Denon DJ Forum

Starsze produkty => DN-MC6000 => Wątek zaczęty przez: q-naro w 02 Marzec 2011, 01:49:24

Tytuł: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: q-naro w 02 Marzec 2011, 01:49:24
Witam, mam pytanko bo za miesiac wychodzi nowy traktor i czy denon szykuje jakies nowe mapy pod niego?
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Peter Madd w 03 Marzec 2011, 22:22:27
Mały offtop Q-naro jesteś z KRK i to Ty ostatnio tu grałeś?
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: q-naro w 08 Marzec 2011, 22:26:09
tak z krakowa :) grałem co tydzien sie tłuke
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: q-naro w 31 Marzec 2011, 22:01:52
No i jak tam wie ktos juz czy bedzie mapa do samplera do 2? własnie testuje denona na 2 ale z samplera nici bo mapy niema reszta po staremu
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: ginn66 w 27 Kwiecień 2011, 11:53:35
czy coś wiadomo z tymi mapami do Traktor Pro 2 ?
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Kaminsky w 27 Kwiecień 2011, 21:10:26
Obecne mapy pasują do T2. Mapy wprowadzające obsługę samplera mają się pojawić za jakieś 1,5 miesiąca...
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: ginn66 w 04 Lipiec 2011, 20:04:55


znalazłem coś takiego ale jeszcze nie próbowalem.
Może ktos będzie miał więcej czasu by sie pobawić

http://www.traktorbible.com/freaks/mappingview.aspx?id=214 (http://www.traktorbible.com/freaks/mappingview.aspx?id=214)
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 30 Wrzesień 2011, 13:42:04
Jestem tu nowy i chciałem się przywitać . Witam wszystkich siemka !

W Marcu tego roku zakupiłem sobie Denon-ka z Traktorem LE  . Szybko mi się to znudziło i ostatnio zapodałem sobie PRO  2 . Instalacja przebiegła bez większych problemów . Jedyne czego nie mogę uruchomić to sample . Nie używam zewnętrznych deck-ów . Hałasuję z laptopa . Czy możecie mi pomóc ?   

Dziękuję za wyrozumiałość .
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Kaminsky w 03 Październik 2011, 17:35:44
Musisz zaktualizować firmware do wersji v1007 oraz pobrać najnowsze mapowanie do Traktora PRO 2.

Firmware pobierzesz stąd (http://www.dm-pro.eu/pl/software/login/), a mapowanie tutaj (http://www.dm-pro.eu/attachments/products/55/traktor-pro-2-mapping-tsi-and-instructions.zip).
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 06 Październik 2011, 10:07:22
Musisz zaktualizować firmware do wersji v1007 oraz pobrać najnowsze mapowanie do Traktora PRO 2.

Firmware pobierzesz stąd ([url]http://www.dm-pro.eu/pl/software/login/[/url]), a mapowanie tutaj ([url]http://www.dm-pro.eu/attachments/products/55/traktor-pro-2-mapping-tsi-and-instructions.zip[/url]).


 Dzisiaj wieczorkiem zasiądę do tego zadania i zdam relację jak mi poszło . Na razie dzięki za fachową podpowiedź .

Pozdrówka !
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 07 Październik 2011, 09:44:51
Znowu coś "spitoliłem" . Ściągnąć się dało ale otworzyć już nie (walczyłem wczoraj z tą elektroniką jak lew). Może to brak win-zipa spowodował ?   
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Kaminsky w 10 Październik 2011, 18:59:14
Nie możesz rozpakować archiwum? Na wszelki wypadek ściągnij ponownie i spróbuj rozpakować innym programem.
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 14 Październik 2011, 07:24:50
Sprawa okazała się bardziej skomplikowana niż myślałem . (Pracuję w środowisku Win-7 )  Zaprosiłem znajomego informatyka i trochę pogrzebał . Postępował w/g tego filmiku : http:// www.youtube.com/watch?v=d_FXKz5d8Gs&feature=player_embedded# (http://www.youtube.com/watch?v=d_FXKz5d8Gs&feature=player_embedded#)!   

Nowe funkcje pojawiły się .Niestety załączonych do programu sampli nie dało się odpalić .  Na razie wyszukuję na Denonie potencjometrów regulujących głośność  sampli . Wczoraj już nie zdążyłem ,tak więc odpowiem następnym razem.   

Pozdrówka !
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Kaminsky w 15 Październik 2011, 15:36:43
Sam nie używam funkcjonalności samplera, ale czy wziąłeś pod uwagę to, iż w tym przypadku do obsługi samplera używana jest druga warstwa (zmieniasz ją przyciskiem CHG. DECK)?
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 18 Październik 2011, 09:19:56
Sam nie używam funkcjonalności samplera, ale czy wziąłeś pod uwagę to, iż w tym przypadku do obsługi samplera używana jest druga warstwa (zmieniasz ją przyciskiem CHG. DECK)?

 Teraz(w asadzie za dnia od 9-17-stej) piszę z pracy i nie mam dostępu do sprzętu ,ale wieczorem "polukam" i odpowiem na pytanie .
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 20 Październik 2011, 09:34:50
Wczoraj próbowałem opcji z drugą warstwą i  przyciskiem  "CHG. DECK" i dalej nic . Przycisk "samp" co prawda uruchamia dostęp do okienek sampli ale to wszystko . Nadal nie mogę dojść do sterowania głośności sampli potencjometrami kontrolera . 

Do tej pory robię to tak trochę na "partyzanta"  ,czyli przenoszę sample (pliki ) z listy odtwarzania prosto w okienko sampla . Robię to za pomocą myszki metodą "podnieś - upuść" . Dalej trzeba robić wszystko myszą . Głośność (bo zawsze jest na full - nie wiem dla czego? ) ,zapętlanie sampla ,które automatycznie dostosowywało się BMP do BMP odtwarzanego utworu (coś po tym ostatnim zabiegu zaniknęło ) .
Szukałem też w preferencjach ,może tam trzeba zaingerować .

W ustawienia kół Jog jeszcze nie wchodziłem . 

     
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Kaminsky w 20 Październik 2011, 10:57:43
W archiwum (http://www.dm-pro.eu/attachments/products/55/traktor-pro-2-mapping-tsi-and-instructions.zip) razem z nowym mapowaniem miałeś dołączoną instrukcję w postaci PDF. Wszystko zostało tam ładnie opisane - proponowałbym zajrzeć :)
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 26 Październik 2011, 12:49:18
Ok. Zacznę chyba wszystko od nowa ,włącznie z instalacją bo teraz na dodatek zniknął mi podsłuch w słuchawkach . :-(

 Sory ,że tak męczę temat ale nie pierwszy mam z tym problem jak widzę po wpisach .  Moim zdaniem producent oprogramowania i Denona delikatnie mówiąc nie popisał się łatwością skonfigurowania tych dwóch rzeczy.
 
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Negative w 26 Październik 2011, 18:47:12
Nie chce mi sie walkowac calego tematu. Powiedz co Ci potrzeba to napisze Ci ktorymi przyciskami sie to robi.

Jezeli chodzi o sampler to ustaw sobie na deck C sampler, pozniej przelacz przyciskiem CHG.Deck i tam gdzie masz H.Cue jest taki maly przycisk sample, klikasz go i masz dostep do samplera ;)

wszystko jest na serio rozpisane w pdf od map ;)
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Asas w 04 Listopad 2011, 08:59:08
Udało się .  Błąd polegał na tym ,że w preferencjach w zakładce  Controller Manager  w oknie Device miałem wyświetlony inny kontroller niż Denon .  Po wpisaniu : " Denon map V1008 T... (chyba najnowsza aktualizacja?) wszystko ( łącznie z odsłuchem na słuchawki) wróciło na swoje miejsce .

 Dostęp do sampli ("w drugiej warstwie") pod deckiem "C" i "D" .

 Dziękuję Kaminsky i Negative za przywołanie mnie do dokładnego zapoznania się z instrukcją,choć dla początkującego z tego rodzaju sprzętem-nowością nie było łatwo  ;-)   

 Pozdrawiam  ! 

 Bogdan .   

 Przypomnę ,że działałem na Lenovo 500 i Win 7 .
Tytuł: Odp: Traktor Pro 2 i DN-MC 6000
Wiadomość wysłana przez: Negative w 08 Listopad 2011, 00:48:59
Loozik, od tego jest te forum ;) Pozdrawiam.