Autor Wątek: Fader Start  (Przeczytany 795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Borys

• Człowiek DENON
Fader Start
« dnia: 19 Maj 2010, 23:05:39 »
Czy ktoś się orientuje, czy funkcja Fader Start w DN-S1200, będzie działała w połączeniu z mikserami innych firm np. mikseram American DJ?

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
Odp: Fader Start
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maj 2010, 23:34:45 »
z tego co się orientuje to raczej tak bo fader start to pewnego rodzaju standard jeśli chodzi o napięcie - pionki denon i inni muszą stosować to samo  bo inaczej nie było by to praktyczne. Pamiętać trzeba o kablach stereo

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maj 2010, 23:52:43 »
Tutaj akurat sprawa jest wątpliwa. Są dwa główne standardy jeśli chodzi o sposób wzbudzania funkcji. W DENON'ie działa to na zasadzie impulsu 1V, natomiast mikserach czy odtwarzaczach Pioneer - na zasadzie zwarcia obwodu. Jeśli połączysz dwa sprzeczne ze sobą urządzenia w tej kwestii - w najlepszym przypadku nic się nie stanie - w najgorszym bida, możesz coś uszkodzić. Warto sprawdzić w instrukcji miksera w jakim standardzie pracuje dany sprzęt.

PS. Z tego co mi wiadomo miksery DENON'a od kilku lat potrafią rozpoznać sposób działania danego odtwarzacza i się dostosowują, jednak chyba nie działa to już z odtwarzaczami.

Zajrzyj do manuala miksera żeby mieć pewność.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline stylo

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Maj 2010, 09:10:13 »
miksery Pionieera 400/700/800 bezproblemowo sterują wszystkie znane mi modele odtwarzaczy Denona 
sprawdzałem na 5500,3500,3700,hd 2500 
Miksery Denona  1100,1600,1700 sterują funkcją faderstart w cdj 400/800/900/2000 

PS. Z tego co mi wiadomo miksery DENON'a od kilku lat potrafią rozpoznać sposób działania danego odtwarzacza i się dostosowują, jednak chyba nie działa to już z odtwarzaczami.

to źle ci wiadomo panie znawco -mikser jest nadajnikiem impulsu fader start- odtwarzacz odbiornikiem w,, przyrodzie" jedynie odbiornik jest w stanie rozpoznać sygnał nadajnika i się do niego dostosować !!!!!!

Offline deejay205

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Maj 2010, 10:16:40 »
u mnie w djm400 faderstart bezproblemowo działał z dn-s3500
DENON DN-S3500 x2 + DN-X1500S + Vestax VCI-300