W temacie o sofcie 1410 wspominałem ze napisze co nie co o dziwnych trzaskach po nagraniu na płyty Sony wiec tak:
Na początku wspomnę tylko ze soft mam już 1410 i płyty (te właśnie Sony) nie zawieszają się już.
W pdf od softu 1410 polecali płyty Taiyo Yuden - jak juz było napisane Taiyo Yuden produkuje również płyty dla Sony - i takowe zakupiłem no i nie jestem zadowolony.
Teraz powoli może dojdziemy co jest nie tak ( albo nie...)
Kaminsky - pytałeś jaką mam nagrywarkę i jakim programem nagrywałem.
Nagrywarkę mam Lite-On DVD+/-RW iHAS120 ( praktycznie nowa - może z 10 płyt nagrałem)
A nagrywałem : Nero 9 , Ashampoo Burning Studio 8 , CDBurnerXP , Easy CD-DA Extractor.
Prędkość nagrywania x16 (mniej nie mogę ostawić)
Nagrywałem dokładnie na te płyty:

Poleciłeś mi programik co by sprawdzić info o płycie :

A oto jakie to trzaski słychać po nagraniu na te płyty :
(poziom trzasków jest różny - wybrałem nutkę gdzie najbardziej je słychać )
http://odsiebie.com/pokaz/1313239---abf9.htmlPomyślałem że może nagrywarka coś źle nagrała - ale na innych odtwarzaczach płytka smiga normalnie.
Zrobilem tez test w Exact Audio Copy - w 100% jest dobrze nagrana.

Wiec wniosek chyba tylko jeden.....płyty Sony wcale nie takie dobre dla tych denoków(chyba że ktoś z Was ma inne pomysły?? :) )....Jutro kupie parę rożnych płyt i zobaczę jaka będzie różnica. Może trzeba poczekać na lepszy soft....
A może ktoś z Was korzysta z tych płyt ?
Pozdrawiam
Ach - jeden i drugi denonek tak samo odtwarza płytę/płyty. Nie że jeden lepiej drugi gorzej :)