Witam :)
Tak jak temat zapowiada mam problem z moimi denonkami i traktorem i liczę że ktoś mi powie co jest grane i czemu tak jest.
Już tłumaczę o co chodzi ... parę dni temu całkiem przypadkowo wpadłem na szalony pomysł o którym jako szczęśliwy posiadacz numarka omni control wcześniej nie myślałem - postanowiłem dać odpocząć numarkowi i podpiąć jako sterownik Traktora moje denony :)
Wszystko pięknie ładnie, pobrałem sobie z neta najnowsze asio denona, podłączyłem na dwóch kabelkach usb dwa denony, odpaliłem tryb PC, wszystko pięknie ładnie się zrobiło, Asio widzi że ma podpięte denony.
Odpalam traktora LE, wchodzę w setup i mówię mu że zamiast numarka ma pracować z denonami w trybie external mixer ... i tu zaczynają się schody do piekła :(
Traktor co prawda widzi i czuje denony baa nawet reaguje na ruchy faderem, jogiem i inne guziki też ale mam jakiś chory problem z routingiem sygnału :(
Już tłumaczę o co mi chodzi - jak każdy user traktora wie ma on w opcjach audio ustawienia sposobu pracy w trybie internal mixer (mało mnie w tej chwili interesuje ten tryb) i external czyli z zewnętrznym mixerem gdzie w trybie external denony są przypisane do decków w programie (już mówię że denon 1 jest ustawiony w na midi chanel 1 a denon 2 na chanel 2) i jak już wyżej wspomniałem traktor reaguje na sygnał wysyłany z denona ale w drugą stronę jest już gorzej bo TRAKTOR dostaje za przeproszeniem pierd*lca .... raz wogóle nie widzi tego że jako wyjścia audio ma podpięte denony a jak już je widzi to są jakieś dziwne jazdy typu sygnał z decka nr a czyli teoretycznie denona1 wychodzi na mixer z denona 2 i na odwrót ale już sygnału z drugiego decka wogóle nie ma i szlak mnie trafia
czy ktoś już kiedyś miał podobne problemy jak ja ?? czy wiecie jak to zrobić żeby działało ??
dodam że traktora mam oryginalnego zakupionego razem z numarkiem do tego zawsze go aktualizuję do najnowszej wersji prosto z service center NI