Autor Wątek: DNS 1200 + NI Traktor LE  (Przeczytany 560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ristoff

• Użytkownik
  • **
DNS 1200 + NI Traktor LE
« dnia: 04 Luty 2011, 02:14:14 »
Witam :)
Tak jak temat zapowiada mam problem z moimi denonkami i traktorem i liczę że ktoś mi powie co jest grane i czemu tak jest.
Już tłumaczę o co chodzi ... parę dni temu całkiem przypadkowo wpadłem na szalony pomysł o którym jako szczęśliwy posiadacz numarka omni control wcześniej nie myślałem - postanowiłem dać odpocząć numarkowi i podpiąć jako sterownik Traktora moje denony :)
Wszystko pięknie ładnie, pobrałem sobie z neta najnowsze asio denona, podłączyłem na dwóch kabelkach usb dwa denony, odpaliłem tryb PC, wszystko pięknie ładnie się zrobiło, Asio widzi że ma podpięte denony.
Odpalam traktora LE, wchodzę w setup i mówię mu że zamiast numarka ma pracować z denonami w trybie external mixer ... i tu zaczynają się schody do piekła :(
Traktor co prawda widzi i czuje denony baa nawet reaguje na ruchy faderem, jogiem i inne guziki też ale mam jakiś chory problem z routingiem sygnału :(
Już tłumaczę o co mi chodzi - jak każdy user traktora wie ma on w opcjach audio ustawienia sposobu pracy w trybie internal mixer (mało mnie w tej chwili interesuje ten tryb) i external czyli z zewnętrznym mixerem gdzie w trybie external denony są przypisane do decków w programie (już mówię że denon 1 jest ustawiony w na midi chanel 1 a denon 2 na chanel 2) i jak już wyżej wspomniałem traktor reaguje na sygnał wysyłany z denona ale w drugą stronę jest już gorzej bo TRAKTOR dostaje za przeproszeniem pierd*lca .... raz wogóle nie widzi tego że jako wyjścia audio ma podpięte denony a jak już je widzi to są jakieś dziwne jazdy typu sygnał z decka nr a czyli teoretycznie denona1 wychodzi na mixer z denona 2 i na odwrót ale już sygnału z drugiego decka wogóle nie ma i szlak mnie trafia

czy ktoś już kiedyś miał podobne problemy jak ja ?? czy wiecie jak to zrobić żeby działało ??

dodam że traktora mam oryginalnego zakupionego razem z numarkiem do tego zawsze go aktualizuję do najnowszej wersji prosto z service center NI

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
Odp: DNS 1200 + NI Traktor LE
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Luty 2011, 11:09:53 »
To o czym piszesz ma związek właśnie najprawdopodobniej z bug'iem w Traktorze 1.2.7. Za każdym razem po uruchomieniu Traktora musisz wybrać jakikolwiek inny interfejs i ponownie ASIO od DENON'a. Prawdopodobnie w kolejnej wersji ta przypadłość zostanie poprawiona.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Ristoff

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Luty 2011, 12:57:02 »
czyli jest możliwe że to zadziała jeśli na przykład cofnę się do wcześniejszej wersji np 1.2.6 ??

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Luty 2011, 13:02:22 »
Ciężko powiedzieć, nie sprawdzałem wcześniejszych wersji. Ale solucja (choć prowizoryczna) rozwiązuje ten problem czy nic nie zmienia?
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.

Offline Peter Madd

• Człowiek DENON
    • Official Myspace
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Luty 2011, 23:48:11 »
a czy w asio włączyłeś obydwa decki??

Offline Ristoff

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Luty 2011, 15:57:46 »
Rozwiązanie Kamińskiego nic nie daje baa robi się totalny zawias ...

Tak mam w asio oba decki aktywne.

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Luty 2011, 20:41:54 »
Jeszcze jedno pytanie - jaki system? Jeśli XP to czy na pewno masz zainstalowanego SP3? W przypadku braku dokładnie tego Service Packa dzieją się cyrki z interfejsem audio.
Sklep.DenonDJ.pl

Offline Ristoff

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Luty 2011, 16:39:28 »
próbowałem odpalić te denony zarówno na kompie stacjonarnym (xp sp3 , 1,6 GHz/ 1,5 Gb ram) i na lapku (win 7 home premium 2 x2.4 GHz , 4 GB ram) i na żadnym to nie ruszyło a mnie szlak powoli trafia xD