi sie podlaczyc. Problem mam teraz, ze nie moge znalezc mappingu do traktor scratch pro do denon dns 1000 niestety :/ znalazlem jeden w formacie XML, ale w moim mac'u nie da sie go odpalic w zaden sposob. Pisalo, ze musze wrzucic go do folderu mac/music/scratchlive, ale problem w tym, ze takiego folderu nawet nie mam hehe :)
W kazdym razie hybrid mode dziala z czego jestem zadowolony. Mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc ten nieszczesny mapping pod moje denony.