Autor Wątek: Coś sie zepsuło ...  (Przeczytany 581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
Coś sie zepsuło ...
« dnia: 04 Marzec 2011, 22:12:21 »
Pare dni temu zobaczyłem że jeden z odtwarzaczy wolniej wciąga płyte a czasami nawet trzeba było mu pomóc podczas srodowej imprezy jakos wolno wczytywał płyte kiedy lewemu zajmowało to ok. 7 sekun to prawemu z 15 s dziś odwalił maniane az musialem jechac z klubu po laptopa i przełaczyć sie na midi po włozeniu wczytuje płyte kawalek leci z 15 30 sekund i staje w miejscu co myślicie o tym może spróbowac go zrestartowac do ustawien fabrycznych czy odrazu serwis ?

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
  • DENONDJ - Use It. Live It.
Odp: Coś sie zepsuło ...
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marzec 2011, 00:02:22 »
Na początek zacznij od ust. fabrycznych, jeśli nie da rady wrzuć na nowo soft. Jeśli takie opcje odpadną zalecam serwisowanie. Chyba masz jeszcze owy egzemplarz na gwarancji?
DENON DN-X500 + DN-HD2500 + DN-HP1000

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marzec 2011, 00:34:59 »
kupione były we wrzesniu 2008 ale robiłem przedłuzenie gwarancji ale nie wiem ile denon predłuzał rok czy 2
i bedzie jeszcze jeden problem wejscie usb chyba nie działa ;/

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marzec 2011, 10:40:12 »
Jeśli kupiłeś we wrześniu 2008 roku to sama gwarancja producenta to 1 rok, ale Horn (dystrybutor w PL) przedłuża ją o kolejne 2 lata po zarejestrowaniu, łącznie to 3 lata od daty zakupu. Zobacz czy inne pendrive'y są wczytywane przez "wadliwy" model.

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marzec 2011, 11:38:56 »
No i tu z gwarancją pojawia się problem kupione były dokładnie 17.09.2008 a w dniu 12.12.2008 dokonałem przedłużenia gwarancji ale denon mi odpisał, że została przedłużona tylko do 17.09.2010 [ zrobiłem zdjęcie paragonu i wydruk e-meila zwrotnego z horn ] a pendrive sprawdze jak wjade do klubu koło 15 i napisze co i jak poz.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marzec 2011, 12:28:32 »
Niestety gwarancja liczy się data zakupu, nabycia urządzenia. Horn przedłuża gwarancję o 2 lata sam od siebie, choć nie musi :) Napisz, być może urządzenie USB jest sformatowane pod inny system plików, niż ten którego Denon sobie życzy :)

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marzec 2011, 12:38:39 »
cytuje "przedłuża ją o kolejne 2 lata po zarejestrowaniu, łącznie to 3 lata" czyli jak ja kupilem 17.09.2008 to powinnem mieć gwarancje do 17.09.2011 nie rozumiem teraz o co chodzi
17.09.2008 + 1 rok + 2 lata = 17.09.2011

Offline Marked_One

• Moderator Globalny
  • Człowiek DENON
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Marzec 2011, 13:27:58 »
Być może to błąd samego systemu rejestracji sprzętu, polecam wyjaśnić to na spokojnie. Napisz na mail do Horn'a, a powinni naprawić ten problem z gwarancją. Tutaj i tutaj koledzy mieli  podobny problem, jak widać wiadomość do dystrybutora załatwiła sprawę. Adres mail to:
horn@horn.pl
Opisz jak wygląda problem, podaj numer seryjny i numer karty gwarancyjnej urządzenia (urządzeń), co do których gwarancja jest niepoprawna. A sprawa powinna się wyjaśnić :)

Offline Robmasta

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Marzec 2011, 16:10:40 »
Miałem podobny problem,mail załatwił sprawę.Z tego co obserwuję to trochę niepokoi mnie awaryjność modelu który sam zresztą posiadam...

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Marzec 2011, 16:47:47 »
Dobra dziś zrestetowałem odtwarzacz do ustawien fabrycznych i nic to nie dało. Następnie uaktualniłem soft z 2100 na 3020 i było niby troche już lepiej, następnie troche nim poobracałem sam nie wiem co zrobiłem  i działa jak narazie wszystko ok zobaczymi jak bedzie po dzisiejszej nocce w razie czego i tak zabierem lapa

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Marzec 2011, 12:23:05 »
Nie no mam już powoli dość denona 2 razy w serwisie już był i zapowiada się 3, pograł normalnie 2 h a potem znów nie wczytywał płyt po wyłączeniu, popukaniu w tył klapy i ustawieniu pod kontem 45 stopni zaczynał łapać ale musiałem tą operacje powtarzać. No i teraz trzeba się zastanowic co kupic nowego za miesiąc 2x3700+x 1600 czy jednak pioneera 2x850+ djm700 przychylny jestem do denona ale te awarie zaczynają mnie wku*****

Offline Borys

• Człowiek DENON
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Marzec 2011, 14:10:29 »
Jeżeli chodzi o rejestrację i przedłużanie gwarancji do 3 lat, robiłem to 6-krotnie, po każdym zakupie nowego sprzętu Denona. Za każdym razem system przedłużał gwarancję tylko do dwóch lat, ale po kontakcie z Hornem błąd był naprawiany - nie było żadnych problemów. Niemniej jednak wydaje mi się, że dystrybutor powinien usunąć ten błąd. Czy przedstawiciel Horna mógłby coś na ten temat napisać?

Natomiast co do DN-S1200, to osobiście uważam, że to najlepszy odtwarzacz na rynku. Na początku miałem z nim problemy, ale po uaktualnieniu softu jestem mega zadowolony. Gdybym miał ponownie dokonywać zakupu, to tylko Denon DN-S1200. Sprzęt ma niesamowite możliwości i bardzo atrakcyjną cenę - o mobilności nie wspomnę. Na imprezę zabieram dwa pendrive, żadnych płyt CD. Wyszukanie i załadowanie utworu trwa ultra szybko. Jako sterownik MIDI DN-S1200 też sprawdza się super. Jedyne czego mi brakuje, to ustawionego pod kątem wyświetlacza.

Offline shrek565

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marzec 2011, 17:49:32 »
No problem już się rozwiązał sprzęt dziś wrócił z serwisu sprawcą był zepsuty laser !

Offline Kaminsky

• Administrator
  • Człowiek DENON
    • Sklep.DenonDJ.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Marzec 2011, 21:01:17 »
Jeżeli chodzi o rejestrację i przedłużanie gwarancji do 3 lat, robiłem to 6-krotnie, po każdym zakupie nowego sprzętu Denona. Za każdym razem system przedłużał gwarancję tylko do dwóch lat, ale po kontakcie z Hornem błąd był naprawiany - nie było żadnych problemów. Niemniej jednak wydaje mi się, że dystrybutor powinien usunąć ten błąd. Czy przedstawiciel Horna mógłby coś na ten temat napisać?

Problem został już rozwiązany, od tej chwili wszystkie nowo rejestrowane urządzenia przez stronę gwarancja.horn.pl powinny mieć już właściwie przedłużaną gwarancję. Dzięki za zgłoszenie problemu.
Sklep.DenonDJ.pl
Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.